Lista d'ocians y mars d'o mundo seguntes a IHO

De Biquipedia
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

En ista tabla se listan totas as mars d'o mundo que a Organización Hidrografica Internacional («International Hydrographic Organization», IHO), en su publicación Limits of oceans and seas (3a. edición de 1953) reculle como tals. En dita publicación totas as mars y ocians tienen un numero d'identificación, y bi ha una precisa descripción literaria d'as suyas mugas. Ixe numero d'identificación ye o que ordena a siguient tabla.

Lista d'as mars d'o mundo (seguntes a IHO)
Situación Mar Situación Mar interno
01. Locatie Oostzee.PNG Mar Baltica 1a Locatie Botnische Golf.PNG Golfo de Botnia
- - 1b Locatie Finse Golf.PNG Golfo de Finlandia
- - 1c Locatie Golf van Riga.PNG Golfo de Riga
02. Locatie Kattegat.PNG Kattegat, Oresund, Chicot Belt y Gran Belt - - -
03. Locatie Skagerrak.PNG Estreito de Skagerrak - - -
04. Locatie Noordzee.PNG Mar d'o Norte - - -
05. Groenlandzee.PNG Mar de Gronlandia - - -
06. Noorse zee.PNG Mar de Noruega - - -
07. Barentszzee.PNG Mar de Barents - - -
08. White Sea map.png Mar Blanca - - -
09. Kara Sea map.png Mar de Kara - - -
10. Laptevzee.PNG Mar de Láptev - - -
11. Oost-Siberische zee.PNG Mar de Siberia Oriental - - -
12. Tsjoektsjenzee.PNG Mar de Chukchi - - -
13. Beaufortzee.PNG Mar de Beaufort - - -
14. Northwest passage.jpg Paso d'o Norueste - - -
14A. Baffinbaai.PNG Badía de Baffin - - -
15. Davis Strait.PNG Estreito de Davis - - -
15A Labrador Sea.PNG Mar d'o Labrador - - -
16. Hudsonbaymap nl.png Badía de Hudson - - -
16A. Hudson Straat.PNG Estreito de Hudson - - -
17. LocationArcticOcean.png Ocián Arctico - - -
17A Lincoln Sea.PNG Mar de Lincoln - - -
18. Mars interiors d'a Costa Ueste d'Escocia (Mar d'as Hebridas y O Minch) - - -
19. Locatie Ierse Zee.PNG Mar d'Irlanda y Canal de Sant Chorche - - -
20. Locatie Bristolkanaal.PNG Canal de Bristón - - -
21 Locatie Het Kanaal.PNG Canal d'a Manga (u Canal d'Anglaterra) - - -
22. Mar Cantabrico.png Golfo de Vizcaya - - -
23. LocationAtlanticOcean.png Ocián Atlantico Norte - - -
24 Gulf of Saint Lawrence 2.jpg Golfo de Sant Lorient - - -
25. Wpdms nasa topo bay of fundy.jpg Badía de Fundy - - -
26. GulfofMexico3D.jpg Golfo de Mexico - - -
27 Topographic30deg N0W60.png Mar Caribe - - -
28 Locatie Middellandse Zee.PNG Mar Mediterrania 28A - Cuenca Occidental d'a Mar Mediterrania
- - - 28B - Cuenca Oriental d'a Mar Mediterrania
- - 28a Locatie Straat van Gibraltar.PNG Estreito de Chibraltar
- - 28b STS059-238-074 Strait of Gibraltar.jpg Mar d'Alborán
- - 28c Balearic Sea map.png Mar Balear (u Mar d'Iberia u Mar Iberica)
- - 28d Ligurian Sea map.png Mar de Liguria
- - 28e Locatie Tyrreense Zee.PNG Mar Tirrena
- - 28f Locatie Ionische Zee.PNG Mar Chonica
- - 28g Locatie Adriatische zee.PNG Mar Hadriana
- - 28h Locatie Egeische Zee.PNG Mar Echea
29 Locatie Zee van Marmara.PNG Mar de Marmara - - -
30 Locatie Zwarte Zee.PNG Mar Negra - - -
31 Locatie Zee van Azov.PNG Mar d'Azov - - -
32 LocationAtlanticOcean.png Ocián Atlantico Sud - - -
33 Plata buenos aires montevideo map.PNG Río de la Plata - - -
34 Gulf of Guinea 5.24136E 2.58756N.jpg Golfo de Guinea - - -
Situación Mar Situación Mar interno
35 Sinai Peninsula from Southeastern Mediterranean panorama STS040-152-180.jpg Golfo de Suez - - -
36 Locatie Golf van Akaba.PNG Golfo d'Aqaba - - -
37 Locatie Rode Zee.PNG Mar Roya - - -
38 Locatie Golf van Aden.PNG Golfo d'Adén - - -
39 Locatie Arabische Zee.PNG Mar Arabiga - - -
40 Locatie Golf van Oman.PNG Golfo d'Omán - - -
41 Locatie Perzische Golf.PNG Golfo Persico - - -
42 Mar de Laquedivas - - -
43 Locatie Golf van Bengalen.PNG Badía de Bengala - - -
44 Locatie Andamanse Zee.PNG Mar d'Andamán - -
45 LocationIndianOcean.png Ocián Indico - - -
45A LocationMozambiqueChannel.png Canal de Mozambique - - -
46a Locatie Straat van Malakka.PNG Estreito de Malaca - - -
46b Straits of Singapore locator map.PNG Estreito de Singapur - - -
47 Locatie Golf van Thailand.PNG Golfo de Tailandia - - -
48 IndoZee.png Archipielago d'as Indias Orientals, encluye as siguients mars: 48a Ph locator map palawan (es).PNG Mar de Sulu
- - 48b Locatie Celebeszee.PNG Mar de Celebes
- - 48c Locatie Molukse Zee.PNG Mar de Molucas
- - 48d Golfo de Tomini
- - 48e Locatie Zee van Halmahera.PNG Mar de Halmahera
- - 48f Locatie Ceramzee.PNG Mar de Ceram
- - 48g Locatie Bandazee.PNG Mar de Banda
- - 48h Locatie Arafurazee.PNG Mar d'Arafura
- - 48i Locatie Timorzee.PNG Mar de Timor
- - 48j Locatie Floreszee.PNG Mar de Flores
- - 48k Sulawesi Locator Topography.png Golfo de Boni
- - 48l Locatie Balizee.PNG Mar de Bali
- - 48m Makassar Strait.png Estreito de Macasar
- - 48n Locatie Javazee.PNG Mar de Chava
- - 48o Locatie Savoezee.PNG Mar de Savu
49 Locatie Zuid-Chinese Zee.PNG Mar de China Meridional (Nan Hai) - - -
50 Locatie Oost-Chinese Zee.PNG Mar de China Oriental (Tung Hai) - - -
51 Locatie Gele Zee.PNG Mar Amarilla (Hwang Hai) - - -
52 Sea of Japan Map en.png Mar de Chapón - - -
53. Inlandsea.jpg Mar Interior de Seto - - -
54. Sea of Ochotsk 151.75790E 53.57880N.jpg Mar d'Okhotsk - - -
55. LA2-Bering-Sea.png Mar de Bering - - -
56 Locatie Filipijnenzee.PNG Mar d'as Filipinas - - -
57 Location of the Pacific Ocean.png Ocián Pacifico Norte - - -
58 Gulfofalaskamap.png Golfo d'Alaska - - -
59 - Auguas costeras d'o surueste d'Alaska y a Columbia Britanica - - -
60 Wpdms nasa topo gulf of california.jpg Golfo de California - - -
61 Location of the Pacific Ocean.png Ocián Pacifico Sud - - -
62 Australia.A2002231.0145.250m NASA Nullarbor.jpg Gran Badía Australiana - - -
62A Locatie Straat Bass.PNG Estreito de Bass - - -
63 Locatie Tasmanzee.PNG Mar de Tasmania - - -
64 Locatie Koraalzee.PNG Mar de Coral - - -
65 Papua New Guinea map.png Mar de Salomón - - -
66. Papua Neuguinea.jpg Mar de Bismarck - - -
Atras mars d'o mundo
Locatie Golf van Gabes.PNG Golfo de Gabés Locatie Keltische Zee.PNG Mar Celtica Petsjorazee.PNG Mar de Pets Locatie Bohaizee.PNG Mar de Bohai
Mar Cantabrico.png Mar Cantabrica Locatie Golf van Hammamet.PNG Golfo de Hammamet Mer Egée (carte).png Mar de Creta (mar Echea) Hebridesmap.png Mar d'as Hebridas
Ph physical map.png Mar de Sibuyan Mar d'os Sargazos Scotia Sea.png Mar d'Escocia - Mar de Esmeralda (Madagascar) y
mar de Zanj (ocián Indico)
800px-LocationSouthernOcean.png Ocián Antarctico Antarctica Map.png Mar d'Amundsen, mar de Ross,
mar de Weddell, mar de Davis
y mar de Bellingshausen
Waddenzee.jpg Mar de Wadden (en a mar d'o Norte)
Caspian Sea from orbit.jpg Mar Caspia Aral sea from space in 2002.jpg Mar d'Aral

Antigas mars[editar | editar código]