Lista d'elementos por nombre

De Biquipedia
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

Ista ye una lista d'elementos quimicos por nombre. Se puet trobar ta cada elemento o suyo simbolo, numero atomico, masa atomica y numers de grupo y periodo d'a tabla periodica.

Series quimicas d'a tabla periodica
Alcalins Alcalinoterrios Lantanidos Actinidos Metals de transición
Metals d'o bloque p Metaloides No metals Halochens Gases nobles
Nombre Simbolo Numero atomico Masa atomica Grupo Periodo
Actinio Ac 89 [227][1]   7
Aluminio Al 13 26.981538(2) 13 3
Americio Am 95 [243][1]   7
Antimonio Sb 51 121.760(1)[2] 15 5
Arambre Cu 29 63.546(3)[3] 11 4
Archent Ag 47 107.8682(2)[2] 11 5
Argón Ar 18 39.948(1)[2][3] 18 3
Arseni As 33 74.92160(2) 15 4
Astato At 85 [210][1] 17 6
Bario Ba 56 137.327(7) 2 6
Berkelio Bk 97 [247][1]   7
Berilio Be 4 9.012182(3) 2 2
Bismuto Bi 83 208.980 38(2) 15 6
Bohrio Bh 107 [264][1] 7 7
Boro B 5 10.811(7)[2][3][4] 13 2
Bromo Br 35 79.904(1) 17 4
Cadmio Cd 48 112.411(8)[2] 12 5
Calcio Ca 20 40.078(4)[2] 2 4
Californio Cf 98 [251][1]   7
Carbonio C 6 12.0107(8)[2][3] 14 2
Cerio Ce 58 140.116(1)[2]   6
Cesio Cs 55 132.905 45(2) 1 6
Chermanio Ge 32 72.64(1) 14 4
Cloro Cl 17 35.453(2)[2][3][4] 17 3
Cobol Co 27 58.933 200(9) 9 4
Criptón Kr 36 83.798(2)[2][4] 18 4
Cromo Cr 24 51.9961(6) 6 4
Curio Cm 96 [247][1]   7
Copernicio Cn 112 [270][1] 12 7
Darmstadtio Ds 110 [269][1] 10 7
Disprosio Dy 66 162.500(1)[2]   6
Dubnio Db 105 [262][1] 5 7
Einstenio Es 99 [252][1]   7
Erbio Er 68 167.259(3)[2]   6
Escandio Sc 21 44.955910(8) 3 4
Estanyo Sn 50 118.710(7)[2] 14 5
Estroncio Sr 38 87.62(1)[2][3] 2 5
Europio Eu 63 151.964(1)[2]   6
Fermio Fm 100 [257][1]   7
Fierro Fe 26 55.845(2) 8 4
Flúor F 9 18.9984032(5) 17 2
Fosforo P 15 30.973761(2) 15 3
Francio Fr 87 [223][1] 1 7
Gadolinio Gd 64 157.25(3)[2]   6
Galio Ga 31 69.723(1) 13 4
Hafnio Hf 72 178.49(2) 4 6
Hassio Hs 108 [277][1] 8 7
Helio He 2 4.002602(2)[2][3] 18 1
Hidrochén H 1 1.00794(7)[2][3][4] 1 1
Holmio Ho 67 164.930 32(2)   6
Indio In 49 114.818(3) 13 5
Iridio Ir 77 192.217(3) 9 6
Iterbio Yb 70 173.04(3)[2]   6
Itrio Y 39 88.90585(2) 3 5
Ixufre S 16 32.065(5)[2][3] 16 3
Lantán La 57 138.9055(2)[2]   6
Lawrencio Lr 103 [262][1] 3 7
Litio Li 3 6.941(2)[2][3][4][5] 1 2
Lutecio Lu 71 174.967(1)[2] 3 6
Magnesio Mg 12 24.3050(6) 72 3
Manganés Mn 25 54.938049(9) 7 4
Meitnerio Mt 109 [266][1] 9 7
Mendelevio Md 101 [256.1][1]   7
Mercurio Hg 80 200.59(2) 12 6
Molibdén Mo 42 95.94(2)[2] 6 5
Neodimio Nd 60 144.24(3)[2]   6
Neón Ne 10 20.1797(6)[2][4] 18 2
Neptunio Np 93 [237][1]   7
Niobio Nb 41 92.906 38(2) 5 5
Níquel Ni 28 58.6934(2) 10 4
Nitrochén N 7 14.0067(2)[2][3] 15 2
Nobelio No 102 [259][1]   7
Oro Au 79 196.966 55(2) 11 6
Osmio Os 76 190.23(3)[2] 8 6
Oxichén O 8 15.9994(3)[2][3] 16 2
Paladio Pd 46 106.42(1)[2] 10 5
Platín Pt 78 195.078(2) 10 6
Plomo Pb 82 207.2(1)[2][3] 14 6
Plutonio Pu 94 [244][1]   7
Polonio Po 84 [210][1] 16 6
Potasio K 19 39.0983(1) 1 4
Praseodimio Pr 59 140.90765(2)   6
Prometio Pm 61 [145][1]   6
Protoactinio Pa 91 231.03588(2)[1]   7
Radio Ra 88 [226][1] 2 7
Radón Rn 86 [220][1] 18 6
Renio Re 75 186.207(1) 7 6
Rodio Rh 45 102.905 50(2) 9 5
Rubidio Rb 37 85.4678(3)[2] 1 5
Roentguenio Rg 111 [272][1] 11 7
Rutenio Ru 44 101.07(2)[2] 8 5
Rutherfordio Rf 104 261[1] 4 7
Samario Sm 62 150.36(3)[2]   6
Seaborguio Sg 106 [266][1] 6 7
Selenio Se 34 78.96(3)[3] 16 4
Sen Zn 30 65.37(4) 12 4
Silicio Si 14 28.0855(3)[3] 14 3
Sodio Na 11 22.989770(2) 1 3
Talio Tl 81 204.3833(2) 13 6
Tantal Ta 73 180.9479(1) 5 6
Tecnecio Tc 43 [98][1] 7 5
Telurio Te 52 127.60(3)[2] 16 5
Terbio Tb 65 158.92534(2)   6
Titanio Ti 22 47.867(1) 4 4
Torio Th 90 232.0381(1)[1][2]   7
Tulio Tm 69 168.93421(2)   6
Tungstén W 74 183.84(1) 6 6
Ununtrio Uut 113 [272][1] 13 7
Ununquadio Uuh 114 [276][1] 14 7
Ununpentio Uup 115 [288][1] 15 7
Ununhexio Uuh 116 [282][1] 16 7
Ununseptio Uus 117 [209][1] 17 7
Uranio U 92 238.02891(3)[1][2][4]   7
Vanadio V 23 50.9415(1) 5 4
Xenón Xe 54 131.293(6)[2][4] 18 5
Yodo I 53 126.904 47(3) 17 5
Zirconio Zr 40 91.224(2)[2] 4 5

Referencias[editar | editar código]

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 1,30 1,31 1,32 1,33 1,34 1,35 Iste elemento no tien isotopos estables, y a valura entre gafetz (como [209]) indica o numero de masa d'o isotopo mas estable. Manimenos, tres elementos, torio, protoactinio y uranio, tienen una composición isotopica caracteristica en a Tierra y por ixo s'encluye a suya masa atomica.
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 2,14 2,15 2,16 2,17 2,18 2,19 2,20 2,21 2,22 2,23 2,24 2,25 2,26 2,27 2,28 2,29 2,30 2,31 2,32 2,33 2,34 2,35 2,36 2,37 2,38 A composición isotopica d'iste elemento puet variar mas d'o que s'estableixe en a lista.
  3. 3,00 3,01 3,02 3,03 3,04 3,05 3,06 3,07 3,08 3,09 3,10 3,11 3,12 3,13 3,14 A composición isotopica d'iste elemento ye variable, por o que no se puet proporcionar una valura mas precisa d'a masa atomica.
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 4,6 4,7 La composición isotópica de este elemento puede variar en materiales comerciales, así que la masa atómica puede ser diferente al valor dado.
  5. La masa atómica de litio comercial puede variar entre 6.939 y 6.996.

Bibliografía[editar | editar código]

Se veiga tamién[editar | editar código]


Elementos quimicos
Tabla periodica | Nombre | Simbolo atomico | Numero atomico
Grupos:   1 -  2 -  3 -  4 -  5 -  6 -  7 -  8 -  9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18
Periodos:  1  -  2  -  3  -  4  -  5  -  6  -  7
Series:   Metals alcalins  -  Alcalinoterrios  -  Lantanidos  -  Actinidos  -  Metals de transición  -  Metals d'o bloque p  -  Metaloides  -  No metals  -  Halochens  -  Gases nobles
Bloques:  bloque s  -  bloque p  -  bloque d  -  bloque f  -  bloque g