Lista de picos d'a provincia de Zaragoza

De Biquipedia
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

Ista ye una lista de picos d'a provincia de Zaragoza ordenaus en quatre zonas: Alta Zaragoza y Prepireneu, Sierra de Moncayo, Sierras d'o Sistema Iberico y Depresión d'Ebro. En negreta se mete o pico más alto de cada zona.

Nombre Altaria Sierra / Macizo
Pico de Santo Domingo 1524 m Alta Zaragoza y Prepireneu
O Faixar 1392 m
Pico de las Leras 1362 m
Cerro de las Cabanyas 1359 m
Ralla Alta 1336 m
Paso del Oso 1334 m
Pui de Pano 1327 m
Punta de Cabo Val 1313 m
Pui Fonguera 1307 m
Pui Monet 1302 m
Pasopetón 1300 m
Virchen de Penya 1291 m
La Cerrada 1285 m
Algaralleta 1264 m
Gozopaño 1250 m
Punta Salariña 1245 m
Pui d'Aras 1239 m
Pui de Plata 1232 m
Punta de Tres Obispos 1229 m
Sant Gorrín 1228 m
Punta de la Selva 1228 m
Punta d'Orba 1226 m
Val de Siruela 1220 m
La Planisora 1219 m
La Cucula 1204 m
Punta de Valdemicas 1201 m
Punta del Común 1191 m
Cerro de la Casterella 1188 m
Muga de Sigüés 1178 m
Pui Polida 1178 m
Penya Rueba 1175 m
Pui Palanga 1164 m
La Vardipenya 1159 m
Pico Selva 1158 m
Val de Penya 1157 m
Cima de la Cruz 1145 m
Punta Portolás 1141 m
Penya Gurunyuelo 1129 m
Banyón 1129 m
Mont Fayanars 1127 m
Rincón de la Iglesia 1127 m
Pui de María 1121 m
Huyerna 1113 m
La Estivala 1106 m
Mucho Pan 1097 m
Portolés 1086 m
Chandri 1086 m
Pui d'arto 1086 m
Penya Nobla 1079 m
Las Valecillas 1073 m
Cima de Penya 1069 m
Cerro d'el Turullón 1051 m
Sabituero 1047 m
Mata de Leandro 1047 m
Pico de la Magdalena 1042 m
Cerro d'as Molineras 1035 m
Piquera 1031 m
Punta Casetas 1028 m
Cima de Roita 1024 m
Pueyo d'el Contadero 1016 m
Pui d'o Pinar 999 m
El Rojal 997 m
Vértiz de Penya Musera 990 m
Penya Roya 976 m
Penya Musera 975 m
Mont Sant Miguel 964 m
Pui Ladrones 952 m
Punta del Corral Nuevo 931 m
Valdearagón 930 m
Pui Perero 928 m
Vértiz de Chaime 928 m
Pueyo d'el Ferrero 924 m
Monsanjuán 913 m
Mont de Sant Salvador 907 m
Punta de San Martín 886 m
Mont Fragas 868 m
Punta de San Esteban 854 m
Alto de las Ripas 854 m
Alto de Santa Cruz 854 m
Pico d'el Fragal 852 m
El Buyeral 842 m
Mont Novellaco 827 m
Alto de las Planas de Vecines 809 m
Punta Zamal 800 m
Mont Vidiella 776 m
Pueyo de Serún 775 m
La Plana 761 m
El Penyazo 759 m
Mont Pamplonés 753 m
Pico de Sant Hadrián 719 m
Cerro de Santa Quiteria 712 m
San Cristóbal 705 m
Castiello de Barués 688 m
Corraliza de Vallés 664 m
Pueyo d'os Banyals 561 m
Moncayo 2314 m Sierra de Moncayo
Cerro de Morca 2274 m
Penya Lobera 2226 m
Majada Alta 2003 m
Cabezo Bellido 1838 m
Cabezo d'el Cahíz 1835 m
El Morrón 1730 m
Muela de Forcalluelo 1706 m
Alto de los Almudejos 1697 m
Alto d'el Picarrón 1591 m
Muela de Beratón 1580 m
Cerro de la Estaca 1574 m
Picabrero 1561 m
Penya d'el Camino 1542 m
Cerro de la Era 1521 m
Cabezo Quartal 1506 m
Puntal de Penya Roya 1501 m
La Tonda 1498 m
Cerro de las Pilas 1494 m
Alto d'el Riberón 1491 m
Penya d'Enmedio 1462 m
Cerro Gordo 1441 m
Cabezo de la Mata 1437 m
Cabezo d'el Prado Verde 1413 m
Cabezo de los Frailes 1411 m
Punta de Val d'Ascones 1380 m
Alto d'el Raso 1363 m
La Gotera 1347 m
Cabezo de Pedro Moliné 1312 m
Penyas Albas 1296 m
Penya de los Moros 1281 m
Penya d'el Tormo de la Cina 1279 m
Cabezo Canteque 1251 m
Muela de Quartún 1208 m
Cabezo Ontomé 1175 m
Altos d'el Cogorro 1154 m
Cocota d'el Rincón 1507 m Atras sierras d'o Sistema Iberico
Alto de la Rasera 1467 m
Penya de l'Aguila 1439 m
Cerro de la Almenara Alta 1436 m
Pico Estecillo 1428 m
Pico d'el Rayo 1427 m
Cerro de Santa Cruz 1423 m
Alto de los Tres Mojones 1421 m
Virchen de la Sierra 1418 m
Pico de la Nevera 1411 m
La Monja 1394 m
El Riberón 1384 m
Cerro de la Muela 1378 m
Pico de Ferrera 1349 m
Cabeza Redonda 1339 m
Los Retroncos 1332 m
Alto d'el Palancar 1329 m
Pico Sant Bartolomeu 1304 m
Alto de la Cucuta 1302 m
Pico de Langa 1302 m
Mont Albo 1297 m
Alto d'el Capón 1294 m
Canyagarral 1294 m
Bigornia 1288 m
Pico de Codos 1279 m
Mojón Alto 1279 m
Pico de Sant Quílez 1274 m
Val de Madera 1273 m
Penyón de la Cruz de Pardos 1267 m
Pico de la Cruz 1267 m
Pico de San Cristóbal 1265 m
Picota de Valdepajares 1254 m
Valdenaza 1244 m
Cabezo de la Talaya 1237 m
Calvario 1221 m
Pico de Santa Catalina 1220 m
Salmoliné 1214 m
Belmonzal 1209 m
Pico Marojal 1198 m
Cerro del Espino 1188 m
Punta de San Iñigo 1185 m
Torre de la Masa 1176 m
Pico Morés 1170 m
Pico El Cortado 1161 m
Cerro de la Oración 1161 m
Vértiz Moros 1168 m
Penya de las Armas 1155 m
Los Santos de Torrijo 1149 m
La Talaya 1143 m
Cerro Moratilla 1147 m
Enebrales 1139 m
Cogorro 1133 m
Los Picarios 1107 m
Cabezo Rodrigo 1077 m
Penya Molilla 1074 m
Virgen del Águila 1055 m
Cabeza d'el Galiano 1052 m
Cañadillas 1044 m
Pico de La Cocha 1040 m
Pico Bollón 1036 m
La Muela Quebrada 1029 m
Cabezo de Valmayor 1026 m
Valdelatorre 1023 m
Cocota Alta 1009 m
Pico La Buitrera 994 m
Las Cucutas 989 m
Tinajón 989 m
Galiana 985 m
Penya Tambora 983 m
Santa Barbara 977 m
Penya Roya 974 m
Mesa d'Armantes 973 m
Cruz d'Armantes 966 m
Zardachera 956 m
La Lezna 950 m
Las Tarayuelas 940 m
Casca Alta 937 m
Los Castillos 929 m
Monegret 928 m
Sierra de Morata 925 m
Manyo Manyo 917 m
La Muela 915 m
Cerro de la Cruz 894 m
La Esquadra 882 m
El Serrallón 867 m
Alto de la Muga 861 m
Badarrón 827 m
Las Torres 817 m
Lo Ancho 808 m
Penya Roya 786 m
Pico San Cristóbal 734 m
Cabezo del Rocín 728 m
Jabacín 674 m
Cabezo Redondo de los Picarros 599 m
Mont Cierzo 861 m Depresión d'Ebro
Sant Crapasio 834 m
La Ciesma 832 m
Mont Escuro 825 m
Punta d'Ali 821 m
Puntal d'el Penyasco 808 m
Sierra Gorda 790 m
La Lomaza 771 m
Guarizo 750 m
Esteban Este 748 m
Loma del Loco 717 m
Corona del Fraile 710 m
Pui Ladrón 700 m
Pui Cervero 696 m
Monlora 659 m
Armijo 652 m
Punta de la Negra 650 m
Mojón del Lobo 632 m
Sancho Abarca 630 m
Nasa Alta 629 m
Puntaza 626 m
Miramont 623 m
Alto de Salinas 614 m
Monte Sarda 606 m
Nasa Baja 602 m
Cabezo del Sillón 601 m
Puntal de l'Obaco 597 m
Castillo de la Estaca 593 m
Penya d'el Moro 585 m
Punta de l'Alba 573 m
Vedado Alto 552 m
Mojón de los Tres Reyes 543 m
Tres Mugas 511 m
Montolar 503 m
Pui Águila 500 m
Mont Pinsoro 480 m
Suelta Alta 478 m
Cabezo de Sardazuria 461 m
Punta Plana 437 m
Cabezo de Burrén 433 m
Cantera del Cierzo 431 m
Biscuerno 429 m
Burrena 423 m
Cabezo de Purburel 418 m
Retuerta de Pina 413 m
Pedriza 408 m
Alto del Campillo 406 m
Cabezo de las Zorras 402 m
Primoral 373 m
Cabezo Casellas 372 m
Puntales 359 m
Tozal de la Cogulla 315 m
Mojón de la Grallera 309 m

Se veiga tamién[editar | editar código]

Bibliografía[editar | editar código]

  • (es) Guía de Montes de Zaragoza. 100 ascensiones. Alberto Martínez, Eduardo Viñuales. Sua Edizioak, 2018, ISBN 978-84-8216-661-2, 304 pachinas.

Vinclos externos[editar | editar código]