Punta d'el Cuezo

De Biquipedia
Iste articlo ye en proceso de cambio enta la ortografía oficial de Biquipedia (la Ortografía de l'aragonés de l'Academia Aragonesa d'a Luenga). Puez aduyar a completar este proceso revisando l'articlo, fendo-ie los cambios ortograficos necesarios y sacando dimpués ista plantilla.
Punta d'el Cuezo
Situación
Situación Bielsa (Uesca)
Latitut 42º 37' 51"N
Lonchitut 0º 14' 02"E
Vértiz cheodesico Error d'expresión: operador / no asperau/0.pdf
Cheografía
Cordelera Sierras interiors pirenencas
Sierra Sierra d'Espierba
Macizo
Altaria 2.049 m
Alpinismo
Primera puyada
Ruta mas fácil Dende Bielsa, per o
camín d'o Panar de Diera
y Pennareto.
Mapa

A punta d'el Cuezo[1], también dita el Paco de Bielsa en Chisagüés y en Parzán, ye un tozal calsinoso fincato en a boca d'a valle Verde per alto d'a villa de Bielsa. Ye la punta a on remata un serrato, dito sierra d'Espierba sentito nort-ueste que desepara la valle Verde per a man sud d'a valle de Chisagüés per la norte, con altras puntas como lo Tozal del·las Coronetas (2.249m), a punta de la Estiva (2.370m) u la punta Huerto (2.542m).

A versant sud d'o tozal se diz Secoronas per partes de l'alto de Zapatierno, mientres que Pennareto ye la baixant de Bielsa y Ixabierre. En o canto d'a valle d'a Barrosa, as faixas de El Furquet y Azans incluyen a distancia d'entre Bielsa y Parzán, a on esta punta gosa clamar-se El Paco. A dintro d'a valle de Chisagüés alzata per a man d'El Taller que ibi ha la dita Collata de Sarratillons, pas natural enta la valle Verde.

Referencias[editar | modificar o codigo]

Vinclos externos[editar | modificar o codigo]