Lista de periodicos d'o mundo por circulación

De Biquipedia
Ir ta: navego, busca

En ista lista apareixen os 100 periodicos diarios mas leitos d'o mundo seguntes a Asociación Mundial de Periodicos (WAN) en 2008. No apareixen os periodicos gratuitos.

Periodico País Circulación (en mils) Luenga Propietario
1 Yomiuri Shimbun Flag of Japan.svg Chapón 14.067 chaponés Yomiuri Shimbun Group
2 Asahi Shimbun Flag of Japan.svg Chapón 12.121 chaponés Asahi Shimbun Group
3 Mainichi Shimbun Flag of Japan.svg Chapón 5.587 chaponés The Mainichi Newspapers Co., Ltd.
4 Nihon Keizai Shimbun Flag of Japan.svg Chapón 4.635 chaponés Nihon Keizai Shimbun, Inc.
5 Chunichi Shimbun Flag of Japan.svg Chapón 4.512 chaponés Chunichi Shimbun Co., Ltd.
6 Bild Flag of Germany.svg Alemanya 3.548 alemán Axel Springer AG
7 Reference News Flag of the People's Republic of China.svg China 3.183 chinés Xinhua News Agency
8 The Times of India Flag of India.svg India 3.146 anglés Bennett, Coleman & Co. Ltd.
9 The Sun Flag of the United Kingdom.svg Reino Unito 2.986 anglés News International
10 People's Daily Flag of the People's Republic of China.svg China 2.808 chinés People's Daily Agency (CCP)
11 Daily Mail Flag of the United Kingdom.svg Reino Unito 2,311 anglés Daily Mail and General Trust
12 The Chosun Ilbo Flag of South Korea.svg Coreya d'o Sud 2,300 corián Chosun Ilbo Co.
13 USA Today Flag of the United States.svg Estatos Unitos 2.293 anglés Gannett Company
14 Tokyo Sports Flag of Japan.svg Chapón 2.230 chaponés  
15 Sankei Shimbun Flag of Japan.svg Chapón 2.204 chaponés Sankei Shimbun Co., Ltd.
16 JoongAng Ilbo Flag of South Korea.svg Coreya d'o Sud 2.200 corián Joongang Media Network
17 Dainik Jagran Flag of India.svg India 2.168 hindi Jagran Prakashan Ltd.
18 Dong-a Ilbo Flag of South Korea.svg Coreya d'o Sud 2.100 corián DongA Ilbo Co.
19 The Wall Street Journal Flag of the United States.svg Estatos Unitos 2.012 anglés News Corporation
20 Nikkan Sports Flag of Japan.svg Chapón 1.868 chaponés Asahi Shimbun Group
21 Yangtse Evening Post Flag of the People's Republic of China.svg China 1.810 chinés Xinhua Daily Press Group
22 Sports Nippon Flag of Japan.svg Chapón 1.800 chaponés Mainichi Shimbun Group
23 Shimbun Akahata Flag of Japan.svg Chapón 1.680 chaponés Japanese Communist Party
24 Guangzhou Daily Flag of the People's Republic of China.svg China 1.680 chinés Guangzhou Daily Newspaper Group
25 Yukan Fuji Flag of Japan.svg Chapón 1.559 chaponés Fujisankei Communications Group
26 Malayala Manorama Flag of India.svg India 1.514 malayalam Malayala Manorama Group
27 Daily Mirror Flag of the United Kingdom.svg Reino Unito 1.494 anglés Trinity Mirror
28 Information Times Flag of the People's Republic of China.svg China 1.480 chinés Guangzhou Daily Newspaper Group
29 Nanfang City News (Guangzhou) Flag of the People's Republic of China.svg China 1.400 chinés Nanfang Media Group
30 Sankei Sports Flag of Japan.svg Chapón 1.368 chaponés Fujisankei Communications Group
31 Anandabazar Patrika Flag of India.svg India 1.277 bengalí ABP Group Limited
32 The Hindu Flag of India.svg India 1.272 anglés Kasturi & Sons Ltd.
33 Amar Ujala Flag of India.svg India 1.230 hindi  
34 Hokkaido Shimbun Flag of Japan.svg Chapón 1.201 chaponés  
35 Thai Rath Flag of Thailand.svg Tailandia 1.200 tailandés  
36 Yangcheng Evening News Flag of the People's Republic of China.svg China 1.170 chinés  
37 Dainik Bhaskar Flag of India.svg India 1.147 hindi  
38 Hindustan Times Flag of India.svg India 1.143 anglés HT Media Ltd.
39 Hindustan Flag of India.svg India 1.142 hindi HT Media Ltd.
40 Chutian Metro Daily Flag of the People's Republic of China.svg China 1.140 chinés  
41 Eenadu Flag of India.svg India 1.250 telugú Ramoji group
42 New Express Flag of the People's Republic of China.svg China 1.132 chinés  
43 Mathrubhumi Flag of India.svg India 1.077 malayalam The mathrubhumi group
44 Qilu Evening News Flag of the People's Republic of China.svg China 1.050 chinés  
45 Global Times Flag of the People's Republic of China.svg China 1.042 chinés  
46 The New York Times Flag of the United States.svg Estatos Unitos 1.038 anglés  
47 Sports Hochi Flag of Japan.svg Chapón 1.015 chaponés Yomiuri Shimbun Group
48 Daily Sports Flag of Japan.svg Chapón 999 chaponés  
49 Xinmin Evening News (Shanghai) Flag of the People's Republic of China.svg China 998 chinés  
50 Yanzhao Metro Daily Flag of the People's Republic of China.svg China 995 chinés  
51 Qianjiang Evening News Flag of the People's Republic of China.svg China 951 chinés  
52 Metro Express Flag of the People's Republic of China.svg China 950 chinés  
53 Today Evening News Flag of the People's Republic of China.svg China 910 chinés  
54 Punjab Kesari Flag of India.svg India 902 hindi  
55 Dinakaran Flag of India.svg India 901 tamil Sun Group
56 Daily News Flag of Thailand.svg Tailandia 900 tailandés  
57 Al-Ahram Flag of Egypt.svg Egipto 900 arabe  
58 Peninsula City News Flag of the People's Republic of China.svg China 900 chinés  
59 Zaman Flag of Turkey.svg Turquía 892 turco  
60 Deccan Chronicle Flag of India.svg India 885 anglés  
61 Kronen Zeitung Flag of Austria.svg Austria 881 alemán  
62 Sakaal Flag of India.svg India 879 marathi  
63 Daily Telegraph Flag of the United Kingdom.svg Reino Unito 874 anglés  
64 Daily Thanthi Flag of India.svg India 854 tamil  
65 Nanfang Daily Flag of the People's Republic of China.svg China 850 chinés  
66 Wuhan Evening News Flag of the People's Republic of China.svg China 850 chinés  
67 Nishinippon Shimbun Flag of Japan.svg Chapón 849 chaponés Nishinippon Shimbun, Inc.
68 Divya Bhaskar Flag of India.svg India 840 gucharatí  
69 Dahe Daily Flag of the People's Republic of China.svg China 830 chinés  
70 Liaoshen Evening News Flag of the People's Republic of China.svg China 826 chinés  
71 Chunichi Sports Flag of Japan.svg Chapón 808 chaponés  
72 Jang Flag of Pakistan.svg Pakistán 800 urdú  
73 Beijing Evening News Flag of the People's Republic of China.svg China 800 chinés  
74 Kom Chad Luek Flag of Thailand.svg Tailandia 800 tailandés  
75 Maeil Economic Daily Flag of South Korea.svg Coreya d'o Sud 800 corián  
76 Western China City News Flag of the People's Republic of China.svg China 800 chinés  
77 Al Gomhuriya Flag of Egypt.svg Echipto 800 arabe  
78 Modern Express Flag of the People's Republic of China.svg China 790 chinés  
79 Ouest-France Flag of France.svg Francia 789 francés  
80 Los Angeles Times Flag of the United States.svg Estatos Unitos 780 anglés Tribune Company
81 AAJ Flag of India.svg India 748 hindi  
82 Daily Express Flag of the United Kingdom.svg Reino Unito 745 anglés  
83 Komsomolskaya Pravda Flag of Russia.svg Rusia 735 ruso Media Partner
84 Daily Star Flag of the United Kingdom.svg Reino Unito 726 anglés  
85 Liberty Times Flag of the Republic of China.svg Taiwán 723 chinés  
86 Shizuoka Shimbun Flag of Japan.svg Chapón 718 chaponés  
87 Chugoku Shimbun Flag of Japan.svg Chapón 718 chaponés  
88 De Telegraaf Flag of the Netherlands.svg Países Baixos 702 alemán  
89 Moskovskij Komsomolets Flag of Russia.svg Rusia 700 ruso  
90 Rakyat Merdeka Flag of Indonesia.svg Indonesia 700 indonesio  
91 Hankook Ilbo Flag of South Korea.svg Coreya d'o Sud 700 corián  
92 Jinling Evening News Flag of the People's Republic of China.svg China 700 chinés  
93 Fakt Flag of Poland.svg Polonia 686 polaco  
94 New York Daily News Flag of the United States.svg Estatos Unitos 681 anglés  
95 New York Post Flag of the United States.svg Estatos Unitos 667 anglés News Corporation
96 Corriere della Sera Flag of Italy.svg Italia 664 italián RCS MediaGroup
97 Khao Sod Flag of Thailand.svg Tailandia 650 tailandés  
98 The Washington Post Flag of the United States.svg Estatos Unitos 635 anglés The Washington Post Company
99 La Repubblica Flag of Italy.svg Italia 624 italián Gruppo Editoriale L'Espresso
100 The Economic Times Flag of India.svg India 620 anglés Bennett, Coleman & Co. Ltd.