Republica Federal Socialista de Yugoslavia

De Biquipedia
Ir ta: navego, busca
Социјалистичка Федеративна Република Југославијa
Socialistična Federativna Republika Jugoslavija

Republica Federal Socialista de Yugoslavia
Flag of SFR Yugoslavia.svg Free Territory Trieste Flag.svg 1963 — 1992 Flag of Serbia and Montenegro.svg
Flag of Croatia.svg
Flag of the Croatian Republic of Herzeg-Bosnia.svg
Flag of the Republic of Macedonia 1992-1995.svg
Flag of Slovenia.svg
Flag of Bosnia and Herzegovina (1992-1998).svg
Bandera Escudo d'armas
Himno nacional: Hej Sloveni
Situación de
Capital Belgrado
Idioma oficial Serbocroata
Macedonio
Esloveno
Gubierno Estato socialista
President
 • 1953-1980
 • 1980
 • 1980 - 1981
 • 1981 - 1982
 • 1982 - 1983
 • 1983 - 1984
 • 1984 - 1985
 • 1985 - 1986
 • 1986 - 1987
 • 1987 - 1988
 • 1988 - 1989
 • 1989 - 1990
 • 1990 - 1991
 • 1991
 • 1991

Josip Broz "Tito"
Lazar Koliševski
Cvijetin Mijatović
Sergej Kraighe
Petar Stambolić
Mika Špiljak
Veselin Đuranović
Radovan Vlajković
Sinan Hasani
Lazar Mojsov
Raif Dizdarević
Janez Drnovšek
Borisav Jović
Sejdo Bajramović
Stjepan Mesić
 • Cambeo de nomenclatura 1963
 • Desintegración 1992
Población
23.501.094 hab.
0,1 hab/km²
Moneda Dinar yugoslavo
Miembro de: ONU, NOAL, CAME, OSCE

Republica Federal Socialista de Yugoslavia (Socialistična Federativna Republika Jugoslavija) estió un estato europeu formato por 6 republicas federadas: Eslovenia, Bosnia y Herzegovina, Croacia, Serbia, Macedonia y Montenegro. Mugaba con Italia, Austria, Hongría, Rumanía, Bulgaria, Grecia y Albania.

Dende 1963 la Republica Democratica Federal de Yugoslavia cambeo o suyo titol oficial y pasaba a denominarse Republica Federal Socialista de Yugoslavia dica 1992 cuan se desintegró.

Organización política-administrativa[editar | editar código]

Gnome-searchtool.svg
Ta más detalles, veyer l'articlo Organización politico-administrativa d'a Republica Federal Socialista de Yugoslaviaveyer os articlos [[{{{2}}}]] y [[{{{3}}}]]veyer os articlos [[{{{4}}}]], [[{{{5}}}]] y [[{{{6}}}]]veyer os articlos [[{{{7}}}]], [[{{{8}}}]], [[{{{9}}}]] y [[{{{10}}}]].

Internament, o estato yera dividito en 6 republicas socialistas, y 2 provincias socialistas autonomas que yeran part d'a RS Serbia. A capital federal yera Belgrado. Republicas y provincias fueron (en orden alfabetico):

Nombre
Capital
Bandera
Escudo
Localización
Republica Socialista de Bosnia y Herzegovina Sarajevo
Flag of SR Bosnia and Herzegovina.svg
Coat of Arms of the Socialist Republic of Bosnia and Herzegovina.svg
Locator map Bosnia and Herzegovina in Yugoslavia.svg
Republica Socialista de Croacia Zagreb
Flag of SR Croatia.svg
Coat of Arms of the Socialist Republic of Croatia.svg
Locator map Croatia in Yugoslavia.svg
Republica Socialista de Macedonia Skopje
Flag of the SR Macedonia.svg
Coat of arms of Macedonia (1946-2009).svg
Locator map Macedonia in Yugoslavia.svg
Republica Socialista de Montenegro Titogrado
Flag of SR Montenegro.svg
Coat of Arms of the Socialist Republic of Montenegro.svg
Locator map Montenegro in Yugoslavia.svg
Republica Socialista de Serbia
Provincia autonoma socialista de Kosovo
Provincia autonoma socialista de Vojvodina
Belgrado
Pristina
Novi Sad
Flag of SR Serbia.svg
Coat of Arms of the Socialist Republic of Serbia.svg
Locator map Serbia in Yugoslavia.svg
Republica Socialista d'Eslovenia Ljubljana
Flag of SR Slovenia.svg
Coat of Arms of the Socialist Republic of Slovenia.svg
Locator map Slovenia in Yugoslavia.svg