Orde Wingate

De Biquipedia
Iste articlo ye en proceso de cambio enta la ortografía oficial de Biquipedia (la Ortografía de l'aragonés de l'Academia Aragonesa d'a Luenga). Puez aduyar a completar este proceso revisando l'articlo, fendo-ie los cambios ortograficos necesarios y sacando dimpués ista plantilla.
Orde Charles Wingate
26 de febrero de 1903 - 24 de marzo de 1944
O cheneral britanico Percy Hobart
O cheneral britanico Orde Wingate.
Información personal
Embotada
Puesto de naixencia Nainital (Raj britanico, hue India)
Puesto de muerte Bishnupur (Raj britanico, hue India)
Información militar
Leyaltat Exercito britanico (Reino Uniu)
Anyos de servicio 1921-1944
Rango Major-General
Mandos Gideon Force
Chindits
Unidat
Batallas/guerras Revuelta arabe en Palestina 1936-1939
Segunda Guerra Mundial
Campanya de l'Africa Oriental
Campanya de Birmania
Premios 1938: Distinguished Service Order
1941: Distinguished Service Order
1943: Distinguished Service Order
1941: Mención en os Despachos.
Atras funcions

Orde Charles Wingate, naixito de Nainital (Raj britanico, hue India) o 26 de febrero de 1903 y muerto en Bishnupur (tamién en o Raj britanico) o 24 de marzo de 1944 mientres a Segunda Guerra Mundial, estió un militar britanico en servicio en l'Exercito britanico dende 1921 dica la suya muerte, y que plegó dica o ran de Major-General. Destinato en o mandato britanico de Palestina en zaguerías d'os anyos 1930, i partecipó en as luitas mientres a Revuelta arabe en Palestina 1936-1939, colaborando con a Haganah sionista.

Mientres a Segunda Guerra Mundial prenió parte en a Campanya de l'Africa Oriental contra l'Exercito italiano y en a Campanya de Birmania contra l'Exercito chaponés, a on estió l'establidor d'os Chindits, una unidat especial ta la luita en as selvas birmanas. Morió en un accident d'avión mientres feba una inspección.