Lista de picos d'a provincia de Teruel

De Biquipedia
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

Ista ye una lista de picos d'a provincia de Teruel ordenaus en zonas. En negreta se mete o pico más alto de cada zona.

Nombre Altaria Sierra / Macizo
Caimodorro 1936 m Albarrazín / Tremedal
Alto del Tremedal 1893 m
Penya Blanca 1857 m
Sierra Alta 1854 m
Muela de Sant Chuan 1841 m
La Cebadilla 1838 m
Muela Grande 1831 m
Cerro de los Malenes 1824 m
Ceja de Valhondillo 1809 m
Las Pernalas 1799 m
La Atalaya 1795 m
Mollón Blanco 1794 m
Alto de Valhondo 1752 m
Cuerno 1694 m
Hoyuelas 1668 m
Loma Alta 1646 m
Sarriosa 1646 m
Loma Matorra 1615 m
Santa Ana 1607 m
Alto de López 1584 m
Piedra 1556 m
Alto de la Mata 1540 m
Loma de la Paja 1532 m
Alto de Santa María 1528 m
Cerro Moro 1479 m
Pico Chabalambre 2019 m Chabalambre
Cerro de Chabalambre 2002 m
Cerro Cavero 1987 m
Falso Chabalambre 1985 m
Cerro de la Sebastiana 1961 m
Pico d'el Vuitre 1956 m
Calderón 1838 m
San Pablo 1795 m
Peñablanca 1756 m
Alto de los Marines 1718 m
Bandera 1680 m
Retamar 1627 m
Artigas 1607 m
Alto del Tomatero 1607 m
Fuentecilla 1586 m
Penya Salada 1581 m
Pelado 1575 m
Alto de Barrachina 1529 m
Entaza 1508 m
Alto d'el Viso 1507 m
Atalaya 1492 m
Cerro Gavilán 1472 m
Alto de la Muela 1456 m
Loma Ceja 1442 m
Alto del Espino 1409 m
La Crebentada 1408 m
El Castillo 1381 m
Cerro Bayo 1381 m
Pico de l'Aguila 1359 m
Alto de la Cumbre 1351 m
Gaifas 1328 m
Cerro Pozuelo 1295 m
Alto del Pichón 1277 m
Puntal de la Tabaira 1202 m
Punta de Agua 1197 m
Cerro de la Contienda 1173 m
La Pinocha 1156 m
Fuent d'el Cepo 1133 m
Penya Roya 2018 m Gúdar / Mayestrato
Alto del Hornillo 2001 m
Alto de Mont Negro 1957 m
Bramaderas 1893 m
Alto de la Bandera 1808 m
El Candelar 1804 m
Muela de Monchén 1794 m
Cabezo de la Rocha 1787 m
Alto de Cespedosa 1782 m
Férriz 1772 m
Alto de la Nevera 1772 m
Puntal d'el Cabezo 1766 m
Chaparral Alto 1754 m
Puntal d'el Mas del Vicario 1741 m
Tarayuela 1739 m
Tarayuela 1738 m
Pinos Claros 1723 m
Cabezo de las Cruces 1710 m
Las Sampolas 1723 m
La Matea 1657 m
Moleta del Tossal 1655 m
Milano 1649 m
Penya Calva 1641 m
Pico de la Olmedilla 1641 m
San Cristóbal 1623 m
Alto del Sebo 1565 m
El Cabedo 1564 m
Muela Mujer 1555 m
Masico Pallarés 1544 m
Castellar 1522 m
Penya de la Horca 1503 m
Alto del Gallo 1501 m
Loma de Barragán 1404 m
La Moratilla 1382 m
El Colladín 1374 m
Hoya 1307 m
Monserrate 1285 m
Alto del Morrón 1271 m
Cabezo de Mirabel 1252 m
Muela de Peñarroya 1241 m
Muela Carrascosa 1215 m
Pico de la Cogullada 1209 m
Las Matanzas 1182 m
Loma del Masico del Pinar 1172 m
Loma de Cielo 1147 m
San Joaquín 1128 m
Loma Tablada 1081 m
Loma de Casulla 1060 m
San Juan 1049 m
Morrón 1020 m
Calarizo 1013 m
Cumbre d'el Infierno 998 m
Pileta 993 m
Cantera d'el Lugar 971 m
Pico de l'Atalaya 927 m
Tozal d'En Canader 1394 m Puertos de Bezeit
Tozal dels Tres Reis 1351 m
Moleta del Hereu 1321 m
Moleta d'Arany 1232 m
La Coscollosa 1229 m
Punta de la Pala 1201 m
Punta de la Tosa 1194 m
Tozal de les Travesses 1151 m
La Picossa 1079 m
Penyagalera 1035 m
Periganyol 1033 m
La Caixa 1014 m
Hoyalta 1760 m Atras sierras d'o Sistema Iberico
Castelfrío 1757 m
Cerro d'el Navazo 1722 m
Chabalón 1692 m
Cabezo Alto 1642 m
Cabigordo 1623 m
Tres Mojones 1618 m
Carrasco 1608 m
Pueyo de Sant Chinés 1603 m
Majalinos 1601 m
Las Clafizas 1594 m
Mollón Alto 1593 m
Penya del Hombre 1588 m
Atalaya 1588 m
Cruz de Tres Reinos 1557 m
Cabezo de la Trinidad 1547 m
Cerro del Lobo 1539 m
Penya de la Cruz 1535 m
Penya Palomera[1] 1533 m
Alto de la Pelarda 1512 m
Cerro de la Lumbre 1510 m
Alto de la Sima 1503 m
Batiosa 1502 m
Retuerta 1492 m
Muela d'Exorcas 1487 m
El Marojal 1486 m
Modorra 1478 m
Cerro Cabezo 1475 m
Muela de la Umbría 1472 m
Coronillas 1462 m
Muela de Camariellas 1455 m
Collado Alto 1450 m
Cerro de la Cantera 1448 m
Morrita 1437 m
Castiello de Cedriellas 1435 m
Pedracho 1428 m
Rasos 1428 m
Alto de Mojones 1427 m
Alto del Plantío 1426 m
Cerro Lituelo 1422 m
Abadía 1422 m
El Morteruelo 1416 m
Barabanto 1414 m
Peñalisa 1414 m
Corral del Alto 1407 m
La Ería 1407 m
Cerro Carrascal 1401 m
Umbría de la Sierra 1390 m
Las Rochas 1383 m
Penya Tajada 1383 m
Cantera de las Umbrías 1368 m
El Cerro 1365 m
Cerros del Peinado 1356 m
Mont d'el Villar 1353 m
La Casa 1353 m
Ferrera 1349 m
Muela del Galabardal 1346 m
Corneruelo 1338 m
Alto del Lobo 1321 m
Cabezo Budo 1319 m
Cerro Pelado 1311 m
L'Ustal 1310 m
Cabezo de Santa Ana 1303 m
Mas de Teller 1303 m
Mont Verguilla 1300 m
Muela de Mont Albán 1294 m
Suertes Altas 1292 m
Cerro de Cabeza Gorda 1286 m
Cerrezuela 1285 m
Loma del Sabinar 1284 m
Alto del Chopo 1277 m
Las Coronas 1276 m
Carramacho 1267 m
Currutacas 1266 m
Cabezos Altos 1264 m
Carrabanyón 1263 m
Puntal de Casino 1262 m
Carralfambra 1252 m
El Pueyo 1251 m
Molatilla 1247 m
La Balsa 1246 m
Cinglo de Sant Jaume 1238 m
San Gregorio 1237 m
Cabezo de la Muela 1232 m
Mollón d'Altonrillo 1232 m
Cabezo d'Aliaga 1230 m
Miralbueno 1230 m
Pico Valdellosa 1229 m
Corral Blanco 1224 m
Cerro Gordo 1222 m
Pico de Santa Catalina 1220 m
Alto de la Choza 1218 m
Loma Gorda 1213 m
Mont Modorra 1212 m
Puntal 1212 m
Cascantino 1208 m
Punta de la Camiseta 1206 m
Villaplanos 1202 m
Cerro del Quemao 1196 m
Alto de Montero 1191 m
Cerro Valero 1182 m
La Banderola 1181 m
Cruz 1173 m
Puntal de Tormo 1171 m
Muela de Cascant 1163 m
Penya d'el Cit 1161 m
Valdemadera 1158 m
San Bernabé 1157 m
Tozal Gros 1151 m
Alto de Mansueto 1151 m
Loma de la Zoma 1144 m
Cerro Gordo 1141 m
Muela de Bellestar 1140 m
Alto del Montecillo 1139 m
Cocho 1136 m
Cerro Mirador 1136 m
Loma Chalaras 1122 m
Alto del Viso 1115 m
Feltrer 1111 m
Mont Atalaya 1108 m
Alto de las Cumbres 1105 m
Cabezo de Santa Barbara 1105 m
Las Mojonadas 1098 m
Muela Alta 1092 m
Mengalices 1083 m
San Ambrosio 1082 m
Mont Penyalba 1079 m
Cerro Rama 1077 m
Loma d'Obón 1073 m
Los Buitres 1061 m
Moralejo 1060 m
La Mata 1058 m
Punta la Umbría 1054 m
Muela 1053 m
Loma de Royuela 1050 m
Mont Ferreruela 1043 m
Cerro de la Herradura 1040 m
Cabezo de las Viñas 1029 m
Alto de Galiana 1022 m
Pueyo de Sant Esteban 1020 m
Cabezo 1017 m
El Rato 1016 m
Rivilla 1007 m
Los Enebrillos 993 m
Las Cucutas 989 m
Cerro del Capotín 985 m
La Ribaza 984 m
Loma Gorda 983 m
Fogonyán 969 m
Cantera d'el Lugar 968 m
Mont Albo 963 m
Alto Rubiales 962 m
Altos de Llobatera 962 m
Servial 952 m
Cabezo Millán 949 m
Piedra Blanca 946 m
Las Tarayuelas 940 m
Los Barrancales 937 m
Cap de la Sierra 931 m
La Tornera 925 m
El Monegrell 915 m
Cuerno de Escoz 895 m
Cabezo de los Guardias 894 m
Sierra de la Chinebrosa 892 m
Alto de la Umbría 884 m
El Cerero 855 m
Las Coronas 855 m
Blanco 845 m
Cerro del Castellar 840 m
La Sarda 836 m
Cañamarín 828 m
La Tajonera 806 m
Cerro del Romero 800 m
Tolocha 790 m
Sierra de Cantera Saso 787 m
Horca Llana 775 m
Cerro Atalaya 753 m
Mont de San Pedro Martir 730 m
Cerro Catma 728 m
Els Domenges 618 m
Valdecarretas 535 m
Alto de Cabeza Gorda 517 m
Cuervo 512 m
Penyas Blancas 466 m
Chinchol 440 m
Las Planetas 435 m
Banquera 415 m
Mas de Tarrasa 355 m
Sant Martín 352 m
Señor 330 m
Plana Encascarro 611 m Depresión d'Ebro
Les Moletes 593 m
Las Foyas 574 m
Alcaine 551 m
Alto de Tremps 522 m
El Campanero 496 m
Los Abellares 467 m
Pui Moreno 465 m
Mont Ardid 453 m
Las Muelas 399 m
Agudillo 397 m
Sierra 332 m
Pedrenyal 320 m
Tres Mojones 311 m
Sasico 251 m

Referencias[editar | editar código]

  1. (es) Javier Terrado Pablo: La lengua de Teruel a fines de la Edat Media. Instituto de Estudios Turolenses, 1991. p 407.

Se veiga tamién[editar | editar código]

Vinclos externos[editar | editar código]