Bob Marley

De Biquipedia
Ir ta: navego, busca
Bob Marley
Bob Marley en un concierto en Zúrich, Suiza, o 30 de mayo de 1980
Bob Marley en un concierto en Zúrich, Suiza, o 30 de mayo de 1980
Información personal
Nombre Robert Nesta Marley
Embotada Bob Marley
Naixió 6 de febrero de 1945
Murió 11 de mayo de 1981;
Miami, Flag of the United States.svg EE.UU.
Información musical
Orichen Nine Miles, Flag of Jamaica.svg Chamaica
Estilo Reggae
Ocupancia {{{Ocupanzia}}}
Instrumentos Voz y guitarra
Tiempo 1960-1981
Discograficas {{{Discografica}}}
Relacionato con {{{Artistas_relacionatos}}}
Pachina web www.BobMarley.com

Robert Nesta Marley (6 de febrero de 1945, Nine Miles, Saint Ann Parish, Chamaica - † 11 de mayo de 1981, Miami, Estatos Unitos), más conoixito como Bob Marley, estió un musico chamaicano miembro d'o movimiento Rastafari. A suya fe estió una parti important d'a suya carrera y agora ye considerato por muitos como un profeta de Rastafari.

As cantas mas conoixitas de Marley encluyen "I Shot the Sheriff", "No Woman, No Cry", "Three Little Birds", "Exodus", "Could You Be Loved", "Jammin", "Redemption Song" y "One Love". L'album postumo Legend (1984) con as replegas d'os suyos grans exitos ye l'álbum reggae con más copias venditas de toda la historia con 12 millons de discos.

Discografía[editar | editar código]

Álbum Banda Anyo Discografica
The Wailing Wailers The Wailers 1965 Studio One
Soul Rebels The Wailers 1970 Upsetter/Trojan
Soul Revolution The Wailers 1971 Upsetter/Trojan
Soul Revolution Part II The Wailers 1971 Upsetter/Trojan
Best of the Wailers The Wailers 1972 Beverley's
African Herbsman The Wailers 1973 Upsetter/Trojan
Catch a Fire The Wailers 1973 Island/Tuff Gong
Burnin' The Wailers 1973 Island/Tuff Gong
Rasta Revolution Bob Marley & The Wailers 1974 Upsetter/Trojan
Natty Dread Bob Marley & The Wailers 1974 Island/Tuff Gong
Live! Bob Marley & The Wailers 1975 Island/Tuff Gong
Rastaman Vibration Bob Marley & The Wailers 1976 Island/Tuff Gong
Exodus Bob Marley & The Wailers 1977 Island/Tuff Gong
Kaya Bob Marley & The Wailers 1978 Island/Tuff Gong
Survival Bob Marley & The Wailers 1979 Island/Tuff Gong
Uprising Bob Marley & The Wailers 1980 Island/Tuff Gong
Confrontation (álbum póstumo). Bob Marley & The Wailers 1983 Island/Tuff Gong

Vinclos externos[editar | editar código]