Lista de bispes de Uesca

De Biquipedia
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

Ista ye una lista d'os bispes de Uesca. Encara que o primer bispe que apareixe ye Elpidio en l'anyo 527 ye posible que a diocesi existiese ya dende tiempos romans, encara ue no se conoixen datos d'os anteriors bispes.

Relación de bispes[editar | editar código]

Bispe Inicio d'o cargo Final d'o cargo
Elpidio 527
Vicent 553
Pompeyano? 570
Gabino 589 592
Ordulfo 633 638
Eusebio 653
Gadisclo 683
Audeberto 693
Nitidio ? ?
Frontiniano ? ?
Inyigo? 920
Ferriolo 922
Fortuño 933 947
Oriol 971 978
Atón? 981
Mancio 1011? 1036
García 1036 1057
Sancho 1058 1075
García Remíriz 1076 1086
Pietro I 1087 1097
Pietro II 1097 1099
Esteban 1099 1130
Arnal Dodón 1130 1134
Dodón 1134 1160
Martín 1162
Esteban de Sant Martín 1166 1185
Ricardo 1187 1201
García de Gúdal 1201 1236
Vidal de Canellas 1238 1252
Domingo de Sola 1253 1289
García Pérez de Zuazo 1269 1273
Chaime Sarroca 1273 1290
Ademar 1290 1300
Martín López de Azlor 1300 1313
Martín Oscabio 1313 1324
Gastón de Montcada 1324 1328
Pero de Urreya 1328 1336
Bernal Oliver 1337 1345
Gonzalo Zapata 1345 1348
Pero Glascario 1348 1357
Guillén de Torrellas 1357 1361
Bernal Folcaut 1362 1364
Ximeno Sánchez de Ribabellosa 1364 1368
Chuan Martínez 1369 1372?
Ferrando Pérez Muñoz 1372 1383
Berenguer de Anglesola 1383 1384
Francisco Riquer 1384 1393
Chuan de Bafes 1393 1403
Chuan de Taust 1403 1410
Domingo Ram 1410 1415
Aviñón 1415 1421
Hugo de Urriés 1420 1443
Guillén de Siscar 1443 1457
Guillén Ponz de Fenollet 1458 1465
Antón de Espés 1470 1484
Chuan d'Aragón y Navarra 1484 1526
Alonso de So de Castro y de Pinós 1527
Diego de Cabrera 1528 1529
Lorenzo Campeggio 1530 1532
Jerónimo Doria 1532 1534
Martín de Gurrea 1534 1544
Pedro Agustín y Albanell 1545 1572
Diego Arnedo 1572 1574
Pedro del Frago Garcés 1577 1584
Martín Cleriguech Caucer 1584 1593
Diego Monreal 1594 1607
Berenguer Bardaxi Alagón y Espés 1608 1615
Juan Moriz Salazar 1616 1628
Francisco Navarro de Eugui 1628 1641
Esteban de Esmir 1641 1654
Fernando de Sada y Azcona 1654 1670
Bartolomé de Fontcalda 1671 1674
Ramón de Azlor y Berbegal 1677 1685
Pedro de Gregorio y Antillón 1686 1707
Francisco de Paula Garcés Marcilla 1708 1714
Pedro Gregorio Padilla 1714 1734
Lucas Cuartas Oviedo 1735 1736
Plácido Bailés Padilla 1738 1742
Antonio Sánchez Sardinero 1743 1775
Pascual López Estaún 1776 1789
Cayetano Peña Granada 1790 1792
Juan Francisco Armada Araujo 1793 1797
Joaquín Sánchez Cutanda 1797 1809
Eduardo María Sáenz La Guardia 1815 1832
Lorenzo Ramón Lahoz de San Blas 1832 1845
Pedro José Zarandia Endara 1851 1861
Basilio Gil Bueno 1861 1870
Honorio María de Onaindía y López 1875 1886
Vicente Alda y Sancho 1886 1895
Mariano Supervía y Lostalé 1895 1916
Zacarías Martínez Núñez 1918 1922
Mateo Colom y Canals 1922 1933
Lino Rodrigo Ruesca 1935 1973
Javier Osés Flamarique 1977 2001
Jesús Sanz Montes 2003 2010
Julián Ruiz Martorell 2010 ...

Vinclos externos[editar | editar código]