Lista de países con nombre de persona

De Biquipedia
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

Ista ye una lista de países con nombre de persona. Bels nombres ye obcheto de debat y no ye claro o suyo orichen.

Estatos con nombre de persona[editar | editar código]

País Personache
Arabia Saudí Muhammad ibn Saud
Bolivia Simón Bolívar
China Qin Shi Huang
Colombia Cristofo Colombo
Cheorchia Sant Chorche
El Salvador Chesús de Nazaret (literalment, O Salvador)
Islas Marshall John Marshall
Islas Salomón Salomón
Israel Chacob, o nombre d'Israel en a Biblia
Kiribati Thomas Gilbert ("Kiribati" ye o nombre de "Gilbert" en idioma gilbertés)
Liechtenstein Casa de Liechtenstein
Mauricio Mauricio de Nassau
Mozambique Mussa Mbiki
Nicaragua Nicarao
Filipinas Rei Felipe I d'Aragón
Republica Dominicana Santo Domingo
Rhodesia (antigo nombre de Zimbabwe) Cecil Rhodes
Sant Cristofo y Nieus Sant Cristofo
Santa Lucía Santa Lucia
Sant Vicent y as Granadinas Sant Vicent de Zaragoza
San Marino Marino o Diacono
Sant Tomé y Prencipe Sant Tomás y o Prencipe de Portugal
Seychelles Jean Moreau de Séchelles
Swazilandia Rei Mswati II
Estatos Unitos d'America Ye conoixito popularment como America, por Amerigo Vespucci
Venezuela (Republica Bolivariana de) Simón Bolívar

Estatos con nombre de personaches lechendarios[editar | editar código]

País Personache
Belarrusia Rus (mitolochía eslava)
Bhārat (India) Bharata
Cambocha linache d'os Cambocha
Chibuti "Chibuti" significa "Tierra de Tehuti" o "Tierra de Thoth", dimpués o dios echipcio d'a luna
Éire (Irlanda) Éire (Ériu), diosa celtica d'a fertilidat
Laos posiblement derivato de Lava
Lechia (nombre historico y/o alternativo de Polonia) Lech (mitolochía eslava)
Republica Checa Čech (mitolochía eslava)
Republica Helena (Grecia) Helén
Rumanía posiblement derivato de "Roma" / "romano" o de Romulo
Rusia Rus (mitolochía eslava)
Tunicia posiblement derivato d'a diosa fenicia Tanit

Antigos países con nombre de persona[editar | editar código]

País Personache
Prencipato d'Antioquía, hue Turquía Antioco, pai de Seleuco I Nicator
Lotaringia, hue parti de Belchica, Francia, Alemanya, Luxemburgo y Países Baixos Lotario I

Territorios dependients con nombre de persona[editar | editar código]

Territorio Personache
Arrecife Kingman W.E. Kingman
Atolón Johnston Charles J. Johnston
Bermudas Juan Bermúdez
Isla Baker Michael Baker
Isla Bouvet Jean-Baptiste Charles Bouvet de Lozier
Isla Clipperton John Clipperton
Islas Cocos William Keeling
Islas Cook James Cook
Islas Malvinas Anthony Cary
Jan Mayen Jan Jacobszoon May van Schellinkhout
Isla Jarvis Edward, Thomas y William Jarvis
Isla Juan de Nova João da Nova
Isla de Man Manannán mac Lir
Islas Mariana d'o Norte Mariana de Austria
Isla Norfolk muller de Edward Howard, Duque de Norfolk
Islas Pitcairn Major Pitcairn of the Marines
Isla de Santa Helena, Ascensión y Tristán da Cunha Santa Helena de Constantinopla, Tristão da Cunha
Isla Tromelin Chevalier de Tromelin
Isla Wake William Wake
Martinica Martín de Tours
Saint-Pierre y Miquelon Sant Pero y Sant Miguel Arcánchel
Sint Maarten Martín de Tours
Islas Cheorchias d'o Sud y Sandwich d'o Sud Chorche III d'o Reino Unito, y John Montagu
Islas Virchens Santa Ursula y os suyas 11.000 virchens.
Wallis y Futuna Samuel Wallis