Lista d'equipes d'a Selección de fútbol d'Aragón

De Biquipedia
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

Ista ye a Lista d'equipes d'a Selección de fútbol d'Aragón. Ta más información, se veiga l'articlo prencipal sobre a Selección aragonesa de fútbol.

Selección anyada 1921-1922[editar | editar código]

Bells meses dimpués d'a constitución d'a Federación Aragonesa de Fútbol o 25 de chinero de 1922, a Selección aragonesa de fútbol, chugó os suyos 3 primers partius amistosos, uno contra l'Osasuna (Campo de l'Arrabal, 28 de mayo de 1922), y dos contra o Gimnástico de Valencia (Valencia, 12 de chunio y 13 de chunio de 1922). A selección aragonesa en ixas envueltas aculliba futbolistas aragoneses y atros futbolistas no aragoneses pero con licencia federativa aragonesa, o mesmo que feban atras seleccions territorials como Catalunya.

Pos. Nombre Naixito de Equipe
POR Salillas C.D. Fuenclara
DEF Ostalé Iberia S.C.
DEF Troc C.D. Fuenclara
MED Burges Iberia S.C.
MED Primo Iberia S.C.
MED Buylla Stadium
MED Soraluce Universitaria
MED García C.D. Fuenclara
DEB Pérez Stadium
DEB Paco Ansuátegui Stadium
DEB Urbina Universitaria
DEB Lozano Stadium
DEB Aróstegui Universitaria
DEB Sala Stadium
DEB Ginés Iberia S.C.
DEB Urroz Iberia S.C.
DEB Smith Iberia S.C.

Seleccionadors: responsables d'a Federación Aragonesa de Fútbol.

Resultaus: Aragón 1 -- Osasuna 2; Gimnástico 5 -- Aragón 0; Gimnástico 4 -- Aragón 0.

Goleyadors por Aragón: Urbina: 1 gol.

Selección anyada 1923-1924[editar | editar código]

En ista anyada Aragón se confrontó con Cantabria, en tres partius chugaus o 9 de marzo (en o campo d'o Sardinero, Santander) y os días 20 y 21 d'abril de 1924 en Zaragoza (en o recientment enguerau campo de Torrero, propiedat d'o Iberia S.C.).

Pos. Nombre Naixito de Equipe
POR Meseguer Iberia S.C.
DEF Becana Iberia S.C.
DEF Albea Universitaria
DEF Ezquerra C.D. Fuenclara
DEF Camón Stadium
MED Unanue Stadium
MED Ezcurdia Universitaria
MED Buylla Stadium
MED Pujana Stadium
MED Lafuente Zaragoza FC
DEB Urroz Iberia S.C.
DEB Clemente C.D. Fuenclara
DEB Ostalé Iberia S.C.
DEB Santías Universitaria
DEB Aróstegui Universitaria
DEB Jacobo Cano Stadium
DEB Ayestarán Universitaria
DEB Recondo Universitaria
DEB Lueña Stadium

Seleccionadors: A convocatoria d'o primer partiu se fació por votación entre os directivos d'a Federación. En o segundo y tercer partius, José María Gayarre y Adolfo Buylla estión os seleccionadors.

Resultaus: Cantabria 3 -- Aragón 0; Aragón 2 -- Cantabria 0; Aragón 2 -- Cantabria 1.

Goleyadors por Aragón: Santías: 2 gols, Ayestarán: 1 gol, Jacobo Cano: 1 gol.

Selección anyada 1926-1927[editar | editar código]

A Selección aragonesa de fútbol se confrontó en ista anyada con a Selección espanyola (que heba chugau nomás 20 partius ta par d'alavez), en un partiu chugau en o 8 d'aviento de 1926 en o campo zaragozano de Torre Bruil (sito en a Carrera Asalto, tamién conoixiu como de la Torre de Monserrat u d'o Asalto), propiedat d'o Zaragoza CD.

Pos. Nombre Naixito de Equipe
POR Villarrodona Zaragoza CD
DEF Urdiroz Zaragoza CD
DEF Ferrando Huesca CF
MED Arilla Zaragoza CD
MED Esparza* Tolosa
MED Sáez* Unión Sporting de Madrid
DEB Monforte Zaragoza CF
DEB Armas Huesca CF
DEB Óscar* Racing de Santander
DEB Lerchundi Huesca CF
DEB Güell Huesca CF

* Chugadors no aragoneses de refuerzo Seleccionadors: responsables d'a Federación.

Resultaus: Aragón 1 -- Espanya 1.

Goleyadors por Aragón: Armas: 1 gol.

Selección anyada 1929-1930[editar | editar código]

O 22 de chunio de 1930, Aragón chugó contra Catalunya, selección que ya heba chugau 74 partius. O partió estió de nuevas en o Estadio Torre Bruil de Zaragoza. A selección catalana no chugó iste partiu con os suyos millors chugadors (que tamién en yeran d'a selección espanyola), deixando-los descansar-se ta os venients partius.

Pos. Nombre Naixito de Equipe
POR Nogués Borcha Zaragoza CD
DEF David Zaragoza CD
DEF Arater Zaragoza CD
DEF Epelde Iberia SC
MED Daudén Zaragoza CD
MED Rufo Patria-Aragón
DEB Calvar Zaragoza CD
DEB Tomasín Iberia SC
DEB Burillo Patria-Aragón
DEB Campos Zaragoza CD
DEB Costa Huesca CF

Seleccionadors: responsables d'a Federación.

Resultaus: Aragón 3 -- Espanya 1.

Goleyadors por Aragón: Burillo: 3 gols.

Selección anyada 1949-1950[editar | editar código]

Dimpués d'un largo parentesi de 20 anyos, en l'anyada 1949-1950 s'achustoron dos partius d'a selección aragonesa contra a selección d'os Baixos Pireneus, a iniciativa d'ista zaguera federación. Os seleccionaus ta istos partius heban d'estar aficionaus (isto ye, no pas profesionals). O primer partiu se chugó en Pau (Campo Brochar), o 21 de mayo de 1950, y o segundo, l'11 de chunio d'ixe mesmo anyo en Zaragoza (campo de Torrero).

Pos. Nombre Naixito de Equipe
POR Getán Eléctricas (club de fútbol)
POR Gracia C.D. Calatayud
DEF Maluenda Hernán Cortés
DEF Dubón U.D. Amistad
DEF Bernad U.D. Montañanesa
DEF Latorre Atlético Zaragoza
MED Marco Atlético Zaragoza
MED Begué Celta
DEB Ferraz Atlético Zaragoza
DEB Nino Hernán Cortés
DEB Vidal Atlético Zaragoza
DEB Castellot Hernán Cortés
DEB Domingo Hernán Cortés
DEB Pascual Eléctricas (club de fútbol)
DEB Aldabó Arenas (club de fútbol)

Seleccionador: Mariano Orcao

Resultaus: Baixos Pireneus 4 -- Aragón 4, Aragón 6 -- Baixos Pireneus 0.

Goleyadors por Aragón: Vidal: 5 gols, Domingo: 2 gols, Ferraz: 1 gol, Pascual: 1 gol, Castellot: 1 gol.

Selección anyada 1952-1953[editar | editar código]

O 29 de chunio de 1953 s'achustó un partiu benefico entre a selección aragonesa absoluta y a selección "B" d'Espanya. O partiu se chugó en Zaragoza, en o campo de Torrero. L'aragonés Tomás Hernánez Burillo, "Moreno", estió combocau por a selección espanyola pero a la fin no podió chugar por una lesión.

Pos. Nombre Naixito de Equipe
POR Ruiz
POR Vela
DEF Jugo
DEF Noguera
DEF Bernad
DEF Cantero
DEF Gonzalvo II
DEB Perello
DEB Gil Rubio
DEB Baila
DEB Chelo
DEB Fustero

Seleccionador:

Resultaus: Aragón 1 -- Espanya "B" 4.

Goleyadors por Aragón: Chelo: 1 gol.

Selección anyada 1957-1958[editar | editar código]

En chunio de 1958 as seleccions absolutas de Bearn y Aragón chugón dos partius, o 15 de chunio en Pau y o 22 de chunio en Zaragoza en o estadio de La Romareda.

Pos. Nombre Naixito de Equipe
POR Sierra Cartagena
POR Soto
POR Ferrer* Stadium Casablanca juvenil
DEF González
DEF Fuertes I
DEF Fuertes II
DEF Bernad Real Zaragoza
DEF Vacunin
MED José Luis Real Zaragoza
MED Camolo Castellón
MED Mozota
MED Gil Rubio Cultural Leonesa
DEB Domingo Real Zaragoza
DEB Mayoral Cultural Leonesa
DEB Teresa
DEB Ceresuela
DEB Villalba
DEB Baila Cultural Leonesa
DEB Moreno Real Zaragoza

Seleccionador: Julián Arqué

* Convocau pero no chugó en garra partiu.

Resultaus: Bearn 4 -- Aragón 5, Aragón 4 -- Bearn 1.

Goleyadors por Aragón: Mayoral: 3 gols, Villalba: 2 gols, Moreno: 1 gol, José Luis: 1 gol, Ceresuela: 2 gols.

Selección anyada 1973-1974[editar | editar código]

Selección anyada 1997-1998[editar | editar código]

O 19 de mayo de 1998, 25 anyos dimpués d'o zaguer partiu, tornó a convocar-se a selección aragonesa absoluta, ta chugar en Soria (Estadio Los Pajaritos) contra a selección de Castiella y Leyón.

Pos. Nombre Naixito de Equipe
POR Sánchez Broto Barcelona Villareal CF
POR Moso Zaragoza Real Zaragoza
DEF Belsué Zaragoza Real Zaragoza
DEF Josete Uesca Real Betis
DEF Pablo Alfaro Zaragoza Mérida CF
DEF Raúl Ferrer Uesca S.D. Huesca
DEF Javi Suárez Zaragoza Real Zaragoza
DEF Cornago Zaragoza Gimnàstic de Tarragona
DEF Virgilio Chalons (Francia) Real Zaragoza
MED Milla Teruel FC Barcelona
MED García Sanjuan Zaragoza Real Zaragoza
MED Soriano Zaragoza Real Zaragoza B
MED Víctor Segura Zaragoza Norwich City (Anglaterra)
MED Lalo Zaragoza
DEB Marzo Endesa de Andorra
DEB Conte Zaragoza Racing de Santander
DEB Soler Zaragoza Elche CF
DEB Enrique Falcón

Seleccionador: Víctor Fernández

Resultaus: Castiella y Leyón 1 -- Aragón 0.

Goleyadors por Aragón: García Sanjuán: 1 gol.

Selección anyada 2001-2002[editar | editar código]

L'1 de chunio de 2002 a selección aragonesa chugó un nuevo partiu contra a selección de Castiella y Leyón, ista vegada en La Romareda. O partiu estió un omenache ta Belsué, Milla, que chugón por Aragón y Eusebio que chugó por Castiella y Leyón.

Pos. Nombre Naixito de Equipe
POR Láinez Zaragoza Real Zaragoza
POR Sánchez Broto Barcelona Livingston FC (Escocia)
POR Moso Zaragoza Gimnàstic de Tarragona
DEF Belsué Zaragoza Retirau
DEF Cuartero Zaragoza Real Zaragoza
DEF Pablo Alfaro Zaragoza Sevilla FC
DEF Riaño Zaragoza Atlético de Madrid
DEF Dani Aso Chaca S.D. Huesca
DEF Alfonso Zaragoza S.D. Huesca
MED Milla Teruel Retirau
MED Soriano Zaragoza Recreativo de Huelva
MED Rodri Zuera Club Deportivo Badajoz
MED García Sanjuan Zaragoza Kilmarnock FC
MED Monforte Zaragoza Binéfar CD
MED Pina Zaragoza Real Zaragoza
DEB Cani Zaragoza Real Zaragoza
DEB Salillas Alagón Castellón CD
DEB Seba Zaragoza Os Belenenses (Portugal)
DEB Txiki Sant Sabastián Racing de Santander

Seleccionador: Víctor Fernández

Resultaus: Aragón 3 -- Castiella y Leyón 0.

Goleyadors por Aragón: Soriano: 1 gol, Salillas: 1 gol, Txiki: 1 gol.

Selección anyada 2006-2007[editar | editar código]

En ixa temporada, a selección aragonesa chugó contra Chile (Estadio de La Romareda, 28 d'aviento de 2006) o suyo primer partiu internacional contra una selección oficial FIFA, y o zaguer partiu d'a selección dica hue.

Pos. Nombre Naixito de Equipe
POR Falcón Zaragoza S.D. Huesca
POR Rubén Pérez Zaragoza Gimnàstic
DEF Alfaro Zaragoza Racing de Santander
DEF Arbeloa Salamanca Liverpool F.C.
DEF Chus Herrero Zaragoza Real Zaragoza
DEF Javier Suárez Zaragoza S.D. Huesca
DEF Machote Calatayú Real Zaragoza B
MED Héctor Bosque Alcanyiz C.D. Castellón
MED Victor Bravo Zaragoza Atlético de Madrid B
MED Camacho Valencia S.D. Huesca
MED Cani Zaragoza Villarreal C.F.
MED Gibanel Binéfar Granada 74
MED Lafita Zaragoza Real Zaragoza
MED Rodri Zuera S.D. Huesca
MED Capdevila Zaragoza Real Valladolid
MED Soriano Zaragoza U.D. Almería
MED Zapater Exeya Real Zaragoza
DEB Moisés Sevilla Hércules C.F.
DEB Miguel Linares Cólera Zaragoza U.D. Barbastro
DEB Longás Zaragoza Real Zaragoza
DEB Seba Zaragoza Andorra C.F.

Seleccionador: Víctor Fernández

Resultaus: Aragón 1 -- Chile 0.

Goleyadors por Aragón: Javier Suárez: 1 gol.