Lista de menistros d'Asuntos Foranos d'Espanya

De Biquipedia
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

Ista ye a lista d'os menistros d'Asuntos Foranos d'Espanya, en qualsiquiera d'as suyas denominacions historicas dende 1808 dica l'actualidat.

Lista de menistros[editar | editar código]

Periodo Prencipio Fin Nombre Partito Imachen
Reinato
de
Chusé I

(1808-1813)
7 de chulio de 1808 27 de chunio de 1813 Mariano Luis de Urquijo
Chunta
Suprema
Central

(1808-1812)
15 d'octubre de 1808 13 d'octubre de 1809 Pedro Cevallos Guerra (4)
13 d'octubre de 1809 30 d'octubre de 1809 Eusebio de Bardaixí y de Azara (4)
30 d'octubre de 1809 6 de febrero de 1812 Francisco Saavedra (4) Francisco de Saavedra (Goya).jpg
6 de febrero de 1812 23 de chunio de 1812 Eusebio de Bardaixí y de Azara (4)
23 de chunio de 1812 27 de setiembre de 1812 Carlos Martínez de Irujo y Tacón (3) Carlos Martínez de Irujo y Tacón.jpg
27 de setiembre de 1812 11 de chulio de 1813 Pedro Gómez Labrador (4) Vicente López Portaña - Portrait of the Marquis of Labrador, Spanish Ambassador to the Congress of Vienna of 1815 - Google Art Project.jpg
11 de chulio de 1813 10 d'octubre de 1813 Antonio Cano Ramírez de Arellano (4) Interín
10 d'octubre de 1813 6 d'aviento de 1813 Juan O'Donojú (4) Interín JuanODonoju.jpg
6 d'aviento de 1813 4 de mayo de 1814 José Luyando (4) Interín
Reinato
de
Ferrando
VII

(1814-1833)
4 de mayo de 1814 15 de noviembre de 1814 José Miguel de Carvajal y Manrique (4)
15 de noviembre de 1814 30 d'octubre de 1816 Pedro Cevallos Guerra (4)
30 d'octubre de 1816 14 de setiembre de 1818 José García de León y Pizarro (4)
14 de setiembre de 1818 12 de setiembre de 1819 Carlos Martínez de Irujo y Tacón (4) Interín Carlos Martínez de Irujo y Tacón.jpg
12 de setiembre de 1819 18 de marzo de 1820 Joaquín José de Melgarejo y Saurín (4)
18 de marzo de 1820 2 de marzo de 1821 Evaristo Pérez de Castro (1) Evaristo Pérez de Castro.jpg
2 de marzo de 1821 8 de chinero de 1822 Eusebio de Bardaixí y de Azara (1) Interín
8 de chinero de 1822 24 de chinero de 1822 Ramón López Pelegrín (1) Interín
24 de chinero de 1822 30 de chinero de 1822 José Gabriel de Silva-Bazán y Waldstein (1) Silva-bazan.JPG
30 de chinero de 1822 28 de febrero de 1822 Ramón López Pelegrín (1) Interín
28 de febrero de 1822 5 d'agosto de 1822 Francisco Martínez de la Rosa (1) MartinezRosa-1-.jpg
5 d'agosto de 1822 25 d'abril 1823 Evaristo Fernández de San Miguel (1) Evaristo Fernández de San Miguel, duque de San Miguel.jpg
25 d'abril de 1823 7 de mayo de 1823 José Manuel Vadillo Hernández (1) Interín
13 de mayo de 1823 29 d'agosto de 1823 José María Pando (1) Jose maria pando-.jpg
4 de setiembre de 1823 30 de setiembre de 1823 José Luyando (1)
30 de setiembre de 1823 2 d'aviento de 1823 Victor Damián Sáez (4)
2 d'aviento de 1823 18 de chinero de 1824 Carlos Martínez de Irujo y Tacón (4) Carlos Martínez de Irujo y Tacón.jpg
18 de chinero de 1824 11 de chulio de 1824 Narciso Heredia y Begines de los Ríos (4) Conde de Ofalia.JPG
11 de chulio de 1824 24 d'octubre de 1825 Francisco Cea Bermúdez (4) Francisco Cea Bermúdez.jpg
24 d'octubre de 1825 19 d'agosto de 1826 Pedro Alcántara Álvarez de Toledo y Salm-Salm (4) Pedro de Alcántara Álvarez de Toledo y Salm Salm, XIII duque del Infantado (Museo del Prado).jpg
19 d'agosto de 1826 20 de chinero de 1832 Manuel González Salmón (4) Interín
20 de chinero de 1832 1 d'octubre de 1832 Antonio de Saavedra y Frígola (4) Interín
1 d'octubre de 1832 29 de noviembre de 1833 Francisco Cea Bermúdez (4) Francisco Cea Bermúdez.jpg
Rechencia
de
Maria
Cristina

(1833-1840)
29 de noviembre de 1833 15 de chinero de 1834 Francisco Cea Bermúdez (1) Francisco Cea Bermúdez.jpg
15 de chinero de 1834 7 de chunio de 1835 Francisco Martínez de la Rosa (1) MartinezRosa-1-.jpg
7 de chunio de 1835 14 de setiembre de 1835 José María Queipo de Llano (1) José María Queipo de Llano, conde de Toreno (Museo del Prado).jpg
14 de setiembre de 1835 4 d'octubre de 1835 Miguel Ricardo de Álava Don Miguel Ricardo de Alava by William Salter cropped.jpg
4 d'octubre de 1835 27 d'abril de 1836 Juan Álvarez Mendizabal Interín Juan Álvarez Mendizábal.jpg
27 d'abril de 1836 15 de mayo de 1836 Ildefonso Díez de Rivera Ildefonso Diez de Rivera.jpg
15 de mayo de 1836 14 d'agosto de 1836 Francisco Javier de Istúriz (1) Francisco Javier Istúriz.jpg
14 d'agosto de 1836 18 d'agosto de 1837 José María Calatrava (1) José María Calatrava.jpg
18 d'agosto de 1837 16 d'aviento de 1837 Eusebio de Bardaixí y de Azara (1)
16 d'aviento de 1837 6 de setiembre de 1838 Narciso Heredia y Begines de los Ríos (1) Conde de Ofalia.JPG
6 de setiembre de 1838 9 d'aviento de 1838 Bernardino V Fernández de Velasco (1) Bernardino Fernández de Velasco y Benavides-Duque de Frías.JPG
9 d'aviento de 1838 19 de chulio de 1840 Evaristo Pérez de Castro (1) Evaristo Pérez de Castro.jpg
20 de chulio de 1840 29 d'agosto de 1840 Mauricio Carlos de Onís (1)
29 d'agosto de 1840 11 de setiembre de 1840 Juan Antoine y Zayas (1) Interín
11 de setiembre de 1840 16 de setiembre de 1840 Vicente Sancho (1) Vicente Sancho redondeado.png
Rechencia
de
Baldomero Espartero

(1840-1843)
16 de setiembre de 1840 20 de mayo de 1841 Joaquín María Ferrer (1) Joaquín María Ferrer por Francisco de Goya.jpg
20 de mayo de 1841 17 de chunio de 1842 Antonio González y González (1) Antonio González González.jpg
17 de chunio de 1842 9 de mayo de 1843 Ildefonso Díez de Rivera (1) Interín Ildefonso Diez de Rivera.jpg
9 de mayo de 1843 19 de mayo de 1843 Manuel María de Aguilar (1)
19 de mayo de 1843 30 de chulio de 1843 Olegario de los Cuetos (1) Interín
Reinato d'
Isabel II
(1843-1868)
25 de chulio de 1843 20 de noviembre de 1843 Joaquín de Frías (1) Interín
20 de noviembre de 1843 29 de noviembre de 1843 Salustiano de Olózaga Almandoz (1) Salustiano Olózaga.jpg
29 de noviembre de 1843 3 de mayo de 1844 Luis González Bravo (1) Interín Luis Gonzales Bravo.jpg
3 de de mayo de 1844 1 de chulio de 1844 Manuel de la Pezuela y Ceballos (1)
1 de chulio de 1844 21 d'agosto de 1844 Ramón María Narváez (1) Interín Ramon Maria Narvaez.jpg
21 d'agosto de 1844 12 de febrero de 1846 Francisco Martínez de la Rosa (1) MartinezRosa-1-.jpg
12 de febrero de 1846 16 de marzo de 1846 Manuel Pando Fernández de Pinedo (1)
16 de marzo de 1846 5 d'abril de 1846 Ramón María Narváez (1) Interín Ramon Maria Narvaez.jpg
5 d'abril de 1846 28 de chinero de 1847 Francisco Javier de Istúriz (1) Francisco Javier Istúriz.jpg
28 de chinero de 1847 28 de marzo de 1847 Carlos Martínez de Irujo y McKean (1)
28 de marzo de 1847 31 d'agosto de 1847 Joaquín Francisco Pacheco (1) JoaquinFranciscoPacheco.jpg
31 d'agosto de 1847 12 de setiembre de 1847 Antonio Caballero (1) Interín
12 de setiembre de 1847 4 d'octubre de 1847 Modesto Cortázar (1)
4 d'octubre de 1847 23 d'octubre de 1847 Ramón María Narváez (1) Ramon Maria Narvaez.jpg
23 d'octubre de 1847 29 de chulio de 1848 Carlos Martínez de Irujo y McKean (1)
29 de chulio de 1848 19 d'octubre de 1849 Pedro José Pidal (1) Pedro José Pidal Carniado 1877 Dioscoro Puebla.jpg
19 d'octubre de 1849 20 d'octubre de 1849 Salvador Cea Bermúdez (1)
20 d'octubre de 1849 14 de chinero de 1851 Pedro José Pidal (1) Pedro José Pidal Carniado 1877 Dioscoro Puebla.jpg
14 de chinero de 1851 5 d'abril de 1851 Manuel Bertrán de Lis y Ribes (1)
5 d'abril de 1851 7 d'agosto de 1852 Manuel Pando Fernández de Pinedo (1)
7 d'agosto de 1852 14 d'aviento de 1852 Manuel Bertrán de Lis y Ribes (1)
14 d'aviento de 1852 10 de chinero de 1853 Gabriel Aristizábal Reutt (1)
10 de chinero de 1853 14 d'abril de 1853 Federico Roncali (1) GobernadorFedericoRoncali.jpg
14 d'abril de 1853 21 de chunio de 1853 Luis López de la Torre Ayllón (1)
21 de chunio de 1853 18 de chulio de 1854 Ángel Calderón de la Barca (1)
18 de chulio de 1854 30 de chulio de 1854 Luis Mayans y Enríquez de Navarra (1) Luis Mayáns Enríquez de Navarra por Vicente Palmaroli.jpg
30 de chulio de 1854 29 de noviembre de 1854 Joaquín Francisco Pacheco (1) JoaquinFranciscoPacheco.jpg
29 de noviembre de 1854 6 de chunio de 1855 Claudio Antón de Luzuriaga (1)
6 de chunio de 1855 14 de chulio de 1856 Juan Zabala de la Puente (1) Juan de Zavala y de la Puente.jpg
14 de chulio de 1856 12 d'octubre de 1856 Nicomedes Pastor Díaz (1)
12 d'octubre de 1856 15 d'octubre de 1857 Pedro José Pidal (1) Pedro José Pidal Carniado 1877 Dioscoro Puebla.jpg
15 d'octubre de 1857 25 d'octubre de 1857 Leopoldo Augusto de Cueto (1) Interín Leopoldo Augusto de Cueto, nuevo académico de San Fernando.jpg
25 d'octubre de 1857 14 de chinero de 1858 Francisco Martínez de la Rosa (1) MartinezRosa-1-.jpg
14 de chinero de 1858 30 de chunio de 1858 Francisco Javier de Istúriz (1) Francisco Javier Istúriz.jpg
30 de chunio de 1858 17 de chinero de 1863 Saturnino Calderón Collantes (1) Saturnino Calderon Collantes.jpg
17 de chinero de 1863 2 de marzo de 1863 Francisco Serrano y Domínguez (1) Francisco-serrano.jpg
2 de marzo de 1863 17 de chinero de 1864 Manuel Pando Fernández de Pinedo (1)
17 de chinero de 1864 1 de marzo de 1864 Lorenzo Arrazola (1) Lorenzo Arrazola y García.jpg
1 de marzo de 1864 16 de setiembre de 1864 Joaquín Francisco Pacheco (1) JoaquinFranciscoPacheco.jpg
16 de setiembre de 1864 10 d'aviento de 1864 Alejandro Llorente (1) Alejandro Llorente Llanas.jpg
10 d'aviento de 1864 8 de chunio de 1865 Antonio Benavides (1) Antonio Benavides.jpg
8 de chunio de 1865 21 de chunio de 1865 Lorenzo Arrazola (1) Interín Lorenzo Arrazola.jpg
21 de chunio de 1865 10 de chulio de 1866 Manuel Bermúdez de Castro y Díez (1) Interín
13 de chulio de 1866 9 de chunio de 1867 Eusebio Calonge (1)
9 de chunio de 1867 27 de chunio de 1867 Alejandro de Castro Casal (1) Alejandro de Castro.jpg
27 de chunio de 1867 23 d'abril de 1868 Lorenzo Arrazola (1) Lorenzo Arrazola.jpg
23 d'abril de 1868 30 de setiembre de 1868 Joaquín de Roncali y Ceruti (1)
Sesenio
Democratico

(1868-1871)
8 d'octubre de 1868 18 de chunio de 1869 Juan Álvarez Lorenzana (1)
18 de chunio de 1869 1 de noviembre de 1869 Manuel Silvela y de Le Vielleuze (1) Manuel Silvela de Le Vielleuze.JPG
1 de noviembre de 1869 9 de chunio de 1870 Cristino Martos Balbi (1) Cristino Martos.jpg
9 de chunio de 1870 25 d'aviento de 1870 Práxedes Mateo Sagasta (1) Portrait of Praxedes Mateo Sagasta.jpg
25 d'aviento de 1870 4 de chinero de 1871 Juan Bautista Topete (1) JuanBatistaTopeteYCarballoPorRafaelMonleón.jpg
Reinato d'Amadeu I
(1871-1873)
4 de chinero de 1871 24 de chulio de 1871 Cristino Martos Balbi (1) Cristino Martos.jpg
24 de chulio de 1871 5 d'octubre de 1871 Fernando Fernández de Córdova Valcárcel (1) Interín
5 d'octubre de 1871 20 de noviembre de 1871 José Malcampo (1) Interín José Malcampo, 3rd Marquis of San Rafael.jpg
20 de noviembre de 1871 26 de mayo de 1872 Bonifacio de Blas (1)
26 de mayo de 1872 13 de chunio de 1872 Augusto Ulloa (1) Augusto Ulloa, en La Ilustración Española y Americana.jpg
13 de chunio de 1872 12 de febrero de 1873 Cristino Martos Balbi (1) Cristino Martos.jpg
I Republica
(1873-1874)
12 de febrero de 1873 11 de chunio de 1873 Emilio Castelar (1) Emilio Castelar Ripoll 1901 Joaquín Sorolla y Bastida.jpg
11 de chunio de 1873 28 de chunio de 1873 José Muro y López-Salgado (1)
28 de chunio de 1873 18 de chulio de 1873 Eleuterio Maisonnave Cutayar (1) Eleuterio Maisonnave.jpg
18 de chulio de 1873 8 de setiembre de 1873 Santiago Soler i Pla (1) Santiago Soler y Pla, ministro de Ultramar, en viaje a Cuba.jpg
8 de setiembre de 1873 3 de chinero de 1874 José Carvajal Hué (1) José Carvajal y Hue.jpg
3 de chinero de 1874 13 de mayo de 1874 Práxedes Mateo Sagasta (1) Portrait of Praxedes Mateo Sagasta.jpg
13 de mayo de 1874 31 d'aviento de 1874 Augusto Ulloa (1) Augusto Ulloa, en La Ilustración Española y Americana.jpg
Reinato d'Alifonso XII
(1874-1885)
31 d'aviento de 1874 12 de setiembre de 1875 Alejandro de Castro Casal (1) Alejandro de Castro.jpg
12 de setiembre de 1875 2 d'aviento de 1875 Emilio Alcalá Galiano (1)
2 d'aviento de 1875 14 de chinero de 1876 Fernando Calderón Collantes (1)
14 de chinero de 1876 7 de marzo de 1879 Manuel Silvela y de Le Vielleuze (1) Manuel Silvela de Le Vielleuze.JPG
7 de marzo de 1876 15 de marzo de 1879 Francisco de Borja Queipo de Llano (1) Interín Anonimo-francisco de borja queipo.JPG
15 de marzo de 1879 16 de mayo de 1879 Mariano Roca de Togores y Carrasco (1) Marques-de-Molins.jpg
16 de mayo de 1879 9 d'aviento de 1879 Carlos Manuel O'Donnell (1) Carlos ODonnel 1903.jpg
9 d'aviento de 1879 20 de chinero de 1880 Francisco de Borja Queipo de Llano (1) Anonimo-francisco de borja queipo.JPG
20 de chinero de 1879 19 de marzo de 1880 Antonio Cánovas del Castillo (1) Interín Canovas2.jpg
19 de marzo de 1880 8 de febrero de 1881 José Elduayen Gorriti (1) José de Elduayen 1885.jpg
8 de febrero de 1881 13 d'octubre de 1883 Antonio Aguilar y Correa (1) Antonio Aguilar y Correa, 1892.jpg
13 d'octubre de 1883 18 de chinero de 1884 Servando Ruíz Gómez (1) Servando Ruiz Gomez.jpg
18 de chinero de 1884 27 de noviembre de 1885 José Elduayen Gorriti (1) José de Elduayen 1885.jpg
Rechencia de
Maria Cristina
(1885-1902)
27 de noviembre de 1885 14 de chunio de 1888 Segismundo Moret y Prendergast (1) Liberal Segismundo Moret 1881.png
14 de chunio de 1888 5 de chulio de 1890 Antonio Aguilar y Correa (1) Liberal Antonio Aguilar y Correa, 1892.jpg
5 de chulio de 1890 11 d'aviento de 1892 Carlos Manuel O'Donnell Álvarez y Abreu (1) Conservador Carlos ODonnel 1903.jpg
11 d'aviento de 1892 5 d'abril de 1893 Antonio Aguilar y Correa (1) Liberal Antonio Aguilar y Correa, 1892.jpg
5 d'abril de 1893 4 de noviembre de 1894 Segismundo Moret y Prendergast (1) Liberal Segismundo Moret 1881.png
4 de noviembre de 1894 23 de marzo de 1895 Alejandro Groizard y Gómez de la Serna (1)
23 de marzo de 1895 19 de chinero de 1896 Carlos Manuel O'Donnell Álvarez y Abreu (1) Conservador Carlos ODonnel 1903.jpg
19 de chinero de 1896 5 de marzo de 1896 José Elduayen Gorriti (1) Conservador José de Elduayen 1885.jpg
5 de marzo de 1896 4 d'octubre de 1897 Carlos Manuel O'Donnell Álvarez y Abreu (1) Conservador Carlos ODonnel 1903.jpg
4 d'octubre de 1897 18 de mayo de 1898 Pío Gullón Iglesias (1) Liberal Pío Gullón.jpg
18 de mayo de 1898 24 de mayo de 1898 José Gutiérrez de Agüera (1) Liberal
24 de mayo de 1898 4 de marzo de 1899 Juan Manuel Sánchez y Gutiérrez de Castro (1) Liberal JuanManuelSanchezyGutierrezdeCastro DuquedeAlmodovar.jpg
4 de marzo de 1899 18 d'abril de 1900 Francisco Silvela Le Vielleuze (1) Conservador Francisco Silvela.JPG
18 d'abril de 1900 6 de marzo de 1901 Ventura García Sancho Ibarrondo (1) Conservador
6 de marzo de 1901 17 de mayo de 1902 Juan Manuel Sánchez y Gutiérrez de Castro (1) Liberal JuanManuelSanchezyGutierrezdeCastro DuquedeAlmodovar.jpg
Reinato d'Alifonso XIII
(1902-1923)
17 de mayo de 1902 6 d'aviento de 1902 Juan Manuel Sánchez y Gutiérrez de Castro (1) Liberal JuanManuelSanchezyGutierrezdeCastro DuquedeAlmodovar.jpg
6 d'aviento de 1902 20 de chulio de 1903 Buenaventura Abarzuza Ferrer (1) Liberal Buenaventura Abarzuza, de Franzen.jpg
20 de chulio de 1903 5 d'aviento de 1903 Manuel Mariátegui y Vinyals (1) Conservador Manuel Mariátegui y Vinyals, Conde de San Bernardo.jpg
5 d'aviento de 1903 16 de desembre de 1904 Faustino Rodríguez San Pedro (1) Conservador Faustino Rodríguez.jpg
16 d'aviento de 1904 27 de chinero de 1905 Ventura García Sancho Ibarrondo (1) Conservador
27 de chinero de 1905 23 de chunio de 1905 Wenceslao Ramírez de Villaurrutia (1) Conservador Wenceslao Ramírez de Villaurrutia, en Nuevo Mundo.jpg
23 de chunio de 1905 31 d'octubre de 1905 Felipe Sánchez Román (1) Liberal
31 d'octubre de 1905 1 d'aviento de 1905 Pío Gullón Iglesias (1) Liberal Pío Gullón.jpg
1 d'aviento de 1905 23 de chunio de 1906 Juan Manuel Sánchez y Gutiérrez de Castro (1) Liberal JuanManuelSanchezyGutierrezdeCastro DuquedeAlmodovar.jpg
23 de chunio de 1906 1 de chulio de 1906 Emilio de Ojeda y Perpiñán (1) Interín
1 de chulio de 1906 6 de chulio de 1906 Juan Pérez Caballero y Ferrer (1) Liberal Juan Pérez Caballero, de Christian Franzen.jpg
6 de chulio de 1906 30 de noviembre de 1906 Pío Gullón Iglesias (1) Liberal Pío Gullón.jpg
30 de noviembre de 1906 25 de chinero de 1907 Juan Pérez Caballero y Ferrer (1) Liberal Juan Pérez Caballero, de Christian Franzen.jpg
25 de chinero de 1907 21 d'octubre de 1909 Manuel Allendesalazar Muñoz (1) Conservador Mallendesalazar.jpg
21 d'octubre de 1909 9 de febrero de 1910 Juan Pérez Caballero y Ferrer (1) Liberal Juan Pérez Caballero, de Christian Franzen.jpg
9 de febrero de 1910 31 d'aviento de 1912 Manuel García Prieto (1) Liberal Manuel García Prieto.jpg
31 d'aviento de 1912 13 de chunio de 1913 Juan Navarro Reverter (1) Liberal Juan Navarro Reverter.jpg
13 de chunio de 1913 27 d'octubre de 1913 Antonio López Muñoz (1) Liberal Antonio López Muñoz, en Nuevo Mundo.jpg
27 d'octubre de 1913 9 d'aviento de 1915 Salvador Bermúdez de Castro y O'Lawlor (1) Conservador Salvador Bermúdez de Castro.JPG
9 d'aviento de 1915 25 de febrero de 1916 Miguel Villanueva y Gómez (1) Liberal Miguel Villanueva y Gómez in 1915.jpg
25 de febrero de 1916 30 d'abril de 1916 Álvaro de Figueroa y Torres (1) Interín Liberal
30 d'abril de 1916 19 d'abril de 1917 Amalio Gimeno y Cabañas (1) Liberal Joaquin Sorolla Retrato de D. Amalio Gimeno.jpg
19 d'abril de 1917 11 de chunio de 1917 Juan Alvarado y del Saz (1) Liberal Juan Alvarado, de Debás.jpg
11 de chunio de 1917 3 de noviembre de 1917 Salvador Bermúdez de Castro y O'Lawlor (1) Conservador Salvador Bermúdez de Castro.JPG
3 de noviembre de 1917 22 de marzo de 1918 Manuel García Prieto (1) Liberal Manuel García Prieto.jpg
22 de marzo de 1918 9 de noviembre de 1918 Eduardo Dato e Iradier (1) Conservador EDato.jpg
9 de noviembre de 1918 15 d'abril de 1919 Álvaro de Figueroa y Torres (1) Liberal
15 d'abril de 1919 20 de chulio de 1919 Manuel González Hontoria (1) Liberal Manuel González Hontoria.JPG
20 de chulio de 1919 14 d'agosto de 1921 Salvador Bermúdez de Castro y O'Lawlor (1) Conservador Salvador Bermúdez de Castro.JPG
14 d'agosto de 1921 8 de marzo de 1922 Manuel González Hontoria (1) Liberal Manuel González Hontoria.JPG
8 de marzo de 1922 4 d'aviento de 1922 Joaquín Fernández Prida (1) Conservador Joaquín Fernández Prida.JPG
4 d'aviento de 1922 7 d'aviento de 1922 Francisco Bergamín García (1) Conservador Francisco Bergamín.JPG
7 d'aviento de 1922 15 de setiembre de 1923 Manuel García Prieto (1) Liberal Manuel García Prieto.jpg
Dictadura de
Primo de Rivera
(1923-1931)
15 de setiembre de 1923 3 d'aviento de 1925 Fernando Espinosa de los Monteros y Bermejillo (1)
3 d'aviento de 1925 20 de febrero de 1927 José María Yanguas y Messía (1) Conservador
20 de febrero de 1927 3 de noviembre de 1928 Miguel Primo de Rivera y Orbaneja (1) UP Bundesarchiv Bild 102-09414, Primo de Rivera.jpg
3 de noviembre de 1928 30 de chinero de 1930 Miguel Primo de Rivera y Orbaneja (2) UP Bundesarchiv Bild 102-09414, Primo de Rivera.jpg
30 de chinero de 1930 18 de febrero de 1931 Jacobo Fitz-James Stuart y Falcó (1)
18 de febrero de 1931 14 d'abril de 1931 Álvaro de Figueroa y Torres (1) Liberal
II Republica
(1931-1939)
14 d'abril de 1931 16 d'aviento de 1931 Alejandro Lerroux García (1) Radical Alejandro Lerroux sentado.jpg
16 d'aviento de 1931 12 de chunio de 1933 Lluís de Zulueta i Escolano (1) PRLD
12 de chunio de 1933 12 de setiembre de 1933 Fernando de los Ríos Urruti (1) PSOE
12 de setiembre de 1933 16 d'aviento de 1933 Claudio Sánchez-Albornoz Meduiña (1) Acció Republicana
16 d'aviento de 1933 4 d'octubre de 1934 Leandro Pita Romero (1) Radical
4 d'octubre de 1934 16 de noviembre de 1934 Ricardo Samper Ibáñez (1) Radical
16 de noviembre de 1934 25 de setiembre de 1935 Juan José Rocha i García (1) Radical
25 de setiembre de 1935 29 d'octubre de 1935 Alejandro Lerroux García (1) Radical
29 d'octubre de 1935 30 d'aviento de 1935 José Martínez de Velasco (1) Agrario
30 d'aviento de 1935 19 de febrero de 1936 Joaquín Urzáiz Cadaval (1)
19 de febrero de 1936 19 de chulio de 1936 Augusto Barcia Trelles (1) Acció Republicana
19 de chulio de 1936 19 de chulio de 1936 Justino de Azcárate y Flórez (1) PNR
19 de chulio de 1936 4 de setiembre de 1936 Augusto Barcia Trelles (1) Acción Republicana
4 de setiembre de 1936 17 de mayo de 1937 Julio Álvarez del Vayo (1) PSOE
17 de mayo de 1937 5 d'abril de 1938 José Giral Pereira (1) Izquierda Republicana
5 d'abril de 1938 5 de marzo de 1939 Julio Álvarez del Vayo (1) PSOE
5 de marzo de 1939 1 d'abril de 1939 Julián Besteiro (1) PSOE Julián Besteiro.JPG
Franquismo
(1936-1975)
31 de chinero de 1938 9 d'agosto de 1939 Francisco Gómez-Jordana Sousa (2)
9 d'agosto de 1939 16 d'octubre de 1940 Juan Luis Beigbeder Atienza (2)
16 d'octubre de 1940 3 de setiembre de 1942 Ramón Serrano Suñer (2)
3 de setiembre de 1942 3 d'agosto de 1944 Francisco Gómez-Jordana Sousa (2)
3 d'agosto de 1944 20 de chulio de 1945 José Félix de Lequerica Erquiza (2)
20 de chulio de 1945 25 de febrero de 1957 Alberto Martín-Artajo Álvarez (2)
25 de febrero de 1957 29 d'octubre de 1969 Fernando María de Castiella Maíz (2)
29 d'octubre de 1969 11 de chunio de 1973 Gregorio López-Bravo de Castro (2)
11 de chunio de 1973 30 de chinero de 1974 Laureà López Rodó (2)
30 de chinero de 1974 11 d'aviento de 1975 Pedro Cortina Mauri (2)
Reinato de
Chuan Carlos I
(1975-2014)
11 d'aviento de 1975 7 de chulio de 1976 José María de Areilza (2) CD
7 de chulio de 1976 8 de setiembre de 1980 Marcelino Oreja Aguirre (2) UCD
8 de setiembre de 1980 2 d'aviento de 1982 José Pedro Pérez-Llorca (2) UCD
2 d'aviento de 1982 4 de chulio de 1985 Fernando Morán López (2) PSOE
4 de chulio de 1985 24 de chunio de 1992 Francisco Fernández Ordóñez (2) PSOE
24 de chunio de 1992 18 d'aviento de 1995 Javier Solana Madariaga (2) PSOE Javier Solana (2007).jpg
18 d'aviento de 1995 5 de mayo de 1996 Carlos Westendorp Cabeza (2) PSOE Carlos Westendorp.jpg
5 de mayo de 1996 27 d'abril de 2000 Abel Matutes Juan (2) PP Abel Matutes.jpg
27 d'abril de 2000 9 de chulio de 2002 Josep Piqué i Camps (2) PP Josep Piqué en 2008.jpg
9 de chulio de 2002 17 d'abril de 2004 Ana Palacio Vallelersundi (2) PP Ana Palacio.jpg
17 d'abril de 2004 20 d'octubre de 2010 Miguel Ángel Moratinos Cuyaubé (3) PSOE Spanish fm Moratinos.jpg
20 d'octubre de 2010 22 d'aviento de 2011 Trinidad Jiménez García-Herrera (3) PSOE Trini conversando con la militancia de Mejorada.jpg
22 d'aviento de 2011 4 de noviembre de 2016 José Manuel García-Margallo y Marfil (3) PP Garcia-Margallo2.jpg
Reinato de Felipe VI
(2014-hue)
4 de noviembre de 2016 7 de chunio de 2018 Alfonso María Dastis Quecedo (3) PP Alfonso Dastis 2016 (cropped).jpg
7 de chunio de 2018 En o cargo Josep Borrell (5) PSOE Josep Borrell in 2018 (cropped).jpg

Notas[editar | editar código]

  • (1) Menisterio d'Estato
  • (2) Menisterio d'Asuntos Foranos
  • (3) Menisterio d'Asuntos Foranos y de Cooperación
  • (4) Primera Secretaria d'Estato
  • (5) Menisterio d'Asuntos Foranos, Unión Europea y Cooperación

Bibliografia[editar | editar código]


Gubierno d'Espanya Logo d'o Gubierno d'Espanya
Menisterios actuals Asuntos Foranos y de Cooperación | Chusticia | Esfensa | Hicienda y Función Publica | Interior | Fomento | Educación, Cultura y Esporte | Emplego y Seguranza Social | Enerchía, Turismo y Achenda Dichital | Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambient | Presidencia y t'as Administacions Territorials | Economía, Industria y Competitividat | Sanidat, Servicios Socials e Igualdat
Lista de menistros Hicienda | Interior | Fomento | Treballo | Educación | Asuntos Foranos | Esfensa | Chusticia | Industria
Antigos menisterios Marina | Aire | Exercito | Gubernación | Vivienda | Información y Turismo | Guerra | Ultramar | Relacions con a CEE