Lista de doctors honoris causa por a Universidat Complutense de Madrit

De Biquipedia
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

Ista ye a lista de doctors honoris causa por a Universidat Complutense de Madrit.

Doctor Facultat Calendata
Avelino Gutiérrez Fernández Medecina 1920-02-29
Francisco Gómez Teixeira Sciencias 1920
Albert Einstein Sciencias 1923-03-08
Juan Cebrián Cervera Filosofía y Letras 1923-04-02
Archer M. Huntington Filosofía y Letras 1923
José Arce Medecina 1924
Ramón Pelayo d'a Torre --- 1926
Marcelino Isábal Rada Dreito 1926
Alifonso de Borbón y Habsburgo --- 1927
Gregorio del Amo Sciencias 1928
Carl Bratli Filosofía y Letras 1928
Mario García Kohly Filosofía y Letras; Dreito 1928
Paul Walden Sciencias 1934
Gilbert Lewis Sciencias 1934
Henri-Luis Le Châtelier Sciencias 1934
Robert Robinson Botica 1934
Jean Fourneau Sciencias 1934
Henry E. Armstrong Botica 1934
Nicola Parravano Sciencias 1934
Paul Karrer Botica 1934
William R. Sheperd Filosofía y Letras 1934
Maurice Caullery Sciencias 1935
Richard Goldschmidt Sciencias 1935
René Jeanel Sciencias 1935
Filippo Silvestri Sciencias 1935
Boris C. Uvarov Sciencias 1935
Karl Vossler Filosofía y Letras 1944
José Caeiro de Matta Sciencias Politicas, Economicas y Comercials 1946
Alexander Fleming Sciencias 1948-06-12
Víctor Andrés Belaunde Sciencias Politicas, Economicas y Comercials 1950-03-28
Selman Abraham Waksman Sciencias 1950-04-12
Taha Husein Bey Filosofía y Letras 1950
António de Oliveira Salazar 1952
Arne Wilhelm Kaurin Tiselius Sciencias 1957
Henri Gaussen Sciencias 1957
Hans Carl Nipperdey Dreito 1958
Alexander Robert Todd Sciencias 1959
Marcelo Caetano 1960
Ludwig Erhard Sciencias Politicas, Economicas y Comercials 1960
Arturo Frondizi 1960
Giorgio Del Vecchio 1961
Arturo Stoli 1962
Jean Babin 1962
Albert L. M. G. de Vuyst Albeitería 1962
Charles Terlinden 1962
L. Seekler 1963
Adolph Butenandt 1963
Ernst Hermann Erich Pietsch 1964
Fernand Braudel Sciencias Politicas, Economicas y Comercials 1964
Clement Bresou Albeitería 1964
Telesforo Bonadonna Albeitería 1964
Carlos Peña Rómulo Dreito 1964
Conrad Burri Sciencias 1966
Richardt Konetzke Filosofía y Letras 1966
Earl Jefferson Hamilton Sciencias Politicas, Economicas y Comercials 1966
Paul Scherrer Sciencias 1966
Walter L. Kubiena Sciencias 1967
Armand Marie Castille Botica 1967
Jean Emile Courtois Sciencias 1967
P. P. Grassé Sciencias 1967
Joseph Cathala Sciencias 1967
Herman Trimborn Filosofía y Letras 1969
Alexander Von Randa Filosofía y Letras 1969
Roberto Caldeyro Barcia Medecina 1969
Ignacio Quiroga Maregal Medecina 1969
Eduardo de Robertis Medecina 1970
Erich Schneider Sciencias Politicas, Economicas y Comercials 1971
Ulf S. von Euler Medecina 1971
Guillermo Valette Botica 1973
Virgilio G. Foglia Sciencias 1973
Carlos Eyzaguirre Medecina 1973
Raúl Prebisch Sciencias Economicas y Interpresarials 1973
Rolf Huisgen Sciencias 1973
Jean Jacques Trillat Sciencias Economicas y Interpresarials 1974
Ramón Carande y Tovar Sciencias Economicas y Interpresarials 1974
Louis Eugène Félix Néel Sciencias Fisicas 1978
Aldo Franchini Medecina 1978
Jacques Louis Lions Sciencias Matematicas 1975
Fiedrich Wilhelm von Rauchhaudt Dreito 1975
Karl Winnacker Sciencias Quimicas 1976
Jean Roche Medecina 1976
Stephan Kuttner Cheografía e Historia 1976
Wigberto Giménez Moreno Cheografía e Historia 1977
Heinrich Schipperges Medecina 1978
George Millot 1978
Antonio Domínguez Ortiz Cheografía e Historia 1979
Ramón Castroviejo Briones Medecina 1981-01-28[1]
Luis Buñuel Portolés Sciencias d'a Información 1981-01-28[2][1]
Paul Mikat 1982
Heinsuke Hironaca 1982
Arnold E. Lender 1983
Abdus Salam Sciencias Fisicas 1983
Juan Carlos I Dreito 1984-12-20[3]
Sandro Pertini Dreito 1985-01-28[3]
Victor Shally 1985
Juan David García Bacca 1985
Orlando Ribeiro 1985
Norberto Bobbio Dreito 1985-06-10[3]
Francisco José Ayala Pereda 1986
Salvador Moncada 1986
Antonio Guarino 1986
José Miguel de Banrandiarán y Ayerbe 1987
Pierre Rat 1987
Andrés Segovia Torres Sciencias d'a Información 1987-06-26[4][5]
Miguel Delibes Setién Sciencias d'a Información 1987-06-26[5]
John Cowdery Kendrew Sciencias Quimicas 1987-06-26[5]
Favio A. Roversi-Monaco Dreito 1988
Massimo Severo Giannini Dreito 1988
Raúl Alfonsín Foulkes Sciencias Politicas y Sociolochía 1988
Francisco Ayala García-Duarte Filolochía 1989-01-28
Myron E. Essex Albeitería 1989-01-28
Merlin S. Bergdoll Albeitería 1989-01-28
Cesare Romiti Dreito 1989
Plácido Domingo Embil Dreito 1989-04-13
Haim Beinart Filolochía 1989
Arnaldo Biscardi Dreito 1989
Joaquín Rodrigo Vidre Cheografía e Historia 1989-06-28
Eulalio Ferrer Rodríguez Sciencias d'a Información 1989-06-28
Luis García-Berlanga Martí Sciencias d'a Información 1989-06-28
Giovanni Battista Marini-Bettolo Botica 1989-06-28
Nicole Le Douarin Medecina 1988
Lucette Bardet Botica 1990
Alfonso Escámez López Dreito 1990-03-27
Alexander Dubcek 1990
Mijail Gorbachov 1990
Umberto Eco Filolochía 1990-12-18
Bengt Samuelson 1990
Jean Dausset 1990
Camilo José Cela Filolochía 1991
Eugenio Coseriu Filolochía 1991
Daniel Cardinali 1991
Michael Hanack Sciencias Quimicas 1991
Nelson Mandela Dreito 1991-07-23
Charles Rowland Twidale Cheografía e Historia; Sciencias Cheolochicas 1991
Karl Popper Sciencias Economicas y Interpresarials 1991
Paulo Freire 1991
Antonio La Pérgola 1992
Yves Bottineau 1992
Ernst Gombrich Cheografía e Historia 1992
Abel Matutes Juan 1992-03-26
Luis Alberto Lacalle 1992-04-08
John C. Eccles 1992
Alfonso García-Gallo de Diego Dreito 1992
Paul Ricoeur Filosofía 1993
Richard B. Sykes Botica 1993
Rafael Ángel Calderón Fournier Dreito 1993
Giovanni Spadolini Sciencias d'a Información 1993
Marjorie Grice-Hutchinson Sciencias Economicas y Interpresarials 1993
Franz Gamillscheg Dreito 1993
Mario Conde Conde Dreito 1993-06-09
Rafael Alberti Filolochía 1993
Jorge Carpizo Dreito 1993
Robert J. Stenberg Educación 1993
Claus Roxin Dreito 1993
Ramón Hermosilla Martín Dreito 1994
Vladimir Igorevich Arnold Sciencias Matematicas 1994
David C. Sabiston Medecina 1995
Milton Almeida dos Santos Cheografía e Historia 1995
John Meurig Thomas Sciencias Quimicas 1995
Joaquim Veríssimo Serrão Cheografía e Historia 1995-01-27
Manuel Elkin Patarroyo Murillo Medecina 1995
Jean Gaudemet Dreito 1995
Edward Osborne Wilson Sciencias d'a Información 1995
José Francisco Peña Gómez Dreito 1995
Herbert C. Kelman Sciencias Politicas y Sociolochía 1995
Ernst Jünger Filosofía 1995
Guido Alpa Dreito 1995
Alberto Burdese Dreito 1995
Adolfo Suárez González Sciencias Politicas y Sociolochía 1995
Mario Soares Sciencias Politicas y Sociolochía 1995
Seymour Schwartz Medecina 1997
Jorge Cervós Navarro Medecina 1997
Jean Vague Medecina 1997
Rodolfo Llinás Medecina 1997
Julia Margaret Polak Medecina 1997
Carmelo Alonso Bernaola Cheografía e Historia 1997
Cristóbal Halfter Jiménez-Encinas Cheografía e Historia 1997
Tomás Marco Aragón Cheografía e Historia 1997
Luis de Pablo Costales Cheografía e Historia 1997
Amnon Ben-Tor Filolochía 1998
Ricardo A. Matos Oliveira Sciencias Cheolochicas 1998
Louis Favoreau Dreito 1998
Richard V. Mattessich Sciencias Economicas y Interpresarials 1998
Robert K. Merton Sciencias Politicas y Sociolochía 1998
Mohammed Bedjaoui Sciencias Politicas y Sociolochía 1998
Massimo Livi Bacci Sciencias Politicas y Sociolochía 1998
Kazuhiro Imai Botica 1999
Francisco Pérez «Francisco Umbral» Sciencias d'a Información 1999
Bruno Gentilli Filolochía 1999
Raymond Carr Cheografía e Historia 1999
Keith Pavitt Sciencias Economicas y Interpresarials 1999
Luciano Vandelli Dreito 1999
Luis Martí Mingarro Dreito 2000
Frank Moderne Dreito 2000
Eduardo Chillida Juantegui Filosofía 2000
Patricia Elena Aceves Pastrana Botica 2000
Adolfo Sánchez Vázquez Sciencias Politicas y Sociolochía 2000
Harald Weinrich Filolochía 2000
Jürgen Habermas Filosofía 2001
Giovanni Sartori Sciencias Politicas y Sociolochía 2001-05-08
Pablo González Casanova Sciencias Politicas y Sociolochía 2001
James Clement Ignatius Dooge Sciencias Cheolochicas 2002
Arthur Miller Filolochía 2003
Teresa Berganza Cheografía e Historia 2003-06-02
Antón García Abril Cheografía e Historia 2003-06-02
John Elliot Cheografía e Historia 2003-06-02
Antoni Tàpies Bellas Artes 2003-11-21[6][7][8]
Martin E. P. Seligman Psicolochía 2004-01-28[9][10][11][12][13][14]
Guy Hermet Sciencias Politicas y Sociolochía 2004-01-28[9][10][15][16][17][18]
Muhammad Yunus Sciencias Economicas y Interpresarials 2004-10-20[9][19][20][21][22][23]
Willy R. G. Baeyens Botica 2004-10-26[9][19][24][25][26][27]
Pedro Villegas-Narváez Albeitería 2004-10-26[9][19][28][29][30][31]
Fred Wudl Sciencias Quimicas 2004-10-26[9][19][32][33][34][35]
Marc Fumaroli Filolochía 2005-01-28[36][37][38]
Ivan K. Schuller Sciencias Fisicas 2005-01-28[36][37][39][40]
Raphael Mechoulam Medecina 2006-01-27[41][42][43]
Nigel Glendinning Cheografía e Historia 2006-01-27[44][45][46]
Claudio Magris Filolochía 2006-02-24[47][48][49][50]
Joan Manuel Serrat Filolochía 2006-03-15[51][52][53]
Jean-Pierre Serre Sciencias Matematicas 2006-04-25
Giorgio Napolitano Filolochía; Sciencias Politicas y Sociolochía 2007-01-29
Germán Colón Doménech Filolochía 2007-01-29
Gonzalo Halffter Sciencias Biolochicas 2007-01-29
Valentín Fuster de Carulla Medecina 2007-04-19
Joseph Wang Sciencias Quimicas 2007-06-19[54][55]
Ferit Orhan Pamuk Filolochía 2007-12-19
Bernardo Santalucia Dreito 2008-01-28
Juan Gil Fernández Filolochía 2008-01-28
Ahmed Hassan Zewail Sciencias Quimicas 2008-05-12
Rita Levi-Montalcini Medecina 2008-10-23
Amartya K. Sen Sciencias Economicas y Interpresarials 2009-01-30
Paul H. Rabinowitz Sciencias Matematicas 2009-01-30
Stanley A. Plotkin Medecina 2009-05-25
Marek W. Radomski Medecina 2009-05-25
Willy J. Malaisse Medecina 2009-05-25
Miguel León-Portilla Cheografía e Historia 2010-01-29
Christa Wolf Filolochía 2010-10-04[56][57][58][59]
José Luis Gómez García Filolochía 2011-03-23[60][61][62][63]
Anthony J. Leggett Sciencias Fisicas 2011-05-05[64][65][66]
Niels Birbaumer Psicolochía 2012-01-27[67][68][69]
Mario José Molina-Pasquel Henríquez Sciencias Quimicas 2012-06-07[70]
Harold W. Kroto Sciencias Quimicas 2012-06-07[70]
Mateo Valero Cortes Informatica 2012-05-10
Charles Antony Richard Hoare Informatica 2012-05-10
Nuria Espert Romero Cheografía e Historia 2013-01-28
Maurizio Pollini Filolochía 2013-06-03
Pedro M. Echenique Landiríbar Sciencias Fisicas 2013-11-07
Patrick Washington Serruys Medecina 2013-11-28
Carlos Saura Atarés Sciencias d'a Información 2014-01-27
Edmund Valpy Knox Fitzgerald Sciencias Economicas y Interpresarials 2014-12-02
José Antonio Ocampo Sciencias Economicas y Interpresarials 2014-12-02
Germán Velásquez Arango Medecina 2015-10-26
Derek Curtis Bok Real Colechio Complutense 2015-10-01
Giuseppe de Vergottini Dreito 2015-06-25
Vincent Bernard Cheografía e Historia 2015-03-15
Elena Poniatowska Amor Filolochía 2015-01-30
Constantin Gavras Sciencias d'a Información 2016-01-29
Luther W. Brady Medecina 2016-06-20
Simon Kirwan Donaldson Sciencias Matematicas 2017-01-20
Johan Galtung Sciencias Politicas y Sociolochía 2017-01-27
Antonio López García Bellas Artes 2018-01-26

Referencias[editar | editar código]

  1. 1,0 1,1 «Investidura de doctor honoris causa de Ramón Castroviejo». En: ABC, 28 ene. 1981, pp. 28. ISSN 1136-0143.
  2. A ceremonia estió programata pa o 28 de chinero de 1981, en acto conchunto con a investidura de Ramón Castroviejo Briones, pero por malautía de Luis Buñuel Portolés no asistió
  3. 3,0 3,1 3,2 Revista d'a Facultad de Dreito d'a Universidad Complutense, 1984-1985, n. 71. ISSN 0210-1076.
  4. Andrés Segovia Torres estió investibo a títol postumo.
  5. 5,0 5,1 5,2 «Miguel Delibes, John Cowdery Kendrew y Andrés Segovia, investidos doctores «honoris causa» por la Universidad Complutense. Solemne acto académico en el Paraninfo de San Bernardo». En: Gaceta Complutense, 1987, pp. 3-5. ISSN 1137-0750.
  6. MOSQUERA, Alicia. «Antoni Tàpies, doctor honoris causa por la Universidad Complutense. "En mi obra siempre existe la ilusión de orientar hacia un mundo mejor"». En: Tribuna Complutense, 9 dic. 2003, n. 3, p. 15. ISSN 1697-5685.
  7. Paradoja didáctica. [Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Antoni Tàpies].
  8. Laudatio al Dr. Antoni Tàpies, en el día de su Investidura como Doctor Honoris Causa d'a Universidad Complutense de Madrid.
  9. 9,0 9,1 9,2 9,3 9,4 9,5 Doctores «Honoris Causa» 2004.
  10. 10,0 10,1 T[RIBUNA] C[OMPLUTENSE]. «Doctores para la sociedad. Festividad de santo Tomás de Aquino». En: Tribuna Complutense, 3 feb. 2004, n. 5, p. 8. ISSN 1697-5685.
  11. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Martin E. P. Seligman. 28 de enero de 2004.
  12. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Martin E. P. Seligman. 28 de enero de 2004.
  13. Laudatio del Profesor Doctor D. Carmelo Vázquez Valverde con motivo d'a investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. Dr. D. Martín E. P. Seligman.
  14. Laudatio del Profesor Doctor D. Carmelo Vázquez Valverde con motivo d'a investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. Dr. D. Martín E. P. Seligman.
  15. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Guy Hermet. 28 de enero de 2004.
  16. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Guy Hermet. 28 de enero de 2004.
  17. Laudatio del Profesor Doctor D. Ramón García Cotarelo con motivo d'a investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. Dr. D. Guy Hermet.
  18. Laudatio del Profesor Doctor D. Ramón García Cotarelo con motivo d'a investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. Dr. D. Guy Hermet.
  19. 19,0 19,1 19,2 19,3 FERNÁNDEZ, Jaime. «Cuatro nuevos doctores honoris causa». En: Tribuna Complutense, 2 nov. 2004, n. 15, p. 5. ISSN 1697-5685.
  20. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Muhammad Yunus. 20 de octubre de 2004.
  21. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Muhammad Yunus. 20 de octubre de 2004.
  22. Laudatio del Profesor Doctor D. Rafael Martínez Cortiña con motivo d'a investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. Dr. D. Muhammad Yunus.
  23. Laudatio del Profesor Doctor D. Rafael Martínez Cortiña con motivo d'a investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. Dr. D. Muhammad Yunus.
  24. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Willy R. G. Baeyens. 26 de octubre de 2004.
  25. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Willy R. G. Baeyens. 26 de octubre de 2004.
  26. Laudatio del Profesor Doctor D. Benito del Castillo García con motivo d'a investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. Dr. D. Willy R. G. Baeyens.
  27. Laudatio del Profesor Doctor D. Benito del Castillo García con motivo d'a investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. Dr. D. Willy R. G. Baeyens.
  28. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Pedro Villegas-Narváez. 26 de octubre de 2004.
  29. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Pedro Villegas-Narváez. 26 de octubre de 2004.
  30. Laudatio del Profesor Doctor D. Manuel Rodríguez Sánchez con motivo d'a investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. Dr. D. Pedro Villegas-Narváez.
  31. Laudatio del Profesor Doctor D. Manuel Rodríguez Sánchez con motivo d'a investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. Dr. D. Pedro Villegas-Narváez.
  32. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Fred Wudl. 26 de octubre de 2004.
  33. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Fred Wudl. 26 de octubre de 2004.
  34. Laudatio del Profesor Doctor D. Nazario Martín León con motivo d'a investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. Dr. D. Fred Wudl.
  35. Laudatio del Profesor Doctor D. Nazario Martín León con motivo d'a investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. Dr. D. Fred Wudl.
  36. 36,0 36,1 Doctores «Honoris Causa» 2005.
  37. 37,0 37,1 Marc Fumaroli e Iván K. Schuller, doctores «honoris causa» por la Complutense (Nota de prensa).
  38. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Marc Fumaroli. 28 de enero de 2005.
  39. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Ivan K. Schuller. 28 de enero de 2005.
  40. Laudatio del Profesor Doctor D. José Luis Vicent López con motivo d'a investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. Dr. D. Ivan K. Schuller.
  41. F[ERNÁNDEZ], J[aime]. «El científico que más ha contribuido a la investigación de los cannabinoides. El profesor Raphael Mechoulam, doctor honoris causa». En: Tribuna Complutense, 7 feb. 2006, n. 35, p. 7. ISSN 1697-5685.
  42. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Raphael Mechoulam. 27 de enero de 2006.
  43. Laudatio del Profesor Doctor D. José Antonio Ramos Atance con motivo d'a investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. Dr. D. Raphael Mechoulam.
  44. M[OSQUERA], A[licia]. «Un renovador en la interpretación d'a literatura y el arte español del XVIII. El hispanista británico Nigel Glendinning, investido doctor honoris causa». En: Tribuna Complutense, 7 feb. 2006, n. 35, p. 6. ISSN 1697-5685.
  45. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Nigel Glendinning. 27 de enero de 2006.
  46. Laudatio del Profesor Doctor D. Valeriano Bozal Fernández con motivo d'a investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. Dr. D. Nigel Glendinning.
  47. Claudio Magris será investido mañana doctor «honoris causa» por la Complutense (Nota de prensa).
  48. FERNÁNDEZ, Jaime. «El amanuense que ayudó a entender Europa. El escritor Claudio Magris, doctor honoris causa». En: Tribuna Complutense, 7 mar. 2006, n. 37, p. 5. ISSN 1697-5685.
  49. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Claudio Magris. 24 de febrero de 2006.
  50. Laudatio del Profesor Doctor D. Fernando Fernández-Savater con motivo d'a investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. Dr. D. Claudio Magris.
  51. «Serrat será investido doctor honoris causa el 15 de marzo». En: Tribuna Complutense, 7 mar. 2006, n. 37, p. 5. ISSN 1697-5685.
  52. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Joan Manuel Serrat. 15 de marzo de 2006.
  53. Laudatio del Profesor Doctor D. Emilio Casares Rodicio con motivo d'a investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. Dr. D. Joan Manuel Serrat.
  54. Discurso de investidura del Excmo. Sr. D. Joseph Wang como Doctor «Honoris Causa». 19 de junio de 2007.
  55. Laudatio del Profesor Doctor D. José Manuel Pingarrón Carrazón con motivo d'a investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. Dr. D. Joseph Wang.
  56. Christa Wolf, investida doctora honoris causa por la UCM.
  57. Discurso de investidura como Doctora «Honoris Causa» d'a Excma. Sra. Dª. Christa Wolf. 4 de octubre de 2010.
  58. Discurso de investidura como Doctora «Honoris Causa» d'a Excma. Sra. Dª. Christa Wolf. 4 de octubre de 2010 (en alemán).
  59. Laudatio d'a Profa. Dra. Dª. Ana Pérez López con motivo d'a investidura como doctora «honoris causa» d'a Excma. Sra. Dª. Christa Wolf.
  60. El actor y director teatral José Luis Gómez será investido doctor honoris causa por la Universidad Complutense (Nota de prensa).
  61. MARTÍN, Alberto. «El actor teatral José Luis Gómez, investido nuevo doctor honoris causa. El Paraninfo de San Bernardo se quedó pequeño para asistir a la ceremonia celebrada el 23 de marzo». En: Tribuna Complutense, 12 abr. 2011, n. 114, p. 7. ISSN 1697-5685.
  62. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. José Luis Gómez García. 23 de marzo de 2011.
  63. Laudatio del Profesor Doctor D. Francisco Javier Huerta Calvo con motivo d'a investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. José Luis Gómez García.
  64. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Anthony J. Leggett. 5 de mayo de 2011.
  65. Discurso de investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. D. Anthony J. Leggett. 5 de mayo de 2011 (en inglés).
  66. Laudatio del Profesor Doctor D. Fernando Sols Lucia con motivo d'a investidura como Doctor «Honoris Causa» del Excmo. Sr. Anthony J. Leggett. 5 de mayo de 2011.
  67. FERNÁNDEZ, Jaime. «El neuropsicólogo alemán Niels Birbaumer, investido doctor honoris causa por la UCM». En: Tribuna Complutense, 13 feb. 2012, n. 122, p. 4. ISSN 1697-5685.
  68. Discurso de investidura como doctor «honoris causa» del Excmo. Sr. Niels Birbaumer. 27 de enero de 2012.
  69. Laudatio del Prof. Dr. D. José Javier Campos Bueno con motivo d'a investidura como doctor «honoris causa» del Excmo. Sr. Niels Birbaumer. 27 de enero de 2012.
  70. 70,0 70,1 Los Premios Nobel de Química Mario Molina y Harold Kroto serán investidos doctores honoris causa por la Universidad Complutense (Nota de prensa).

Bibliografía[editar | editar código]

  • ETAYO GORDEJUELA, José Javier; GALINO NIETO, Francisco; PORTELA SANDOVAL, Francisco. Universidad Complutense de Madrid. De la Edad Media Al III Milenio. Madrit: Editorial Complutense, 2002, pp. 239-252. ISBN 84-7491-683-6.
  • GALLEGO, I. & GARAIZÁBAL, S. «1293-1993, setecientos años de formación complutense». En: ABC, 18 may. 1993, pp. 82-83. ISSN 1136-0143.
  • «Doctores Honoris Causa». En: Universidad Complutense de Madrid.
  • Revista Española de Física, 2005, vol. 19, n. 2, p. 70.