Lista de menistros de Fomento d'Espanya

De Biquipedia
Ir ta: navego, busca

Ista ye a lista d'os menistros de Fomento d'Espanya, en qualsiquiera d'as suyas denominacions historicas (Obras Publicas, Urbanismo, Comunicacions, etc.) dende 1832 dica l'actualidat.

Lista de menistros[editar | editar código]

Periodo Prencipio Fin Nombre Partito Imachen
Reinato de
Ferrando VII
(1814-1833)
28 d'aviento de 1832 21 d'octubre de 1833 Narciso Heredia y Begines de los Ríos (14) Conde de Ofalia.JPG
Rechencia de
Maria Cristina de Borbón-Dos Secilias
(1833-1840)
21 d'octubre de 1833 17 d'abril de 1834 Javier de Burgos (11) Javier de burgos.jpg
17 d'abril de 1833 17 de febrero de 1835 José María Moscoso de Altamira (11) I Conde de Fontao.jpg
17 de febrero de 1833 13 de chunio de 1835 Diego Medrano y Treviño (Interín)(11)
13 de chunio de 1835 28 d'agosto de 1835 Juan Álvarez Guerra (13) Juan Alvarez Guerra.jpg
28 d'agosto de 1835 14 de setiembre de 1835 Manuel de la Riva Herrera (13)
14 de setiembre de 1835 27 de setiembre de 1835 Ramón Gil de la Cuadra (13)
27 de setiembre de 1835 15 de mayo de 1836 Martín de los Heros (13) Martín de los Heros.jpg
Reinato d'Isabel II
(1843-1868)
28 de chinero de 1847 28 de marzo de 1847 Mariano Roca de Togores y Carrasco (12) Marques-de-Molins.jpg
28 de marzo de 1847 31 d'agosto de 1847 Nicomedes Pastor Díaz (12) Nicomedes Pastor Díaz (Museo del Prado).jpg
31 d'agosto de 1847 3 de noviembre de 1847 Antonio Ros de Olano (12) Antonio Ros de Olano (Museo del Prado).jpg
10 de noviembre de 1847 31 d'agosto de 1848 Juan Bravo Murillo (12) Juan Bravo Murillo.jpg
31 d'agosto de 1848 29 de noviembre de 1850 Manuel Seijas Lozano (12) Manuel Seijas.JPG
29 de noviembre de 1850 14 de chinero de 1851 Saturnino Calderón Collantes (12) Saturnino Calderon Collantes.jpg
14 de chinero de 1851 5 d'abril de 1851 Santiago Fernández Negrete (12)
5 d'abril de 1851 20 d'octubre de 1851 Fermín Arteta (12) Fermín Arteta.jpg
20 d'octubre de 1851 15 de noviembre de 1852 Mariano Miguel de Reynoso (12)(9)
15 de noviembre de 1852 14 d'aviento de 1852 Manuel Bertrán de Lis y Ribes (Interín)(9)
14 d'aviento de 1852 19 de febrero de 1853 Rafael Arístegui y Vélez (Interín)(9)
19 de febrero de 1853 14 d'abril de 1853 Antonio Benavides (Interín)(9) Antonio Benavides.jpg
14 d'abril de 1853 21 de chunio de 1853 Pablo Govantes (Interín)(9)
21 de chunio de 1853 1 d'agosto de 1853 Claudio Moyano (9) Claudio Moyano, en La Ilustración Española y Americana.jpg
1 d'agosto de 1853 18 de chulio de 1853 Agustín Esteban Collantes (9) Agustín Esteban Collantes.png
18 de chulio de 1854 30 de chulio de 1854 Miguel de Roda (9)
30 de chulio de 1854 6 de chunio de 1855 Francisco de Luján Miguel Romero (9)
6 de chunio de 1855 15 de chinero de 1856 Manuel Alonso Martínez (9) Manuel Alonso Martínez.jpg
15 de chinero de 1856 14 de chulio de 1856 Francisco de Luján Miguel Romero (9)
14 de chulio de 1856 12 d'octubre de 1856 José Manuel Collado y Parada (9)
12 d'octubre de 1856 15 d'octubre de 1857 Claudio Moyano (9) Claudio Moyano, en La Ilustración Española y Americana.jpg
15 d'octubre de 1857 14 de chinero de 1858 Pedro Salaverría (9) Pedro Salaverría, La Ilustración Española y Americana.jpg
15 de chinero de 1858 30 de chunio de 1858 Joaquín Ignacio Mencos (9)
30 de chunio de 1856 21 de noviembre de 1861 Rafael de Bustos y Castilla-Portugal (9)
21 de noviembre de 1861 18 de febrero de 1862 José Posada Herrera (Interín)(9) José de Posada Herrera.jpg
18 de febrero de 1862 17 de chinero de 1863 Antonio Aguilar y Correa (9) Antonio Aguilar y Correa, 1892.jpg
17 de chinero de 1863 2 de marzo de 1863 Francisco de Luján Miguel Romero (9)
3 de marzo de 1863 4 d'agosto de 1863 Manuel Moreno López (9)
4 d'agosto de 1863 17 de chinero de 1864 Manuel Alonso Martínez (9) Manuel Alonso Martínez.jpg
17 de chinero de 1864 1 de marzo de 1864 Claudio Moyano (9) Claudio Moyano, en La Ilustración Española y Americana.jpg
1 de marzo de 1864 16 de setiembre de 1864 Augusto Ulloa (9) Augusto Ulloa, en La Ilustración Española y Americana.jpg
16 de setiembre de 1864 16 d'abril de 1865 Antonio Alcalá Galiano (9) Antonio Alcalá Galiano.jpg
16 d'abril de 1865 21 de chunio de 1865 Manuel Orovio Echagüe (9) Manuel Orobio.jpg
21 de chunio de 1865 10 de chulio de 1866 Antonio Aguilar y Correa (9) Antonio Aguilar y Correa, 1892.jpg
10 de chulio de 1866 23 d'abril de 1868 Manuel Orovio Echagüe (9) Manuel Orobio.jpg
23 d'abril de 1866 20 de setiembre de 1868 Severo Catalina del Amo (9)
Chunta Revolucionaria Interina
(1868)
8 d'octubre de 1868 13 de chulio de 1869 Manuel Ruiz Zorrilla (9) RuizZorrilla.png
13 de chulio de 1869 4 de chinero de 1871 José de Echegaray (9) José Echegaray y Eizaguirre.jpg
Reinato d'Amadeu I
(1871-1873)
4 de chinero de 1871 24 de chulio de 1871 Manuel Ruiz Zorrilla (9) RuizZorrilla.png
24 de chulio de 1871 5 d'octubre de 1871 Santiago Diego Madrazo (9)
5 d'octubre de 1871 21 d'aviento de 1871 Telesforo Montejo Robledo (9)
21 d'aviento de 1871 20 de febrero de 1872 Alejandro Groizard (9) Alejandro Groizard y Gómez de la Serna.jpg
20 de febrero de 1872 26 de mayo de 1872 Francisco Romero Robledo (9) Francisco Romero Robledo 1904 Ignacio Pinazo Camarlench.jpg
26 de mayo de 1872 13 de chunio de 1872 Víctor Balaguer (9) Víctor Balaguer.png
13 de chunio de 1872 19 d'aviento de 1872 José de Echegaray (9) José Echegaray y Eizaguirre.jpg
19 d'aviento de 1872 12 de febrero de 1873 Manuel Becerra y Bermúdez (9) Manuel Becerra.jpg
Primera Republica. Presidencia
d'Estanislao Figueras
(1873)
12 de febrero de 1873 24 de febrero de 1873 Manuel Becerra y Bermúdez (9) Manuel Becerra.jpg
24 de febrero de 1873 11 de chunio de 1873 Eduardo Chao (9) Eduardo Chao Fernández.JPG
Primera Republica. Presidencia de
Francisco Pi y Margall
(1873)
11 de chunio de 1873 28 de chunio de 1873 Eduardo Benot (9) Eduardo Benot, en Hojas Selectas, septiembre de 1907.jpg
28 de chunio de 1873 18 de chulio de 1873 Ramón Pérez Costales (9) Ramón Pérez Costales 1897 Joaquín Vaamonde, Museo de Belas Artes da Coruña.jpg
Primera República. Presidencia de
Nicolás Salmerón
(1873)
19 de chulio de 1873 4 de setiembre de 1873 José Fernando González (9)
Primera Republica. Presidencia
d'Emilio Castelar
(1873-1874)
4 de setiembre de 1873 3 de chinero de 1874 Joaquín Gil Bergés (9) JoaquinGilBerges.JPG
Primera Republica. Presidencia de
Francisco Serrano y Domínguez
(1873)
4 de chinero de 1874 13 de mayo de 1874 Tomás Mosquera (9)
13 de mayo de 1874 3 de setiembre de 1874 Eduardo Alonso Colmenares (9) Eduardo Alonso Colmenares, La Ilustración Española y Americana.jpg
3 de setiembre de 1874 31 d'aviento de 1874 Carlos Navarro Rodrigo (9) Carlos Navarro y Rodrigo, La Ilustración Española y Americana.jpg
Reinato d'Alifonso XII
(1874-1885)
31 d'aviento de 1874 12 de setiembre de 1875 Manuel Orovio Echagüe (9) Manuel Orobio.jpg
12 de setiembre de 1875 2 d'aviento de 1875 Cristóbal Martín de Herrera (9) Cristóbal Martín de Herrera (cropped).jpg
2 d'aviento de 1875 9 d'aviento de 1879 Francisco de Borja Queipo de Llano (9) Anonimo-francisco de borja queipo.JPG
9 d'aviento de 1879 8 de febrero de 1881 Fermín Lasala y Collado (9) Fermín Lasala y Collado.jpg
8 de febrero de 1881 9 de chinero de 1883 José Luis Albareda y Sezde (9) José Luis Albareda.jpg
9 de chinero de 1883 13 d'octubre de 1883 Germán Gamazo Calvo (9) Germán Gamazo.jpg
13 d'octubre de 1883 18 de chinero de 1884 Ángel Carvajal y Fernández de Córdoba (9) Marqués de Sardoal.jpg
18 de chinero de 1884 27 de noviembre de 1885 Alejandro Pidal y Mon (9) Alejandro Pidal y Mon.png
Rechencia de
Maria Cristina
(1885-1902)
27 d'aviento de 1885 9 d'octubre de 1886 Eugenio Montero Ríos (9) Liberal Eugenio Montero Ríos.png
9 d'octubre de 1886 12 de chunio de 1888 Carlos Navarro Rodrigo (9) Liberal Carlos Navarro y Rodrigo, La Ilustración Española y Americana.jpg
12 de chunio de 1888 30 de noviembre de 1888 José Canalejas Méndez (9) Liberal Jose Canalejas.jpg
30 de noviembre de 1888 21 de chinero de 1890 José Álvarez de Toledo y Acuña (9) Conservador José Álvarez de Toledo y Acuña, La Ilustración Española y Americana.jpg
21 de chinero de 1890 5 de chulio de 1890 Cristóbal Colón de la Cerda (9) Duque de Veragua, de Nuevo Mundo.jpg
5 de chulio de 1890 23 de noviembre de 1891 Santos Isasa y Valseca (9) Santos Isasa y Valseca.jpg
23 de noviembre de 1891 11 d'aviento de 1892 Aureliano Linares Rivas (9) Aureliano Linares Rivas, (La Correspondencia de España, 1903).jpg
11 d'aviento de 1892 12 de marzo de 1894 Segismundo Moret Prendergast (9) Liberal Segismundo Moret 1881.png
12 de marzo de 1894 4 de noviembre de 1894 Alejandro Groizard y Gómez de la Serna (9) Alejandro Groizard y Gómez de la Serna.jpg
4 de noviembre de 1894 23 de chinero de 1895 Joaquín López Puigcerver (9) López Puigcerver.jpg
23 de chinero de 1895 14 d'aviento de 1895 Alberto Bosch y Fustegueras (9) Alberto Bosch y Fustigueras.jpg
14 d'aviento de 1895 4 d'octubre de 1897 Aureliano Linares Rivas (9) Aureliano Linares Rivas, (La Correspondencia de España, 1903).jpg
4 d'octubre de 1897 18 de mayo de 1898 José Álvarez de Toledo y Acuña (9) Conservador José Álvarez de Toledo y Acuña, La Ilustración Española y Americana.jpg
18 de mayo de 1898 22 d'octubre de 1898 Germán Gamazo Calvo (9) Germán Gamazo.jpg
22 d'octubre de 1898 10 de febrero de 1899 Práxedes Mateo Sagasta (Interín) (9) Portrait of Praxedes Mateo Sagasta.jpg
10 de febrero de 1899 4 de marzo de 1899 Vicente Romero Girón (9) Vicente Romero Girón, en Nuevo Mundo.jpg
4 de marzo de 1899 18 d'abril de 1900 Alejandro Pidal y Mon (10) Alejandro Pidal y Mon.png
18 d'abril de 1900 23 d'octubre de 1900 Rafael Gasset Chinchilla (10) Conservador Rafael Gasset.JPG
23 d'octubre de 1900 6 de marzo de 1901 Joaquín Sánchez de Toca (10) Sánchez Toca.JPG
6 de marzo de 1901 19 de marzo de 1902 Miguel Villanueva y Gómez (10) Liberal Miguel Villanueva y Gómez in 1915.jpg
19 de marzo de 1902 17 de mayo de 1902 José Canalejas Méndez (10) Liberal Jose Canalejas.jpg
Reinato d'Alifonso XIII
(1902-1923)
17 de mayo de 1902 31 de mayo de 1902 José Canalejas Méndez (10) Liberal Jose Canalejas.jpg
31 de mayo de 1902 15 de noviembre de 1902 Félix Suárez Inclán (10) Liberal Felix Suárez Inclán, de Compañy.jpg
15 de noviembre de 1902 6 d'aviento de 1902 Amós Salvador Rodrigáñez (10) Amos Salvador Rodrigañez.JPG
6 d'aviento de 1902 20 de chulio de 1903 Francisco Javier González de Castejón y Elío (10) Conservador González de Elío.jpg
20 de chulio de 1903 15 d'aviento de 1903 Rafael Gasset Chinchilla (10) Conservador Rafael Gasset.JPG
15 d'aviento de 1903 5 d'aviento de 1904 Manuel Allendesalazar y Muñoz de Salazar (10) Mallendesalazar.jpg
5 d'aviento de 1904 16 d'aviento de 1904 Juan de Armada y Losada, marqués de Figueroa (10) Juan Armada y Losada, 1904.jpg
16 d'aviento de 1904 27 de chinero de 1905 José de Cárdenas Uriarte (10) Conservador José de Cárdenas Uriarte.jpg
27 de chinero de 1905 23 de chunio de 1905 Francisco Javier González de Castejón y Elío (10) Conservador González de Elío.jpg
23 de chunio de 1905 1 d'aviento de 1905 Álvaro de Figueroa y Torres (10) Liberal Álvaro Figueroa y de Torres Mendieta y Romo, de Kaulak.jpg
1 d'aviento de 1905 4 d'aviento de 1906 Rafael Gasset Chinchilla (9) Liberal Rafael Gasset.JPG
4 d'aviento de 1906 25 de chinero de 1907 Francisco de Federico y Martínez (9) Liberal Francisco de Federico, de Compañy.jpg
25 de chinero de 1907 14 de setiembre de 1908 José Sánchez-Guerra Martínez (9) Conservador José Sánchez Guerra, de Kaulak (cropped).jpg
14 de setiembre de 1908 21 d'octubre de 1909 Augusto González Besada Mein (9) Augusto González Besada, de Kaulak.jpg
21 d'octubre de 1909 9 de febrero de 1910 Rafael Gasset Chinchilla (9) Liberal Rafael Gasset.JPG
9 de febrero de 1910 2 de chinero de 1911 Fermín Calbetón y Blanchón (9) Liberal Fermín Calbetón. Un Consejo de Ministros en la presidencia, de Campúa, en Nuevo Mundo, 17-03-1910 (cropped).jpg
2 de chinero de 1911 12 de marzo de 1912 Rafael Gasset Chinchilla (9) Liberal Rafael Gasset.JPG
12 de marzo de 1912 24 de mayo de 1913 Miguel Villanueva y Gómez (9) Liberal Miguel Villanueva y Gómez in 1915.jpg
24 de mayo de 1913 27 d'octubre de 1913 Rafael Gasset Chinchilla (9) Liberal Rafael Gasset.JPG
27 d'octubre de 1913 25 d'octubre de 1915 Francisco Javier Ugarte Pagés (9) Conservador Boletín RAE VI (1919).djvu
25 d'octubre de 1915 9 d'aviento de 1915 Luis Espada Guntín (9) Luis Espada, de Manuel Compañy.jpg
9 d'aviento de 1915 30 d'abril de 1916 Amós Salvador Rodrigáñez (9) Amos Salvador Rodrigañez.JPG
30 d'abril de 1916 20 d'abril de 1917 Rafael Gasset Chinchilla (9) Liberal Rafael Gasset.JPG
20 d'abril de 1917 11 de chunio de 1917 Martín Rosales Martel (9) Liberal Duque de Almodóvar del Valle, en Mundo Gráfico (cropped).jpg
11 de chunio de 1917 1 de noviembre de 1917 Luis Marichalar y Monreal (9) Conservador Vizconde de Eza.jpg
1 de noviembre de 1917 21 de marzo de 1918 Niceto Alcalá Zamora y Torres (9) Bundesarchiv Bild 102-12783, Alcala Zamora.jpg
21 de marzo de 1918 9 de noviembre de 1918 Francisco Cambó y Batlle (9) Lliga Francisco Cambó.JPG
9 de noviembre de 1918 5 d'aviento de 1918 Manuel García Prieto (9) Manuel García Prieto.jpg
5 d'aviento de 1918 15 d'abril de 1919 José Gómez Acebo (9) Liberal
15 d'abril de 1919 19 de chulio de 1919 Ángel Ossorio y Gallardo (9) Conservador Angel Ossorio.JPG
19 de chulio de 1919 12 d'aviento de 1919 Abilio Calderón Rojo (9) Conservador Abilio Calderón, Director General de Obras Públicas.jpg
12 d'aviento de 1919 14 de febrero de 1920 Amalio Gimeno y Cabañas (9) Joaquin Sorolla Retrato de D. Amalio Gimeno.jpg
14 de febrero de 1920 17 de febrero de 1920 Manuel Allendesalazar y Muñoz de Salazar (9) Mallendesalazar.jpg
17 de febrero de 1920 1 de setiembre de 1920 Emilio Ortuño Berte (9) Conservador Emilio Ortuño.jpg
1 de setiembre de 1920 12 de marzo de 1921 Luis Espada Guntín (9) Luis Espada, de Manuel Compañy.jpg
12 de marzo de 1921 13 d'agosto de 1921 Juan de la Cierva y Peñafiel (9) Conservador Juan de la Cierva Peñafiel.jpg
13 d'agosto de 1921 8 de marzo de 1922 José Maestre Pérez (9) Conservador José Maestre.JPG
8 de marzo de 1922 4 d'aviento de 1922 Manuel de Argüelles y Argüelles (9) Conservador Manuel Argüelles, en La Ilustración Española y Americana.jpg
4 d'aviento de 1922 7 d'aviento de 1922 Luis Rodríguez de Viguri (9) Conservador Luis Rodríguez de Viguri 1922.jpg
7 d'aviento de 1922 3 de setiembre de 1923 Rafael Gasset Chinchilla (9) Liberal Rafael Gasset.JPG
3 de setiembre de 1923 15 de setiembre de 1923 Manuel Portela Valladares (9) Liberal Manuel Portela.png
Dictadura de
Primo de Rivera
(1923-1931)
3 d'aviento de 1925 28 de chinero de 1930 Rafael Benjumea y Burín (9) Rafael Benjumea.png
28 de chinero de 1930 25 de noviembre de 1930 Leopoldo Matos y Massieu (9) Leopoldo Matos.JPG
25 de noviembre de 1930 14 de febrero de 1931 José Estrada y Estrada (9) José Estrada y Estrada.png
14 de febrero de 1931 14 d'abril de 1931 Juan de la Cierva y Peñafiel (9) Conservador Juan de la Cierva Peñafiel.jpg
II Republica
(1931-1939)
14 d'abril de 1931 16 d'aviento de 1931 Álvaro de Albornoz Liminiana (9) PRS Alvaro de Albornoz.JPG
14 d'abril de 1931 16 d'aviento de 1931 Diego Martínez Barrio (1) PRR Diego Martínez Barrio.JPG
16 d'aviento de 1931 31 de marzo de 1933 Santiago Casares Quiroga (1) PRR Santiago Casares Quiroga.JPG
16 d'aviento de 1931 12 de setiembre de 1933 Indalecio Prieto Tuero (2) PSOE Indalecio Prieto.jpg
12 de setiembre de 1933 4 d'octubre de 1934 Rafael Guerra del Río (2) PRR
12 de setiembre de 1933Plantilla:Cr 8 d'octubre de 1933Plantilla:Cr Antonio Lara Zárate (1)Plantilla:Cr ERCPlantilla:Cr
8 d'octubre de 1933 16 d'aviento de 1933Plantilla:Cr Emilio Palomo Aguado (1)Plantilla:Cr PRS
16 d'aviento de 1933 4 d'octubre de 1934 José María Cid Ruiz-Zorrilla (1) A
4 d'octubre de 1934 6 de mayo de 1935 César Jalón Aragón (1) PRR
4 d'octubre de 1934 3 d'abril de 1935 José María Cid Ruiz-Zorrilla (2) A
3 d'abril de 1935 6 de mayo de 1935 Rafael Guerra del Río (2) PRR
6 de mayo de 1935 25 de setiembre de 1935 Manuel Marraco Ramón (2) PRR
6 de mayo de 1935 25 de setiembre de 1935 Luis Lucia Lucia (1) CEDA
25 de setiembre de 1935 14 d'aviento de 1935 Luis Lucia Lucia (3) CEDA
14 d'aviento de 1935 19 de febrero de 1936 Cirilo del Río Rodríguez (3) PRP
19 de febrero de 1936 13 de mayo de 1936 Santiago Casares Quiroga (2) IR Santiago Casares Quiroga.JPG
19 de febrero de 1936 13 de mayo de 1936 Manuel Blasco Garzón (4) UR
13 de mayo de 1936 19 de chulio de 1936 Antonio Velao Oñate (2) IR
13 de mayo de 1936 19 de chulio de 1936 Bernardo Giner de los Ríos (4) UR
19 de chulio de 1936 19 de chulio de 1936 Antonio Lara Zárate (2) UR
19 de chulio de 1936 19 de chulio de 1936 Juan Lluhí Vallescá (4) ERC
19 de chulio de 1936 4 de setiembre de 1936 Antonio Velao Oñate (2) IR
19 de chulio de 1936 17 de mayo de 1937 Bernardo Giner de los Ríos (4) UR
4 de setiembre de 1936 15 de setiembre de 1936 Vicente Uribe Galdeano (Interín).(2) UR
15 de setiembre de 1936 17 de mayo de 1937 Julio Just Gimeno (2) IR Julio Just.jpg
17 de mayo de 1937 5 d'abril de 1938 Bernardo Giner de los Ríos (5) UR
5 d'abril de 1938 1 d'abril de 1939 Antonio Velao Oñate (2) IR
5 d'abril de 1938 1 d'abril de 1939 Bernardo Giner de los Ríos (6) UR
Franquismo
(1936-1975)
3 d'octubre de 1936 30 de chinero de 1938 Mauro Serret (3)
30 de chinero de 1938 18 de chulio de 1945 Alfonso Peña Boeuf (2)
18 de chulio de 1945 18 de chulio de 1951 José Mª Fernández-Ladreda y Menéndez-Valdés (2)
18 de chulio de 1951 25 de febrero de 1957 Fernando Suárez de Tangil y Angulo (2) Fernando Suárez de Tangil, conde de Vallellano - La Acción - 20 de diciembre de 1920.jpg
25 de febrero de 1957 7 de chulio de 1967 Jorge Vigón Suerodíaz (2)
7 de chulio de 1967 14 d'abril de 1970 Federico Silva Muñoz (2)
14 d'abril de 1970 31 de chinero de 1974 Gonzalo Fernández de la Mora y Mon (2)
31 de chinero de 1974 12 d'aviento de 1975 Antonio Valdés González-Roldán (2)
Reinato de
Chuan Carlos I
(1975-2014)
12 d'aviento de 1975 5 de chulio de 1976 Antonio Valdés González-Roldán (2)
5 de chulio de 1976 15 d'abril de 1977 Leopoldo Calvo-Sotelo (2) Visita del Calvo-Sotelo 1976.jpg
15 d'abril de 1977 5 de chulio de 1977 Luis Ortiz González (2)
4 de chulio de 1977 6 d'abril de 1979 Joaquín Garrigues Walker (7) UCD
4 de chulio de 1977 24 de febrero de 1978 José Lladó Fernández-Urrutia (15) UCD
24 de febrero de 1978 2 de mayo de 1980 Salvador Sánchez-Terán (15) UCD Sánchez Terán.jpg
6 d'abril de 1979 26 de febrero de 1981 Jesús Sancho Rof (7) UCD
2 de mayo de 1980 1 d'aviento de 1981 José Luis Álvarez (15) UCD
26 de febrero de 1981 2 d'aviento de 1982 Luis Ortiz González (7) UCD
1 d'aviento de 1981 2 d'aviento de 1982 Luis Gámir Casares (16) UCD
3 d'aviento de 1982 5 de chulio de 1985 Julián Campo Sainz de Rozas (7) PSOE
2 d'aviento de 1982 5 de chulio de 1985 Enrique Barón Crespo (16) PSOE Enrique Barón.jpg
5 de chulio de 1985 12 de marzo de 1991 Javier Sáenz de Cosculluela (7) PSOE
5 de chulio de 1985 11 de chulio de 1988 Abel Caballero Álvarez (16) PSOE Abel Caballero 1986 (cropped).jpg
11 de chulio de 1988 12 de marzo de 1991 José Barrionuevo Peña (16) PSOE José Barrionuevo Peña.JPG
12 de marzo de 1991 13 de chulio de 1993 Josep Borrell Fontelles (7) PSOE Josep Borrell.jpg
14 de chulio de 1993 5 de mayo de 1996 Josep Borrell Fontelles (8) PSOE Josep Borrell.jpg
6 de mayo de 1996 27 d'abril de 2000 Rafael Arias-Salgado (9) PP
28 d'abril de 2000 18 d'abril de 2004 Francisco Álvarez Cascos (9) PP Francisco Álvarez-Cascos (2010).jpg
18 d'abril de 2004 7 d'abril de 2009 Magdalena Álvarez Arza (9) PSOE Magdalena Álvarez 1.jpg
7 d'abril de 2009 22 d'aviento de 2011 José Blanco López (9) PSOE José Blanco 2011 (cropped).jpg
22 d'aviento de 2011 20 d'aviento de 2015 (En funcions dica o 4 de noviembre de 2016) Ana Pastor Julián (9) PP Ana Pastor (19 de noviembre de 2007).jpg
Reinato de
Felipe VI
(2014- hue)
4 de noviembre de 2016 En o cargo. Íñigo Joaquín de la Serna Hernáiz (9) PP Íñigo de la Serna.jpg

Notas[editar | editar código]

  • (1) Menisterio de Comunicacions.
  • (2) Menisterio d'Obras Publicas.
  • (3) Menisterio d'Obras Publicas y Comunicacions.
  • (4) Menisterio de Comunicacions y Marina Mercant.
  • (5) Menisterio de Comunicacions, Transportes y Obras Publicas.
  • (6) Menisterio de Comunicacions y Transportes.
  • (7) Menisterio d'Obras Publicas y Urbanismo.
  • (8) Menisterio d'Obras Publicas, Transportes y Medio Ambient.
   
  • (9) Menisterio de Fomento.
  • (10) Menisterio d'Agricultura, Industria, Comercio y Obras Publicas.
  • (11) Menisterio de Fomento Cheneral d'o Reino.
  • (12) Menisterio de Comercio, Instrucción y Obras Publicas.
  • (13) Menisterio de l'Interior.
  • (14) Secretaria de l'Espacho de Fomento Cheneral d'o Reino.
  • (15) Menisterio de Transportes y Comunicacions.
  • (16) Menisterio de Transportes, Comunicacions y Turismo.


Gubierno d'Espanya Logo d'o Gubierno d'Espanya
Menisterios actuals Asuntos Foranos y de Cooperación | Chusticia | Esfensa | Hicienda y Función Publica | Interior | Fomento | Educación, Cultura y Esporte | Emplego y Seguranza Social | Enerchía, Turismo y Achenda Dichital | Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambient | Presidencia y t'as Administacions Territorials | Economía, Industria y Competitividat | Sanidat, Servicios Socials e Igualdat
Lista de menistros Hicienda | Interior | Fomento | Treballo | Educación | Asuntos Foranos | Esfensa | Chusticia | Industria
Antigos menisterios Marina | Aire | Exercito | Gubernación | Vivienda | Información y Turismo | Guerra | Ultramar | Relacions con a CEE