Silvio Rodríguez

De Biquipedia
Ir ta: navego, busca
Silvio Rodríguez Domínguez
Silvio Rodríguez en a Plaza de Mayo de Buenos Aires (25 de mayo de 2006)
Silvio Rodríguez en a Plaza de Mayo de Buenos Aires (25 de mayo de 2006)
Información personal
Nombre Silvio Rodríguez Domínguez
Embotada El Aprendiz, El Escaramujo
Naixió 29 de noviembre de 1946 en San Antonio de los Baños,
La Habana, Flag of Cuba.svg Cuba
Murió
Información musical
Orichen {{{Orichen}}}
Estilo Autor, Protesta, Folk, Trova, Nueva canción
Ocupancia Compositor, cantaire, guitarrista, productor musical, debuixant, fotografo, diputau
Instrumentos voz, guitarra, piano, armonica, percusión, baixo
Tiempo 1964 - actualidat
Discograficas EGREM, Ojalá
Relacionato con Pablo Milanés
Noel Nicola
Vicente Feliú
Sindo Garay
León Gieco
Pachina web www.zurrondelaprendiz.com

Silvio Rodríguez Domínguez (San Antonio de Los Baños, Cuba, 29 de noviembre de 1946) ye un musico cubano, y un d'os liders d'o movimiento d'a nueva troba cubana.

Arredol d'ell s'ha arroclau una mena d'internacional d'a canción latinoamericana, en a que fan parti compositors y cantaires de tot o continent, como Chico Buarque, de Brasil, Daniel Viglietti, d'Uruguai, Fito Páez, d'Archentina u Jeanette Macari, de Mexico.

Blog "Segunda Cita" y web "Zurrón del Aprendiz"[editar | editar código]

O 9 de mayo de 2010, Silvio Rodríguez encetó a publicación d'o suyo propio blog, clamau "Segunda Cita"

Una anyada dimpués, o 9 de mayo de 2011, Silvio Rodríguez engueró a suya propia web baixo lo títol "Zurrón del Aprendiz".

Discografía[editar | editar código]

Anyo Títol Discografica
1968-69 Pluma en ristre EGREM-CNC
1975 Días y flores EGREM, Ojalá, Fonomusic
1975 Te doy una canción EGREM, Ojalá, Fonomusic
1977 Cuando digo futuro EGREM, Ojalá, Fonomusic
1978 Al final de este viaje EGREM, Ojalá, Fonomusic
1978 Antología EGREM, Ojalá, Fonomusic
1979 Mujeres EGREM, Ojalá, Fonomusic
1980 Rabo de nube EGREM, Ojalá, Fonomusic
1982 Unicornio EGREM, Ojalá, Fonomusic
1984 Tríptico EGREM, Ojalá, Fonomusic
1986 Causas y azares Sonoland
1987 ¡Oh, melancolía!
1987 Memorias
1990 Silvio Rodríguez en Chile
1990 España y Argentina en vivo
1991 Canciones urgentes
1992 Silvio Autobiográfico
1992 Silvio Jerzy Belc y Jorge
1994 Rodríguez EGREM
1996 Domínguez Jezy Belc y Miguel Angel Bárzagas
1998 Descartes Jurek y Maykel
1999 Mariposas Ojalá
2002 Expedición
2003 Cita con ángeles EGREM, Ojalá
2006 Érase que se era EGREM, Ojalá
2010 Segunda cita

Vinclos externos[editar | editar código]