Sum 41

De Biquipedia
Ir ta: navego, busca
Sum 41
Sum 41 live 2008.jpg
Nombre {{{Nombre_de_naximiento}}}
Embotada {{{Alias}}}
Naixió {{{Naximiento}}}
Murió {{{Muerte}}}
Información musical
Orichen Ajax, Ontario, Canadá Flag of Canada.svg
Estilo Punk rock, hardcore melodico, rock alternativo, metal alternativo, rapcore (primerías)[1]
Ocupancia {{{Ocupanzia}}}
Instrumentos {{{Estrumento}}}
Tiempo 1992 - 2005
2009 - ...
Discograficas Island, Aquarius, EMI, Universal
Relacionato con The Operation M.D., Gob, Brown Brigade, Organ Thieves, Avril Lavigne, Iggy Pop, Len
Pachina web sum41.com
Miembros
Deryck Whibley
Tom Thacker
Jason McCaslin
Steve Jocz
Atros miembros
Richard Roy
Dave Baksh
Mark Spicoluk
Marc Costanzo

Sum 41 ye una colla de rock canadiense orichinaria d'Ajax, Ontario,[2] y activa dende l'anyo 1996. Os miembros actuals son Deryck Whibley (cantaire y guitarra ritmica), Jason McCaslin (baixo y coros), Steve Jocz (batería) y Tom Thacker (guitarra líder y coros).

En 1999, a colla sinyo un contrato discografico internacional con Island Records. En l'anyo 2001 quitoron o suyo álbum debut, All Killer No Filler. O suyo primer single, "Fat Lip", tenió prou exito, gosando estar numero un en as listas Billboard Modern Rock Tracks y estando o single de mayor exito d'a colla dica l'actualidat.[3] All Killer No Filler' obtenió a certificación de disco de platino en os Estatos Unitos, Canadá y o Reino Unito.[4] Dende alavez a colla ha quitato quatre discos d'estudeo mas: Does This Look Infected? (2002), Chuck (2004) Underclass Hero (2007) y Screaming Bloody Murder (2011). Os tres discos anteriors a Screaming Bloody Murder han estato discos de platino en Canadá.

A colla gosa fer mas de 300 cada anyo asinas como chiras de conciertos, a mayoría con una duración de mas d'un anyo.[5] Han estato nominatos siet vegatas ta os Premios Juno, habendo ganato dos ("Millor grupo de l'anyo" en 2002 y "Álbum de rock de l'anyo" por Chuck en 2005). O suyo cinqueno álbum d'estudeo, Screaming Bloody Murder, amaneixió o 29 de marzo de 2011.

Miembros d'a colla[editar | editar código]

Miembros actuals[editar | editar código]

Miembros antigos[editar | editar código]

Linia temporal[editar | editar código]

Discografía[editar | editar código]

Álbums[editar | editar código]

Anyo Álbum Discografica
2000 Half Hour of Power Island Records
2001 All Killer No Filler Island Records
2002 Does This Look Infected? Island Records
2004 Chuck Island Records
2006 Go Chuck Yourself/Happy Live Surprise Island Records
2007 Underclass Hero Island Records
2008 8 Years of Blood, Sake, and Tears: The Best of Sum 41 2000-2008 Flag of Japan.svg Universal
2011 Screaming Bloody Murder Universal, Island Records

Singles[editar | editar código]

Anyo Canta Posición en listas Álbum
US Hot 100 Mainstream Rock Tracks Modern Rock Tracks UK Singles Chart Canadian Singles Chart
2000 Makes No Difference - - #32 - #35 Half Hour of Power
2001 Fat Lip #26 #14 #1 #8 #1 All Killer No Filler
2001 In Too Deep - - #10 #13 - All Killer No Filler
2002 Motivation - - #24 #21 - All Killer No Filler
2002 What We're All About - - - #32 - Spider-Man (banda sonora)
2002 Still Waiting - - #7 #7 #1 Does This Look Infected?
2003 The Hell Song #97 - #13 #6 - Does This Look Infected?
2003 Over My Head #99 #23 #12 #2 #20 Does This Look Infected?
2003 Little Know It All (Con Iggy Pop) - - #35 - #19 Skull Ring
2004 We're All to Blame - #36 #10 - #25 Chuck
2005 Pieces - - #14 - #1 Chuck
2005 Some Say (Canadá/Chapón) - - - - #10 Chuck
2005 No Reason (EEUU/Europa) #2 #21 #3 #4 #7 Chuck
2007 Underclass Hero - #21 #14 #21 #12 Underclass Hero
2007 Best of Me - #18 #16 #4 Underclass Hero
2007 Walking Disaster - #19 - - #15 Underclass Hero
2008 With Me - - #3 - #12 Underclass Hero
2008 Always -#21 - -#6 -#13 - All The Good Shit
2011 Screaming Bloody Murder - - - - - Screaming Bloody Murder

VHS y DVD[editar | editar código]

  • Introduction to Destruction (2001).
  • All Killer No Filler (2002).
  • Cross Your T's and Gouge Your I's (2002).
  • Sake Bombs And Happy Endings (2004).
  • Happy Live Surprise (2005).
  • DeeVeeDee (2008).

Atros[editar | editar código]

  • Maximum Sum 41 (2003) - entrevista.
  • Makes no Difference (2006) Elite Beat Agents.

Referencias[editar | editar código]