Lista de Secretarios d'Estato d'os Estatos Unitos

De Biquipedia
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

Ista ye a lista d'os Secretarios d'Estato d'os Estatos Unitos:


Lista de Secretarios d’Estato[editar | editar código]

Partitos

   Independent

   Federalista

   Democrata-Republicán

   Democrata

   Whig

   Republicán

Status

   Exerce como Secretario d'Estato

   En funcions

# Imachen Nombre Estato Inicio Fin President
John Jay John Jay Nueva York 26 de setiembre de 1789 22 de marzo de 1790 George Washington
1 Thomas Jefferson Thomas Jefferson Virchinia 22 de marzo de 1790 31 d'aviento de 1793 George Washington
2 Edmund Randolph Edmund Randolph Virchinia 2 de chinero de 1794 20 d'agosto de 1795 George Washington
3 Timothy Pickering Timothy Pickering Pennsilvania 20 d'agosto de 1795 10 d'aviento de 1795 George Washington
John Adams
10 d’aviento de 1795 12 de mayo de 1800
Charles Lee Charles Lee Virchinia 13 de mayo de 1800 5 de chunio de 1800 John Adams
4 John Marshall John Marshall Virchinia 13 de chunio de 1800 4 de marzo de 1801 John Adams
Levi Lincoln Levi Lincoln, Sr. Massachusetts 5 de marzo de 1801 1 de mayo de 1801 Thomas Jefferson
5 James Madison James Madison Virchinia 2 de mayo de 1801 3 de marzo de 1809 Thomas Jefferson
6 Robert Smith Robert Smith Maryland 6 de marzo de 1809 1 d'abril de 1811 James Madison
7 James Monroe James Monroe Virchinia 2 d'abril de 1811 30 de setiembre de 1814 James Madison
30 de setiembre de 1814 28 de febrero de 1815
28 de febrero de 1815 3 de marzo de 1817
John Graham Kentucky 4 de marzo de 1817 9 de marzo de 1817 James Monroe
Richard Rush Pennsilvania 10 de marzo de 1817 22 de setiembre de 1817 James Monroe
8 John Quincy Adams John Quincy Adams Massachusetts 5 de marzo de 1817 3 de marzo de 1825 James Monroe
Daniel Brent 4 de marzo de 1825 7 de marzo de 1825 John Quincy Adams
9 Henry Clay Henry Clay Kentucky 7 de marzo de 1825 3 de marzo de 1829 John Quincy Adams
James Alexander Hamilton Nueva York 4 de marzo de 1829 27 de marzo de 1829 Andrew Jackson
10 Martin Van Buren Martin Van Buren Nueva York 28 de marzo de 1829 23 de mayo de 1831 Andrew Jackson
11 Edward Livingston Edward Livingston Loisiana 24 de mayo de 1831 29 de mayo de 1833 Andrew Jackson
12 Louis McLane Louis McLane Delaware 29 de mayo de 1833 30 de chunio de 1834 Andrew Jackson
13 John Forsyth John Forsyth Cheorchia 1 de chulio de 1834 3 de marzo de 1841 Andrew Jackson
Martin Van Buren
Jacob L. Martin 4 de marzo de 1841 5 de marzo de 1841 William Henry Harrison
14 Daniel Webster Daniel Webster Massachusetts 6 de marzo de 1841 8 de mayo de 1843 William Harrison
John Tyler
Hugh S. Legaré Carolina d’o Sud 9 de mayo de 1843 20 de chunio de 1843 John Tyler
William S. Derrick 21 de chunio de 1843 23 de chunio de 1843 John Tyler
15 Abel P. Upshur Abel P. Upshur Virchinia 24 de chunio de 1843 23 de chulio de 1843 John Tyler
24 de chulio de 1843 28 de febrero de 1844
John Nelson Maryland 29 de febrero de 1844 31 de marzo de 1844 John Tyler
16 John C. Calhoun John C. Calhoun Carolina d’o Sud 1 d'abril de 1844 10 de marzo de 1845 John Tyler
17 James Buchanan James Buchanan Pennsilvania 10 de marzo de 1845 7 de marzo de 1849 James K. Polk
18 John M. Clayton John M. Clayton Delaware 8 de marzo de 1849 22 de chulio de 1850 Zachary Taylor
Millard Fillmore
19 Daniel Webster Daniel Webster Massachusetts 23 de chulio de 1850 24 d'octubre de 1852 Millard Fillmore
Charles M. Conrad Charles M. Conrad Loisiana 25 d'octubre de 1852 5 de novembre de 1852 Millard Fillmore
20 Edward Everett Edward Everett Massachusetts 6 de novembre de 1852 3 de marzo de 1853 Millard Fillmore
William Hunter Rhode Island 4 de marzo de 1853 7 de marzo de 1853 Franklin Pierce
21 William L. Marcy William L. Marcy Nueva York 7 de marzo de 1853 6 de marzo de 1857 Franklin Pierce
22 Lewis Cass Lewis Cass Michigan 6 de marzo de 1857 14 d'aviento de 1860 James Buchanan
William Hunter Rhode Island 15 d'aviento de 1860 16 d'aviento de 1860 James Buchanan
23 Jermiah S. Black Jeremiah S. Black Pennsilvania 17 d'aviento de 1860 5 de marzo de 1861 James Buchanan
24 William M. Seward William H. Seward Nueva York 5 de marzo de 1861 4 de marzo de 1869 Abraham Lincoln
Andrew Johnson
25 Elihu B. Washburne Elihu B. Washburne Illinois 5 de marzo de 1869 16 de marzo de 1869 Ulysses S. Grant
26 Hamilton Fish Hamilton Fish Nueva York 17 de marzo de 1869 12 de marzo de 1877 Ulysses S. Grant
27 William M. Evarts William M. Evarts Nueva York 12 de marzo de 1877 7 de marzo de 1881 Rutherford B. Hayes
28 James G. Blaine James G. Blaine Maine 7 de marzo de 1881 19 d'aviento de 1881 James A. Garfield
Chester A. Arthur
29 Frederick T. Frelinghuysen Frederick T. Frelinghuysen Nova Jersey 19 d'aviento de 1881 6 de marzo de 1885 Chester Arthur
30 Thomas F. Bayard Thomas F. Bayard, Sr. Delaware 7 de marzo de 1885 6 de marzo de 1889 Grover Cleveland
31 James G. Blaine James G. Blaine Maine 7 de marzo de 1889 4 de chunio de 1892 Benjamin Harrison
William F. Wharton William F. Wharton Massachusetts 4 de chunio de 1892 29 de chunio de 1892 Benjamin Harrison
32 John W. Foster John W. Foster Indiana 29 de chunio de 1892 23 de febrero de 1893 Benjamin Harrison
William F. Wharton William F. Wharton Massachusetts 24 de febrero de 1893 6 de marzo de 1893 Benjamin Harrison
Grover Cleveland
33 Walter Q. Gresham Walter Q. Gresham Illinois 7 de marzo de 1893 28 de mayo de 1895 Grover Cleveland
Edwin F. Uhl Michigan 28 de mayo de 1895 9 de chunio de 1895 Grover Cleveland
34 Richard Olney Richard Olney Massachusetts 10 de chunio de 1895 5 de marzo de 1897 Grover Cleveland
35 John Sherman John Sherman Ohio 6 de marzo de 1897 27 d'abril de 1898 William McKinley
36 William R. Day William R. Day Ohio 28 d'abril de 1898 16 de setiembre de 1898 William McKinley
Alvey A. Adee Alvey A. Adee Nueva York 17 de setiembre de 1898 29 de setiembre de 1898 William McKinley
37 John Hay John Hay Districto de Columbia 30 de setiembre de 1898 1 de chulio de 1905 William McKinley
Theodore Roosevelt
Francis B. Loomis Francis B. Loomis Ohio 1 de chulio de 1905 18 de chulio de 1905 Theodore Roosevelt
38 Elihu Root Elihu Root Nueva York 19 de chulio de 1905 27 de chinero de 1909 Theodore Roosevelt
39 Robert Bacon Robert Bacon Nueva York 27 de chinero de 1909 5 de marzo de 1909 Theodore Roosevelt
40 Philander C. Knox Philander C. Knox Pennsilvania 6 de marzo de 1909 5 de marzo de 1913 William Howard Taft
41 William Jennings Bryan William Jennings Bryan Nebraska 5 de marzo de 1913 9 de chunio de 1915 Woodrow Wilson
42 Robert Lansing Robert Lansing Nueva York 9 de chunio de 1915 23 de chunio de 1915 Woodrow Wilson
24 de chunio de 1915 13 de febrero de 1920
Frank Polk Nueva York de febrero de 14, 1920 de marzo de 12, 1920 Woodrow Wilson
43 Bainbridge Colby Bainbridge Colby Nueva York 23 de marzo de 1920 4 de marzo de 1921 Woodrow Wilson
44 Charles Evans Hughes Charles Evans Hughes Nueva York 5 de marzo de 1921 4 de marzo de 1925 Warren G. Harding
Calvin Coolidge
45 Frank B. Kellogg Frank B. Kellogg Minnesota 5 de marzo de 1925 28 de marzo de 1929 Calvin Coolidge
Herbert Hoover
46 Henry L. Stimson Henry L. Stimson Nueva York 28 de marzo de 1929 4 de marzo de 1933 Herbert Hoover
47 Cordell Hull Cordell Hull Tennessee 4 de marzo de 1933 30 de novembre de 1944 Franklin D. Roosevelt
48 Edward Stettinius, Jr. Edward Stettinius, Jr. Virchinia 1 d'aviento de 1944 27 de chunio de 1945 Franklin D. Roosevelt
Harry S. Truman
Joseph Grew Joseph Grew New Hampshire 28 de chunio de 1945 3 de chulio de 1945 Harry S. Truman
49 James F. Byrnes James F. Byrnes Carolina d’o Sud 3 de chulio de 1945 21 de chinero de 1947 Harry S. Truman
50 George Marshall George Marshall Pennsilvania 21 de chinero de 1947 20 de chinero de 1949 Harry S. Truman
51 Dean Acheson Dean Acheson Connecticut 21 de chinero de 1949 20 de chinero de 1953 Harry S. Truman
Harrison F. Matthews Maryland 20 de chinero de 1953 21 de chinero de 1953 Dwight D. Eisenhower
52 John Foster Dulles John Foster Dulles Nueva York 21 de chinero de 1953 22 d'abril de 1959 Dwight D. Eisenhower
53 Christian Herter Christian Herter Massachusetts 22 d'abril de 1959 20 de chinero de 1961 Dwight D. Eisenhower
Livingston T. Merchant Livingston T. Merchant Districto de Columbia 20 de chinero de 1961 21 de chinero de 1961 John F. Kennedy
54 Dean Rusk Dean Rusk Nueva York 21 de chinero de 21, 1961 20 de chinero de 20, 1969 John F. Kennedy
Lyndon B. Johnson
Charles E. Bohlen Charles E. Bohlen Washington, DC 20 de chinero de 1969 22 de chinero de 1969 Richard Nixon
55 William P. Rogers William P. Rogers Maryland 22 de chinero de 1969 3 de setiembre de 1973 Richard Nixon
Kenneth Rush Kenneth Rush Florida 3 de setiembre de 1973 22 de setiembre de 1973 Richard Nixon
56 Henry Kissinger Henry Kissinger Districto de Columbia 22 de setiembre de 1973 20 de chinero de 1977 Richard Nixon
Gerald Ford
Philip Habib California 20 de chinero de 1977 23 de chinero de 1977 Jimmy Carter
57 Cyrus Vance Cyrus Vance Nueva York 23 de chinero de 1977 28 d'abril de 1980 Jimmy Carter
Warren Christopher Warren Christopher[1] California 28 d'abril de 1980 2 de mayo de 1980 Jimmy Carter
David D. Newsom[1] 2 de mayo de 1980 3 de mayo de 1980 Jimmy Carter
Richard N. Cooper[1] 3 de mayo de 1980 Jimmy Carter
David D. Newsom[1] 3 de mayo de 1980 4 de mayo de 1980 Jimmy Carter
Warren Christopher Warren Christopher[1] California 4 de mayo de 1980 8 de mayo de 1980 Jimmy Carter
58 Edmund Muskie Edmund Muskie Maine 8 de mayo de 1980 20 de chinero de 1981 Jimmy Carter
59 Alexander Haig Alexander Haig Connecticut 22 de chinero de 1981 5 de chulio de 1982 Ronald Reagan
Walter John Stoessel Walter J. Stoessel California 5 de chulio de 1982 16 de chulio de 1982 Ronald Reagan
60 George P. Shultz George P. Shultz California 16 de chulio de 1982 20 de chinero de 1989 Ronald Reagan
Michael Armacost Maryland 20 de chinero de 1989 25 de chinero de 1989 George H. W. Bush
61 James Baker James Baker Texas 25 de chinero de 1989 23 d'agosto de 1992 George H. W. Bush
62 Lawrence Eagleburger Lawrence Sidney
Eagleburger
Florida 23 d'agosto de 1992 8 d'aviento de 1992 George H. W. Bush
8 d'aviento de 1992 20 de chinero de 1993
Arnold Kanter[2] Virchinia 20 de chinero de 1993 Bill Clinton
Frank G. Wisner Frank G. Wisner[2] 20 de chinero de 1993 Bill Clinton
63 Warren Christopher Warren Christopher California 20 de chinero de 1993 17 de chinero de 1997 Bill Clinton
64 Madeline Albright Madeleine Albright Districto de Columbia 27 de chinero de 1997 20 de chinero de 2001 Bill Clinton
65 Colin Powell Colin Powell Nueva York 20 de chinero de 2001 26 de chinero de 2005 George W. Bush
66 Condoleezza Rice Condoleezza Rice California 26 de chinero de 2005 20 de chinero de 2009 George W. Bush
William Joseph Burns William Joseph Burns Districto de Columbia 20 de chinero de 2009 21 de chinero de 2009 Barack Obama
67 Hillary Rodham Clinton Hillary Rodham Clinton Nueva York 21 de chinero de 2009 1 de febrero de 2013 Barack Obama
68 John Kerry John Kerry Massachusetts 1 de febrero de 2013[3] 20 de chinero de 2017 Barack Obama
69 Rex Tillerson Rex Tillerson Texas 1 de febrero de 2017 31 de marzo de 2018 Donald Trump
John J Sullivan.jpg John J. Sullivan Massachusetts 1 d'abril de 2018 Hue Donald Trump

Referencias[editar | editar código]

Veyer tamién[editar | editar código]

Vinclos externos[editar | editar código]