Lista de premios cinematograficos por categoría

De Biquipedia
Iste articlo ye en proceso de cambio enta la ortografía oficial de Biquipedia (la Ortografía de l'aragonés de l'Academia Aragonesa d'a Luenga). Puez aduyar a completar este proceso revisando l'articlo, fendo-ie los cambios ortograficos necesarios y sacando dimpués ista plantilla.

Un u más biquipedistas son treballando actualment enamplando iste articlo.

Puede estar que, por ixo, bi haiga lagunas de conteniu u deficiencias de formato. Por favor, antis de realizar correccions mayors u reescrituras, contacte con ells en a suya pachina d'usuario u a pachina de descusión de l'articlo ta poder coordinar-ne la redacción.

Ista ye una lista de premios cinematograficos ordenaus por categoría:

Actor[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a lo millor actor:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Amanda a lo Millor Actor Premios Amanda Noruega Instituto Noruego de Cine 1985-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor actor d'o cine noruego (no) Pachina web oficial
Premio Ariel a lo Millor Actor Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor actor d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a lo Millor Actor Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1968-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor actor d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio César a lo Millor Actor Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1976-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor actor d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio David de Donatello a lo Millor Actor Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1982-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor actor d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio d'o Cine Europeu a lo Millor Actor Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 1988-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor actor d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio Globo d'Oro a lo Millor Actor de Musical u Comedia Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1951-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor actor de musical u comedia d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Globo d'Oro a lo Millor Actor Dramatico Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1951-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor actor dramatico d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Goya a lo Millor Actor Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1987-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor actor d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a lo Millor Actor Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor actor d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (en) Pachina web oficial
Premio Simón a lo Millor Actor Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2020-Existent Concediu anualment ta premiar la millor interpretación masculina d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial
Premio Simón a lo Millor Interprete Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2012-2019 Concediu anualment ta premiar la millor interpretación d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial

Actor y actriz revelación[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a lo millor actor revelación:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Ariel a la Millor Revelación Actoral Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor actor revelación d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a la Millor Estrela Emerchent Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 2005-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor estrela emerchent d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio César a lo Millor Actor Promesa Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1983-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor actor promesa d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio César a la Millor Actriz Promesa Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1983-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor actriz promesa d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio Globo d'Oro a la Millor Estrela Emerchent Femenina Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1948-1983 Concediu anualment ta premiar a la millor actriz promesa d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Globo d'Oro a la Millor Estrela Emerchent Masculina Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1948-1983 Concediu anualment ta premiar a lo millor actor promesa d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Goya a lo Millor Actor Revelación Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1995-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor actor revelación d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Goya a la Millor Actriz Revelación Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1995-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor actriz revelación d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Orange a la Millor Estrela Emerchent Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 2006-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor estrela emerchent d'o cine britanico (en) Pachina web oficial

Actor segundario[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a lo millor actor segundario:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Amanda a lo Millor Actor Segundario Premios Amanda Noruega Instituto Noruego de Cine 2008-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor actor segundario d'o cine noruego; dica 2008 no se distinguiba entre actor y actriz (no) Pachina web oficial
Premio Ariel a la Millor Coactuación Masculina Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor actriz segundaria d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a lo Millor Actor Segundario Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1969-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor actor segundario d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio César a lo Millor Actor Segundario Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1976-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor actor segundario d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio David de Donatello a lo Millor Actor Segundario Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1981-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor actor segundario d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio Globo d'Oro a lo Millor Actor Segundario Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1944-Existent Concediu anualment ta premiar a lo millor actor segundario d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Goya a lo Millor Actor Segundario Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1987-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor actor segundario d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a lo Millor Actor Segundario Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor actor segundario d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (en) Pachina web oficial

Actriz[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a la millor actriz:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Amanda a la Millor Actriz Premios Amanda Noruega Instituto Noruego de Cine 1985-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor actriz d'o cine noruego (no) Pachina web oficial
Premio Ariel a la Millor Actriz Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor actriz d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a la Millor Actriz Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1968-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor actriz d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio César a la Millor Actriz Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1976-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor actriz d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio David de Donatello a la Millor Actriz Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1982-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor actriz d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio d'o Cine Europeu a la Millor Actriz Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 1988-Existent Concediu anualment ta premiar la millor actuación femenina d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio Globo d'Oro a la Millor Actriz de Musical u Comedia Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1951-Existent Concediu anualment ta premiar a la millor actriz de musical u comedia d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Globo d'Oro a la Millor Actriz Dramatica Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1951-Existent Concediu anualment ta premiar a la millor actriz dramatica d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Goya a la Millor Actriz Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1987-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor actriz d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a la Millor Actriz Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor actriz d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (en) Pachina web oficial
Premio Simón a la Millor Actriz Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2020-Existent Concediu anualment ta premiar la millor interpretación femenina d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial
Premio Simón a lo Millor Interprete Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2012-2019 Concediu anualment ta premiar la millor interpretación d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial

Actriz segundaria[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a la millor actriz segundaria:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Amanda a la Millor Actriz Segundaria Premios Amanda Noruega Instituto Noruego de Cine 2008-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor actriz segundaria d'o cine noruego; dica 2008 no se distinguiba entre actor y actriz (no) Pachina web oficial
Premio Ariel a la Millor Coactuación Femenina Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1940-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor actriz segundaria d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a la Millor Actriz Segundaria Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1969-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor actriz segundaria d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio César a la Millor Actriz Segundaria Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1976-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor actriz segundaria d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio David de Donatello a la Millor Actriz Segundaria Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1982-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor actriz segundaria d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio Globo d'Oro a la Millor Actriz Segundaria Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1944-Existent Concediu anualment ta premiar a la millor actriz segundaria d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Goya a la Millor Actriz Segundaria Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1987-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor actriz segundaria d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a la Millor Actriz Segundaria Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor actriz segundaria d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (en) Pachina web oficial

Canción orichinal[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a la millor canción orichinal en una cinta:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio David de Donatello a la Millor Canción Orichinal Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1982-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor canción orichinal d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio Globo d'Oro a la Millor Canción Orichinal Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1962-Existent Concediu anualment ta premiar a la millor canción orichinal d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Goya a la Millor Canción Orichinal Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 2001-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor canción orichinal d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a la Millor Canción Orichinal Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor canción orichinal d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (es) Pachina web oficial

Casting[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a lo millor casting:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Artios a lo Millor Casting de Voz en Cinta Animada Premios Artios Estaus Unius Casting Society of America 1985-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor casting de voz en cinta d'animación (en) Pachina web oficial
Premio Artios a lo Millor Casting en Cinta de Estudio u Independient de Comedia Premios Artios Estaus Unius Casting Society of America 1985-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor casting en cinta de estudio u independient de comedia (en) Pachina web oficial
Premio Artios a lo Millor Casting en Cinta de Estudio u Independient de Drama Premios Artios Estaus Unius Casting Society of America 1985-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor casting en cinta de estudio u independient de drama (en) Pachina web oficial
Premio Artios a lo Millor Casting en Largometrache de Baixo Presupuesto de Comedia u Drama Premios Artios Estaus Unius Casting Society of America 1985-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor casting en cinta de baixo presupuesto de comedia u drama (en) Pachina web oficial
Premio Artios a lo Millor Casting en Largometrache de Gran Presupuesto de Comedia Premios Artios Estaus Unius Casting Society of America 1985-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor casting en cinta de gran presupuesto de comedia (en) Pachina web oficial
Premio Artios a lo Millor Casting en Largometrache de Gran Presupuesto de Drama Premios Artios Estaus Unius Casting Society of America 1985-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor casting en cinta de gran presupuesto de drama (en) Pachina web oficial
Premio Artios a lo Millor Casting en Largometrache de Minimo Presupuesto de Comedia u Drama Premios Artios Estaus Unius Casting Society of America 1985-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor casting en cinta de minimo presupuesto de comedia u drama (en) Pachina web oficial
Premio BAFTA a lo Millor Casting Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 2019-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor casting d'o cine britanico (en) Pachina web oficial

Cinta[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a la millor cinta:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Amanda a la Millor Cinta Premios Amanda Noruega Instituto Noruego de Cine 1985-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta d'o cine noruego. Dica 2004 s'entregaba a lo director; dende 2005 a lo productor (no) Pachina web oficial
Premio Amanda a la Millor Cinta Nordica Premios Amanda Noruega Instituto Noruego de Cine 1993-2000 Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta d'os países nordicos (no) Pachina web oficial
Premio Ariel a la Millor Cinta Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1940-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a la Millor Cinta Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1948-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta (en) Pachina web oficial
Premio BAFTA a la Millor Cinta Britanica Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1948-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio César a la Millor Cinta Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1976-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio David de Donatello a la Millor Cinta Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1970-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio d'o Cine Europeu a la Millor Cinta Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 1988-Existent Concediu anualment ta premiar la millor cinta d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio d'o Cine Europeu a la Millor Comedia Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 2013-Existent Concediu anualment ta premiar la millor comedia d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio Globo d'Oro a la Millor Cinta de Musical u Comedia Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1952-Existent Concediu anualment ta premiar la millor cinta musical u de comedia d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Globo d'Oro a la Millor Cinta Dramatica Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1944-Existent Concediu anualment ta premiar la millor cinta dramatica d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Goya a la Millor Cinta Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1987-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Lux de l'Academia d'o Cine Europeu Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 1997-Existent Concediu anualment ta premiar la millor cinta d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio Oscar a la Millor Cinta Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (en) Pachina web oficial
Premio Simón a la Millor Cinta Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2012-Existent Concediu anualment ta premiar la millor cinta d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial

Cinta d'animación[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a la millor cinta d'animación:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Ariel a la Millor Cinta d'Animación Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta d'animación d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a la Millor Cinta d'Animación Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 2006-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta d'animación d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio César a la Millor Cinta d'Animación Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 2011-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta d'animación d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio d'o Cine Europeu a la Millor Cinta d'animación Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 2009-Existent Concediu anualment ta premiar la millor cinta d'animación d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio Globo d'Oro a la Millor Cinta d'Animación Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 2007-Existent Concediu anualment ta premiar la millor cinta d'animación d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Goya a la Millor Cinta d'Animación Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1995-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta d'animación d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a la Millor Cinta d'Animación Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta d'animación d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (es) Pachina web oficial

Cinta forana[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a la millor cinta forana:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Amanda a la Millor Cinta Forana Premios Amanda Noruega Instituto Noruego de Cine 1985-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta forana (no) Pachina web oficial
Premio Ariel a la Millor Cinta Iberoamericana Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta iberoamericana (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a la Millor Cinta Forana Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1948-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta fuera d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio César a la Millor Cinta d'a Unión Europea Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1989-2005 Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta d'a Unión Europea (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio César a la Millor Cinta Forana Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1976-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta forana (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio César a la Millor Cinta Francofona Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1984-1986 Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta d'a Unión Europea (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio David de Donatello a la Millor Cinta Forana Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1981-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta forana (it) Pachina web oficial
Premio Globo d'Oro a la Millor Cinta en Luenga Forana Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1950-Existent Concediu anualment ta premiar la millor cinta en luenga forana (en) Pachina web oficial
Premio Globo d'Oro a la Millor Cinta Forana en Luenga Anglesa Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1949-1973 Concediu anualment ta premiar a la millor cinta forana en luenga anglesa (en) Pachina web oficial
Premio Goya a la Millor Cinta Europea Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1993-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta europea d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Goya a la Millor Cinta Iberoamericana Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1987-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta iberoamericana d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a la Millor Cinta en Luenga no Anglesa Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta en idioma no anglés (es) Pachina web oficial

Cinta infantil[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a la millor cinta infantil:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Amanda a la Millor Cinta Infantil Premios Amanda Noruega Instituto Noruego de Cine 1985-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta infantil d'o cine noruego (no) Pachina web oficial

Curtometrache[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a lo millor curtometrache:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Amanda a lo Millor Curtometrache Premios Amanda Noruega Instituto Noruego de Cine 1993-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor curtometrache d'o cine noruego (no) Pachina web oficial
Premio Ariel a lo Millor Curtometrache Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor curtometrache d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a lo Millor Curtometrache Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1980-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor curtometrache d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio César a lo Millor Curtometrache Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1992-2021 Concediu cada anyo ta premiar a lo millor curtometrache d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio César a lo Millor Curtometrache de Ficción Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1977-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor curtometrache de ficción d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio David de Donatello a lo Millor Curtometrache Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1981-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor curtometrache d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio d'o Cine Europeu a lo Millor Curtometrache Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 1998-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor curtometrache d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio Goya a lo Millor Curtometrache de Ficción Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1990-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor curtometrache d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a lo Millor Curtometrache Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor curtometrache d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (es) Pachina web oficial
Premio Simón a lo Millor Curtometrache Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2012-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor curtometrache d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial

Curtometrache d'animación[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a lo millor curtometrache d'animación:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Ariel a lo Millor Curtometrache d'Animación Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo curtometrache d'animación d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a lo Millor Curtometrache d'Animación Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1990-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor curtometrache d'animación d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio César a lo Millor Curtometrache d'Animación Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1976-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor curtometrache d'animación d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio Goya a lo Millor Curtometrache d'Animación Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1990-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor curtometrache d'animación d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a lo Millor Curtometrache d'Animación Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor curtometrache d'animación d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (es) Pachina web oficial

Curtometrache documental[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a lo millor curtometrache documental:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Ariel a lo Millor Curtometrache Documental Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo curtometrache documental d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio César a lo Millor Curtometrache Documental Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1976-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor curtometrache documental d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio Goya a lo Millor Curtometrache Documental Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1993-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor curtometrache documental d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a lo Millor Curtometrache Documental Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor curtometrache documental d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (es) Pachina web oficial

Decoraus u escenografía[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a los millors decoraus u escenografía:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio David de Donatello a lo Millor Escenografo Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1981-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor escenografo d'o cine italiano (it) Pachina web oficial

Documental[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a lo millor documental:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Amanda a lo Millor Documental Premios Amanda Noruega Instituto Noruego de Cine 1986-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor documental d'o cine noruego (no) Pachina web oficial
Premio Ariel a lo Millor Largometrache Documental Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor documental d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a lo Millor Documental Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1948-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta documental d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio César a la Millor Cinta Documental Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 2007-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta documental d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio David de Donatello a lo Millor Documental Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1981-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor documental d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio d'o Cine Europeu a lo Millor Documental Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 1989-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor documental d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio Globo d'Oro a lo Millor Documental Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1954-1977 Concediu anualment ta premiar a lo millor documental d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Goya a la Millor Cinta Documental Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 2002-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta documental d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a lo Millor Documental Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor documental d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (es) Pachina web oficial
Premio Simón a lo Millor Documental Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2016-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor documental d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial

Director[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a la millor director cinematografico:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Amanda a lo Millor Director Premios Amanda Noruega Instituto Noruego de Cine 1985-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor director d'o cine noruego (no) Pachina web oficial
Premio Ariel a lo Millor Director Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor director d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a lo Millor Director Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1969-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor director d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio César a la Millor Dirección Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1976-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor dirección cinematografica d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio David de Donatello a lo Millor Director Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1958-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor director d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio d'o Cine Europeu a lo Millor Director Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 1988-Existent Concediu anualment ta premiar la millor dirección cinematografica d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio Globo d'Oro a lo Millor Director Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1944-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor director d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Goya a la Millor Dirección Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1987-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor dirección d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a lo Millor Director Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor director d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (en) Pachina web oficial
Premio Simón a lo Millor Director Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2016-Existent Concediu anualment ta premiar la millor dirección d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial

Disenyo d'arte u dirección artistica[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a lo millor disenyo d'arte:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Ariel a lo Millor Disenyo d'Arte Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor disenyo d'arte d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio Goya a la Millor Dirección Artistica Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1987-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor dirección artistica d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Simón a la Millor Dirección Artistica Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2016-Existent Concediu anualment ta premiar la millor dirección artistica d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial

Disenyo de producción[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a lo millor disenyo de producción:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Art Directors Guild a la Excelencia en o Disenyo de Producción en Cinta Animada Premios Art Directors Guild a la Excelencia en Disenyo de Producción Estaus Unius Art Directors Guild 1996-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor disenyo de producción d'una cinta d'animación d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Art Directors Guild a la Excelencia en o Disenyo de Producción en Cinta Contemporania Premios Art Directors Guild a la Excelencia en Disenyo de Producción Estaus Unius Art Directors Guild 1996-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor disenyo de producción d'una cinta d'o cine estausunidense ambientada en a Edat Contemporania (en) Pachina web oficial
Premio Art Directors Guild a la Excelencia en o Disenyo de Producción en Cinta d'Epoca Premios Art Directors Guild a la Excelencia en Disenyo de Producción Estaus Unius Art Directors Guild 1996-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor disenyo de producción d'una cinta d'o cine estausunidense ambientada fuera d'a Edat Contemporania (en) Pachina web oficial
Premio Art Directors Guild a la Excelencia en o Disenyo de Producción en Cinta de Fantasía Premios Art Directors Guild a la Excelencia en Disenyo de Producción Estaus Unius Art Directors Guild 1996-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor disenyo de producción d'una cinta de cine de fantasía d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Art Directors Guild a la Excelencia en o Disenyo de Producción en Cinta de Fantasía u d'Epoca Premios Art Directors Guild a la Excelencia en Disenyo de Producción Estaus Unius Art Directors Guild 2000-2005 Concediu cada anyo ta premiar a lo millor disenyo de producción d'una cinta de cine de fantasía u d'epoca d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Art Directors Guild a la Excelencia en o Disenyo de Producción en Largometrache Premios Art Directors Guild a la Excelencia en Disenyo de Producción Estaus Unius Art Directors Guild 1996-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor disenyo de producción d'una cinta d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio BAFTA a lo Millor Disenyo de Producción Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1969-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor disenyo de producción d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio César a lo Millor Disenyo de Producción Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1976-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor disenyo de producción d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio d'o Cine Europeu a lo Millor Disenyo de Producción Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 1988-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor disenyo de producción d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio Goya a la Millor Dirección de Producción Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1988-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor dirección de producción d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a lo Millor Disenyo de Producción Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor disenyo de producción d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (en) Pachina web oficial

Edición u montache[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a la millor edición u montache d'una cinta:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Ariel a la Millor Edición Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor edición d'una cinta d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a lo Millor Montache Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1978-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor montache d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio César a lo Millor Montache Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1976-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor montache d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio David de Donatello a lo Millor Montache Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1981-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor montache d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio d'o Cine Europeu a lo Millor Montache Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 1991-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor montache d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio Goya a lo Millor Montache Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1987-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor montache d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a lo Millor Montache Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor montache d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (en) Pachina web oficial
Premio Simón a lo Millor Montache Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2014-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor montache d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial

Efectos especials[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a los millors efectos especials:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Ariel a los Millors Efectos Especials Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a los millors efectos especials d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a los Millors Efectos Especials Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1983-Existent Concediu cada anyo ta premiar a los millors efectos especials d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio David de Donatello a los Millors Efectos Especials Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1981-Existent Concediu cada anyo ta premiar a los millors efectos especials d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio Goya a los Millors Efectos Especials Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1988-Existent Concediu cada anyo ta premiar a los millors efectos especials d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Simón a los Millors Efectos Especials Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2015-Existent Concediu anualment ta premiar los millors efectos especials d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial

Efectos visuals[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a los millors efectos visuals:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Ariel a los Millors Efectos Visuals Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a los millors efectos visuals d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio César a los Millors Efectos Visuals Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 2022-Existent Concediu cada anyo ta premiar a los millors efectos visuals d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio d'o Cine Europeu a los Millors Efectos Visuals Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 2018-Existent Concediu anualment ta premiar los millors efectos visuals d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio Oscar a los Millors Efectos Visuals Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a los millors efectos visuals d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (es) Pachina web oficial

Fotografía[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a la millor dirección de fotografía:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Ariel a la Millor Fotografía Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor fotografía d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a la Millor Fotografía Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1969-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor dirección de fotografía d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio César a la Millor Fotografía Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1976-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor dirección de fotografía d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio David de Donatello a la Millor Dirección de Fotografía Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 2015-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor dirección de fotografía d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio d'o Cine Europeu a la Millor Dirección de Fotografía Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 1988-Existent Concediu anualment ta premiar la millor dirección de fotografía d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio Globo d'Oro a la Millor Fotografía Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1949-1964 Concediu anualment ta premiar la millor dirección de fotografía d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Goya a la Millor Fotografía Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1987-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor dirección de fotografía d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a la Millor Fotografía Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor dirección de fotografía d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (en) Pachina web oficial
Premio Simón a la Millor Fotografía Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2012-Existent Concediu anualment ta premiar la millor fotografía d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial

Guión adaptau[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a lo millor guión adaptau:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Ariel a lo Millor Guión Adaptau Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor guión adaptau d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a lo Millor Guión Adaptau Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1984-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor guión adaptau d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio César a lo Millor Guión Adaptau Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 2006-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor guión adaptau d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio David de Donatello a lo Millor Guión Adaptau Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1982-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor guión adaptau d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio Goya a lo Millor Guión Adaptau Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1989-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor guión adaptau d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a lo Millor Guión Adaptau Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor guión adaptau d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (en) Pachina web oficial

Guión orichinal[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a lo millor guión orichinal:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Amanda a lo Millor Guión Orichinal Premios Amanda Noruega Instituto Noruego de Cine 2007-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor guión orichinal d'o cine noruego (no) Pachina web oficial
Premio Ariel a lo Millor Guión Orichinal Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1999-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor guión orichinal d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a lo Millor Guión Orichinal Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1984-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor guión orichinal d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio César a lo Millor Guión Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1976-2005 Concediu cada anyo ta premiar a lo millor guión d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio César a lo Millor Guión Orichinal Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 2006-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor guión orichinal d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio David de Donatello a lo Millor Guión Orichinal Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1982-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor guión orichinal d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio d'o Cine Europeu a lo Millor Guionista Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 1988-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor guionista d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio Globo d'Oro a lo Millor Guión Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1948-Existent Concediu anualment ta premiar a lo millor guión d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Goya a lo Millor Guión Orichinal Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1989-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor guión orichinal d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a lo Millor Argumento Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-1957 Concediu cada anyo ta premiar a lo millor argumento d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Oscar a lo Millor Guión Orichinal Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor guión orichinal d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (en) Pachina web oficial
Premio Simón a lo Millor Guión Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2013-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor guión d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial

Honorifico[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos honorificos:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
César d'os César Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma Premio ocasional Honorifico excepcional (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Medalla d'Oro de l'Academia d'as Artes y Tecnicas d'o Cine Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma Premio puntual Honorifico excepcional (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio BAFTA d'Honor Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1971-Existent Concediu cada anyo ta premiar una carrera cinematogtafica (en) Pachina web oficial
Premio César Honorifico Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1976-Existent Concediu cada anyo ta premiar una carrera cinematografica (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio David Especial Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1981-Existent Concediu cada anyo ta premiar una carrera cinematografica (it) Pachina web oficial
Premio Goya d'Honor Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1987-Existent Concediu cada anyo ta premiar toda una carrera (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Goya Internacional Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 2022-Existent Concediu cada anyo ta premiar contribucions internacionals a lo cine (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Honorifico d'o Comité d'os Premios Amanda Premios Amanda Noruega Instituto Noruego de Cine 2007-Existent Premio honorifico d'o cine noruego (no) Pachina web oficial
Premio Oscar Honorifico Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Premio honorifico ta toda una carrera (en) Pachina web oficial
Premio Simón d'Honor Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2012-Existent Concediu anualment como premio honorifico (es) Pachina web oficial

Maquillache[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a lo millor maquillache:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Ariel a lo Millor Maquillache Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor maquillache d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a lo Millor Maquillache y Peluquería Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1983-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor maquillache y peluquería d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio David de Donatello a lo Millor Maquillache Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1981-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor maquillache d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio d'o Cine Europeu a lo Millor Maquillache y Peluquería Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 2007-Existent Concediu anualment ta premiar los millors maquillache y peluquería d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio Goya a lo Millor Maquillache y Peluquería Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1987-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor maquillache y peluquería d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a lo Millor Maquillache Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor maquillache d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (en) Pachina web oficial
Premio Simón a lo Millor Maquillache y Peluquería Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2020-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor maquillache y peluquería d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial

Musica[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a la millor Banda Sonora Orichinal:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Ariel a la Millor Musica Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor musica d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a la Millor Banda Sonora Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1969-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor banda sonora d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio BMI a la Millor Banda Sonora Orichinal Premios BMI Estaus Unius Broadcast Music, Inc. 1985-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor banda sonora (en) Pachina web oficial
Premio César a la Millor Banda Sonora Orichinal Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1976-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor banda sonora orichinal d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio David de Donatello a lo Millor Compositor Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1982-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor compositor d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio d'o Cine Europeu a lo Millor Compositor Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 1988-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor compositor d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio Globo d'Oro a la Millor Banda Sonora Orichinal Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1948-Existent Concediu anualment ta premiar a la millor banda sonora orichinal d'o cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Goya a la Millor Musica Orichinal Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1987-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor musica orichinal d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a la Millor Banda Sonora Orichinal Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor banda sonora orichinal d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (en) Pachina web oficial
Premio Simón a la Millor Banda Sonora Orichinal Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2014-Existent Concediu anualment ta premiar la millor musica d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial

Opera prima[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a la millor Opera prima u debut d'un director novel:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Ariel a la Millor Opera Prima Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor debut d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a lo Millor Guionista, Director u Productor Britanico Novel Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1998-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor guionista, director u productor novel d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio César a la Millor Primera Cinta Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1982-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor primera cinta d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio d'o Cine Europeu a la Millor Revelación Europea de l'Anyo Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 1988-Existent Concediu anualment ta premiar la millor revelación de l'anyo d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio David de Donatello a lo Millor Director Novel Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1982-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor director novel d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio Goya a la Millor Dirección Novel Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1990-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor dirección novel d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya

Peluquería[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a la millor peluquería:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio David de Donatello a la Millor Peluquería Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1981-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor peluquería d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio d'o Cine Europeu a lo Millor Maquillache y Peluquería Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 2007-Existent Concediu anualment ta premiar los millors maquillache y peluquería d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio Goya a lo Millor Maquillache y Peluquería Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1987-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor maquillache y peluquería d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya

Producción[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a la millor producción d'una cinta:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio César a lo Millor Productor Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1996-1997 Concediu cada anyo a lo millor productor d'una cinta francesa (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio David de Donatello a lo Millor Productor Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1982-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor productor d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio d'o Cine Europeu a lo Millor Co-Productor Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 2007-Existent Concediu anualment ta premiar la millor coproducción d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio Simón a la Millor Producción Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2017-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor curtometrache d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial
Premio Daniel Toscan du Plantier Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 2008-Existent Concediu cada anyo a lo millor productor d'una cinta francesa (fr) Pachina web oficial (en construcción)

Publico[editar | modificar o codigo]

Premios concedius por o publico o seguntes o numero d'espectadors:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Bogey Premios Box Office Germany
(u Premios Bogey)
Alemanya Sección de cine d'a revista Blickpunkt 1997-Existent Concediu a cintas con mas d'un millón d'espectadors u con 1.000 espectadors por copia d'a cinta con un minimo de 25 copias en dies días dende la suya estrena (de) Relación de premiaus
Premio Box Office Germany de Titanio
(u Premio Bogey de Titanio)
Premios Box Office Germany
(u Premios Bogey)
Alemanya Sección de cine d'a revista Blickpunkt 1997-Existent Concediu a cintas con mas de diez millons d'espectadors (de) Relación de premiaus
Premio Box Office Germany de Platín
(u Premio Bogey de Platín)
Premios Box Office Germany
(u Premios Bogey)
Alemanya Sección de cine d'a revista Blickpunkt 1997-Existent Concediu a cintas con mas de cinco millons d'espectadors en cincuenta días dende la suya estrena (de) Relación de premiaus
Premio Box Office Germany d'Oro
(u Premio Bogey d'Oro)
Premios Box Office Germany
(u Premios Bogey)
Alemanya Sección de cine d'a revista Blickpunkt 1997-Existent Concediu a cintas con mas de tres millons d'espectadors en trenta días dende la suya estrena (de) Relación de premiaus
Premio Box Office Germany d'Archent
(u Premio Bogey d'Archent)
Premios Box Office Germany
(u Premios Bogey)
Alemanya Sección de cine d'a revista Blickpunkt 1997-Existent Concediu a cintas con mas de dos millons d'espectadors en vinte días dende la suya estrena (de) Relación de premiaus
Premio Box Office Germany de Bronze
(u Premio Bogey de Bronze)
Premios Box Office Germany
(u Premios Bogey)
Alemanya Sección de cine d'a revista Blickpunkt 1997-Existent Concediu a cintas con mas d'un millons d'espectadors en diez días dende la suya estrena (de) Relación de premiaus
Premio Box Office Germany 3D
(u Premio Bogey 3D)
Premios Box Office Germany
(u Premios Bogey)
Alemanya Sección de cine d'a revista Blickpunkt 1997-Existent Concediu a cintas 3D (de) Relación de premiaus
Premio César d'o Publico Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 2018-2020 Concediu a la cinta con mas espectadors (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio César d'os Estudiants Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 2019-Existent Concediu cada anyo a lo millor cinta seguntes os estudiants (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio David Choven Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1997-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta seguntes una representación de chóvens estudiants (it) Pachina web oficial
Premio David d'o Publico Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1981-Existent Concediu cada anyo ta premiar a la millor cinta seguntes o publico (it) Pachina web oficial
Premio d'o Publico Choven de l'Academia d'o Cine Europeu Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 2012-Existent Concediu anualment ta premiar la millor cinta seguntes o publico choven (en) Pachina web oficial
Premio Universitario d'o Cine Europeu Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 2016-Existent Concediu anualment ta premiar la millor cinta seguntes o publico universitario (en) Pachina web oficial

Soniu[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a lo millor soniu:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Ariel a lo Millor Soniu Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor soniu d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a lo Millor Soniu Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1969-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor soniu d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio César a lo Millor Soniu Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1976-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor soniu d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio David de Donatello a lo Millor Soniu Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 2017-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor soniu d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio d'o Cine Europeu a lo Millor Soniu Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 2007-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor soniu d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio Goya a lo Millor Soniu Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1987-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor soniu d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a lo Millor Soniu Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor soniu d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (en) Pachina web oficial
Premio Simón a lo Millor Soniu Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2021-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor soniu d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial

Vestuario[editar | modificar o codigo]

Premios cinematograficos a lo millor vestuario:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Ariel a lo Millor Vestuario Premios Ariel Mexico Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas 1947-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor vestuario d'o cine mexicano (es) Historico de premiaus y nominaus
Premio BAFTA a lo Millor Disenyo de Vestuario Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1969-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor disenyo de vestuario d'o cine britanico (en) Pachina web oficial
Premio César a lo Millor Vestuario Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1985-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor vestuario d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio David de Donatello a lo Millor Vestuario Premios David de Donatello Italia Accademia del Cinema Italiano 1981-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor vestuario d'o cine italiano (it) Pachina web oficial
Premio d'o Cine Europeu a lo Millor Disenyo de Vestuario Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 2007-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor disenyo de vestuario d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio Goya a lo Millor Disenyo de Vestuario Premios Goya Espanya Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España 1987-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor disenyo de vestuario d'o cine espanyol (es) Sitio web oficial d'os Premios Goya
Premio Oscar a lo Millor Disenyo de Vestuario Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo ta premiar a lo millor disenyo de vestuario d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (en) Pachina web oficial
Premio Simón a lo Millor Vestuario Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2018-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor vestuario d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial

Premios especials[editar | modificar o codigo]

Premios especials:

Nombre Premio País Concedent Anyadas Caracteristicas Web oficial
Premio Amanda Tecnico Premios Amanda Noruega Instituto Noruego de Cine 2008-Existent Concediu cada anyo ta premiar aspectos tecnicos de cintas d'o cine noruego (no) Pachina web oficial
Premio Artios a la Trachectoria Premios Artios Estaus Unius Casting Society of America 1985-Existent Concediu ta premiar la millor trachectoria profesional (en) Pachina web oficial
Premio BAFTA a la Millor Contribución a o Cine Britanico Premios BAFTA Reino Uniu Academia Britanica d'as Artes d'o Cine y d'a Televisión 1971-Existent Concediu cada anyo ta premiar la millor contribución a lo cie britanico (en) Pachina web oficial
Premio Caldero d'Oro d'o Comité Tecnico Premios Amanda Noruega Instituto Noruego de Cine 2008-Existent Concediu cada anyo, ye de tipo tecnico (no) Pachina web oficial
Premio Cecil B. DeMille Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1952-Existent Concediu anualment ta premiar contribucions destacadas a lo mundo d'o entretenimiento (en o cine estausunidense) (en) Pachina web oficial
Premio César a lo Millor Póster Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1986-1990 Concediu cada anyo ta premiar a lo millor póster d'o cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio César a lo Millor Spot Publicitario Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 1985-1986 Concediu cada anyo ta premiar a lo millor spot publicitario de Francia (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio César Aniversario Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma Excepcional Concediu una unica vegada excepcionalment (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio d'a Innovación César y Tecnicas Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 2015-2021 Concediu cada anyo a la millor innovación tecnica ta lo cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)
Premio d'o Cine Europeu a la Millor Carrera Cinematografica Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 1988-Existent Concediu anualment ta premiar la millor carerra cinematografica d'o cine europeu (en) Pachina web oficial
Premio d'o Cine Europeu a la Millor Contribución Europea a lo Cine Mundial Premios d'o Cine Europeu Europa Academia de Cine Europeu 1988-Existent Concediu anualment ta premiar la millor contribución europea a lo cine mundial (en) Pachina web oficial
Premio Globo d'Oro a la Millor Actuación Chovenil Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1949-1964 Concediu anualment ta premiar la millor actuación chovenil cine estausunidense (en) Pachina web oficial
Premio Globo d'Oro a la Millor Cinta Promotora de l'Entendimiento Mundial Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1946-1966 Concediu anualment ta premiar a cintas que promovesen l'entendimiento mundial (en) Pachina web oficial
Premio Gordon E. Sawyer Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1982-Existent Concediu cada anyo en memoria de Gordon E. Sawyer ta premiar contribucions tecnolochicas a la producción cinematografica (en) Pachina web oficial
Premio Henrietta a l'Actor Favorito Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1951-1980 Concediu anualment ta premiar a lo millor actor de cualsiquier cinta d'o mundo (en) Pachina web oficial
Premio Henrietta a l'Actriz Favorita Premios Globos d'Oro Estaus Unius Hollywood Foreign Press Association 1951-1980 Concediu anualment ta premiar a la millor actriz de cualsiquier cinta d'o mundo (en) Pachina web oficial
Premio Humanitario Jean Hersholt Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1957-Existent Concediu cada anyo en memoria de Jean Hersholt ta premiar labors extraordinarias en causas humanitarias (en) Pachina web oficial
Premio Irving G. Thalberg Memorial Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1929-Existent Concediu cada anyo en memoria d'Irving Thalberg ta premiar personalidaz destacadas d'o mundo d'a producción cinematografica d'o cine estausunidense, agora de todo lo mundo (en) Pachina web oficial
Premio Oscar ta una Contribución Especial Premios Oscar Estaus Unius Academia d'as Artes y as Ciencias Cinematograficas de Hollywood 1973-Existent Concediu cada anyo ta premiar una contribución especial a lo cine estausunidense, agora de todo lo mundo (en) Pachina web oficial
Premio Simón a lo Millor Videoclip Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2012-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor videoclip d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial
Premio Simón Categoría Especial Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2013-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor treballo d'o cine aragonés en campos a on no bi ha una categoría especifica (es) Pachina web oficial
Premio Simón a la Millor Contribución Social Premios Simón d'o Cine Aragonés Aragón Academia del Cine Aragonés 2020-Existent Concediu anualment ta premiar lo millor contribución social d'o cine aragonés (es) Pachina web oficial
Trofeu César y Tecnicas Premios César Francia Académie des Arts et Techniques du Cinéma 2011-2021 Concediu cada anyo a la millor innovación tecnica ta lo cine francés (fr) Pachina web oficial (en construcción)

Se veiga tamién[editar | modificar o codigo]