Lista de districtos d'Alemanya

De Biquipedia
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

Alemanya se divide en 402 districtos administrativos; istos se distribuyen en 295 districtos rurals[1] (en alemán Kreise en Renania d'o Norte-Westfalia y Schleswig-Holstein u Landkreise), y 107 districtos urbans (en alemán Kreisfreie Städte u Stadtkreise en Baden-Wurtemberg – ciudatz que constituyen un districto por sí mesmas.[2]

Districto Tipo (rural/urbán) Estato Capital
Aachen rural[3] Renania d'o Norte-Westfalia Aachen
Aachen urbán[4] Renania d'o Norte-Westfalia
Ahrweiler rural Renania-Palatinato Bad Neuenahr-Ahrweiler
Aichach-Friedberg rural Bavera Aichach
Alb-Donau rural Baden-Wurtemberg Ulm[5]
Algovia Oriental rural Bavera Marktoberdorf
Alta Algovia rural Bavera Sonthofen
Altenburger Land rural Turinchia Altenburg
Altenkirchen rural Renania-Palatinato Altenkirchen
Altmarkkreis Salzwedel rural Saxonia-Anhalt Salzwedel
Altötting rural Bavera Altötting
Alzey-Worms rural Renania-Palatinato Alzey
Amberg urbán Bavera
Amberg-Sulzbach rural Bavera Amberg[5]
Ammerland rural Baixa Saxonia Westerstede
Anhalt-Bitterfeld rural Saxonia-Anhalt Köthen (Anhalt)
Ansbach rural Bavera Ansbach[5]
Ansbach urbán Bavera
Aschaffenburg rural Bavera Aschaffenburg[5]
Aschaffenburg urbán Bavera
Augsburg rural Bavera Augsburg[5]
Augsburg urbán Bavera
Aurich rural Baixa Saxonia Aurich
Bad Dürkheim rural Renania-Palatinato Bad Dürkheim
Bad Kissingen rural Bavera Bad Kissingen
Bad Kreuznach rural Renania-Palatinato Bad Kreuznach
Bad Tölz-Wolfratshausen rural Bavera Bad Tölz
Baden-Baden urbán Baden-Wurtemberg
Baixa Algovia rural Bavera Mindelheim
Bamberg rural Bavera Bamberg[5]
Bamberg urbán Bavera
Barnim rural Brandemburgo Eberswalde
Bautzen rural Saxonia Bautzen
Bayreuth rural Bavera Bayreuth[5]
Bayreuth urbán Bavera
Berchtesgadener Land rural Bavera Bad Reichenhall
Bergstraße rural Hesse Heppenheim
Berlín urbán[6] Berlín
Bernkastel-Wittlich rural Renania-Palatinato Wittlich
Biberach rural Baden-Wurtemberg Biberach
Bielefeld urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Birkenfeld rural Renania-Palatinato Birkenfeld
Böblingen rural Baden-Wurtemberg Böblingen
Bochum urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Bodensee rural Baden-Wurtemberg Friedrichshafen
Bonn urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Börde rural Saxonia-Anhalt Haldensleben
Borken rural Renania d'o Norte-Westfalia Borken
Bottrop urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Brandenburg an der Havel urbán Brandemburgo
Braunschweig urbán Baixa Saxonia
Breisgau-Alta Selva Negra rural Baden-Wurtemberg Freiburg[5]
Bremen urbán[7] Bremen (estato)
Bremerhaven urbán[7] Bremen (estato)
Burgenland rural Saxonia-Anhalt Naumburg
Calw rural Baden-Wurtemberg Calw
Celle rural Baixa Saxonia Celle
Cham rural Bavera Cham
Chemnitz urbán Saxonia
Cleveris rural Renania d'o Norte-Westfalia Cleveris
Cloppenburg rural Baixa Saxonia Cloppenburg
Coburg rural Bavera Coburg[5]
Coburg urbán Bavera
Cochem-Zell rural Renania-Palatinato Cochem
Coesfeld rural Renania d'o Norte-Westfalia Coesfeld
Colonia urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Constanza rural Baden-Wurtemberg Constanza
Cottbus urbán Brandemburgo
Cuxhaven rural Baixa Saxonia Cuxhaven
Dachau rural Bavera Dachau
Dahme-Spreewald rural Brandemburgo Lübben
Danubio-Ries rural Bavera Donauwörth
Darmstadt urbán Hesse
Darmstadt-Dieburg rural Hesse Darmstadt[5]
Deggendorf rural Bavera Deggendorf
Delmenhorst urbán Baixa Saxonia
Dessau-Roßlau urbán Saxonia-Anhalt
Diepholz rural Baixa Saxonia Diepholz
Dillingen rural Bavera Dillingen
Dingolfing-Landau rural Bavera Dingolfing
Dithmarschen rural Schleswig-Holstein Heide
Donnersberg rural Renania-Palatinato Kirchheimbolanden
Dortmund urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Dresde urbán Saxonia
Duisburg urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Düren rural Renania d'o Norte-Westfalia Düren
Düsseldorf urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Ebersberg rural Bavera Ebersberg
Eichsfeld rural Turinchia Heilbad Heiligenstadt
Eichstätt rural Bavera Eichstätt
Eifelkreis Bitburg-Prüm rural Renania-Palatinato Bitburg
Eisenach urbán Turinchia
Elbe-Elster rural Brandemburgo Herzberg
Emden urbán Baixa Saxonia
Emmendingen rural Baden-Wurtemberg Emmendingen
Emsland rural Baixa Saxonia Meppen
Ennepe-Ruhr rural Renania d'o Norte-Westfalia Schwelm
Enz rural Baden-Wurtemberg Pforzheim[5]
Erding rural Bavera Erding
Erfurt urbán Turinchia
Erlangen urbán Bavera
Erlangen-Höchstadt rural Bavera Erlangen[5]
Essen urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Esslingen rural Baden-Wurtemberg Esslingen am Neckar
Euskirchen rural Renania d'o Norte-Westfalia Euskirchen
Flensburg urbán Schleswig-Holstein
Forchheim rural Bavera Forchheim
Frankenthal urbán Renania-Palatinato
Frankfurt d'o Main urbán Hesse
Frankfurt an der Oder urbán Brandemburgo
Freiburg im Breisgau urbán Baden-Wurtemberg
Freising rural Bavera Freising
Freudenstadt rural Baden-Wurtemberg Freudenstadt
Freyung-Grafenau rural Bavera Freyung
Frisia rural Baixa Saxonia Jever
Frisia Septentrional rural Schleswig-Holstein Husum
Fulda rural Hesse Fulda
Fürstenfeldbruck rural Bavera Fürstenfeldbruck
Fürth rural Bavera Zirndorf
Fürth urbán Bavera
Garmisch-Partenkirchen rural Bavera Garmisch-Partenkirchen
Gelsenkirchen urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Gera urbán Turinchia
Germersheim rural Renania-Palatinato Germersheim
Gießen rural Hesse Gießen
Gifhorn rural Baixa Saxonia Gifhorn
Göppingen rural Baden-Wurtemberg Göppingen
Görlitz rural Saxonia Görlitz
Goslar rural Baixa Saxonia Goslar
Gotha rural Turinchia Gotha
Göttingen rural Baixa Saxonia Göttingen
Göttingen urbán[4] Baixa Saxonia
Grafschaft Bentheim rural Baixa Saxonia Nordhorn
Greiz rural Turinchia Greiz
Groß-Gerau rural Hesse Groß-Gerau
Günzburg rural Bavera Günzburg
Gütersloh rural Renania d'o Norte-Westfalia Gütersloh
Hagen urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Halle urbán Saxonia-Anhalt
Hamburgo urbán[6] Hamburgo
Hamelín-Pyrmont rural Baixa Saxonia Hamelín
Hamm urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Hannover rural[3] Baixa Saxonia Hannover
Hannover urbán[4] Baixa Saxonia
Harburg rural Baixa Saxonia Winsen
Harz rural Saxonia-Anhalt Halberstadt
Haßberge rural Bavera Haßfurt
Havelland rural Brandemburgo Rathenow
Heide rural Baixa Saxonia Bad Fallingbostel
Heidelberg urbán Baden-Wurtemberg
Heidenheim rural Baden-Wurtemberg Heidenheim
Heilbronn rural Baden-Wurtemberg Heilbronn[5]
Heilbronn urbán Baden-Wurtemberg
Heinsberg rural Renania d'o Norte-Westfalia Heinsberg
Helmstedt rural Baixa Saxonia Helmstedt
Herford rural Renania d'o Norte-Westfalia Herford
Herne urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Hersfeld-Rotenburg rural Hesse Bad Hersfeld
Herzogtum Lauenburg rural Schleswig-Holstein Ratzeburg
Hildburghausen rural Turinchia Hildburghausen
Hildesheim rural Baixa Saxonia Hildesheim
Hochsauerland rural Renania d'o Norte-Westfalia Meschede
Hochtaunus rural Hesse Bad Homburg
Hof rural Bavera Hof
Hof urbán Bavera
Hohenlohe rural Baden-Wurtemberg Künzelsau
Holstein Oriental rural Schleswig-Holstein Eutin
Holzminden rural Baixa Saxonia Holzminden
Höxter rural Renania d'o Norte-Westfalia Höxter
Ilm rural Turinchia Arnstadt
Ingolstadt urbán Bavera
Jena urbán Turinchia
Jerichower Land rural Saxonia-Anhalt Burg
Kaiserslautern rural Renania-Palatinato Kaiserslautern[5]
Kaiserslautern urbán Renania-Palatinato
Karlsruhe rural Baden-Wurtemberg Karlsruhe[5]
Karlsruhe urbán Baden-Wurtemberg
Kassel rural Hesse Kassel[5]
Kassel urbán Hesse
Kaufbeuren urbán Bavera
Kelheim rural Bavera Kelheim
Kempten urbán Bavera
Kiel urbán Schleswig-Holstein
Kitzingen rural Bavera Kitzingen
Koblenz urbán Renania-Palatinato
Krefeld urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Kronach rural Bavera Kronach
Kulmbach rural Bavera Kulmbach
Kusel rural Renania-Palatinato Kusel
Kyffhäuser rural Turinchia Sondershausen
Lahn-Dill rural Hesse Wetzlar
Landau urbán Renania-Palatinato
Landsberg rural Bavera Landsberg
Landshut rural Bavera Landshut[5]
Landshut urbán Bavera
Leer rural Baixa Saxonia Leer
Leipzig rural Saxonia Borna
Leipzig urbán Saxonia
Leverkusen urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Lichtenfels rural Bavera Lichtenfels
Limburg-Weilburg rural Hesse Limburg
Lindau rural Bavera Lindau
Lippe rural Renania d'o Norte-Westfalia Detmold
Lörrach rural Baden-Wurtemberg Lörrach
Lübeck urbán Schleswig-Holstein
Lüchow-Dannenberg rural Baixa Saxonia Lüchow
Ludwigsburg rural Baden-Wurtemberg Ludwigsburg
Ludwigshafen urbán Renania-Palatinato
Ludwigslust-Parchim rural Mecklemburgo-Pomerania Occidental Parchim
Lüneburg rural Baixa Saxonia Lüneburg
Magdeburgo urbán Saxonia-Anhalt
Main-Kinzig rural Hesse Gelnhausen
Main-Spessart rural Bavera Karlstadt am Main
Main-Tauber rural Baden-Wurtemberg Tauberbischofsheim
Main-Taunus rural Hesse Hofheim
Maganza urbán Renania-Palatinato
Maganza-Bingen rural Renania-Palatinato Ingelheim
Mannheim urbán Baden-Wurtemberg
Mansfeld-Südharz rural Saxonia-Anhalt Sangerhausen
Marburgo-Biedenkopf rural Hesse Marburgo
Märkischer Kreis rural Renania d'o Norte-Westfalia Lüdenscheid
Märkisch-Oderland rural Brandemburgo Seelow
Mayen-Koblenz rural Renania-Palatinato Koblenz[5]
Mecklenburgische Seenplatte rural Mecklemburgo-Pomerania Occidental NeuBrandemburgo
Mecklemburgo-Noroccidental rural Mecklemburgo-Pomerania Occidental Wismar
Meißen rural Saxonia Meißen
Memmingen urbán Bavera
Merzig-Wadern rural Sarre Merzig
Mettmann rural Renania d'o Norte-Westfalia Mettmann
Miesbach rural Bavera Miesbach
Miltenberg rural Bavera Miltenberg
Minden-Lübbecke rural Renania d'o Norte-Westfalia Minden
Mönchengladbach urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Monts Metalicos rural Saxonia Annaberg-Buchholz
Mühldorf rural Bavera Mühldorf
Mülheim an der Ruhr urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Múnich rural Bavera Múnich[5]
Múnich urbán Bavera
Münster urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Neckar-Odenwald rural Baden-Wurtemberg Mosbach
Neuburg-Schrobenhausen rural Bavera Neuburg
Neumarkt rural Bavera Neumarkt in der Oberpfalz
Neumünster urbán Schleswig-Holstein
Neunkirchen rural Sarre Ottweiler
Neustadt (Aisch)-Bad Windsheim rural Bavera Neustadt (Aisch)
Neustadt an der Weinstraße urbán Renania-Palatinato
Neustadt (Waldnaab) rural Bavera Neustadt (Waldnaab)
Neu-Ulm rural Bavera Neu-Ulm
Neuwied rural Renania-Palatinato Neuwied
Nienburg rural Baixa Saxonia Nienburg
Nordhausen rural Turinchia Nordhausen
Northeim rural Baixa Saxonia Northeim
Nuremberg urbán Bavera
Nürnberger Land rural Bavera Lauf an der Pegnitz
Oberberg rural Renania d'o Norte-Westfalia Gummersbach
Oberhausen urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Oberhavel rural Brandemburgo Oranienburg
Oberspreewald-Lausitz rural Brandemburgo Senftenberg
Odenwald rural Hesse Erbach
Oder-Spree rural Brandemburgo Beeskow
Offenbach rural Hesse Dietzenbach
Offenbach am Main urbán Hesse
Oldenburg rural Baixa Saxonia Wildeshausen
Oldenburg urbán Baixa Saxonia
Olpe rural Renania d'o Norte-Westfalia Olpe
Ortenau rural Baden-Wurtemberg Offenburg
Osnabrück rural Baixa Saxonia Osnabrück[5]
Osnabrück urbán Baixa Saxonia
Ostalb rural Baden-Wurtemberg Aalen
Osterholz rural Baixa Saxonia Osterholz-Scharmbeck
Osterode rural Baixa Saxonia Osterode
Ostprignitz-Ruppin rural Brandemburgo Neuruppin
Paderborn rural Renania d'o Norte-Westfalia Paderborn
Palatinato Sudoccidental rural Renania-Palatinato Pirmasens[5]
Passau rural Bavera Passau[5]
Passau urbán Bavera
Peine rural Baixa Saxonia Peine
Pfaffenhofen rural Bavera Pfaffenhofen a.d.Ilm
Pforzheim urbán Baden-Wurtemberg
Pinneberg rural Schleswig-Holstein Pinneberg
Pirmasens urbán Renania-Palatinato
Plön rural Schleswig-Holstein Plön
Potsdam urbán Brandemburgo
Pomerania Occidental-Greifswald rural Mecklemburgo-Pomerania Occidental Greifswald
Pomerania Occidental-Rügen rural Mecklemburgo-Pomerania Occidental Stralsund
Potsdam-Mittelmark rural Brandemburgo Belzig
Prignitz rural Brandemburgo Perleberg
Rastatt rural Baden-Wurtemberg Rastatt
Ratisbona rural Bavera Ratisbona[5]
Ratisbona urbán Bavera
Ravensburg rural Baden-Wurtemberg Ravensburg
Recklinghausen rural Renania d'o Norte-Westfalia Recklinghausen
Regen rural Bavera Regen
Rems-Murr rural Baden-Wurtemberg Waiblingen
Remscheid urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Rendsburg-Eckernförde rural Schleswig-Holstein Rendsburg
Reutlingen rural Baden-Wurtemberg Reutlingen
Rhein-Erft rural Renania d'o Norte-Westfalia Bergheim
Rheingau-Taunus rural Hesse Bad Schwalbach
Rhön-Grabfeld rural Bavera Bad Neustadt
Rin-Hunsrück rural Renania-Palatinato Simmern
Rin-Berg rural Renania d'o Norte-Westfalia Bergisch Gladbach
Rin-Neuss rural Renania d'o Norte-Westfalia Neuss
Rin-Lahn rural Renania-Palatinato Bad Ems
Rin-Neckar rural Baden-Wurtemberg Heidelberg[5]
Rin-Palatinato rural Renania-Palatinato Ludwigshafen[5]
Rin-Sieg rural Renania d'o Norte-Westfalia Siegburg
Rosenheim rural Bavera Rosenheim[5]
Rosenheim urbán Bavera
Rostock rural Mecklemburgo-Pomerania Occidental Güstrow
Rostock urbán Mecklemburgo-Pomerania Occidental
Rotenburg rural Baixa Saxonia Rotenburg
Roth rural Bavera Roth bei Nürnberg
Rottal-Inn rural Bavera Pfarrkirchen
Rottweil rural Baden-Wurtemberg Rottweil
Saale-Holzland rural Turinchia Eisenberg
Saale rural Saxonia-Anhalt Merseburg
Saale-Orla rural Turinchia Schleiz
Saalfeld-Rudolstadt rural Turinchia Saalfeld
Saarbrücken rural[3] Sarre Saarbrücken
Saarlouis rural Sarre Saarlouis
Sarre-Palatinato rural Sarre Homburg
Salzgitter urbán Baixa Saxonia
Salzland rural Saxonia-Anhalt Bernburg
Sankt Wendel rural Sarre Sankt Wendel
Saxonia Central rural Saxonia Freiberg
Saxonia Septentrional rural Saxonia Torgau
Schaumburg rural Baixa Saxonia Stadthagen
Schleswig-Flensburg rural Schleswig-Holstein Schleswig
Schmalkalden-Meiningen rural Turinchia Meiningen
Schwabach urbán Bavera
Schwäbisch Hall rural Baden-Wurtemberg Schwäbisch Hall
Schwalm-Eder rural Hesse Homberg
Schwandorf rural Bavera Schwandorf
Schweinfurt rural Bavera Schweinfurt[5]
Schweinfurt urbán Bavera
Schwerin urbán Mecklemburgo-Pomerania Occidental
Segeberg rural Schleswig-Holstein Bad Segeberg
Selva Negra-Baar rural Baden-Wurtemberg Villingen-Schwenningen
Siegen-Wittgenstein rural Renania d'o Norte-Westfalia Siegen
Sigmaringen rural Baden-Wurtemberg Sigmaringen
Soest rural Renania d'o Norte-Westfalia Soest
Solingen urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Sömmerda rural Turinchia Sömmerda
Sonneberg rural Turinchia Sonneberg
Speyer urbán Renania-Palatinato
Spree-Neiße rural Brandemburgo Forst
Stade rural Baixa Saxonia Stade
Starnberg rural Bavera Starnberg
Steinburg rural Schleswig-Holstein Itzehoe
Steinfurt rural Renania d'o Norte-Westfalia Steinfurt
Stendal rural Saxonia-Anhalt Stendal
Stormarn rural Schleswig-Holstein Bad Oldesloe
Straubing urbán Bavera
Straubing-Bogen rural Bavera Straubing[5]
Stuttgart urbán Baden-Wurtemberg
Südliche Weinstraße rural Renania-Palatinato Landau[5]
Suhl urbán Turinchia
Suiza Saxona-Monts Metalicos Orientals rural Saxonia Pirna
Teltow-Fläming rural Brandemburgo Luckenwalde
Tirschenreuth rural Bavera Tirschenreuth
Traunstein rural Bavera Traunstein
Trier urbán Renania-Palatinato
Trier-Saarburg rural Renania-Palatinato Trier[5]
Tubinga rural Baden-Wurtemberg Tubinga
Tuttlingen rural Baden-Wurtemberg Tuttlingen
Uckermark rural Brandemburgo Prenzlau
Uelzen rural Baixa Saxonia Uelzen
Ulm urbán Baden-Wurtemberg
Unna rural Renania d'o Norte-Westfalia Unna
Unstrut-Hainich rural Turinchia Mühlhausen
Vechta rural Baixa Saxonia Vechta
Verden rural Baixa Saxonia Verden
Viersen rural Renania d'o Norte-Westfalia Viersen
Vogelsberg rural Hesse Lauterbach
Vogtland rural Saxonia Plauen
Vulkaneifel rural Renania-Palatinato Daun
Waldeck-Frankenberg rural Hesse Korbach
Waldshut rural Baden-Wurtemberg Waldshut-Tiengen
Warendorf rural Renania d'o Norte-Westfalia Warendorf
Wartburg rural Turinchia Eisenach
Weiden in der Oberpfalz urbán Bavera
Weilheim-Schongau rural Bavera Weilheim
Weimar urbán Turinchia
Weimarer Land rural Turinchia Apolda
Weißenburg-Gunzenhausen rural Bavera Weißenburg
Werra-Meißner rural Hesse Eschwege
Wesel rural Renania d'o Norte-Westfalia Wesel
Wesermarsch rural Baixa Saxonia Brake
Westerwald rural Renania-Palatinato Montabaur
Wetterau rural Hesse Friedberg
Wiesbaden urbán Hesse
Wilhelmshaven urbán Baixa Saxonia
Wittenberg rural Saxonia-Anhalt Wittenberg
Wittmund rural Baixa Saxonia Wittmund
Wolfenbüttel rural Baixa Saxonia Wolfenbüttel
Wolfsburg urbán Baixa Saxonia
Worms urbán Renania-Palatinato
Wunsiedel rural Bavera Wunsiedel
Wuppertal urbán Renania d'o Norte-Westfalia
Würzburg rural Bavera Würzburg[5]
Würzburg urbán Bavera
Zollernalb rural Baden-Wurtemberg Balingen
Zweibrücken urbán Renania-Palatinato
Zwickau rural Saxonia Zwickau

Historicos[editar | editar código]

Se veiga tamién[editar | editar código]

Referencias[editar | editar código]

  1. (en) Country Compendium, A companion to the English Style Guide. Mayo de 2014. European Commission Directorate-General for Translation (EC DGT). Pach. 47-48
  2. (de) Kreisfreie Städte und Landkreise nach Fläche und Bevölkerung auf Grundlage des ZENSUS 2011 und Bevölkerungsdichte - Gebietsstand 31.12.2013. Octubre de 2014. Statistisches Bundesamt Deutschland
  3. 3,0 3,1 3,2 Os districtos d'Aachen, Hannover y Saarbrücken tienen un estatuto diferent como Kommunalverband besonderer Art.
  4. 4,0 4,1 4,2 Encara que no son formalment districtos urbans, Aachen, Göttingen y Hannover tienen bells dreitos de districto urbán, y por ixo se listan dos vegadas.
  5. 5,00 5,01 5,02 5,03 5,04 5,05 5,06 5,07 5,08 5,09 5,10 5,11 5,12 5,13 5,14 5,15 5,16 5,17 5,18 5,19 5,20 5,21 5,22 5,23 5,24 5,25 5,26 5,27 5,28 5,29 5,30 Seu de l'administración d'o districto rural, encara que no fa parti d'iste (estando un districto urbán por si mesmo). O districto urbán y o districto rural mugant tienen a sobén o mesmo nombre que a ciudat que rodian.
  6. 6,0 6,1 Como estatos constituyents d'Alemanya, Berlín y Hamburgo tamién funcionan como districtos urbans deseparaus.
  7. 7,0 7,1 As ciudatz de Bremen y Bremerhaven son dos districtos urbans, chuntos forman a "citudat-estau" de Bremen.