Lista de países por población

De Biquipedia
Ir ta: navego, busca

Ista ye una lista de países por población. Os datos proceden d'o CIA World Factbook 2005 y contién estimacions actualizatas a chulio de 2005. Nomás s'incluyen países independients; os territorios dependients u ocupatos s'amostran baixo lo respective país que os gubierna u ocupa.

Nota important: Bi ha diversas fuents de estimacions de población. D'ordinario, os servicios estadisticos de cada país realizan as mesmas. Ista tabla s'amostra con os datos d'una unica fuent de estimacions t'aprevenir a homocheneidat a efectos contimparativos.

Pos País Población (est. 2005)
1 Republica Popular de China

Hong Kong
Macau
Total

1.306.313.812

6.898.686
449.198
1.313.661.696

2 India 1.080.264.388
3 Estatos Unitos

Atol Johnston
Guam
Islas Marianas d'o Norte
Islas Virchens d'EE.UU.
Puerto Rico
Samoa Americana
Total

295.734.134

361
168.564
80.362
108.708
3.911.299
57.881
300.061.309

4 Indonesia 241.973.879
5 Brasil 186.112.794
6 Pakistán 162.419.946
7 Bangladesh 144.319.628
8 Rusia 143.420.309
9 Nicheria 128.765.768
10 Chapón 127.417.244
11 Mexico 106.202.903
12 Filipinas 87.857.473
13 Vietnam 83.535.576
14 Alemanya 82.431.390
15 Echipto 77.505.756
16 Etiopia 73.053.286
17 Turquía 71.517.100
18 Irán 68.017.860
19 Tailandia 64.185.502
20 Francia

Guadalupe
Guayana Francesa
Martinica
Mayotte
Nueva Caledonia
Polinesia Francesa
Reunión
Saint-Pierre y Miquelon
Wallis y Futuna
Total

60.656.178

448.713
195.206
432.900
193.633
216.494
270.485
776.948
7.012
16.025
63.213.894

21 Reino Unito

Anguila
Bermuda
Chibraltar
Guernsey
Jersey
Montserrat
Islas Caimán
Isla de Man
Islas Malvinas
Islas Pitcairn
Islas Turcas y Caicos
Islas Virchens Britanicas
Santa Helena
Total

60.441.457

13.254
65.365
65.228
90.812
9.341
44.270
75.049
2.967
45
20.556
22.643
7.460
60.858.447

22 Republica Democratica d'o Congo 60.764.490
23 Italia 58.103.033
24 Coreya d'o Sud 48.640.671
25 Ucraína 46.996.765
26 Myanmar 46.996.558
27 Espanya 45.116.000
28 Sudafrica 44.344.136
29 Colombia 42.954.279
30 Sudán 40.187.486
31 Archentina 39.537.943
32 Polonia 38.557.984
33 Tanzania 36.766.356
34 Kenia 33.829.590
35 Canadá 32.805.041
36 Marruecos 32.725.847
37 Alcheria 32.531.853
38 Afganistán 29.928.987
39 Perú 27.925.628
40 Nepal 27.676.547
41 Uganda 27.269.482
42 Uzbekistán 26.851.195
43 Arabia Saudí 26.417.599
44 Iraq 26.074.906
45 Venezuela 25.375.281
46 Malaisia 23.953.136
47 Coreya d'o Norte 22.912.177
48 Taiwán 22.894.384
49 Rumanía 22.329.977
50 Ghana 21.946.247
51 Yemen 20.727.063
52 Sri Lanka 20.064.776
53 Mozambique 19.406.703
54 Siria 18.448.752
55 Madagascar 18.040.341
56 Costa de Vori 17.298.040
57 Camerún 16.988.132
58 Países Baixos

Antillas Neerlandesas
Aruba
Total

16.407.491

219.958
71.566
16.698.615

59 Chile 15.980.912
60 Kazaquistán 15.185.844
61 Cambocha 13.636.398
62 Burkina Faso 13.491.736
63 Ecuador 13.363.593
64 Malawi 12.707.464
65 Zimbabwe 12.160.782
66 Nícher 12.162.856
67 Guatemala 12.013.907
68 Angola 11.827.315
69 Senegal 11.706.498
70 Cuba 11.346.670
71 Mali 11.415.261
72 Zambia 11.261.795
73 Serbia y Montenegro 10.829.175
74 Grecia 10.668.354
75 Portugal 10.566.212
76 Belchica 10.364.388
77 Belarrusia 10.300.483
78 Republica Checa 10.241.138
79 Israel

Territorios ocupados:
   Cischordania
   Faixa de Gaza
Total

6.276.883


1.376.289
2.385.615
10.145.715

80 Tunicia 10.074.951
81 Hongría 10.006.835
82 Chad 9.657.069
83 Guinea 9.452.670
84 Republica Dominicana 9.049.595
85 Suecia 9.001.774
86 Bolivia 8.857.870
87 Somalia 8.591.629
88 Ruanda 8.440.820
89 Aití 8.121.622
90 Austria 8.184.691
91 Azerbaichán 7.911.974
92 Burundi 7.795.426
93 Benín 7.649.360
94 Suiza 7.489.370
95 Bulgaria 7.450.349
96 Honduras 7.167.902
97 Tachikistán 7.163.506
98 El Salvador 6.704.932
99 Paraguai 6.347.884
100 Laos 6.217.141
101 Sierra Leone 5.867.426
102 Libia 5.765.563
103 Chordania 5.759.732
104 Papua y Nueva Guinea 5.545.268
105 Dinamarca

Gronlandia
Islas Feroe
Total

5.432.335

56.375
46.962
5.535.672

106 Nicaragua 5.465.100
107 Eslovaquia 5.431.363
108 Togo 5.399.991
109 Finlandia 5.223.442
110 Kirguizistán 5.146.281
111 Turkmenistán 4.952.081
112 Cheorchia 4.677.401
113 Eritrea 4.669.638
114 Noruega

Svalbard
Total

4.593.041

2.701
4.595.741

115 Croacia 4.495.904
116 Republica de Moldavia 4.455.421
117 Bosnia y Herzegovina 4.430.494
118 Singapur 4.425.720
119 Republica Centroafricana 4.237.703
120 Nueva Zelanda

Islas Cook
Tokelau
Total

4.035.461

21.388
1.392
4.058.241

121 Costa Rica 4.016.173
122 Irlanda 4.015.676
123 Liban 3.826.018
124 Republica d'o Congo 3.602.269
125 Lituania 3.596.617
126 Albania 3.563.112
127 Uruguai 3.415.920
128 Panamá 3.140.232
129 Mauritania 3.086.859
130 Omán 3.001.583
131 Armenia 2.982.904
132 Liberia 2.900.269
133 Mongolia 2.791.272
134 Chamaica 2.735.520
135 Emiratos Arabes Unitos 2.563.212
136 Kuwait 2.335.648
137 Letonia 2.290.237
138 Bután 2.232.291
139 Republica de Macedonia 2.045.262
140 Lesoto 2.031.348
141 Namibia 2.030.692
142 Eslovenia 2.011.070
143 Botswana 1.640.115
144 Gambia 1.595.086
145 Guinea-Bissau 1.413.446
146 Gabón 1.394.307
147 Estonia 1.332.893
148 Mauricio 1.230.602
149 Swazilandia 1.138.227
150 Trinidad y Tobago 1.075.066
151 Timor Oriental 1.040.880
152 Fichi 893.354
153 Qatar 863.051
154 Guyana 765.283
155 Chipre 780.133
156 Bahrein 688.345
157 Comoras 671.247
158 Islas Salomón 538.032
159 Guinea Equatorial 529.034
160 Chibuti 476.703
161 Luxemburgo 468.571
162 Surinam 438.144
163 Cabo Verde 418.224
164 Malta 398.534
165 Brunei 372.361
166 Maldivas 349.106
167 Bahamas 301.790
168 Islandia 296.737
169 Belize 281.084
170 Barbados 278.870
171 Sahara Occidental 273.008
172 Vanuatu 205.754
173 Sant Tomé y Prencipe 187.410
174 Samoa 177.287
175 Santa Lucía 166.312
176 Sant Vicent y as Granadinas 117.534
177 Tonga 112.422
178 Estatos Federatos de Micronesia 108.105
179 Kiribati 103.092
180 Grenada 89.502
181 Seychelles 81.188
182 Andorra 70.549
183 Dominica 69.029
184 Antigua y Barbuda 68.722
185 Islas Marshall 59.071
186 Saint Kitts y Nevis 38.958
187 Liechtenstein 33.717
188 Múnegu 32.409
189 San Marino 28.880
190 Chibraltar 27.967
191 Palau 20.303
192 Nauru 13.048
193 Tuvalu 11.636
194 Niue 2.166
195 Ciudat d'o Vaticano 932

Veyer tamién[editar | editar código]

Vinclos externos[editar | editar código]