Ir al contenido

Lista de países por superficie

De Biquipedia
Iste articlo ye en proceso de cambio enta la ortografía oficial de Biquipedia (la Ortografía de l'aragonés de l'Academia Aragonesa d'a Luenga). Puez aduyar a completar este proceso revisando l'articlo, fendo-ie los cambios ortograficos necesarios y sacando dimpués ista plantilla.

Ista ye a lista d'os países d'o mundo ordenatos por superficie. Apareixen as unidaz (en kilometros cuadratos) y o porcentache (%).

Os países sinyalatos con un estreleta ( * ) son os mas grans d'o suyo continent, os sinyalatos con una daga ( ) son os mas chicoz .

Veyer tamién Lista de países por población, Lista de países por densidat de población, Lista de países por continent.
  1. Rusia - 17.075.400 - 12,82% *
  2. Canadá - 9.970.610 - 7,49% *
  3. China - 9.574.028 - 7,19%
  4. Estaus Unius - 9.372.614 - 7,04%
  5. Brasil - 8.547.393 - 6,42 *
  6. Australia - 7.703.429 - 5,78% *
  7. India - 3.287.263 - 2,47%
  8. Argentina - 2.780.272 - 2,09%
  9. Kazaquistán - 2.724,900 - 2,05%
  10. Alcheria - 2.381,741 - 1,79%
  11. Republica Democratica d'o Congo - 2.344.858 - 1,76%
  12. Arabia Saudita - 2.248.000 - 1,69%
  13. Mexico - 1.958.201 - 1,47%
  14. Indonesia - 1.890.754 - 1,42%
  15. Sudán - 1,861,484 -
  16. Libia - 1.759.540 - 1,32%
  17. Irán - 1.645.258 - 1,24%
  18. Mongolia - 1.566.600 - 1,17%
  19. Perú - 1.285.216 - 0,96%
  20. Chad - 1.284.000 - 0,96%
  21. Angola - 1.246.700 - 0,94%
  22. Mali - 1.240.000 - 0,94%
  23. Republica Surafricana - 1.219.090 - 0,92%
  24. Nícher - 1.186.408 - 0,89%
  25. Colombia - 1.141.748 - 0,86%
  26. Etiopia - 1.133.882 - 0,85%
  27. Bolivia - 1.098.581 - 0,82%
  28. Mauritania - 1.030.700 - 0,77%
  29. Echipto - 997.739 - 0,75%
  30. Tanzania - 945.090 - 0,71%
  31. Nicheria - 923.768 - 0,69%
  32. Venezuela - 916.445 - 0,69%
  33. Namibia - 825.118 - 0,62%
  34. Mozambique - 799.380 - 0,60%
  35. Pakistán - 796.096 - 0,60%
  36. Turquía - 779.452 - 0,59%
  37. Chile - 756.096 - 0,57%
  38. Zambia - 752.614 - 0,57%
  39. Birmania - 676.577 - 0,51%
  40. Afganistán - 652.225 - 0,49%
  41. Somalia - 637.657 - 0,48%
  42. Republica Centroafricana - 622.436 - 0,47%
  43. Sudán d'o Sud - 619.745 -
  44. Ucraína - 603.700 - 0,45% *
  45. Madagascar - 587.041 - 0,44%
  46. Kenya - 582.646 - 0,44%
  47. Botsuana - 581.730 - 0,44%
  48. Francia - 543.965 - 0,41%
  49. Yemen - 527.968 - 0,40%
  50. Tailandia - 513.115 - 0,39%
  51. Espanya - 505.957 - 0,38%
  52. Turkmenistán - 488.000 - 0,37%
  53. Camerún - 475.442 - 0,36%
  54. Papua y Nueva Guinea - 462.840 - 0,35%
  55. Marruecos - 458.730 - 0,34%
  56. Suecia - 449.964 - 0,34%
  57. Uzbekistán - 447.400 - 0,34%
  58. Iraq - 434.128 - 0,33%
  59. Paraguai - 406.752 - 0,31%
  60. Zimbabwe - 390.757 - 0,29%
  61. Chapón - 372.824 - 0,28%
  62. Alemanya - 357.023 - 0,27%
  63. Republica d'o Congo - 342.000 - 0,26%
  64. Finlandia - 338.145 - 0,25%
  65. Vietnam - 331.690 - 0,25%
  66. Malaisia - 329.847 - 0,25%
  67. Noruega - 323.758 - 0,24%
  68. Costa de Vori - 320.763 - 0,24%
  69. Polonia - 312.685 - 0,23%
  70. Italia - 301.338 - 0,23%
  71. Filipinas - 300.076 - 0,23%
  72. Burkina Faso - 274.400 - 0,21%
  73. Ecuador - 272.045 - 0,20%
  74. Nueva Zelanda - 268.680 - 0,20%
  75. Gabón - 267.667 - 0,20%
  76. Guinea - 245.857 - 0,18%
  77. Reino Uniu - 242.910 - 0,18%
  78. Uganda - 241.038 - 0,18%
  79. Ghana - 238.533 - 0,18%
  80. Rumanía - 238.391 - 0,18%
  81. Laos 236.800 - 0,18%
  82. Guyana - 215.083 - 0,16%
  83. Omán - 212.460 - 0,16%
  84. Belarrusia - 207.600 - 0,16%
  85. Kirguizistán - 199.900 - 0,15%
  86. Senegal - 196.722 - 0,15%
  87. Siria - 185.180 - 0,14%
  88. Cambocha - 181.035 - 0,14%
  89. Uruguai - 176.215 - 0,13%
  90. Tunicia - 164.150 - 0,12%
  91. Surinam - 163.820 - 0,12%
  92. Bangladesh - 147.570 - 0,11%
  93. Nepal - 147.181 - 0,11%
  94. Tachikistán - 143.100 - 0,11%
  95. Grecia - 131.957 - 0,09%
  96. Nicaragua - 131.812 - 0,09%
  97. Corea d'o Norte - 122.762 - 0,09%
  98. Eritrea - 121.100 - 0,09%
  99. Malaui - 118.484 - 0,08%
  100. Benín - 112.622 - 0,08%
  101. Honduras - 112.492 - 0,08%
  102. Liberia - 111.369 - 0,08%
  103. Bulgaria - 110.910 - 0,08%
  104. Cuba - 110.860 - 0,08%
  105. Guatemala - 109.117 - 0,08%
  106. Islandia - 103.125 - 0,07%
  107. Serbia y Montenegro - 102.173 - 0,07%
  108. Corea d'o Sud - 99.538 - 0,07%
  109. Hongría - 93.030 - 0,07%
  110. Portugal - 92.142 - 0,06%
  111. Chordania - 89.342 - 0,06%
  112. Azerbaichán - 86.600 - 0,06%
  113. Austria - 83.871 - 0,06%
  114. Emiratos Arabes Unitos - 83.600 - 0,06%
  115. Republica Checa - 78.866 - 0,05%
  116. Panamá - 75.517 - 0,05%
  117. Sierra Leone - 71.740 - 0,05%
  118. Irlanda - 70.273 - 0,05%
  119. Cheorchia - 69.500 - 0,05%
  120. Sri Lanka - 65.610 - 0,04%
  121. Lituania - 65.300 - 0,04%
  122. Letonia - 64.589 - 0,04%
  123. Togo - 56.785 - 0,04%
  124. Croacia - 56.542 - 0,04%
  125. Bosnia y Herzegovina - 51.129 - 0,03%
  126. Costa Rica - 51.100 - 0,03%
  127. Eslovaquia - 49.035 - 0,03%
  128. Republica Dominicana - 48.51I - 0,03%
  129. Bután - 46.500 - 0,03%
  130. Estonia - 45.227 - 0,03%
  131. Dinamarca - 43.098 - 0,03%
  132. Países Baixos - 41.526 - 0,03%
  133. Suiza - 41.285 - 0,03%
  134. Guinea-Bissau - 36.125 - 0,02%
  135. Taiwán - 35.980 - 0,02%
  136. Moldavia - 33.843 - 0,02%
  137. Belchica - 30.510 - 0,02%
  138. Lesoto - 30.355 - 0,02%
  139. Armenia - 29.743 - 0,02%
  140. Albania - 28.748 - 0,02%
  141. Islas Salomón- 28.370 - 0,02%
  142. Guinea Ecuatorial - 28.051 - 0,02%
  143. Burundi - 27.834 - 0,02%
  144. Haití - 27.700 - 0,02%
  145. Ruanda - 26.338 - 0,02%
  146. Macedonya d'o Norte - 25.713 - 0,01%
  147. Chibuti - 23.200 - 0,01%
  148. Belize - 22.965 - 0,01%
  149. El Salvador - 21.041 - 0,01%
  150. Israel - 20.700 - 0,01%
  151. Eslovenia - 20.273 - 0,01%
  152. Fichi - 18.272 - 0,01%
  153. Kuwait - 17.818 - 0,01%
  154. Suazilandia - 17.363 - 0,01%
  155. Timor Oriental - 14.604 - 0,01%
  156. Bahamas - 13.939 - 0,01%
  157. Vanuatu - 12.190 - 0,009%
  158. Qatar - 11.437 - 0,008%
  159. Gambia - 11.295 - 0,008%
  160. Chamaica - 10.991 - 0,008%
  161. Liban - 10.400 - 0,007%
  162. Chipre - 9.250 - 0,004%
  163. Brunei - 5.765 - 0,004%
  164. Trinidad y Tobago - 5.128 - 0,003%
  165. Cabo Verde - 4.033 - 0,003%
  166. Samoa - 2.831 - 0,002%
  167. Luxemburgo - 2.586 - 0,001%
  168. Mauricio - 2.045 - 0,001%
  169. Comoras - 1.862 - 0,001%
  170. Sant Tomé y Prencipe - 1.001 - 0,0007%
  171. Kiribati - 811 - 0,0006%
  172. Dominica - 754 - 0,0005%
  173. Tonga - 748 - 0,0005%
  174. Bahrein - 715,85 - 0,0005%
  175. Estatos Federatos de Micronesia - 702 - 0,0005%
  176. Singapur - 685,4 - 0,0005%
  177. Santa Lucia - 616 - 0,0004%
  178. Palau - 488 - 0,0003%
  179. Andorra - 468 - 0,0003%
  180. Seychelles - 455 - 0,0003%
  181. Antigua y Barbuda - 442 - 0,0003%
  182. Barbados - 431 - 0,0003%
  183. Sant Vicent y Granadinas - 389 - 0,0002%
  184. Grenada - 344,5 - 0,0002%
  185. Malta - 315,6 - 0,0002%
  186. Maldivas - 298 - 0,0002%
  187. Saint Kitts y Nevis - 269,4 - 0,0002%
  188. Islas Marshall - 181,4 - 0,0001%
  189. Liechtenstein - 160 - 0,0001%
  190. San Marino - 61,19 - 0,00004%
  191. Tuvalu - 25,63 - 0,00001%
  192. Nauru - 21,2 - 0,00001%
  193. Chibraltar 6 - 0,00002%
  194. Mónegue - 1,95 - 0,000001%
  195. Vaticano - 0,44 - 0,0000003%