Ir al contenido

Centro das Artes - Casa das Mudas

De Biquipedia
Iste articlo ye en proceso de cambio enta la ortografía oficial de Biquipedia (la Ortografía de l'aragonés de l'Academia Aragonesa d'a Luenga). Puez aduyar a completar este proceso revisando l'articlo, fendo-ie los cambios ortograficos necesarios y sacando dimpués ista plantilla.
Centro das Artes - Casa das Mudas
Casa das Mudas
Situación
Coordenatas {{{Coordenadas}}}
País Portugal
Ciudat Calheta
Información cheneral
Tipo {{{Tipo}}}
Director
Construcción
Debantadera Octubre de 2004
Superficie 12.000 m²
Horario
Vesitants
Adreza
Telefono
Pachina web centrodasartes.com

O Centro das Artes - Casa das Mudas, obra de l'arquitecto Paulo David, nominato ta a edición de 2005 d'o premio europeu d'arquitectura contemporania Mies van der Rohe, conta con un aria cubierta de construcción de 12.000 m², habendo estato construito como expansión d'a ya existent Casa da Cultura da Calheta, a on funciona actualment o espacio Galeria.

Con un nuclio de construcción nuevo y autonomo de tot, o nuevo Centro incluye l'aria ta exposicions, auditorio, biblioteca, botiga, cafetería, restaurant, una ampla zona de animación cultural ta tallers artisticos y un parking soterranyo con capacidat ta 92 vehíclos.

O edificio fue concebito de modo que se creyase un ambient sobrio y pacible, proporcionando perspectivas de visión dende l'interior, enta a mar y as costas d'os arredols.

En a suya construcción s'adoptoron solucions tecnicas que permitioron guaranciar a funcionalidat d'os espacios creyatos y a millor disposición posible de l'edificio en en o suyo entorno.

Vinclos externos[editar | modificar o codigo]