Lista de menistros d'Esfensa d'Espanya

De Biquipedia
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

Ista ye a lista d'os menistros d'Esfensa d'Espanya, en qualsiquiera d'as suyas denominacions historicas (menistro d'Esfensa, menistro de l'Exercito, menistro de Marina, menistro de l'Aire, etc.) dende 1807 dica l'actualidat.

Lista de Menistros[editar | editar código]

Periodo Prencipio Fin Nombre Partito Imachen
Reinato
de
Carlos IV

(1788-1808)
25 de noviembre de 1807 19 de marzo de 1808 Antonio Olaguer Feliú (7) Antonio Olaguer Feliú.png
Reinato
de
Ferrando VII

(1808)
19 de marzo de 1808 5 d'abril de 1808 Antonio Olaguer Feliú (7) Antonio Olaguer Feliú.png
5 d'abril de 1808 7 de chulio de 1808 Gonzalo O'Farril y Herrera (7)
Reinato
de
Chusé I

(1808-1813)
7 de chulio de 1808 27 de chunio de 1813 Gonzalo O'Farril y Herrera (6)
Chunta
Suprema
Central

(1808-1812)
15 d'octubre de 1808 31 de chinero de 1810 Antonio Cornel Ferraz Doz y Ferraz (7)
31 de chinero de 1810 20 de mayo de 1810 Francisco Ramón de Eguía y López de Letona (7) Francisco de Eguía.png
20 de mayo de 1810 9 d'octubre de 1810 Eusebio Bardají Azara (7) Interín
9 d'octubre de 1810 6 de febrero de 1812 José de Heredia y Velarde (7)
6 de febrero de 1812 23 de chunio de 1812 José María Carvajal (7) Interín
23 de chunio de 1812 30 de mayo de 1813 Francisco Javier Abadía (7)
30 de mayo de 1813 14 de chinero de 1814 Juan O'Donojú y O'Ryan (7) Interín JuanODonoju.jpg
14 de chinero de 1814 4 de mayo de 1814 Tomás Moreno Daoíz (7) Interín Tomás Moreno Daoíz (Museo del Prado).jpg
Reinato
de
Ferrando VII

(1814-1833)
4 de mayo de 1814 29 de mayo de 1814 Manuel Alberto Freire de Andrade y Armijo (7)
29 de mayo de 1814 25 de marzo de 1815 Francisco Ramón de Eguía y López de Letona (7) Francisco de Eguía.png
25 de marzo de 1815 23 d'octubre de 1815 Francisco López Ballesteros (7) Francisco Ballesteros 1770 - 1832.PNG
23 d'octubre de 1815 19 de chunio de 1817 Francisco Bernaldo de Quirós y Mariño de Lobera (7) Interín
19 de chunio de 1817 13 de chunio de 1819 Francisco Ramón de Eguía y López de Letona (7) Francisco de Eguía.png
13 de chunio de 1819 18 de marzo de 1820 José Alós Mora (7) Interín
18 de marzo de 1820 18 d'agosto de 1820 Pedro Agustín Girón Las Casas (6) Pedro Agustín Girón.jpg
18 d'agosto de 1820 23 de setiembre de 1820 Juan Jabat Aztal (6)
23 de setiembre de 1820 4 de marzo de 1821 Cayetano Valdés y Flores Bazán y Peón (6) CayetanoValdésYFloresJoséRoldánMartínez1847.jpg
4 de marzo de 1821 23 d'agosto de 1821 Tomás Moreno Daoíz (6) Tomás Moreno Daoíz (Museo del Prado).jpg
23 d'agosto de 1821 4 de setiembre de 1821 Diego Contador (6)
4 de setiembre de 1821 9 de setiembre de 1821 Ignacio Balanzat de Orvay y Briones (6)
9 de setiembre de 1821 8 de chinero de 1822 Estanislao Sánchez Salvador (6)
9 de chinero de 1822 24 de chinero de 1822 José Castellar (6) Interín
24 de chinero de 1822 28 de febrero de 1822 José Cienfuegos Jovellanos (6)
28 de febrero de 1822 6 de chulio de 1822 Ignacio Balanzat de Orvay y Briones (6)
10 de chulio de 1822 29 d'abril de 1823 Miguel López-Baños y Monsalve (6)
29 d'abril de 1823 2 de chunio de 1823 Pedro de la Bárcena Valdivieso (6) Interín
2 de chunio de 1823 18 de chunio de 1823 Estanislao Sánchez Salvador (6) Interín
21 de chunio de 1823 30 de setiembre de 1823 Manuel de la Puente (6)
30 de setiembre de 1823 2 d'aviento de 1823 José San Juan Brown (6)
2 d'aviento de 1823 26 d'agosto de 1824 José de la Cruz (7) José de la Cruz.jpg
26 d'agosto de 1824 13 de chunio de 1825 José Aymerich Baras (7) Interín
13 de chunio de 1825 27 de chunio de 1825 Luis María Salazar y Salazar (7) Interín
27 de chunio de 1825 1 d'octubre de 1832 Miguel Ibarrola González (7) MIGUEL DE IBARROLA.jpg
1 d'octubre de 1832 14 d'aviento de 1832 Juan Antonio Monet (7)
14 d'aviento de 1832 29 de noviembre de 1833 José de la Cruz (7) José de la Cruz.jpg
Rechencia
de
María
Cristina

(1833-1840)
29 de noviembre de 1833 2 de noviembre de 1834 Antonio Remón Zarco del Valle y Huet (6) Antonio Remón Zarco del Valle, de José Vallejo (cropped).jpg
2 de noviembre de 1834 17 de febrero de 1835 Manuel Llauder y Camín (6) Manuel Llauder.jpg
17 de febrero de 1835 13 de chunio de 1835 Gerónimo Valdés de Noriega (6) Gerónimo Valdés.jpg
13 de chunio de 1835 28 d'agosto de 1835 Pedro Agustín Girón y Las Casas (6) Pedro Agustín Girón.jpg
18 d'agosto de 1835 14 de setiembre de 1835 Prudencio de Guadalfajara y Aguilera (6) Interín
14 de setiembre de 1835 27 de setiembre de 1835 Mariano Quirós Iruega (6) Interín
27 de setiembre de 1835 27 d'abril de 1836 Ildefonso Díez de Rivera y Muro Ildefonso Diez de Rivera.jpg
27 d'abril de 1836 15 de mayo de 1836 José Ramón Rodil y Campillo (6) Retrato del general Rodil (Dionisio Fierros Álvarez).jpg
15 de mayo de 1836 8 de chunio de 1836 Antonio Seoane Hoyos (6)
8 de chunio de 1836 14 d'agosto de 1836 Santiago Méndez Vigo (6)
20 d'agosto de 1836 26 de noviembre de 1836 José Ramón Rodil y Campillo (6) Retrato del general Rodil (Dionisio Fierros Álvarez).jpg
26 de noviembre de 1836 27 de febrero de 1837 Javier Rodríguez Vera (6) Interín.
27 de febrero de 1837 29 de chulio de 1837 Ildefonso Díez de Rivera y Muro (6) Ildefonso Diez de Rivera.jpg
29 de chulio de 1837 30 d'agosto de 1837 Baldomero Fernández-Espartero y Álvarez de Toro (6) Baldomero Espartero, Prince of Vergara.jpg
30 d'agosto de 1837 1 d'octubre de 1837 Evaristo Fernández de San Miguel y Valledor (6) Evaristo Fernández de San Miguel, duque de San Miguel.jpg
1 d'octubre de 1837 4 d'octubre de 1837 Ignacio Balanzat de Orvay y Briones (6)
4 d'octubre de 1837 8 d'aviento de 1837 Francisco Ramonet Jaraba (6)
8 d'aviento de 1837 16 d'aviento de 1837 Jacobo María Espinosa de los Monteros y Quintana (6) Interín
16 d'aviento de 1837 17 de chinero de 1837 Baldomero Fernández-Espartero y Álvarez de Toro (6) Baldomero Espartero, Prince of Vergara.jpg
17 de chinero de 1837 19 de marzo de 1837 José Manuel de Carratalá y Martínez (6) Carratala.JPG
19 de marzo de 1837 16 de setiembre de 1838 Manuel Latre (6)
16 de setiembre de 1838 30 d'octubre de 1839 Isidro Alaix y Fábregas (6) Alaix-galería.jpg
30 d'octubre de 1839 8 d'abril de 1840 Ramón María Narváez y Campos (6) Interín Ramon Maria Narvaez.jpg
8 d'abril de 1839 14 d'abril de 1840 Fernando de Norzagaray y Escudero (6) Interín Fernando Escudero Norzagaray.jpg
14 d'abril de 1840 19 de chulio de 1840 Serafín María de Sutton (o de Sotto) y Abbach Langton Casaviella (6) Serafín María de Sotto (Museo del Ejército).JPG
20 de chulio de 1840 28 d'agosto de 1840 Valentín Ferraz y Barrau (6) Ferraz.JPG
28 d'agosto de 1840 11 de setiembre de 1840 Francisco Javier Azpiroz y Jalón (6)
11 de setiembre de 1840 16 de setiembre de 1840 Facundo Infante Chávez (6) FacundoInfante.jpeg
Rechencia
de
Baldomero Espartero

(1840-1843)
16 de setiembre de 1840 20 de mayo de 1841 Pedro Chacón y Chacón (6)
20 de mayo de 1841 17 de chunio de 1842 Evaristo Fernández de San Miguel y Valledor (6) Evaristo Fernández de San Miguel, duque de San Miguel.jpg
17 de chunio de 1842 9 de mayo de 1843 José Ramón Rodil y Campillo (6) Retrato del general Rodil (Dionisio Fierros Álvarez).jpg
9 de mayo de 1843 19 de mayo de 1843 Francisco Serrano y Domínguez (6) Francisco-serrano.jpg
19 de mayo de 1843 24 de mayo de 1843 Isidoro de Hoyos y Rubín de Celis (6) Isidoro de Hoyos y Rubín de Celis.jpg
24 de mayo de 1843 30 de chulio de 1843 Agustín Nogueras Pitarque (6) Interín
Reinato
d'
Isabel II

(1843-1868)
30 de chulio de 1843 1 d'aviento de 1843 Francisco Serrano y Domínguez (6) Francisco-serrano.jpg
5 d'aviento de 1843 3 de mayo de 1844 Manuel de Mazarredo y Mazarredo (6)
3 de mayo de 1844 12 de febrero de 1846 Ramón María Narváez y Campos (6) Ramon Maria Narvaez.jpg
12 de febrero de 1846 16 de marzo de 1846 Federico Roncali Ceruti (6) GobernadorFedericoRoncali.jpg
16 de marzo de 1846 5 d'abril de 1846 Ramón María Narváez y Campos (6) Ramon Maria Narvaez.jpg
5 d'abril de 1846 12 d'abril de 1846 Francisco Armero Peñaranda (6) Interín Francisco Armero y Fernández de Peñaranda.jpg
12 d'abril de 1846 28 de chinero de 1847 José Laureano Sanz (6) Martínez aparici-Retrato de Laureano Sanz Alfeirán.jpg
28 de chinero de 1847 15 de febrero de 1847 Manuel Pavía y Rodríguez de Alburquerque (6) General Pavia.jpg
15 de febrero de 1847 28 de marzo de 1847 Marcelino Oráa (6) Oraa-Calbo.jpg
28 de marzo de 1847 31 d'agosto de 1847 Manuel de Mazarredo y Mazarredo (6)
31 d'agosto de 1847 3 de noviembre de 1847 Fernando Fernández de Córdova y Valcárcel (6) Fernándo Fernández de Córdova, 2nd Marquis of Mendigorría.jpg
3 de noviembre de 1847 24 d'aviento de 1847 Ramón María Narváez y Campos (6) Ramon Maria Narvaez.jpg
24 d'aviento de 1847 19 d'octubre de 1849 Francisco de Paula Figueras Caminals (6)
19 d'octubre de 1849 20 d'octubre de 1849 Serafín María de Sutton (o de Sotto) y Abbach Langton Casaviella (6) Serafín María de Sotto (Museo del Ejército).JPG
20 d'octubre de 1849 14 de chinero de 1851 Francisco de Paula Figueras Caminals (6)
14 de chinero de 1851 6 de febrero de 1851 Rafael Arístegui y Vélez (6)
6 de febrero de 1851 16 de chinero de 1852 Francisco Lersundi Hormaechea (6) Francisco Lersundi Hormaechea.jpg
16 de chinero de 1852 13 de chunio de 1852 Joaquín Ezpeleta Enrile (6) Joaquín Ezpeleta Enrile (Palacio del Senado de España).jpg
13 de chunio de 1852 27 de noviembre de 1852 Juan de Lara e Irigoyen (6)
27 de noviembre de 1852 14 d'aviento de 1852 Cayetano de Urbina y Daóiz (6)
14 d'aviento de 1852 14 d'abril de 1853 Juan de Lara e Irigoyen (6)
14 d'abril de 1853 19 de setiembre de 1853 Francisco Lersundi Hormaechea (6) Francisco Lersundi Hormaechea.jpg
19 de setiembre de 1853 18 de chulio de 1854 Anselmo Blaser y San Martín (6) Anselmo Blaser, de Bernardo Blanco y Pérez (cropped).jpg
18 de chulio de 1854 30 de chulio de 1854 Fernando Fernández de Córdova y Valcárcel (6) Fernándo Fernández de Córdova, 2nd Marquis of Mendigorría.jpg
30 de chulio de 1854 12 d'octubre de 1856 Leopoldo O'Donnell y Joris (6) Leopoldo ODonnell.jpg
12 d'octubre de 1856 16 d'aviento de 1856 Juan Antonio de Urbiztondo y Eguía (6) Juan Antonio de Urbiztondo, marqués de la Solana.jpg
16 d'aviento de 1856 15 d'octubre de 1857 Francisco de Paula Figueras Caminals (6)
15 d'octubre de 1857 14 de chinero de 1858 Francisco Armero Peñaranda (6) Francisco Armero y Fernández de Peñaranda.jpg
14 de chinero de 1858 30 de chunio de 1858 Fermín de Ezpeleta Enrile (6) Luis Carlos Legrand-Retrato de Fermín de Ezpeleta.jpg
30 de chunio de 1858 2 de marzo de 1863 Leopoldo O'Donnell y Joris (6) Leopoldo ODonnell.jpg
2 de marzo de 1863 17 de chinero de 1864 José Gutiérrez de la Concha (6) José de la Concha, en La Ilustración Ibérica.jpg
17 de chinero de 1864 1 de marzo de 1864 Francisco Lersundi Hormaechea (6) Francisco Lersundi Hormaechea.jpg
1 de marzo de 1864 16 de setiembre de 1864 José María Marchessi y Oleaga (6) Jose Matía Marchessi y Oleaga.jpg
16 de setiembre de 1864 30 de marzo de 1865 Fernando Fernández de Córdova y Valcárcel (6) Fernándo Fernández de Córdova, 2nd Marquis of Mendigorría.jpg
30 de marzo de 1865 21 de chunio de 1865 Felipe Rivero y Lemoine (6) Felipe Rivero y Lemoine (Museo del Ejército).jpg
21 de chunio de 1865 10 de chulio de 1866 Leopoldo O'Donnell y Joris (6) Leopoldo ODonnell.jpg
10 de chulio de 1866 23 d'abril de 1868 Ramón María Narváez y Campos (6) Ramon Maria Narvaez.jpg
23 d'abril de 1868 19 de setiembre de 1868 Rafael Mayalde y Villaroya (6) Retrato de Rafael Mayalde Villarroya.jpg
19 de setiembre de 1868 30 de setiembre de 1868 José Gutiérrez de la Concha (6) José de la Concha, en La Ilustración Ibérica.jpg
Sexenio
Democratico

(1868-1871)
8 d'octubre de 1868 27 d'aviento de 1870 Juan Prim y Prats (6) Prim madrazo.jpeg
27 d'aviento de 1870 4 de chinero de 1871 Juan Bautista Topete (6) Interín JuanBatistaTopeteYCarballoPorRafaelMonleón.jpg
Reinato
d'Amadeu I

(1871-1873)
4 de chinero de 1871 24 de chulio de 1871 Francisco Serrano y Domínguez (6) Interín Francisco-serrano.jpg
24 de chulio de 1871 5 d'octubre de 1871 Fernando Fernández de Córdova y Valcárcel (6) Interín Fernándo Fernández de Córdova, 2nd Marquis of Mendigorría.jpg
5 d'octubre de 1871 21 d'aviento de 1871 Joaquín Bassols y Marañosa (6)
21 d'aviento de 1871 20 de febrero de 1872 Eugenio Gaminde y Lafont (6)
20 de febrero de 1872 8 d'abril de 1872 Antonio del Rey y Caballero (6) Antonio-del-Rey-y-Caballero.jpg
8 d'abril de 1872 26 de mayo de 1872 Juan de Zavala y de la Puente (6) Juan de Zavala y de la Puente.jpg
26 de mayo de 1872 13 de chunio de 1872 Francisco Serrano y Domínguez (6) Francisco-serrano.jpg
13 de chunio de 1872 12 de febrero de 1873 Fernando Fernández de Córdova y Valcárcel (6) Fernándo Fernández de Córdova, 2nd Marquis of Mendigorría.jpg
I Republica
(1873-1874)
12 de febrero de 1873 24 de febrero de 1873 Fernando Fernández de Córdova y Valcárcel (6) Fernándo Fernández de Córdova, 2nd Marquis of Mendigorría.jpg
24 de febrero de 1873 30 d'abril de 1873 Juan Acosta Muñoz (6)
30 d'abril de 1873 7 de chunio de 1873 Ramón Nouvilas y Rafols (6)
11 de chunio de 1873 28 de chunio de 1873 Nicolás Estévanez Murphy (6) Nicolás Estévanez Murphy-retrato 1914.jpg
28 de chunio de 1873 4 de setiembre de 1873 Eulogio González Íscar (6) Eulogio.JPG
9 de setiembre de 1873 3 de chinero de 1874 José Sánchez Bregua (6) José Sánchez Bregua.JPG
3 de chinero de 1874 3 de setiembre de 1874 Juan de Zavala y de la Puente (6) Juan de Zavala y de la Puente.jpg
3 de setiembre de 1874 31 d'aviento de 1874 Francisco Serrano Bedoya (6) Francisco Serrano Bedoya, en La Ilustración Española y Americana.jpg
Reinato de
Alifonso XII
(1874-1885)
31 d'aviento de 1874 21 d'aviento de 1875 Joaquín Jovellar Soler (6) General Joaquin Jovellar y Soler painting.jpg
21 d'aviento de 1875 7 de marzo de 1879 Francisco de Ceballos y Vargas (6) Francisco de Ceballos y Vargas.jpg
7 de marzo de 1879 9 d'aviento de 1879 Arsenio Martínez-Campos Antón (6) Arsenio martinez campos.jpg
9 d'aviento de 1879 8 de febrero de 1881 José Ignacio de Echavarría y del Castillo (6)
8 de febrero de 1881 13 d'octubre de 1883 Arsenio Martínez-Campos Antón (6) Arsenio martinez campos.jpg
13 d'octubre de 1883 18 de chinero de 1884 José López Domínguez (6) Jose-Lopez-Dominguez-1897.jpg
18 de chinero de 1884 27 de noviembre de 1885 Genaro de Quesada y Matheus (6)
Rechencia
de
María Cristina d'Habsburgo-Lorena

(1885-1902)
27 de noviembre de 1885 10 d'octubre de 1886 Joaquín Jovellar Soler (6) General Joaquin Jovellar y Soler painting.jpg
10 d'octubre de 1886 8 de marzo de 1887 Ignacio María del Castillo y Gil de la Torre (6)
8 de marzo de 1887 14 de chunio de 1888 Manuel Cassola Fernández (6) Manuel Cassola y Fernández, en La Ilustración Española y Americana.jpg
14 de chunio de 1888 11 d'aviento de 1888 Tomás O'Ryan y Vázquez (6) Tomás O'Ryan y Vázquez.jpg
11 d'aviento de 1888 21 de chinero de 1890 José Chinchilla y Díez de Oñate José Chinchilla, en La Ilustración Española y Americana.jpg
21 de chinero de 1890 5 de chulio de 1890 Eduardo Bermúdez Reina (6) Eduardo Bermúdez Reina, La Ilustración Española y Americana.jpg
5 de chulio de 1890 11 d'aviento de 1892 Marcelo Azcárraga Palmero (6) Marcelo Azcárraga, en Mundo gráfico.jpg
11 d'aviento de 1892 23 de marzo de 1895 José López Domínguez (6) Jose-Lopez-Dominguez-1897.jpg
23 de marzo de 1895 4 d'octubre de 1897 Marcelo Azcárraga Palmero (6) Marcelo Azcárraga, en Mundo gráfico.jpg
4 d'octubre de 1897 4 de marzo de 1899 Miguel Correa y García (6) Interín Miguel Correa, ministro de la Guerra.jpg
4 de marzo de 1899 2 d'octubre de 1899 Camilo García de Polavieja y del Castillo-Negrete (6) Camilo Polavieja, en La Esfera.jpg
2 d'octubre de 1899 18 d'octubre de 1900 Marcelo Azcárraga Palmero (6) Marcelo Azcárraga, en Mundo gráfico.jpg
18 d'octubre de 1900 6 de marzo de 1901 Arsenio Linares Pombo (6) Arsenio Linares 001.jpg
6 de marzo de 1901 17 de mayo de 1902 Valeriano Weyler y Nicolau (6) Valeriano Weyler bust.jpg
Reinato de
Alifonso XIII
(1902-1931)
17 de mayo de 1902 6 d'aviento de 1902 Valeriano Weyler y Nicolau (6) Valeriano Weyler bust.jpg
6 d'aviento de 1902 20 de chulio de 1903 Arsenio Linares Pombo (6) Arsenio Linares 001.jpg
20 de chulio de 1903 5 d'aviento de 1903 Vicente Martitegui y Pérez de Santamaría (6) Vicente Martitegui, de Emilio Napoleón.jpg
5 d'aviento de 1903 16 d'aviento de 1904 Arsenio Linares Pombo (6) Arsenio Linares 001.jpg
16 d'aviento de 1904 27 de chinero de 1905 César del Villar y Villate (6) César Villar y Villate, de Christian Franzen.jpg
27 de chinero de 1905 23 de chunio de 1905 Vicente Martitegui y Pérez de Santamaría (6) Vicente Martitegui, de Emilio Napoleón.jpg
23 de chunio de 1905 1 d'aviento de 1905 Valeriano Weyler y Nicolau (6) Valeriano Weyler bust.jpg
1 d'aviento de 1905 6 de chulio de 1906 Agustín de Luque y Coca (6) El ministro de la Guerra, general Luque.jpg
6 de chulio de 1906 15 d'octubre de 1906 José López Domínguez (6) Jose-Lopez-Dominguez-1897.jpg
15 d'octubre de 1906 4 d'aviento de 1906 Agustín de Luque y Coca (6) El ministro de la Guerra, general Luque.jpg
4 d'aviento de 1906 25 de chinero de 1907 Valeriano Weyler y Nicolau (6) Valeriano Weyler bust.jpg
25 de chinero de 1907 3 de chulio de 1907 Francisco de Paula Loño y Pérez (6) Francisco de Loño (Mercurio, 1907).jpg
3 de chulio de 1907 1 de marzo de 1909 Fernando Primo de Rivera y Sobremonte (6) Fernando Primo de Rivera y Sobremonte.jpg
1 de marzo de 1909 21 d'octubre de 1909 Arsenio Linares Pombo (6) Arsenio Linares 001.jpg
21 d'octubre de 1909 9 de febrero de 1910 Agustín de Luque y Coca (6) El ministro de la Guerra, general Luque.jpg
9 de febrero de 1910 3 d'abril de 1911 Ángel Aznar y Butigieg (6) Ángel Aznar y Butigieg, en Actualidades.png
3 d'abril de 1911 27 d'octubre de 1913 Agustín de Luque y Coca (6) El ministro de la Guerra, general Luque.jpg
27 d'octubre de 1913 9 d'aviento de 1915 Ramón Echagüe y Méndez Vigo (6) Conde del Serrallo, de Christian Franzen.jpg
9 d'aviento de 1915 19 d'abril de 1917 Agustín de Luque y Coca (6) El ministro de la Guerra, general Luque.jpg
19 d'abril de 1917 11 de chunio de 1917 Francisco Aguilera y Egea (6) Francisco Aguilera y Egea.png
11 de chunio de 1917 18 d'octubre de 1917 Fernando Primo de Rivera y Sobremonte (6) Fernando Primo de Rivera y Sobremonte.jpg
18 d'octubre de 1917 3 de noviembre de 1917 José Marina Vega (6) José Marina Vega, en La Ilustración Artística.jpg
3 de noviembre de 1917 22 de marzo de 1918 Juan de la Cierva y Peñafiel (6) Juan de la Cierva Peñafiel.jpg
22 de marzo de 1918 9 de noviembre de 1918 José Marina Vega (6) José Marina Vega, en La Ilustración Artística.jpg
9 de noviembre de 1918 27 de chinero de 1919 Dámaso Berenguer y Fusté (6) Damaso Berenguer.JPG
27 de chinero de 1919 15 d'abril de 1919 Diego Muñoz Cobos (6) Tte General Diego Muñoz Cobos y Serrano by Julio Romero de Torres.jpg
15 d'abril de 1919 20 de chulio de 1919 Luis de Santiago (6)
20 de chulio de 1919 12 d'aviento de 1919 Antonio Tovar (6) Antonio Tovar y Marcoleta.jpg
15 d'aviento de 1919 5 de mayo de 1920 José Villalba Riquelme (6) José Villalba y Riquelme en 1920.jpg
5 de mayo de 1920 14 d'agosto de 1921 Luis de Marichalar y Monreal (6) Vizconde de Eza.jpg
14 d'agosto de 1921 8 de marzo de 1922 Juan de la Cierva y Peñafiel (6) Juan de la Cierva Peñafiel.jpg
8 de marzo de 1922 15 de chulio de 1922 José Olaguer Feliú y Ramírez (6) Jose Olaguer Feliú1.png
15 de chulio de 1922 7 d'aviento de 1922 José Sánchez Guerra (6) Interín JoseSanchezGuerra.jpg
7 d'aviento de 1922 26 de mayo de 1923 Niceto Alcalá-Zamora y Torres (6) Niceto Alcalá Zamora, presidente de la II República Española.jpg
26 de mayo de 1923 15 de setiembre de 1923 Luis Aizpuru y Mondéjar (6) Luis Aizpuru y Mondéjar (cropped).jpg
Dictadura
de
Miguel Primo de Rivera
15 de setiembre de 1923 4 de chulio de 1924 Luis Bermúdez de Castro (6)
4 de chulio de 1924 3 de noviembre de 1928 Juan O'Donnell y Vargas (6)
3 de noviembre de 1928 30 de chinero de 1930 Julio Ardanaz (3)
30 de chinero de 1930 14 d'abril de 1931 Dámaso Berenguer y Fusté (3) Damaso Berenguer.JPG
II Republica
(1931–1939)
14 d'abril de 1931 12 de setiembre de 1933 Manuel Azaña Díaz (6) IR Azaña 3.jpg
14 d'abril de 1931 14 d'octubre de 1931 Santiago Casares Quiroga (4) ORGA Santiago Casares Quiroga.JPG
14 d'octubre de 1931 12 de chunio de 1933 José Giral Pereira (4) IR D. José Giral.jpg
12 de chunio de 1933 12 de setiembre de 1933 Lluís Companys Jover (4) ERC Lluis Companys.jpg
12 de setiembre de 1933 8 d'octubre de 1933 Juan José Rocha García (6) Radical
12 de setiembre de 1933 8 d'octubre de 1933 Vicente Iranzo Enguita (4) ASR
8 d'octubre de 1933 16 d'aviento de 1933 Vicente Iranzo Enguita (6) ASR
8 d'octubre de 1933 16 d'aviento de 1933 Leandro Pita Romero (4) Radical Leandro Pita Romero 1933.jpg
16 d'aviento de 1933 23 de chinero de 1934 Diego Martínez Barrio (6) Radical Diego Martínez Barrio.JPG
16 d'aviento de 1933 23 de chinero de 1935 Juan José Rocha García (4) Radical
23 de chinero de 1934 16 de noviembre de 1934 Diego Hidalgo Durán (6) Radical
16 de noviembre de 1934 3 d'abril de 1935 Alejandro Lerroux García (6) Radical Alejandro Lerroux sentado.jpg
23 de chinero de 1935 3 d'abril de 1935 Gerardo Abad Conde (4) Radical Gerardo Abad Conde 1909.jpg
3 d'abril de 1935 6 de mayo de 1935 Carlos Masquelet Lacaci (6) Melitar
3 d'abril de 1935 6 de mayo de 1935 Francisco Javier de Salas González (4) Melitar
6 de mayo de 1935 14 d'aviento de 1935 José María Gil-Robles (6) CEDA José María Gil-Robles.png
6 de mayo de 1935 25 de setiembre de 1935 Antonio Royo Villanova (4) Agrario Antonio Royo Villanova.JPG
25 de setiembre de 1935 14 d'aviento de 1935 Pedro Rahola Molinas (4) Lliga Pere Rahola- 027602-D 006592.jpg
14 d'aviento de 1935 19 de febrero de 1936 Nicolás Molero Lobo (6) Melitar
14 d'aviento de 1935 30 d'aviento de 1935 Francisco Javier de Salas González (4) Melitar
30 d'aviento de 1935 19 de febrero de 1936 Antonio Azarola y Gresillón (4)
19 de febrero de 1936 13 de mayo de 1936 Carlos Masquelet Lacaci (6) Melitar
19 de febrero de 1936 22 d'agosto de 1936 José Giral y Pereira (4) D. José Giral.jpg
13 de mayo de 1936 19 de chulio de 1936 Santiago Casares Quiroga (6) ORGA Santiago Casares Quiroga.JPG
19 de chulio de 1936 19 de chulio de 1936 José Miaja Menant (6) Melitar Miajaener1937.jpg
19 de chulio de 1936 6 d'agosto de 1936 Luis Castelló Pantoja (6) Melitar
6 d'agosto de 1936 4 de setiembre de 1936 Juan Hernández Sarabia (6) Melitar
22 d'agosto de 1936 4 de setiembre de 1936 Francisco Matz Sánchez (4)
4 de setiembre de 1936 17 de mayo de 1937 Francisco Largo Caballero (6) PSOE Largo Caballero.jpg
4 de setiembre de 1936 17 de mayo de 1937 Indalecio Prieto Tuero (7) PSOE Indalecio Prieto.jpg
17 de mayo de 1937 5 d'abril de 1938 Indalecio Prieto Tuero (2) PSOE Indalecio Prieto.jpg
5 d'abril de 1938 31 de marzo de 1939 Juan Negrín López (2) PSOE Juan Negrín.png
5 de marzo de 1939 31 de marzo de 1939 Segismundo Casado López (1) Melitar Los líderes del Consejo Nacional de Defensa a su llegada al Reino Unido (Segismundo Casado).jpg
Franquismo
(1936–1975)
31 de chinero de 1938 9 d'agosto de 1939 Fidel Dávila Arrondo (2)
9 d'agosto de 1939 3 de setiembre de 1942 José Enrique Varela Iglesias (3) José Enrique Varela.jpg
9 d'agosto de 1939 20 de chulio de 1945 Salvador Moreno Fernández (4)
9 d'agosto de 1939 27 de chunio de 1940 Juan Yagüe Blanco (5) Juanyaguecirca39.jpg
3 de setiembre de 1942 20 de chulio de 1945 Carlos Asensio Cabanillas (3) Carlos Asensio Cabanillas.jpg
27 de chunio de 1940 20 de chulio de 1945 Juan Vigón Suerodíaz (5) Juan Vigón (detail).jpg
20 de chulio de 1945 19 de chulio de 1951 Fidel Dávila Arrondo (3)
20 de chulio de 1945 19 de chulio de 1951 Francisco Regalado Rodríguez (4)
20 de chulio de 1945 25 de febrero de 1957 Eduardo González-Gallarza e Iragorri (5)
19 de chulio de 1951 25 de febrero de 1957 Agustín Muñoz Grandes (3) Agustín Muñoz Grandes (1).jpg
19 de chulio de 1951 25 de febrero de 1957 Salvador Moreno Fernández (4)
25 de febrero de 1957 10 de chulio de 1962 Antonio Barroso y Sánchez Guerra (3)
25 de febrero de 1957 10 de chulio de 1962 Felipe José Abárzuza y Oliva (4)
25 de febrero de 1957 10 de chulio de 1962 José Rodríguez Díaz de Lecea (5)
10 de chulio de 1962 11 de febrero de 1964 Pablo Martín Alonso (3)
10 de chulio de 1962 29 d'octubre de 1969 Pedro Nieto Antúnez (4)
10 de chulio de 1962 29 d'octubre de 1969 José Daniel Lacalle Larraga (5)
20 de febrero de 1964 29 d'octubre de 1969 Camilo Menéndez Tolosa (3)
20 d'octubre de 1969 11 de chunio de 1973 Juan Castañón de Mena (3)
20 d'octubre de 1969 11 de chunio de 1973 Adolfo Baturone Colombo (4)
20 d'octubre de 1969 3 de chinero de 1974 Julio Salvador y Díaz-Benjumea (5)
11 de chunio de 1973 11 de chulio de 1975 Francisco Coloma Gallegos (3)
11 de chunio de 1973 14 d'abril de 1977 Gabriel Pita da Veiga y Sanz (4)
3 de chinero de 1974 11 d'aviento de 1975 Mariano Cuadra Medina (5)
Reinato de
Chuan Carlos I
(1975-2014)
11 d'aviento de 1975 4 de chulio de 1977 Félix Álvarez-Arenas y Pacheco (3)
11 d'aviento de 1975 4 de chulio de 1977 Carlos Franco Iribarnegaray (5)
14 d'abril de 1977 4 de chulio de 1977 Pascual Pery Junquera (4)
4 de chulio de 1977 6 d'abril de 1979 Manuel Gutiérrez Mellado (1) Melitar El vicepresidente 1º y Asuntos de Defensa, Manuel Gutiérrez Mellado, recibe la felicitación del presidente Adolfo Suárez.jpg
5 de chulio de 1977 26 de febrero de 1981 Agustín Rodríguez Sahagún (1) UCD Agustín Rodríguez Sahagún, ministro de Defensa, conversa con Manuel Gutiérrez Mellado.jpg
26 de febrero de 1981 3 d'aviento de 1982 Alberto Oliart Saussol (1) UCD Oliart.jpg
3 d'aviento de 1982 12 de marzo de 1991 Narcís Serra i Serra (1) PSOE Spanish Defense Minister Narciso Serra and aides arrive at the airport for the NATO Nuclear Planning Group conference (cropped).jpg
12 de marzo de 1991 3 de chulio de 1995 Julián García Vargas (1) PSOE
3 de chulio de 1995 5 de mayo de 1996 Gustavo Suárez Pertierra (1) PSOE Gustavo Suárez 2010 (cropped).jpg
5 de mayo de 1996 27 d'abril de 2000 Eduardo Serra Rexach (1) Independient (en un Gubierno d'o PP) Eduardo Serra.jpg
28 d'abril de 2000 18 d'abril de 2004 Federico Trillo-Figueroa y Martínez-Conde (1) PP Federico Trillo.jpg
18 d'abril de 2004 7 d'abril de 2006 José Bono Martínez (1) PSOE Josebono.jpg
7 d'abril de 2006 14 d'abril de 2008 José Antonio Alonso Suárez (1) PSOE José Antonio Alonso 2006 (cropped).jpg
14 d'abril de 2008 20 de mayo de 2008 Carme Chacón Piqueras (1) PSOE Carme Chacón 2009 (cropped).jpg
20 de mayo de 2008 30 de chunio de 2008 Alfredo Pérez Rubalcaba (Interín) (1) PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba (diciembre de 2010).jpg
30 de chunio de 2008 22 d'aviento de 2011 Carme Chacón Piqueras (1) PSOE Carme Chacón 2009 (cropped).jpg
22 d'aviento de 2011 20 d'aviento de 2015 (En funcions dica o 4 de noviembre de 2016) Pedro Morenés y Álvarez de Eulate (1) Independient (en un Gubierno d'o PP) Pedro Morenes September 2012 crop.jpg
Reinato de
Felipe VI
(2014- actualidad)
4 de noviembre de 2016 1 de chunio de 2018 María Dolores de Cospedal García (1) PP María Dolores de Cospedal 2013 (cropped).jpg
7 de chunio de 2018 Hue María Margarita Robles Fernández (1) Independient (en un Gubierno d'o PSOE) (Margarita Robles) Desayuno Nueva Economía Forum (40056259734) 2018 (cropped).jpg

(1) Menisterio d'Esfensa
(2) Menisterio d'Esfensa Nacional
(3) Menisterio de l'Exercito
(4) Menisterio de Marina
(5) Menisterio de l'Aire
(6) Menisterio de Guerra
(7) Secretaria de l'Espacho de Guerra


Gubierno d'Espanya Logo d'o Gubierno d'Espanya
Menisterios actuals Asuntos Foranos y de Cooperación | Chusticia | Esfensa | Hicienda y Función Publica | Interior | Fomento | Educación, Cultura y Esporte | Emplego y Seguranza Social | Enerchía, Turismo y Achenda Dichital | Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambient | Presidencia y t'as Administacions Territorials | Economía, Industria y Competitividat | Sanidat, Servicios Socials e Igualdat
Lista de menistros Hicienda | Interior | Fomento | Treballo | Educación | Asuntos Foranos | Esfensa | Chusticia | Industria
Antigos menisterios Marina | Aire | Exercito | Gubernación | Vivienda | Información y Turismo | Guerra | Ultramar | Relacions con a CEE