Lista de países por superficie

De Biquipedia
Ir ta: navego, busca

Ista ye a lista d'os países d'o mundo ordenatos por superficie. Apareixen as unidatz (en kilometros quadratos) y o porcentache (%).

Os países sinyalatos con un estreleta ( * ) son os más grans d'o suyo continent, os sinyalatos con una daga ( ) son os más chicotz .

Veyer tamién Lista de países por población, Lista de países por densidat de población, Lista de países por continent.
  1. Rusia - 17.075.400 - 12,82% *
  2. Canadá - 9.970.610 - 7,49% *
  3. China - 9.574.028 - 7,19%
  4. Estatos Unitos - 9.372.614 - 7,04%
  5. Brasil - 8.547.393 - 6,42 *
  6. Australia - 7.703.429 - 5,78% *
  7. India - 3.287.263 - 2,47%
  8. Argentina - 2.780.272 - 2,09%
  9. Kazaquistán - 2.724,900 - 2,05%
  10. Alcheria - 2.381,741 - 1,79%
  11. Republica Democratica d'o Congo - 2.344.858 - 1,76%
  12. Arabia Saudí - 2.248.000 - 1,69%
  13. Mexico - 1.958.201 - 1,47%
  14. Indonesia - 1.890.754 - 1,42%
  15. Sudán - 1,861,484 -
  16. Libia - 1.759.540 - 1,32%
  17. Irán - 1.645.258 - 1,24%
  18. Mongolia - 1.566.600 - 1,17%
  19. Perú - 1.285.216 - 0,96%
  20. Chad - 1.284.000 - 0,96%
  21. Angola - 1.246.700 - 0,94%
  22. Mali - 1.240.000 - 0,94%
  23. Republica Surafricana - 1.219.090 - 0,92%
  24. Nícher - 1.186.408 - 0,89%
  25. Colombia - 1.141.748 - 0,86%
  26. Etiopia - 1.133.882 - 0,85%
  27. Bolivia - 1.098.581 - 0,82%
  28. Mauritania - 1.030.700 - 0,77%
  29. Echipto - 997.739 - 0,75%
  30. Tanzania - 945.090 - 0,71%
  31. Nicheria - 923.768 - 0,69%
  32. Venezuela - 916.445 - 0,69%
  33. Namibia - 825.118 - 0,62%
  34. Mozambique - 799.380 - 0,60%
  35. Pakistán - 796.096 - 0,60%
  36. Turquía - 779.452 - 0,59%
  37. Chile - 756.096 - 0,57%
  38. Zambia - 752.614 - 0,57%
  39. Myanmar (Birmania) - 676.577 - 0,51%
  40. Afganistán - 652.225 - 0,49%
  41. Somalia - 637.657 - 0,48%
  42. Republica Centroafricana - 622.436 - 0,47%
  43. Sudán d'o Sud - 619.745 -
  44. Ucraína - 603.700 - 0,45% *
  45. Madagascar - 587.041 - 0,44%
  46. Kenia - 582.646 - 0,44%
  47. Botsuana - 581.730 - 0,44%
  48. Francia - 543.965 - 0,41%
  49. Yemen - 527.968 - 0,40%
  50. Tailandia - 513.115 - 0,39%
  51. Espanya - 505.957 - 0,38%
  52. Turkmenistán - 488.000 - 0,37%
  53. Camerún - 475.442 - 0,36%
  54. Papua y Nueva Guinea - 462.840 - 0,35%
  55. Marruecos - 458.730 - 0,34%
  56. Suecia - 449.964 - 0,34%
  57. Uzbekistán - 447.400 - 0,34%
  58. Iraq - 434.128 - 0,33%
  59. Paraguai - 406.752 - 0,31%
  60. Zimbabue - 390.757 - 0,29%
  61. Chapón - 372.824 - 0,28%
  62. Alemanya - 357.023 - 0,27%
  63. Republica d'o Congo - 342.000 - 0,26%
  64. Finlandia - 338.145 - 0,25%
  65. Vietnam - 331.690 - 0,25%
  66. Malaisia - 329.847 - 0,25%
  67. Noruega - 323.758 - 0,24%
  68. Costa de Vori - 320.763 - 0,24%
  69. Polonia - 312.685 - 0,23%
  70. Italia - 301.338 - 0,23%
  71. Filipinas - 300.076 - 0,23%
  72. Burkina Faso - 274.400 - 0,21%
  73. Ecuador - 272.045 - 0,20%
  74. Nueva Zelanda - 268.680 - 0,20%
  75. Gabón - 267.667 - 0,20%
  76. Guinea - 245.857 - 0,18%
  77. Reino Unito - 242.910 - 0,18%
  78. Uganda - 241.038 - 0,18%
  79. Ghana - 238.533 - 0,18%
  80. Rumanía - 238.391 - 0,18%
  81. Laos 236.800 - 0,18%
  82. Guyana - 215.083 - 0,16%
  83. Omán - 212.460 - 0,16%
  84. Belarrusia - 207.600 - 0,16%
  85. Kirguizistán - 199.900 - 0,15%
  86. Senegal - 196.722 - 0,15%
  87. Siria - 185.180 - 0,14%
  88. Cambocha - 181.035 - 0,14%
  89. Uruguai - 176.215 - 0,13%
  90. Tunicia - 164.150 - 0,12%
  91. Surinam - 163.820 - 0,12%
  92. Bangladesh - 147.570 - 0,11%
  93. Nepal - 147.181 - 0,11%
  94. Tachikistán - 143.100 - 0,11%
  95. Grecia - 131.957 - 0,09%
  96. Nicaragua - 131.812 - 0,09%
  97. Coreya d'o Norte - 122.762 - 0,09%
  98. Eritrea - 121.100 - 0,09%
  99. Malaui - 118.484 - 0,08%
  100. Benín - 112.622 - 0,08%
  101. Honduras - 112.492 - 0,08%
  102. Liberia - 111.369 - 0,08%
  103. Bulgaria - 110.910 - 0,08%
  104. Cuba - 110.860 - 0,08%
  105. Guatemala - 109.117 - 0,08%
  106. Islandia - 103.125 - 0,07%
  107. Serbia y Montenegro - 102.173 - 0,07%
  108. Coreya d'o Sud - 99.538 - 0,07%
  109. Hongría - 93.030 - 0,07%
  110. Portugal - 92.142 - 0,06%
  111. Chordania - 89.342 - 0,06%
  112. Azerbaichán - 86.600 - 0,06%
  113. Austria - 83.871 - 0,06%
  114. Emiratos Arabes Unitos - 83.600 - 0,06%
  115. Republica Checa - 78.866 - 0,05%
  116. Panamá - 75.517 - 0,05%
  117. Sierra Leone - 71.740 - 0,05%
  118. Irlanda - 70.273 - 0,05%
  119. Cheorchia - 69.500 - 0,05%
  120. Sri Lanka - 65.610 - 0,04%
  121. Lituania - 65.300 - 0,04%
  122. Letonia - 64.589 - 0,04%
  123. Togo - 56.785 - 0,04%
  124. Croacia - 56.542 - 0,04%
  125. Bosnia y Herzegovina - 51.129 - 0,03%
  126. Costa Rica - 51.100 - 0,03%
  127. Eslovaquia - 49.035 - 0,03%
  128. Republica Dominicana - 48.51I - 0,03%
  129. Bután - 46.500 - 0,03%
  130. Estonia - 45.227 - 0,03%
  131. Dinamarca - 43.098 - 0,03%
  132. Países Baixos - 41.526 - 0,03%
  133. Suiza - 41.285 - 0,03%
  134. Guinea-Bissau - 36.125 - 0,02%
  135. Taiwán - 35.980 - 0,02%
  136. Moldavia - 33.843 - 0,02%
  137. Belchica - 30.510 - 0,02%
  138. Lesoto - 30.355 - 0,02%
  139. Armenia - 29.743 - 0,02%
  140. Albania - 28.748 - 0,02%
  141. Islas Salomón- 28.370 - 0,02%
  142. Guinea Ecuatorial - 28.051 - 0,02%
  143. Burundi - 27.834 - 0,02%
  144. Haití - 27.700 - 0,02%
  145. Ruanda - 26.338 - 0,02%
  146. Macedonia - 25.713 - 0,01%
  147. Chibuti - 23.200 - 0,01%
  148. Belize - 22.965 - 0,01%
  149. El Salvador - 21.041 - 0,01%
  150. Israel - 20.700 - 0,01%
  151. Eslovenia - 20.273 - 0,01%
  152. Fichi - 18.272 - 0,01%
  153. Kuwait - 17.818 - 0,01%
  154. Suazilandia - 17.363 - 0,01%
  155. Timor Oriental - 14.604 - 0,01%
  156. Bahamas - 13.939 - 0,01%
  157. Vanuatu - 12.190 - 0,009%
  158. Qatar - 11.437 - 0,008%
  159. Gambia - 11.295 - 0,008%
  160. Chamaica - 10.991 - 0,008%
  161. Liban - 10.400 - 0,007%
  162. Chipre - 9.250 - 0,004%
  163. Brunei - 5.765 - 0,004%
  164. Trinidad y Tobago - 5.128 - 0,003%
  165. Cabo Verde - 4.033 - 0,003%
  166. Samoa - 2.831 - 0,002%
  167. Luxemburgo - 2.586 - 0,001%
  168. Mauricio - 2.045 - 0,001%
  169. Comoras - 1.862 - 0,001%
  170. Sant Tomé y Prencipe - 1.001 - 0,0007%
  171. Kiribati - 811 - 0,0006%
  172. Dominica - 754 - 0,0005%
  173. Tonga - 748 - 0,0005%
  174. Bahrein - 715,85 - 0,0005%
  175. Estatos Federatos de Micronesia - 702 - 0,0005%
  176. Singapur - 685,4 - 0,0005%
  177. Santa Lucía - 616 - 0,0004%
  178. Palau - 488 - 0,0003%
  179. Andorra - 468 - 0,0003%
  180. Seychelles - 455 - 0,0003%
  181. Antigua y Barbuda - 442 - 0,0003%
  182. Barbados - 431 - 0,0003%
  183. Sant Vicent y Granadinas - 389 - 0,0002%
  184. Grenada - 344,5 - 0,0002%
  185. Malta - 315,6 - 0,0002%
  186. Maldivas - 298 - 0,0002%
  187. Saint Kitts y Nevis - 269,4 - 0,0002%
  188. Islas Marshall - 181,4 - 0,0001%
  189. Liechtenstein - 160 - 0,0001%
  190. San Marino - 61,19 - 0,00004%
  191. Tuvalu - 25,63 - 0,00001%
  192. Nauru - 21,2 - 0,00001%
  193. Chibraltar 6 - 0,00002%
  194. Mónegue - 1,95 - 0,000001%
  195. Vaticano - 0,44 - 0,0000003%