Lista d'equipes d'a Selección de fútbol d'Aragón

De Biquipedia

Ista ye a Lista d'equipes d'a Selección de fútbol d'Aragón. Ta más información, se veiga l'articlo prencipal sobre a Selección aragonesa de fútbol.

Selección anyada 1921-1922[editar | modificar o codigo]

Bells meses dimpués d'a constitución d'a Federación Aragonesa de Fútbol o 25 de chinero de 1922, a Selección aragonesa de fútbol, chugó os suyos 3 primers partius amistosos, uno contra l'Osasuna (Zaragoza, Campo d'o Arrabal, 28 de mayo de 1922), y dos contra o Gimnástico de Valencia (Valencia, 12 de chunio y 13 de chunio de 1922). A selección aragonesa en ixas envueltas aculliba futbolistas aragoneses (Salillas, Urroz, Ostalé y Burges) y atros futbolistas no aragoneses pero con licencia federativa aragonesa, o mesmo que feban atras seleccions territorials como Catalunya.

Pos. Nombre Naixito de Equipe
POR Salillas C.D. Fuenclara
DEF Julio Ostalé Gómez Zaragoza Iberia S.C.
DEF Troc Club Deportivo Fuenclara
MED Juan Antonio Burgues Iberia S.C.
MED Primo Iberia S.C.
MED Adolfo Álvarez-Buylla Oviedo Stadium
MED Soraluce Deportiva Universitaria
MED García C.D. Fuenclara
DEB Pérez Stadium
DEB Paco Ansuátegui Stadium
DEB Urbina Deportiva Universitaria
DEB Lozano Stadium
DEB Julio Aróstegui Martínez-Losa Deportiva Universitaria
DEB Sala Stadium
DEB Ginés Iberia S.C.
DEB Daniel Urroz Zaragoza Iberia S.C.
DEB Alfredo Smith Iberia S.C.

Seleccionadors: responsables d'a Federación Aragonesa de Fútbol.

Resultaus: Aragón 1 -- Osasuna 2; Gimnástico 5 -- Aragón 0; Gimnástico 4 -- Aragón 0.

Goleyadors por Aragón: Urbina: 1 gol.

Selección anyada 1923-1924[editar | modificar o codigo]

En ista anyada Aragón se confrontó con Cantabria, en tres partius chugaus o 9 de marzo (El Sardinero, Santander) y os días 20 y 21 d'abril de 1924 en Zaragoza (en o recientment enguerau campo de Torrero, propiedat d'o Iberia S.C.).

Pos. Nombre Naixito de Equipe
POR Meseguer Iberia S.C.
DEF Manuel Becana Cebollero Robres Iberia S.C.
DEF Julio Albea Urrutia Deportiva Universitaria
DEF Ezquerra C.D. Fuenclara
DEF Jesús Camón Cano Zaragoza Stadium
MED Román Unanue Andoain Stadium
MED José María Ezcurdia Zumaia Deportiva Universitaria
MED Adolfo Álvarez-Buylla Lozana Oviedo Stadium
MED Genaro Pujana Tellería Ordizia Stadium
MED Lafuente Zaragoza FC
DEB Daniel Urroz Zaragoza Iberia S.C.
DEB Clemente C.D. Fuenclara
DEB Julio Ostalé Iberia S.C.
DEB José Santías Deportiva Universitaria
DEB Julio Arostegui Martínez-Losa Deportiva Universitaria
DEB Jacobo Cano Zaragoza Iberia S.C.
DEB Ayestarán Deportiva Universitaria
DEB Julián Recondo Ponte Deportiva Universitaria
DEB José Lueña del Muro Stadium

Seleccionadors: A convocatoria d'o primer partiu se fació por votación entre os directivos d'a Federación. En o segundo y tercer partius, José María Gayarre y Adolfo Buylla estión os seleccionadors.

Resultaus: Cantabria 3 -- Aragón 0; Aragón 2 -- Cantabria 0; Aragón 2 -- Cantabria 1.

Goleyadors por Aragón: José Santías: 2 gols, Ayestarán: 1 gol, Jacobo Cano: 1 gol.

Selección anyada 1926-1927[editar | modificar o codigo]

A Selección aragonesa de fútbol se confrontó en ista anyada con a Selección espanyola (que heba chugau nomás 20 partius ta par d'alavez), en un partiu chugau en o 8 d'aviento de 1926 en o campo zaragozano de Torre de Bruil (sito en a Carrera Asalto, tamién conoixiu como de la Torre de Monserrat u d'o Asalto), propiedat d'o Zaragoza CD.

Pos. Nombre Naixito de Equipe
POR Antoni Vilarrodona Barcelona Zaragoza CD
DEF Urdiroz I Aoiz Zaragoza CD
DEF José Ferrando Rey Barcelona Huesca CF
MED Sebastián Arilla Borcha Zaragoza CD
MED Esparza* Tolosa
MED Sáez* Unión Sporting de Madrid
DEB Monforte Zaragoza CD
DEB Juan José Armas Perdomo Las Palmas Huesca CF
DEB Óscar Rodríguez López* Avilés Racing de Santander
DEB Lerchundi Huesca CF
DEB Güell Huesca CF

* Chugadors no aragoneses de refuerzo Seleccionadors: responsables d'a Federación.

Resultaus: Aragón 1 -- Espanya 1.

Goleyadors por Aragón: Armas: 1 gol.

Selección anyada 1929-1930[editar | modificar o codigo]

O 22 de chunio de 1930, Aragón chugó contra Catalunya, selección que ya heba chugau 74 partius. O partió estió de nuevas en o Estadio Torre Bruil de Zaragoza. A selección catalana no chugó iste partiu con os suyos millors chugadors (que tamién en yeran d'a selección espanyola), deixando-los descansar-se ta os venients partius.

Pos. Nombre Naixito de Equipe
POR Pepe Nogués Borcha Zaragoza CD
DEF David Zaragoza CD
DEF Arater Zaragoza CD
DEF Epelde II Deba Iberia S.C.
MED Jaime Daudén Royo La Iglesuela Zaragoza CD
MED Rufino Capdevila Patria Aragón
DEB Calvar Zaragoza CD
DEB Tomasín Villanueva de las Carretas Iberia S.C.
DEB Ramón Burillo Lázaro Patria Aragón
DEB Jesús Campos Bergara Zaragoza CD
DEB Costa Huesca CF

Seleccionadors: responsables d'a Federación.

Resultaus: Aragón 3 -- Espanya 1.

Goleyadors por Aragón: Burillo: 3 gols.

Selección anyada 1949-1950[editar | modificar o codigo]

Dimpués d'un largo parentesi de 20 anyos, en l'anyada 1949-1950 s'achustoron dos partius d'a selección aragonesa contra a selección d'os Baixos Pireneus, a iniciativa d'ista zaguera federación. Os seleccionaus ta istos partius heban d'estar aficionaus (isto ye, no pas profesionals). O primer partiu se chugó en Pau (Champ Bourda), o 21 de mayo de 1950, y o segundo, l'11 de chunio d'ixe mesmo anyo en Zaragoza (campo de Torrero).

Pos. Nombre Naixito de Equipe
POR Enrique Getán Fontana Uesca Eléctricas (club de fútbol)
POR José Gracia Morlans C.D. Calatayud
DEF Jerónimo Maluenda García Terrer Hernán Cortés
DEF Dubón U.D. Amistad
DEF Julio Bernad Valmaseda U.D. Montañanesa
DEF Latorre Atlético Zaragoza
MED Marco Atlético Zaragoza
MED Eugenio Begué Tovar Zaragoza ?
DEB Ferraz Atlético Zaragoza
DEB Nino Hernán Cortés CF
DEB Vidal Atlético Zaragoza
DEB Castellot Hernán Cortés CF
DEB Domingo Hernán Cortés CF
DEB Pascual Eléctricas (club de fútbol)
DEB Antonio Aldabó Miguel Mequinenza SD Arenas

Seleccionador: Mariano Orcao

Resultaus: Baixos Pireneus 4 -- Aragón 4, Aragón 6 -- Baixos Pireneus 0.

Goleyadors por Aragón: Vidal: 5 gols, Domingo: 2 gols, Ferraz: 1 gol, Pascual: 1 gol, Castellot: 1 gol.

Selección anyada 1952-1953[editar | modificar o codigo]

O 29 de chunio de 1953 s'achustó un partiu benefico entre a selección aragonesa absoluta y a selección "B" d'Espanya. O partiu se chugó en Zaragoza, en o campo de Torrero. L'aragonés Tomás Hernánez Burillo, "Moreno", estió combocau por a selección espanyola pero a la fin no podió chugar por una lesión.

Pos. Nombre Naixito de Equipe
POR Ángel Ruiz Sola Zaragoza Real Zaragoza
POR Vela
DEF Juan Jugo Larrauri Galdakao Real Zaragoza
DEF Antonio Noguera Parés Manlleu Real Zaragoza
DEF Julio Bernad Valmaseda Zaragoza UD Huesca
DEF Pedro Cantero Téllez Chaén Real Zaragoza
DEF Gonzalvo II Mollet del Vallès Real Zaragoza
DEF Camolo Utebo ?
DEB Perello
DEB Gil Rubio Tarazona ?
DEB José Baila Iranzo Zaragoza Real Zaragoza
DEB Chelo Sant Sabastián SD Escoriaza
DEB Sebastián Fustero Ochoa Alagón CA Osasuna

Seleccionador:

Resultaus: Aragón 1 -- Espanya "B" 4.

Goleyadors por Aragón: Chelo: 1 gol.

Selección anyada 1957-1958[editar | modificar o codigo]

En chunio de 1958 as seleccions absolutas de Bearn y Aragón chugón dos partius, o 15 de chunio en Pau y o 22 de chunio en Zaragoza en o estadio de la Romareda.

Pos. Nombre Naixito de Equipe
POR Félix Sierra Crespo Zaragoza Cartagena CF
POR Ángel Soto Clos
POR Pedro Luis Ferrer Alastruey* Stadium Casablanca juvenil
DEF Fuertes I
DEF Fuertes II
DEF Julio Bernad Valmaseda Zaragoza Real Zaragoza
DEF Vacunín Zaragoza ?
MED García Traid Zaragoza Real Zaragoza
MED Camolo II Utevo CD Castellón
MED Benjamín Mozota Domingo
MED Gil Rubio Tarazona Cultural Leonesa
DEB Domingo Zaragoza Real Zaragoza
DEB Mayoral Zaragoza Cultural Leonesa
DEB Teresa Zaragoza ?
DEB Ceresuela Zaragoza ?
DEB Villalba
DEB José Baila Iranzo Zaragoza Cultural Leonesa
DEB Moreno Zaragoza Real Zaragoza

Seleccionador: Julián Arqué

* Convocau pero no chugó en garra partiu.

Resultaus: Bearn 4 -- Aragón 5, Aragón 4 -- Bearn 1.

Goleyadors por Aragón: Mayoral: 3 gols, Villalba: 2 gols, Moreno: 1 gol, José Luis: 1 gol, Ceresuela: 2 gols.

Selección anyada 1973-1974[editar | modificar o codigo]

L'1 de noviembre de 1973, tornó a convocar-se a selección aragonesa absoluta (nomás con chugadors d'o SD Huesca, Club Endesa-Andorra, CFA Monzón y UD Fraga) ta chugar en Zaragoza en La Romareda contra os chugadors naixius d'Aragón d'o Real Zaragoza.

Selección anyada 1997-1998[editar | modificar o codigo]

O 19 de mayo de 1998, 25 anyos dimpués d'o zaguer partiu, tornó a convocar-se a selección aragonesa absoluta, ta chugar en Soria (Estadio de Los Pajaritos) contra a selección de Castiella y Leyón.

Pos. Nombre Naixito de Equipe
POR Sánchez Broto Barcelona Villareal CF
POR Moso Zaragoza Real Zaragoza
DEF Belsué Zaragoza Real Zaragoza
DEF Josete Uesca Real Betis
DEF Pablo Alfaro Zaragoza Mérida CF
DEF Raúl Ferrer Uesca S.D. Huesca
DEF Javi Suárez Zaragoza Real Zaragoza
DEF Cornago Zaragoza Gimnàstic de Tarragona
DEF Virgilio Chalons (Francia) Real Zaragoza
MED Milla Teruel FC Barcelona
MED García Sanjuan Zaragoza Real Zaragoza
MED Soriano Zaragoza Real Zaragoza B
MED Víctor Segura Zaragoza Norwich City (Anglaterra)
MED Lalo Zaragoza
DEB Marzo Endesa de Andorra
DEB Conte Zaragoza Racing de Santander
DEB Soler Zaragoza Elche CF
DEB Enrique Falcón

Seleccionador: Víctor Fernández

Resultaus: Castiella y Leyón 1 -- Aragón 0.

Goleyadors por Aragón: García Sanjuán: 1 gol.

Selección anyada 2001-2002[editar | modificar o codigo]

L'1 de chunio de 2002 a selección aragonesa chugó un nuevo partiu contra a selección de Castiella y Leyón, ista vegada en La Romareda. O partiu estió un omenache ta Belsué, Milla, que chugón por Aragón y Eusebio que chugó por Castiella y Leyón.

Pos. Nombre Naixito de Equipe
POR Láinez Zaragoza Real Zaragoza
POR Sánchez Broto Barcelona Livingston FC (Escocia)
POR Moso Zaragoza Gimnàstic de Tarragona
DEF Belsué Zaragoza Retirau
DEF Cuartero Zaragoza Real Zaragoza
DEF Pablo Alfaro Zaragoza Sevilla FC
DEF Riaño Zaragoza Atlético de Madrid
DEF Dani Aso Chaca S.D. Huesca
DEF Alfonso Zaragoza S.D. Huesca
MED Milla Teruel Retirau
MED Soriano Zaragoza Recreativo de Huelva
MED Rodri Zuera Club Deportivo Badajoz
MED García Sanjuan Zaragoza Kilmarnock FC
MED Monforte Zaragoza Binéfar CD
MED Pina Zaragoza Real Zaragoza
DEB Cani Zaragoza Real Zaragoza
DEB Salillas Alagón Castellón CD
DEB Seba Zaragoza Os Belenenses (Portugal)
DEB Txiki Sant Sabastián Racing de Santander

Seleccionador: Víctor Fernández

Resultaus: Aragón 3 -- Castiella y Leyón 0.

Goleyadors por Aragón: Soriano: 1 gol, Salillas: 1 gol, Txiki: 1 gol.

Selección anyada 2006-2007[editar | modificar o codigo]

En ixa temporada, a selección aragonesa chugó contra Chile (Estadio de La Romareda, 28 d'aviento de 2006) o suyo primer partiu internacional contra una selección oficial FIFA, y o zaguer partiu d'a selección dica hue.

Pos. Nombre Naixito de Equipe
POR Falcón Zaragoza S.D. Huesca
POR Rubén Pérez Zaragoza Gimnàstic
DEF Alfaro Zaragoza Racing de Santander
DEF Arbeloa Salamanca Liverpool F.C.
DEF Chus Herrero Zaragoza Real Zaragoza
DEF Javier Suárez Zaragoza S.D. Huesca
DEF Machote Calatayú Real Zaragoza B
MED Héctor Bosque Alcanyiz C.D. Castellón
MED Victor Bravo Zaragoza Atlético de Madrid B
MED Camacho Valencia S.D. Huesca
MED Cani Zaragoza Villarreal C.F.
MED Gibanel Binéfar Granada 74
MED Lafita Zaragoza Real Zaragoza
MED Rodri Zuera S.D. Huesca
MED Capdevila Zaragoza Real Valladolid
MED Soriano Zaragoza U.D. Almería
MED Zapater Exeya Real Zaragoza
DEB Moisés Sevilla Hércules C.F.
DEB Miguel Linares Cólera Zaragoza U.D. Barbastro
DEB Longás Zaragoza Real Zaragoza
DEB Seba Zaragoza Andorra C.F.

Seleccionador: Víctor Fernández

Resultaus: Aragón 1 -- Chile 0.

Goleyadors por Aragón: Javier Suárez: 1 gol.