Ir al contenido

Europe

De Biquipedia
Iste articlo ye en proceso de cambio enta la ortografía oficial de Biquipedia (la Ortografía de l'aragonés de l'Academia Aragonesa d'a Luenga). Puez aduyar a completar este proceso revisando l'articlo, fendo-ie los cambios ortograficos necesarios y sacando dimpués ista plantilla.
Europe
Nombre {{{Nombre_de_naiximiento}}}
Embotada {{{Alias}}}
Naixió {{{Naiximiento}}}
Murió {{{Muerte}}}
Información musical
Orichen Upplands Väsby, Suecia
Estilo Hard rock, Glam rock
Ocupancia {{{Ocupancia}}}
Instrumentos {{{Instrumento}}}
Tiempo 1979 - 1992, 2003 - ...
Discograficas {{{Discografica}}}
Relacionau con {{{Artistas_relacionaus}}}
Pachina web Pachina oficial
Miembros
Joey Tempest
John Norum
John Levén
Mic Michaeli
Ian Haugland
Atros miembros
Peter Olsson
Marcel Jacob
Tony Reno
Kee Marcello

Europe ye un grupo sueco de hard rock y glam metal, estando activa musicalment en dos periodos dende 1979 dica 1992 y dende 2003 dica l'actualidat. Ye una d'as collas con mas exito d'a historia de Suecia, habendo vendito mas de 15 millons d'albums en tot o mundo.

O suyo gran reconoiximiento internacional fue con o suyo tercer treballo The Final Countdown a on yeran encluyitas as suyas cancions mas conoixitas, The Final Countdown, a balada Carrie y Cherokee que estioron grans exitos mundials.

Discografía

[editar | modificar o codigo]
  • 1983: Europe.
  • 1984: Wings of Tomorrow.
  • 1986: The Final Countdown.
  • 1988: Out of This World.
  • 1991: Prisoners in Paradise.
  • 2004: Start from the Dark.
  • 2006: Secret Society.
  • 2009: Last Look at Eden.
  • 2012: Bag of Bones.
[editar | modificar o codigo]