Lista de premios cinematograficos

De Biquipedia
Nuvola apps kcmsystem.png

Un u más biquipedistas son treballando actualment enamplando iste articlo.

Puede estar que, por ixo, bi haiga lagunas de contenito u deficiencias de formato. Por favor, antis de reyalizar correccions mayors u reescrituras, contacte con ells en a suya pachina d'usuario u a pachina de descusión de l'articlo ta poder coordinar-ne la redacción.

Ista ye una lista de premios cinematograficos concedius en o campo d'a cinematografía y d'a suya industria, concedius por grupos, organizacions, festivals, medios de comunicación u similars, endrezaus por orden alfabetico:

Lista de premios[editar | modificar o codigo]

Nombre Premio País Concedent Anyadas Categorías Caracteristicas Web oficial
Deutscher Filmpreis Flag of Germany.svg Alemanya Deutsche Filmakademie 1951-Existent (de) Web oficial]
Gran Premio d'o Cine Brasilenyo Flag of Brazil.svg Brasil Menisterio de Cultura de Brasil 2000-Existent
Medallas CEC Flag of Spain.svg Espanya Círculo de Escritores Cinematográficos 1946-Existent (es) Web oficial
Nastro d'Argento Flag of Italy.svg Italia Sindacato Nazionale Giornalisti Cinematografici Italiani 1946-Existent
Premio Nacional de Cinematografía Flag of Spain.svg Espanya Menisterio de Cultura d'Espanya 1980-Existent Unica Concediu cada anyo ta premiar a qualsiquiera destacau en a cinematografía espanyola (es) Pachina web oficial
Premios AACTA de l'Academia Australiana d'o Cine y d'a Televisión
(d'antis más Premios de l'Instituto d'o Cine Australiano)
Flag of Australia.svg Australia Australian Academy of Cinema and Television Arts 1958-Existent
Premios Amanda Flag of Norway.svg Noruega Instituto Noruego de Cine 1985-Existent Cinta, Director, Publico, Actor, Actriz, Actor Segundario, Actriz Segundaria, Cinta Infantil, Guión orichinal, Curtometrache, Documental, Cinta Forana, Golden Clapper, Honorifico, Premio Amanda Tecnico Concediu cada anyo ta premiar os treballos más destacaus d'o cine noruego (no) Pachina web oficial
Premios Ariel Flag of Mexico.svg Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1946-Existent Cinta, Dirección, Actor, Actriz, Coactuación Masculina, Coactuación Femenina, Guión Orichinal, Guión Adaptau, Fotografía, Edición, Soniu, Musica, Disenyo d'Arte, Vestuario, Maquillache, Efectos Visuals, Efectos Especials, Opera Prima, Cinta d'Animación, Cinta Iberoamericana, Largometrache Documental, Curtometrache, Curtometrache Documental, Curtometrache Animau, Revelación Actoral, Ariel d'Oro Premia anualment las millors contribucions d'o cine mexicán (es) Pachina web oficial
Premios Art Directors Guild a la Excelencia en Disenyo de Producción Flag of the United States.svg Estaus Unius Art Directors Guild 1996-Existent Disenyo de Producción en Largometrache, Disenyo de Producción en Cinta de Fantasía, Disenyo de Producción en Cinta d'Epoca, Disenyo de Producción en Cinta Contemporania, Disenyo de Producción en Cinta Animada, Concediu cada anyo ta premiar la excelencia en disenyo de producción y dirección artistica (en) Pachina web oficial
Premios Artios Flag of the United States.svg Estaus Unius Casting Society of America 1985-Existent Casting de Voz en Cinta Animada, Casting en Largometrache de Gran Presupuesto de Comedia, Casting en Largometrache de Gran Presupuesto de Drama, Casting en Cinta de Estudio u Independient de Comedia, Casting en Cinta de Estudio u Independient de Drama, Casting en Largometrache de Baixo Presupuesto de Comedia u Drama, Casting en Largometrache de Minimo Presupuesto de Comedia u Drama, Casting en Episodio de Serie de Televisión de Drama, Casting de Telefilm, Casting de Miniserie, Casting de Telenovela, Casting de Voz en Serie de Televisión Animada, Casting en Episodio Piloto de Comedia, Casting en Episodio Piloto de Drama, Casting en Obras de Teatro, Casting en Obras de Teatro Musical, Trachectoria Premia anualment os millors castings en cine, televisión y teatro (en) Pachina web oficial
Premios BAFTA Flag of the United Kingdom (3-5).svg Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1947-Existent Cinta, Cinta Britanica, Cinta Forana, Curtometrache, Cinta d'Animación, Ccurtometrache d'Animación, Documental, Actor, Actriz, Director, Actor Segundario, Actriz Segundaria, Fotografía, Soniu, Banda Sonora, Disenyo de Producción, Disenyo de Vestuario, Montache, Guionista, Director u Productor Britanico Novel, Efectos Especials, Maquillache y Peluquería, Guión Orichinal, Guión Adaptau, Estrela Emerchent, Casting Concediu cada anyo ta premiar os treballos más destacaus d'o cine britanico en cada categoría (en) Pachina web oficial
Premios BMI Flag of the United States.svg Estaus Unius Broadcast Music, Inc. 1985-Existent Banda Sonora Orichinal Concedius cada anyo ta premiar a millor musica en cine y televisión (en) Pachina web oficial]
Premios Bodil Flag of Denmark.svg Dinamarca Danish Film Critics Association 1948-Existent
Premios Box Office Germany
(u Premios Bogey)
Flag of Germany.svg Alemanya Sección de cine d'a revista Blickpunkt 1997-Existent Titanio, Platín, Oro, Archent, Bronze, Bogey, 3D Concediu a cintas con un determinau numero d'espectadors mientres un periodo determinau (de) Relación de premiaus
Premios César Flag of France.svg Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1976-Existent Cinta, Dirección, Actor, Actriz, Actor Segundario, Actor Promesa, Actriz Promesa, Guión Orichinal, Guión Adaptau, Disenyo de Producción, Vestuario, Fotografía, Montache, Soniu, Efectos Visuals, Banda Sonora Orichinal, Primera Cinta, Cinta d'Animación, Documental, Cinta Forana, Curtometrache de Ficción, Curtometrache d'Animación, Curtometrache Documental, Honorifico Concediu cada anyo ta premiar os treballos más destacaus en cada categoría d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premios Cinematograficos José María Forqué Flag of Spain.svg Espanya Entidad de Gestión de Derechos de los Productores Audiovisuales 1996-Existent Concediu anualment ta premiar a cinta con millors valors tecnicos y artisticos enguerada en Espanya ixa anyada (es) Pachina web oficial
Premios Cóndor d'Archent Flag of Argentina.svg Archentina Asociación de Cronistas Cinematográficos de la Argentina 1943-Existent
Premios Costume Designers Guild
(Premios de l'Asociación de Disenyadors de Vestuario)
Flag of the United States.svg Archentina Costume Designers Guild 1999-Existent
Premios David de Donatello Flag of Italy.svg Italia Accademia del Cinema Italiano 1956-Existent Cinta, Director, Director Novel, Guión Orichinal, Guión Adaptau, Productor, Actor, Actriz, Actor Segundario, Actriz Segundaria, Fotografía, Compositor, Canción Orichinal, Scenografo, Vestuario, Maquillache, Peluquería, Montache, Soniu, Efectos Especials, Documental, Curtometrache, David Choven, Cinta Forana, Especial, Publico Concediu cada anyo ta premiar os treballos más destacaus en cada categoría d'o cine italián (it) Pachina web oficial
Premios de l'Academia de Cine de Chapón Flag of Japan.svg Chapón Academia de Cine de Chapón 1978-Existent
Premios de l'American Film Institute Flag of the United States.svg Estaus Unius American Film Institute 2000-Existent
Premios de l'Asociación de Criticos de Cine de Chicago Flag of the United States.svg Estaus Unius Asociación de Criticos de Cine de Chicago
Chicago Film Critics Association
1988-Existent (en) Pachina web oficial
Premios Directors Guild of America
(u Premios d'o Sendicato de Directors d'America)
Flag of the United States.svg Estaus Unius Directors Guild of America 1938-Existent
Premios d'a Critica Cinematografica
(d'antis mas Premios BFCA)
Flag of the United States.svg Estaus Unius Critics Choice Association 1995-Existent
Premios d'o Cine Europeu Flag of Europe.svg Europa Academia de Cine Europeu 1988-Existent Cinta, Comedia, Revelación Europea de l'Anyo, Cinta d'Animación, Curtometrache, Documental, Director, Actor, Actriz, Compositor, Montache, Guionista, Disenyo de Producción, Dirección de Fotografía, Co-Productor, Soniu, Disenyo de Vestuario, Maquillache y Peluquería, Efectos Visuals, Premio Lux, Publico Choven, Universitario, Carrera Cinematografica, Contribución Europea a lo Cine Mundial Concediu cada anyo ta premiar os treballos más destacaus d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premios d'o Festival de Cine de Canas Flag of France.svg Francia Festival de Cine de Canas 1946-Existent
Premios d'o Festival Internacional de Cine de Berlín Flag of Germany.svg Alemanya Festival Internacional de Cine de Berlín 1951-Existent
Premios d'o Festival Internacional de Cine de Locarno Flag of Switzerland.svg Suiza Festival Internacional de Cine de Locarno 1946-Existent (en) / (it) Pachina web oficial
Premios d'o Festival Internacional de Cine de Venecia Flag of Italy.svg Italia Festival Internacional de Cine de Venecia 1932-Existent
Premios d'o Sindicato Nacional del Espectáculo Flag of Spain.svg Espanya Sindicato Nacional del Espectáculo 1941-1977
Premios Producers Guild of America
(u Premios d'o Sendicato de Productors d'America)
Flag of the United States.svg Estaus Unius Producers Guild of America
(Sendicato de Productors d'America)
1990-Existent
Premios Eddie
(u Premios de l'Asociación Americana d'Editors de Cine)
Flag of the United States.svg Estaus Unius American Cinema Editors
(Asociación Americana d'Editors de Cine)
1950-Existent
Premios Edgar Allan Poe Flag of the United States.svg Estaus Unius Mystery Writers of America 1946-2009 (en) Pachina web oficial
Premios Empire Flag of the United Kingdom (3-5).svg Reino Uniu Revista Empire 1996-Existent
Premios Evening Standard Flag of the United Kingdom (3-5).svg Reino Uniu Diario Evening Standard 1955-Existent
Premios Feroz Flag of Spain.svg Espanya Asociación de Informadores Cinematográficos de España 2014-Existent Ta premiar treballos mas destacaus d'a producción audiovisual espanyola (es) Pachina web oficial
Premios Fotogramas de Plata Flag of Spain.svg Espanya Revista Fotogramas 1951-Existent
Premios Gaudí Flag of Catalonia.svg Catalunya Acadèmia del Cinema Català 2009-Existent Concediu cada anyo ta premiar os treballos más destacaus d'o cine catalán Pachina web oficial
Premios Globos d'Oro Flag of the United States.svg Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1944-Existent
Premios Golden Raspberry Flag of the United States.svg Estaus Unius Golden Raspberry Award Foundation 1981-Existent
Premios Golden Reel d'a Motion Picture Sound Editors Flag of the United States.svg Estaus Unius Motion Picture Sound Editors 1983-Existent
Premios Goya Flag of Spain.svg Espanya Academia d'as Artes y as Sciencias Cinematograficas d'Espanya
Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España
1987-Existent Cinta, Dirección, Dirección Novel, Guión Orichinal, Guión Adaptau, Actor, Actriz, Actor Segundario, Actriz Segundaria, Actor Revelación, Actriz Revelación, Musica Orichinal, Canción Orichinal, Fotografía, Montache, Soniu, Dirección Artistica, Vestuario, Maquillache y Peluquería, Efectos Especials, Dirección de Producción, Cinta d'Animación, Cinta Documental, Cinta Iberoamericana, Cinta Europea, Curtometrache de Ficción, Curtometrache d'Animación, Curtometrache Documental, Honor, Internacional Concediu cada anyo ta premiar en cadaguna d'as categorías os treballos mas destacaus (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premios Grammy Flag of the United States.svg Estaus Unius The Recording Academy 1959-Existent
Premios Hugo Flag of the United States.svg Estaus Unius World Science Fiction Society 1953-Existent
Premios Kinnaree d'Oro d'o Festival Internacional de Cine de Bangkok Flag of Thailand.svg Estaus Unius Festival Internacional de Cine de Bangkok 2003-Existent
Premios Laurel Flag of the United States.svg Estaus Unius Revista Motion Picture Exhibitor 1948-1971
Premios MTV Movie & TV Flag of the United States.svg Estaus Unius Canal de televisión MTV 1984-Existent
Premios National Film Preservation Flag of the United States.svg Estaus Unius National Film Registry 1988-Existent
Premios NBR Flag of the United States.svg Estaus Unius National Board of Review 1929-Existent
Premios Nickelodeon Kids' Choice Flag of the United States.svg Estaus Unius Canat de televisión Nickelodeon 1987-Existent
Premios NYFCC Flag of the United States.svg Estaus Unius New York Film Critics Circle 1935-Existent
Premios Online Film & Television Association Flag of the United States.svg Estaus Unius Online Film & Television Association Awards ?
Premios Oscar Flag of the United States.svg Estaus Unius Academia d'as Artes y as Sciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Actor, Actriz, Actor Segundario, Actriz Segundaria, Director, Cinta, Guión Orichinal, Guión Adaptau, Fotografía, Disenyo de Producción, Montache, Banda Sonora Orichinal, Canción Orichinal, Disenyo de Vestuario, Maquillache, Soniu, Efectos Visuals, Cinta en luenga no anglesa, Cinta d'Animación, Documental, Curtometrache, Irving G. Thalberg Memorial, Curtometrache d'Animación, Curtometrache Documental, Gordon E. Sawyer, Humanitario Jean Hersholt, Contribución Especial Concediu cada anyo ta premiar os treballos más destacaus en cada categoría (en) Pachina web oficial
Premios Sant Jordi de Cinematografía Flag of Spain.svg Espanya Radio Nacional de España en Barcelona 1957-Existent
Premios Satellite Flag of the United States.svg Estaus Unius International Press Academy 1997-
Premios Saturn Flag of the United States.svg Estaus Unius Academy of Science Fiction, Fantasy and Horror Films 1873-Existent
Premios Simón d'o Cine Aragonés Flag of Aragon.svg Aragón Academia del Cine Aragonés 2012-Existent Interprete, Actor, Actriz, Director, Cinta, Curtometrache, Documental, Fotografía, Videoclip, Guión, Banda Sonora Orichinal, Montache, Efectos Especials, Dirección Artistica, Producción, Maquillache y Peluquería, Vestuario, Soniu, Categoría Especial, Contribución Social, Honor Concediu cada anyo ta premiar os treballos más destacaus en cada categoría d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial
Premios Stinkers Bad Movie Flag of the United States.svg Estaus Unius Qualques diarios de California 1978-2006
Premios Teen Choice Flag of the United States.svg Estaus Unius Fox Broadcasting Company 1999-Existent
Premios Young Artist Flag of the United States.svg Estaus Unius Young Artist Foundation 1979-Existent (en) Web oficial
Premios WGA
Premios Writers Guild of America
Flag of the United States.svg Estaus Unius Writers Guild of America 1949-

Se veiga tamién[editar | modificar o codigo]

Referencias[editar | modificar o codigo]