Lista de menistros d'Educación d'Espanya

De Biquipedia
Ir ta: navego, busca

Ista ye a lista d'os menistros d'Educación d'Espanya, en qualsiquiera d'as suyas denominacions historicas dende 1900 dica l'actualidat. Antis de dita data as suyas competencias yeran parti d'o Menisterio de Fomento.

Lista de Menistros[editar | editar código]

Periodo Prencipio Fin Nombre Partito Imachen
Rechencia de
Maria Cristina
(1885-1902)
18 d'abril de 1900 6 de marzo de 1901 Antonio García Alix (1) Antonio García Alix, de Kaulak (cropped).jpg
6 de marzo de 1901 17 de mayo de 1902 Álvaro de Figueroa y Torres (1) Álvaro Figueroa y de Torres Mendieta y Romo, de Kaulak.jpg
Reinato d'
Alifonso XIII
(1902-1923)
17 de mayo de 1902 6 d'aviento de 1902 Álvaro de Figueroa y Torres (1) Liberal Álvaro Figueroa y de Torres Mendieta y Romo, de Kaulak.jpg
6 d'aviento de 1902 20 de chulio de 1903 Manuel Allendesalazar y Muñoz (1) Conservador Mallendesalazar.jpg
20 de chulio de 1903 5 d'aviento de 1903 Gabino Bugallal Araújo (1) Liberal Gabino Bugallal.JPG
5 d'aviento de 1903 16 d'aviento de 1904 Lorenzo Domínguez Pascual (1) Conservador Lorenzo Domínguez Pascual.jpg
16 d'aviento de 1904 8 d'abril de 1905 Juan de la Cierva y Peñafiel (1) Juan de la Cierva Peñafiel.jpg
8 d'abril de 1905[1] 23 de chunio de 1905[1] Carlos Cortezo Prieto (1) Carlos María Cortezo, Director General de Sanidad.jpg
23 de chunio de 1905 31 d'otubre de 1905 Andrés Mellado y Fernández (1) Liberal Andrés Mellado y Fernández.jpg
31 d'otubre de 1905 1 d'aviento de 1905 Manuel de Eguilior y Llaguno (1) Liberal Manuel Eguilior.jpg
1 d'aviento de 1905 9 de chunio de 1906 Vicente Santamaría de Paredes (1) Liberal
9 de chunio de 1906 6 de chulio de 1906 Alejandro San Martín y Satrústegui (1) Liberal
6 de chulio de 1906 30 de noviembre de 1906 Amalio Gimeno y Cabañas (1) Joaquin Sorolla Retrato de D. Amalio Gimeno.jpg
30 de noviembre de 1906 4 d'aviento de 1906 Pedro Rodríguez de la Borbolla (1)
4 d'aviento de 1906 25 de chinero de 1907 Amalio Gimeno y Cabañas (1) Joaquin Sorolla Retrato de D. Amalio Gimeno.jpg
25 de chinero de 1907 21 d'otubre de 1909 Faustino Rodríguez San Pedro (1) Faustino Rodríguez.jpg
21 d'otubre de 1909 9 de febrero de 1910 Antonio Barroso Castillo (1) Liberal Antonio Barroso, de Christian Franzen.jpg
9 de febrero de 1910 9 de chunio de 1910 Álvaro de Figueroa y Torres (1) Álvaro Figueroa y de Torres Mendieta y Romo, de Kaulak.jpg
9 de chunio de 1910 2 de chinero de 1911 Julio Burell y Cuéllar (1) Liberal Julio Burell, de Compañy.jpg
2 de chinero de 1911 3 d'abril de 1911 Amós Salvador Rodrigáñez (1) Amos Salvador Rodrigañez.JPG
3 d'abril de 1911 12 de marzo de 1912 Amalio Gimeno y Cabañas (1) Joaquin Sorolla Retrato de D. Amalio Gimeno.jpg
12 de marzo de 1912 31 d'aviento de 1912 Santiago Alba Bonifaz (1) Santiago Alba.JPG
31 d'aviento de 1912 13 de chunio de 1913 Antonio López Muñoz (1) Antonio López Muñoz, en Nuevo Mundo.jpg
13 de chunio de 1913 27 d'otubre de 1913 Joaquín Ruiz Jiménez (1) Liberal Joaquín Ruiz Jiménez, de Compañy.jpg
27 d'otubre de 1913 11 d'aviento de 1914 Francisco Bergamín García (1) Francisco Bergamín.JPG
4 de chinero de 1915 25 d'otubre de 1915 Saturnino Esteban Miguel y Collantes (1) Saturnino Esteban Collantes.jpg
25 d'otubre de 1915 9 d'aviento de 1915 Rafael Andrade Navarrete (1)
9 d'aviento de 1915 20 d'abril de 1917 Julio Burell y Cuéllar (1) Liberal Julio Burell, de Compañy.jpg
20 d'abril de 1917 11 de chunio de 1917 José Francos Rodríguez (1) Francos Rodríguez.JPG
11 de chunio de 1917 3 de noviembre de 1917 Rafael Andrade Navarrete (1)
3 de noviembre de 1917 2 de marzo de 1918 Felip Rodés i Baldrich (1) Ramon Casas - MNAC- Felip Rodés- 027593-D 006581.jpg
2 de marzo de 1918 21 de marzo de 1918 Luis Silvela Casado (1) LUIS SILVELA Y CASADO.JPG
23 de marzo de 1918 10 d'otubre de 1918 Santiago Alba Bonifaz (1) Santiago Alba.JPG
10 d'otubre de 1918 9 de noviembre de 1918 Álvaro de Figueroa y Torres (1) Álvaro Figueroa y de Torres Mendieta y Romo, de Kaulak.jpg
9 de noviembre de 1918 5 d'aviento de 1918 Julio Burell y Cuéllar (1) Liberal Julio Burell, de Compañy.jpg
5 d'aviento de 1918 15 d'abril de 1919 Joaquim Salvatella i Gibert (1) Joaquín Salvatella.JPG
15 d'abril de 1919 19 de chulio de 1919 César Silió y Cortés (1) César Silio.JPG
19 de chulio de 1919 12 d'aviento de 1919 José del Prado Palacio (1) Conservador José del Prado Palacios, de Franzen.jpg
12 d'aviento de 1919 5 de mayo de 1920 Natalio Rivas Santiago (1) Natalio Rivas.JPG
5 de mayo de 1920 1 de setiembre de 1920 Luis Espada Guntín (1) Luis Espada, de Manuel Compañy.jpg
1 de setiembre de 1920 29 d'aviento de 1920 Vicente Cabeza de Vaca (1) Vicente Cabeza de Vaca y Fernández de Córdoba, Marqués de Portago, de Compañy.jpg
29 d'aviento de 1920 12 de marzo de 1921 Tomás Montejo y Rica (1)
12 de marzo de 1921 13 d'agosto de 1921 Francisco Aparicio Ruiz (1)
14 d'agosto de 1921 1 d'abril de 1922 César Silió y Cortés (1) César Silio.JPG
1 d'abril de 1922 8 de noviembre de 1922 Tomás Montejo y Rica (1)
8 de noviembre de 1922 5 d'aviento de 1922 César Silió y Cortés (1) César Silio.JPG
Dictadura de
Primo de Rivera
(1923-1931)
3 d'aviento de 1925 28 de chinero de 1930 Eduardo Callejo de la Cuesta (1)
28 de chinero de 1930 24 de febrero de 1930 Jacobo Fitz-James Stuart y Falcó (1) Duques de Alba.jpg
24 de febrero de 1930 18 de febrero de 1931 Elías Tormo Monzó (1) Elías Tormo.jpg
18 de febrero de 1931 14 d'abril de 1931 José Gascón y Marín (1) José Gascón y Marín.JPG
II Republica
(1931-1939)
14 d'abril de 1931 16 d'aviento de 1931 Marcel·lí Domingo i Sanjuan (1) PRRS Marcelino Domingo.JPG
16 d'aviento de 1931 12 de chunio de 1933 Fernando de los Ríos Urruti (1) PSOE
12 de chunio de 1933 12 de setiembre de 1933 Francisco Barnés Salinas (1) PRRS Barnés Salinas, M. Herriot en Espagne, Agence Meurisse (cropped).jpeg
12 de setiembre de 1933 16 d'aviento de 1933 Domingo Barnés Salinas (1) Independient
16 d'aviento de 1933 3 de marzo de 1934 José Pareja Yébenes (1) PRR
3 de marzo de 1934 28 d'abril de 1934 Salvador de Madariaga Rojo (1) Independient Salvador de Madariaga.JPG
28 d'abril de 1934 29 d'aviento de 1934 Filiberto Villalobos González (1) PLD
29 d'aviento de 1934 3 d'abril de 1935 Joaquim Dualde i Gómez (1) PLD
3 d'abril de 1935 6 de mayo de 1935 Ramón Prieto Bances (1) Independient
6 de mayo de 1935 25 de setiembre de 1935 Joaquim Dualde i Gómez (1) PLD
25 de setiembre de 1935 29 d'otubre de 1935 Juan José Rocha i García (1) PRR
29 d'otubre de 1935 14 d'aviento de 1935 Luis Bardají López (1) PRR
14 d'aviento de 1935 30 d'aviento de 1935 Manuel Becerra Fernández (1) PRR
30 d'aviento de 1935 19 de febrero de 1936 Filiberto Villalobos González (1) PCNR
19 de febrero de 1936 13 de mayo de 1936 Marcel·lí Domingo i Sanjuan (1) IR Marcelino Domingo.JPG
13 de mayo de 1936 19 de chulio de 1936 Francisco Barnés Salinas (1) IR Barnés Salinas, M. Herriot en Espagne, Agence Meurisse (cropped).jpeg
19 de chulio de 1936 19 de chulio de 1936 Marcel·lí Domingo i Sanjuan (1) IR Marcelino Domingo.JPG
19 de chulio de 1936 4 de setiembre de 1936 Francisco Barnés Salinas (1) IR
4 de setiembre de 1936 17 de mayo de 1937 Jesús Hernández Tomás (1) PCE
17 de mayo de 1937 5 d'abril de 1938 Jesús Hernández Tomás (2) PCE
5 d'abril de 1938 1 d'abril de 1939 Segundo Blanco González (2) CNT
Dictadura Franquista
(1936-1975)
3 d'otubre de 1936 30 de chinero de 1938 José María Pemán Pemartín (3) José María Pemán.png
30 de chinero de 1938 9 d'agosto de 1939 Pedro Sainz Rodríguez (4)
9 d'agosto de 1939 18 de chulio de 1951 José Ibáñez Martín (4)
18 de chulio de 1951 16 de febrero de 1956 Joaquín Ruiz-Giménez Cortés (4) Joaquín Ruiz-Giménez recibido por Felipe González.jpg
16 de febrero de 1956 10 de chulio de 1962 Jesús Rubio García-Mina (4) Visita de ministros dentro de los actos conmemorativos del Tricentenario de la Paz de los Pirineos y II Reunión Hispano-francesa de estudiantes universitarios - visita por calles del casco antiguo y castillo 2 (cropped).jpg
10 de chulio de 1962 18 d'abril de 1968 Manuel Lora-Tamayo Martín (4) (5)
18 d'abril de 1968 9 de chunio de 1973 José Luis Villar Palasí (5)
9 de chunio de 1973 3 de chinero de 1974 Julio Rodríguez Martínez (5)
3 de chinero de 1974 12 d'aviento de 1975 Cruz Martínez Esteruelas (5)
Reinato de
Chuan Carlos I
(1975- )
12 d'aviento de 1975 5 de chulio de 1976 Carlos Robles Piquer (5)
5 de chulio de 1976 4 de chulio de 1977 Aurelio Menéndez Menéndez (6)
4 de chulio de 1977 25 de febrero de 1978 Íñigo Cavero Lataillade (6) UCD
25 de febrero de 1978 6 d'abril de 1979 Íñigo Cavero Lataillade (5) UCD
6 d'abril de 1979 9 de setiembre de 1980 José Manuel Otero Novas (5) UCD
9 de setiembre de 1980 26 de febrero de 1981 Juan Antonio Ortega (5) UCD
26 de febrero de 1981 2 d'aviento de 1981 Juan Antonio Ortega (7) UCD
2 d'aviento de 1981 2 d'aviento de 1982 Federico Mayor Zaragoza (5) UCD Federico Mayor Zaragoza 1-1.jpg
3 d'aviento de 1982 12 de chulio de 1988 José María Maravall (5) PSOE (Maravall) Javier Solana en la rueda de prensa posterior al Consejo de Ministros junto al ministro de Educación y Ciencia (cropped).jpeg
12 de chulio de 1988 24 de chunio de 1992 Javier Solana Madariaga (5) PSOE Javier Solana (2007).jpg
24 de chunio de 1992 12 de chulio de 1993 Alfredo Pérez Rubalcaba (5) PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba 2010.png
13 de chulio de 1993 3 de chulio de 1995 Gustavo Suárez Pertierra (5) PSOE Gustavo Suárez2.jpg
3 de chulio de 1995 5 de mayo de 1996 Jerónimo Saavedra (5) PSOE Jerónimo Saavedra, presidente del Gobierno de Canarias, recibido en La Moncloa por Felipe González.jpg
6 de mayo de 1996 20 de chinero de 1999 Esperanza Aguirre (8) PP Esperanza Aguirre y Francisco Marhuenda (cropped).jpg
20 de chinero de 1999 27 d'abril de 2000 Mariano Rajoy Brey (8) PP Mariano Rajoy 2016 (portrait).jpg
28 d'abril de 2000 18 d'abril de 2004 Pilar del Castillo (9) PP Flickr - europeanpeoplesparty - EPP CONVENTION ON CLIMATE CHANGE IN MADRID (6-7 FEBRUARY 2008) (455).jpg
18 d'abril de 2004 11 d'abril de 2006 María Jesús San Segundo (5) PSOE María Jesús San Segundo.jpg
11 d'abril de 2006 13 d'abril de 2008 Mercedes Cabrera (5) PSOE Mercedes Cabrera.jpg
14 d'abril de 2008 7 d'abril de 2009 Mercedes Cabrera (10) PSOE Mercedes Cabrera.jpg
7 d'abril de 2009 21 d'aviento de 2011 Ángel Gabilondo Pujol (6) Independient Ángel Gabilondo 2011 (cropped).jpg
22 d'aviento de 2011 26 de chunio de 2015 José Ignacio Wert (9) Indep. José Ignacio Wert 2013 (cropped).jpg
Reinato de
Felipe VI
(2014 - hue)
22 d'aviento de 2011 26 de chunio de 2015 José Ignacio Wert (9) PP José Ignacio Wert 2013 (cropped).jpg
26 de chunio de 2015 Hue Íñigo Méndez de Vigo (9) PP Iñigo Méndez de Vigo visita la radio escuela municipal M21 - 02 (cropped).jpg
  • (1) Menisterio d'Instrucción Publica y Bellas Artes
  • (2) Menisterio d'Instrucción Publica y Sanidat
  • (3) Comisión de Cultura y Amostranza d'a Chunta Tecnica de l'Estato.
  • (4) Menisterio d'Educación Nacional
  • (5) Menisterio d'Educación y Sciencia
   
  • (6) Menisterio d'Educación
  • (7) Menisterio d'Educación y Universidat
  • (8) Menisterio d'Educación y Cultura
  • (9) Menisterio d'Educación, Cultura y Esporte
  • (10) Menisterio d'Educación, Politica Social y Esporte

Veyer tamién[editar | editar código]

Referencias[editar | editar código]


Gubierno d'Espanya Logo d'o Gubierno d'Espanya
Menisterios actuals Asuntos Foranos y de Cooperación | Chusticia | Esfensa | Hicienda y Función Publica | Interior | Fomento | Educación, Cultura y Esporte | Emplego y Seguranza Social | Enerchía, Turismo y Achenda Dichital | Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambient | Presidencia y t'as Administacions Territorials | Economía, Industria y Competitividat | Sanidat, Servicios Socials e Igualdat
Lista de menistros Hicienda | Interior | Fomento | Treballo | Educación | Asuntos Foranos | Esfensa | Chusticia | Industria
Antigos menisterios Marina | Aire | Exercito | Gubernación | Vivienda | Información y Turismo | Guerra | Ultramar | Relacions con a CEE