Barranco de la Pegunta

De Biquipedia
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Barranco de la Pegunta
Barranc de la Pegunta, al Parc natural del Penyagolosa 01.jpg
Administración
País Flag of the Land of Valencia (official).svg País Valencián
Municipios por a on pasa Vistabella
Cheografía
Longaria  km
Altaria d'o naixedero  m
Naixedero Penyagolosa
Desembocadura

Lo barranco de la Pegunta ye un barranco de lo municipio de Vistabella (País Valencián), situau en las estribacions de lo pico Penyagolosa dica la Ermita de Sant Chuan de Penyagolosa y que perteneixe a lo Parque Natural de Penyagolosa. Bi ha una senda dende Sant Chuan pa excursionistas y montanyers.

Lo Barranco de la Pegunta ye un rigachuelo que trescruza auguas enta baixo y con curvas sinuosas en bell meyo d'un paisache de pinar con una gran riqueza botanica. Entre las especies presents: taixos, griebols, chinebros, acirons, cireseras, ecetra..

L'anyo 1998 en declaroron una parte como microrreserva vechetal pa favoreixer la conservación d'una zona a on que bi ha especies botanicas poco freqüents u abundants en lo País Valencián.

Citas[editar | editar código]

Mosen Cavanilles escribiba esto quan conoixió este barranco:

En aquest barranc corren les aigües per algun tròs i desapareix de sobte entre les penyes per a eixir de nou i ocultar-se una altra vegada en les entranyes del bosc. Allà es veuen entre espessos pins troncs monstruosos estès per terra, els quals foren arrancats per els vents o van perdre la vida de vellesa... moltes plantes creixen en aquells llocs frescs i coberts com violetes

Se veiga tamién[editar | editar código]