Lista de presidents de Pakistán

De Biquipedia
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

Ista ye a lista de presidents de Pakistán, dende a suya independencia de l'Imperio Britanico en 1956:

Dominio de Pakistán (1947-1956)[editar | editar código]

Gubernador Cheneral Prencipio Fin Partito Eleccions
Jinnah1945.jpg
Muhammad Ali Jinnah
(1876-1948)
15 d'agosto de 1947 11 de setiembre de 1948 Liga Musulmana -
Khawaja Nazimuddin of Pakistan.JPG
Khawaja Nazimuddin
(1894-1964)
11 de setiembre de 1948 17 d'octubre de 1951 Liga Musulmana -
Malik Muhammad.jpg
Ghulam Muhammad
(1895-1956)
17 d'octubre de 1951 12 de setiembre de 1955 Independient -
Iskander Mirza.jpg
Iskander Mirza
(1899-1969)
12 de setiembre de 1955 23 de marzo de 1956 Partito Republicán -

Republica Islamica de Pakistán (1956-hue)[editar | editar código]

President d'a Republica Prencipio Fin Partito Eleccions
Iskander Mirza.jpg
Iskander Mirza
(1899-1969)
23 de marzo de 1956 27 d'octubre de 1958 Partito Republicán -
Muhammad Ayub Khan.JPG
Ayub Khan
(1907-1974)
27 d'octubre de 1958
8 de chunio de 1962
8 de chunio de 1962
25 de marzo de 1969
Melitar
Convención d'a Liga Musulmana (C)
1965
Yahya Khan (cropped version).jpg
Yahya Khan
(1917-1980)
25 de marzo de 1969 20 d'aviento de 1971 Melitar -
Zulfikar Ali Bhutto.jpg
Zulfikar Ali Bhutto
(1928-1979)
20 d'aviento de 1971 13 d'agosto de 1973 Partito d'o Pueblo Pakistaní 1971
State emblem of Pakistan.svg
Fazal Ilahi Chaudhry
(1904-1982)
13 d'agosto de 1973 16 de setiembre de 1978 Partito d'o Pueblo Pakistaní 1973
Muhammad Zia-ul-Haq 1982.jpg
Muhammad Zia-ul-Haq
(1924-1988)
16 de setiembre de 1978 17 d'agosto de 1988 Melitar -
General Shamim Alam Khan receiving the Nishan-e-Imtiaz (cropped).jpg
Ghulam Ishaq Khan
(1915-2006)
17 d'agosto de 1988 18 de chulio de 1993 Independient 1988
State emblem of Pakistan.svg
Wasim Sajjad
(1941-)
18 de chulio de 1993 14 de noviembre de 1993 Liga Musulmana (Nawaz) -
State emblem of Pakistan.svg
Farooq Leghari
(1940-2010)
14 de noviembre de 1993 2 d'aviento de 1997 Partito d'o Pueblo Pakistaní 1993
State emblem of Pakistan.svg
Wasim Sajjad
(1941-)
2 d'aviento de 1997 1 de chinero de 1998 Liga Musulmana (Nawaz) -
Pride of Performance Award by President of Pakistan (cropped).jpg
Muhammad Rafiq Tarar
(1929-)
1 de chinero de 1998 20 de chunio de 2001 Liga Musulmana (Nawaz) 1997
Pervez Musharraf 2004.jpg
Pervez Musharraf
(1943-)
20 de chunio de 2001
6 d'octubre de 2007
6 d'octubre de 2007
18 d'agosto de 2008
Melitar
Liga Musulmana (Quaid)
2004
2007
Us amb chairman.jpg
Muhammad Mian Soomro
(1950-)
President interín
18 d'agosto de 2008 9 de setiembre de 2009 Liga Musulmana (Quaid) -
Bush and Zardari 2008-9-23-cropped1.jpg
Asif Ali Zardari
(1955-)
9 de setiembre de 2009 9 de setiembre de 2013 Partito d'o Pueblo Pakistaní 2008
Mamnoon Hussain 2014.jpg
Mamnoon Hussain
(1940-)
9 de setiembre de 2013 Hue Liga Musulmana (Nawaz) 2013