Lista de países por PIB (PPA)

De Biquipedia
(Reendrezato dende Lista de países por PIB)
Ir ta: navego, busca
Mapa d'os países ordenatos por o suyo producto interior bruto PPA (2005).

Ista ye a lista d'os países d'o mundo ordenaus por Producto Interior Bruto (PIB) a valors de paridat de poder adquisitivo (PPA). As unidatz son en dólars estatounitenses.

Veyer tamién Lista de países por población, Lista de países por densidat de población, Lista de países por superficie, Lista de países por continent .

Lista d'o Banco Mundial
# País PIB (PPA) $m
Total 61,027,505
Unión Europea 12,427,413
1 Estatos Unitos 12,277,583
2 China 9,412,361
3 Chapón 3,910,728
4 India 3,633,441
5 Alemanya 2,521,699
6 Reino Unito 1,832,792
7 Francia 1,830,110
8 Italia 1,668,151
9 Brasil 1,576,728
10 Rusia 1,575,561
11 Canadá 1,104,701
12 Espanya 1,089,103
13 Mexico 1,072,563
14 Coreya d'o Sud 994,399
15 Indonesia 977,419
16 Republica de China (Taiwán) 631,220
17 Australia 630,139
18 Surafrica 570,190
19 Turquía 569,248
20 Irán 554,775
21 Tailandia 544,834
22 Archentina 533,722
23 Países Baixos 503,394
24 Polonia 495,885
25 Filipinas 414,705
26 Pakistán 404,592
27 Arabia Saudí 351,996
28 Ucraína 338,486
29 Colombia 337,286
30 Belchica 325,187
31 Bangladesh 305,640
32 Echipto 305,255
33 Malaisia 290,683
34 Austria 275,020
35 Suecia 270,516
36 Vietnam 251,609
37 Grecia 248,509
38 Alcheria 237,684
39 Suiza 236,921
40 Hong Kong 233,374
41 Portugal 203,381
42 Noruega 195,130
43 Chile 193,213
44 Rumanía 190,760
45 Dinamarca 187,977
46 Republica Checa 187,611
47 Nicheria 173,765
48 Hongría 169,875
49 Irlanda 167,747
50 Perú 167,212
51 Venezuela 163,503
52 Finlandia 163,139
53 Israel 158,350
54 Marruecos 135,742
55 Emiratos Arabes Unitos 130,844
56 Kazaquistán 125,522
57 Singapur 123,441
58 Nueva Zelanda 101,685
59 Myanmar 93,766
60 Eslovaquia 86,753
61 Sri Lanka 86,004
62 Sudán 84,755
63 Tunicia 83,673
64 Belarrusia 75,217
65 Siria 71,736
66 Bulgaria 71,235
67 Libia 67,244
68 Republica Dominicana 65,042
69 Etiopia 60,099
70 Ecuador 57,039
71 Guatemala 57,000
72 Ghana 55,203
73 Croacia 54,710
74 Uzbekistán 50,395
75 Lituania 48,493
76 Kenia 48,334
77 Kuwait 46,733
78 Republica Democratica d'o Congo 46,491
79 Costa Rica 45,137
80 Serbia 44,665
81 Eslovenia 43,690
82 Angola 43,362
83 Uganda 43,260
84 Camerún 43,196
85 Omán 40,923
86 Turkmenistán 40,685
87 Nepal 39,136
88 Azerbaichán 38,708
89 Cambocha 34,670
90 Uruguai 34,305
91 Afganistán 31,868
92 Luxemburgo 31,759
93 El Salvador 31,078
94 Zimbabue 30,581
95 Letonia 29,214
96 Paraguai 28,342
97 Chordania 27,960
98 Costa de Vori 27,478
99 Tanzania 27,123
100 Mozambique 27,013
101 Bolivia 25,684
102 Qatar 25,010
103 Liban 24,420
104 Bosnia y Herzegovina 23,654
105 Panamá 23,495
106 Estonia 22,118
107 Honduras 21,740
108 Nicaragua 20,996
109 Senegal 20,504
110 Yemen 19,480
111 Guinea 18,879
112 Guinea Ecuatorial 18,785
113 Trinidad y Tobago 18,352
114 Botsuana 18,068
115 Chipre 17,490
116 Albania 16,944
117 Burkina Faso 16,845
118 Madagascar 16,228
119 Mauricio 15,978
120 Bahrein 15,838
121 Republica de Macedonia 15,780
122 Cheorchia 15,498
123 Namibia 15,144
124 Haití 14,917
125 Mali 14,400
126 Papua Nueva Guinea 14,363
127 Armenia 14,167
128 Chad 13,723
129 Laos 12,547
130 Ruanda 12,171
131 Chamaica 11,657
132 Nícher 10,951
133 Zambia 10,792
134 Kirguizistán 10,764
135 Islandia 10,531
136 Gabón 9,621
137 Togo 9,369
138 Brunei 9,233
139 Tachikistán 8,802
140 Benín 8,747
141 Republica de Moldavia 8,563
142 Malta 7,799
143 Malaui 7,667
144 Mauritania 7,159
145 Bahamas 6,524
146 Suazilandia 5,716
147 Mongolia 5,561
148 Burundi 5,538
149 Fichi 5,447
150 Lesoto 4,996
151 Sierra Leone 4,921
152 Barbados 4,857
153 Republica Centroafricana 4,629
154 Republica d'o Congo 4,585
155 Antillas Neerlandesas 4,220
156 Eritrea 3,977
157 Guyana 3,489
158 Liberia 3,392
159 Cabo Verde 3,055
160 Gambia 3,022
161 Bután 3,007
162 Suriname 2,898
163 Maldivas 2,569
164 Belize 2,098
165 Timor Oriental 1,704
166 Chibuti 1,641
167 Guinea-Bissau 1,167
168 Samoa 1,164
169 Comoras 1,133
170 Santa Lucía 1,062
171 Seychelles 979
172 Antigua y Barbuda 938
173 Islas Salomón 911
174 Grenada 861
175 Tonga 810
176 Sant Vicent y as Granadinas 799
177 Vanuatu 726
178 San Cristofo y Nieus 609
179 Dominica 468
180 Sant Tomé y Prencipe 253
181 Kiribati 221