Diferencia entre revisiones de «Novelda»

De Biquipedia
Contenido eliminado Contenido añadido
MerlIwBot (descutir | contrebucions)
m Robot Adhibito: cbk-zam:Novelda
m r2.7.3) (Robot Suprimito: cbk-zam:Novelda
Linia 38: Linia 38:
[[ar:نوفيلدا]]
[[ar:نوفيلدا]]
[[ca:Novelda]]
[[ca:Novelda]]
[[cbk-zam:Novelda]]
[[de:Novelda]]
[[de:Novelda]]
[[en:Novelda]]
[[en:Novelda]]

Versión d'o 09:39 3 mar 2013

Plantilla:Localidat Espanya

Novelda ye un municipio de la provincia d'Alicant, situato en la comarca de lo Vinalopón Meyo. La suya población ye de 27.104 habitants (2010), en una superficie de 75,7 km² y una densidat de población de 358 hab/km².

Mugas

Novelda en relación con los municipios de la redolada

Lo suyo termin municipal muga con Montfort, Asp, La Romana, Monòver, Elda y Petrer.

Toponimia

Veyemos Nonouella en la "Cronica de Sant Chuan de la Penya" quan parlan de tractatos de mugas entre la Corona d'Aragón y lo Reino de Castiella:

Et depues de algun tiempo el Rey de Portogal Don Dionis, cobdiciando quel rey Don Jayme et el rey Don Ferrando de Castilla fuessen amigos et bien querients et paz et amor fuesse entrellos, et vn dia todos los ditos tres Reyes se ajustoron en Taraçona et vnion fizieron contra el rey de Granada, et el dito rey Don Jayme rendió la ciudat de Murcia al dito de Castiella mas retuuose Orihuela, Guardamar, Alicant, Elche et Criuillen, la Muela, la Valdella et de Nonouella et Fauaniella, et muytos de otros castiellos roqueros. Et el Rey de Castiella dió su filla por muller al infant Don Jayme fillo primogénito del rey Don Jayme, mas cada uno era en fuert chica edat constituydos. Et fué assi enpresso entre entramos los ditos Reyes que el vno es á ssaber el Rey de Aragon, sitias la ciudat de Almeria, et el otro es á ssaber el Rey de Castiella sitiara Aljazira de Alfrada.