Lista d'os museus más vesitatos d'o Reino Unito

De Biquipedia
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
British Museum, Londres
Tate Modern, Londres
National Gallery, Londres
Natural History Museum, Londres
Victoria and Albert Museum, Londres

Iste articlo muestra os museus más vesitatos d'o Reino Unito (incluyendo-se as galerías d'arte). A lista ye basata en os datos d'o anyo 2012 d'os miembros d'a Association of Leading Visitor Attractions[1].

Posición Museu Ciudat País Vesitants
1 British Museum Londres Flag of England.svg Anglaterra 5.575.946
2 Tate Modern Londres Flag of England.svg Anglaterra 5.318.688
3 National Gallery Londres Flag of England.svg Anglaterra 5.163.902
4 Natural History Museum Londres Flag of England.svg Anglaterra 5.021.762
5 Victoria and Albert Museum Londres Flag of England.svg Anglaterra 3.231.700
6 Science Museum Londres Flag of England.svg Anglaterra 2.989.000
7 National Portrait Gallery Londres Flag of England.svg Anglaterra 2.096.858
8 National Museum of Scotland Edimburgo Flag of Scotland.svg Escocia 1.893.521
9 Tate Britain Londres Flag of England.svg Anglaterra 1.534.781
10 Saatchi Gallery[2] Londres Flag of England.svg Anglaterra 1.413.605
11 Royal Academy of Arts Londres Flag of England.svg Anglaterra 1.200.000
12 National Maritime Museum Londres Flag of England.svg Anglaterra 1.128.944
13 Kelvingrove Art Gallery & Museum Glasgow Flag of Scotland.svg Escocia 1.037.594
14 Museum of Liverpool Liverpool Flag of England.svg Anglaterra 1.011.056
15 Riverside Museum Glasgow Flag of Scotland.svg Escocia 1.008.092
16 Scottish National Gallery Edimburgo Flag of Scotland.svg Escocia 961.311
17 Imperial War Museum Londres Flag of England.svg Anglaterra 957.952
18 Ashmolean Museum Oxford Flag of England.svg Anglaterra 846.180
19 Merseyside Maritime Museum Liverpool Flag of England.svg Anglaterra 845.709
20 Birmingham Museum and Art Gallery Birmingham Flag of England.svg Anglaterra 764.341
21 World Museum Liverpool Liverpool Flag of England.svg Anglaterra 716.579
22 National Railway Museum York Flag of England.svg Anglaterra 716.000
23 Museum of Science and Industry Manchester Flag of England.svg Anglaterra 682.000
24 Royal Observatory (Greenwich) Londres Flag of England.svg Anglaterra 628.982
25 Tate Liverpool Liverpool Flag of England.svg Anglaterra 620.124
26 St Fagans National History Museum[3] Cardiff Flag of Wales.svg Galas 600.735
27 Gallery of Modern Art Glasgow Flag of Scotland.svg Escocia 595.977
28 Oxford University Museum of Natural History Oxford Flag of England.svg Anglaterra 548.672
29 National Media Museum Bradford Flag of England.svg Anglaterra 504.000
30 National War Museum Edimburgo Flag of Scotland.svg Escocia 492.743
31 National Museum Cardiff Cardiff Flag of Wales.svg Galas 447.399
32 International Slavery Museum Liverpool Flag of England.svg Anglaterra 444.070
33 V&A Museum of Childhood Londres Flag of England.svg Anglaterra 427.200
34 Imperial War Museum Duxford Duxford Flag of England.svg Anglaterra 375.323
35 Pitt Rivers Museum Oxford Flag of England.svg Anglaterra 372.542
36 Churchill War Rooms Londres Flag of England.svg Anglaterra 343.690
37 Walker Art Gallery Liverpool Flag of England.svg Anglaterra 337.799
38 Imperial War Museum North Manchester Flag of England.svg Anglaterra 328.523
39 Scottish National Portrait Gallery Edimburgo Flag of Scotland.svg Escocia 327.980
40 Scottish National Gallery of Modern Art Edimburgo Flag of Scotland.svg Escocia 314.814

Veyer tamién[editar | editar código]

Referencias[editar | editar código]