Diferencia entre revisiones de «Piedrafita de Tena»

De Biquipedia
Contenido eliminado Contenido añadido
Sin resumen de edición
Sin resumen de edición
Linia 1: Linia 1:
{{Grafía_87}}
{{Localidá Aragón
{{Localidá Aragón
|nombre = Piedrafita de Tena
|nombre = Piedrafita de Tena
Linia 16: Linia 15:


== Historia ==
== Historia ==
A primera referencia decumental d'a esistenzia de Piedrafita ye de l'año [[1203]].<ref>*{{es}} [http://www.lospirineos.info/tena/piedrafita.htm www.lospirineos.info]</ref>
A primera referencia decumental d'a existencia de Piedrafita ye de l'anyo [[1203]].<ref>*{{es}} [http://www.lospirineos.info/tena/piedrafita.htm www.lospirineos.info]</ref>


D'antis más yera seu d'un concello municipal que encluyiba os lugars [[Bal de Tena|tensinos]] de [[Búbal]] e [[Saqués]], pero en os años 70 s'unió a [[Biescas]].
D'antis mas yera seu d'un concello municipal que encluyiba os lugars [[val de Tena|tensinos]] de [[Búbal]] y [[Saqués]], pero en os anyos 70 s'unió a [[Biescas]].


== Demografía ==
== Demografía ==
En o fogache de l'año [[1488]], bi eba en Piedrafita 10 fuegos. Seguntes o [[censo de población]] de [[1991]], Piedrafita de Tena teneba un total de 39 abitants.
En o fogache de l'anyo [[1488]], bi heba en Piedrafita 10 fuegos. Seguntes o [[censo de población]] de [[1991]], Piedrafita de Tena teneba un total de 39 habitants.


==Patrimonio==
==Patrimonio==
Destacan a ilesia adedicata a San Andreu e a ermita d'a Santa Cruz.
Destacan a ilesia adedicata a Sant Andreu y a ermita d'a Santa Cruz.


Dende agosto de [[2001]] a más se i troba o [[Parque Faunistico de Lacuniacha]]. En a suya redolada bi ha puestos naturals asabelo d'intresants como l'[[ibón de Piedrafita]], a mesma Peñan Telera u o fabar d'[[o Betato]].
Dende agosto de [[2001]] amás se i troba o [[Parque Faunistico de Lacuniacha]]. En a suya redolada bi ha puestos naturals a-saber-lo d'intresants como o [[ibón de Piedrafita]], a mesma [[Penya Telera]] u o fabar d'[[o Betato]].


==Fiestas==
==Fiestas==

Versión d'o 19:53 11 abr 2011

Plantilla:Localidá Aragón Piedrafita de Tena (en castellán Piedrafita de Jaca) ye un lugar situato en o municipio de Biescas, en l'Alto Galligo a los piez d'a Peña Telera.

Historia

A primera referencia decumental d'a existencia de Piedrafita ye de l'anyo 1203.[1]

D'antis mas yera seu d'un concello municipal que encluyiba os lugars tensinos de Búbal y Saqués, pero en os anyos 70 s'unió a Biescas.

Demografía

En o fogache de l'anyo 1488, bi heba en Piedrafita 10 fuegos. Seguntes o censo de población de 1991, Piedrafita de Tena teneba un total de 39 habitants.

Patrimonio

Destacan a ilesia adedicata a Sant Andreu y a ermita d'a Santa Cruz.

Dende agosto de 2001 amás se i troba o Parque Faunistico de Lacuniacha. En a suya redolada bi ha puestos naturals a-saber-lo d'intresants como o ibón de Piedrafita, a mesma Penya Telera u o fabar d'o Betato.

Fiestas

Enrastres externos

Referencias