Lista de menistros de Treballo d'Espanya

De Biquipedia
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

Ista ye a lista d'os menistros de Treballo d'Espanya, en qualsiquiera d'as suyas denominacions historicas dende a suya creyación en 1920 dica l'actualidat.

Lista de menistros[editar | editar código]

Periodo Prencipio Fin Nombre Partito Imachen
Reinato
d'Alifonso XIII
(1902-1923)
8 de mayo de 1920 13 de marzo de 1921 Carlos Cañal y Migolla (6) Carlos Cañal.JPG
13 de marzo de 1921 14 d'agosto de 1921 Eduardo Sanz y Escartín (6) Eduardo Sanz Escartín.png
14 d'agosto de 1921 8 de marzo de 1922 Leopoldo Matos y Massieu (6) Leopoldo Matos.JPG
8 de marzo de 1922 7 d'aviento de 1922 Abilio Calderón Rojo (12) Abilio Calderón, Director General de Obras Públicas.jpg
7 d'aviento de 1922 3 de setiembre de 1923 Joaquín Chapaprieta Torregrosa (12) Joaquín Chapaprieta.jpg
3 de setiembre de 1923 15 de setiembre de 1923 Luis Armiñán Pérez (12)
Dictadura de
Primo de Rivera
(1923-1931)
17 de setiembre de 1923 21 d'aviento de 1923 Alejandro García Martín (12)
21 d'aviento de 1923 7 de febrero de 1924 Juan Flórez Posada (12)
7 de febrero de 1924 3 de noviembre de 1928 Eduard Aunós Pérez (12) Eduardo Aunós.jpg
3 de noviembre de 1928 30 de chinero de 1930 Eduard Aunós Pérez (4) Eduardo Aunós.jpg
30 de chinero de 1930 18 de febrero de 1931 Pedro Sangro y Ros de Olano (4)
18 de febrero de 1931 14 d'abril de 1931 Gabriel Maura Gamazo (4) Gabriel Maura Gamazo, de Kaulak.jpg
II Republica
(1931-1939)
14 d'abril de 1931 12 de setiembre de 1933 Francisco Largo Caballero (1) PSOE Largo Caballero.jpg
12 de setiembre de 1933 8 d'octubre de 1933 Ricardo Samper Ibáñez (1) PRR
8 d'octubre de 1933 16 d'aviento de 1933 Carles Pi i Sunyer (1) ERC
16 d'aviento de 1933 28 d'abril de 1934 Josep Estadella i Arnó (1) PRR
28 d'abril de 1934 4 d'octubre de 1934 Josep Estadella i Arnó (2) PRR
4 d'octubre de 1934 3 d'abril de 1935 Josep Oriol Anguera de Sojo (2) CEDA
3 d'abril de 1935 6 de mayo de 1935 Eloy Vaquero Cantillo (2) PRR
6 de mayo de 1935 25 de setiembre de 1935 Federico Salmón Amorín (2) CEDA
25 de setiembre de 1935 14 d'aviento de 1935 Federico Salmón Amorín (3) CEDA
14 d'aviento de 1935 30 d'aviento de 1935 Alfredo Martínez y García-Argüelles (3) PLD
30 d'aviento de 1935 19 de febrero de 1936 Manuel Becerra Fernández (3) PC
19 de febrero de 1936 13 de mayo de 1936 Enrique Ramos y Ramos (2) IR
13 de mayo de 1936 19 de chulio de 1936 Joan Lluhí i Vallescà (2) ERC
19 de chulio de 1936 19 de chulio de 1936 Bernardo Giner de los Ríos García (2) UR
19 de chulio de 1936 4 de setiembre de 1936 Joan Lluhí i Vallescà (2) ERC
4 de setiembre de 1936 4 de noviembre de 1936 Josep Tomàs i Piera (2) ERC
4 de noviembre de 1936 17 de mayo de 1937 Anastasio de Gracia Villarrubia (4) PSOE
17 de mayo de 1937 17 d'agosto de 1938 Jaume Aiguader i Miró (5) ERC
17 d'agosto de 1938 1 d'abril de 1939 Josep Moix i Regàs (5) PSUC
Franquismo
(1936-1975)
3 d'octubre de 1936 30 de chinero de 1938 Alejandro Gallo Artacho (6)
30 de chinero de 1938 9 d'agosto de 1939 Pedro González-Bueno y Bocos (13)
9 d'agosto de 1939 20 de mayo de 1941 Joaquín Benjumea Burín (7)
20 de mayo de 1941 25 de febrero de 1957 José Antonio Girón de Velasco (6)
25 de febrero de 1957 10 de chulio de 1962 Fermín Sanz-Orrio y Sanz (6)
10 de chulio de 1962 29 d'octubre de 1969 Jesús Romeo Gorría (6)
29 d'octubre de 1969 11 de marzo de 1975 Licinio de la Fuente y de la Fuente (6) Licinio de la Fuente (1970).jpg
11 de marzo de 1975 12 d'aviento de 1975 Fernando Suárez González (6)
Reinato de
Chuan Carlos I
(1975-2014)
12 d'aviento de 1975 5 de chulio de 1976 José Solís Ruiz (6)
5 de chulio de 1976 4 de chulio de 1977 Álvaro Rengifo Calderón (6)
4 de chulio de 1977 28 de febrero de 1978 Manuel Jiménez de Parga (6) UCD Jiménez de Parga.jpg
28 de febrero de 1978 3 de mayo de 1980 Rafael Calvo Ortega (6) UCD
3 de mayo de 1980 9 de setiembre de 1980 Salvador Sánchez Terán (6) UCD Sánchez Terán.jpg
9 de setiembre de 1980 26 de febrero de 1981 Félix Manuel Pérez Miyares (6) UCD
26 de febrero de 1981 2 d'aviento de 1981 Jesús Sancho Rof (8) UCD
2 d'aviento de 1981 2 d'aviento de 1982 Santiago Rodríguez Miranda (9) UCD
3 d'aviento de 1982 25 de chulio de 1986 Joaquín Almunia Amann (9) PSOE Joaquin Almunia Mercosul.jpg
26 de chulio de 1986 2 de mayo de 1990 Manuel Chaves González (9) PSOE Manuel Chaves.jpg
2 de mayo de 1990 12 de chulio de 1993 Luis Martínez Noval (9) PSOE
13 de chulio de 1993 5 de mayo de 1996 José Antonio Griñán Martínez (9) PSOE José Antonio Griñán 2012 (cropped).jpg
6 de mayo de 1996 20 de chinero de 1999 Javier Arenas Bocanegra (10) PP Javierarenaspp.jpg
20 de chinero de 1999 21 de febrero de 2000 Manuel Pimentel Siles (10) PP Manuel Pimentel 2007 (cropped).jpg
21 de febrero de 2000 10 de chulio de 2002 Juan Carlos Aparicio Pérez (10) PP Juan Carlos Aparicio.jpg
10 de chulio de 2002 17 d'abril de 2004 Eduardo Zaplana (10) PP Eduardo Zaplana en la rueda de prensa posterior al Consejo de Ministros (cropped).jpg
18 d'abril de 2004 12 d'abril de 2008 Jesús Caldera (10) PSOE Jesús Caldera en la Conferencia Politica del PSOE de 2010.jpg
12 d'abril de 2008 20 d'octubre de 2010 Celestino Corbacho Chaves (11) PSOE Consejo de Ministros - Fernández de la Vega y Corbacho 02 (cropped).jpg
20 d'octubre de 2010 21 d'aviento de 2011 Valeriano Gómez (11) PSOE Gomez 2011.jpg
22 d'aviento de 2011 En o cargo Fátima Báñez (14) PP Fatima Bañez.JPG
Reinato de
Felipe VI
(2014 - hue)
22 d'aviento de 2011 En o cargo Fátima Báñez (14) PP Fatima Bañez.JPG

Notas[editar | editar código]

  • (1) Menisterio de Treballo y Previsión Social
  • (2) Menisterio de Treballo, Sanidat y Previsión Social
  • (3) Menisterio de Treballo, Sanidat y Chusticia
  • (4) Menisterio de Treballo y Previsión
  • (5) Menisterio de Treballo y Asistencia Social*
  • (6) Menisterio de Treballo
  • (7) Menisterio de Agricultura y Treballo
   
  • (8) Menisterio de Treballo, Sanidat y Seguranza Social
  • (9) Menisterio de Treballo y Seguranza Social
  • (10) Menisterio de Treballo y Asuntos Socials
  • (11) Menisterio de Treballo y Inmigración
  • (12) Menisterio de Treballo, Comercio y Industria
  • (13) Menisterio de Acción y Organización Sindical
  • (14) Menisterio d'Emplego y Seguranza Social

Vinclos externos[editar | editar código]


Gubierno d'Espanya Logo d'o Gubierno d'Espanya
Menisterios actuals Asuntos Foranos y de Cooperación | Chusticia | Esfensa | Hicienda y Función Publica | Interior | Fomento | Educación, Cultura y Esporte | Emplego y Seguranza Social | Enerchía, Turismo y Achenda Dichital | Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambient | Presidencia y t'as Administacions Territorials | Economía, Industria y Competitividat | Sanidat, Servicios Socials e Igualdat
Lista de menistros Hicienda | Interior | Fomento | Treballo | Educación | Asuntos Foranos | Esfensa | Chusticia | Industria
Antigos menisterios Marina | Aire | Exercito | Gubernación | Vivienda | Información y Turismo | Guerra | Ultramar | Relacions con a CEE