Lista de municipios de Sevilla

De Biquipedia
Ir ta: navego, busca

Lista d'os 105 municipios d'a provincia de Sevilla (Andalucía), con a suya población, superficie y densidat de población:[1]

Mapa municipal de Sevilla.
Nombre Pob. (2008) Sup. Den.
Aguadulce 2.124 13'69 155'11
Alanís 1.891 280'19 6'75
Albaida del Aljarafe 2.798 10'93 256'01
Alcalá de Guadaíra 68.452 284'61 240'51
Alcalá del Río 10.479 81'97 127'84
Alcolea del Río 3.370 50'02 67'37
La Algaba 14.642 17'68 828'01
Algámitas 1.341 20'42 65'66
Almadén de la Plata 1.560 255'78 6'10
Almensilla 5.438 14'31 379'96
Arahal 19.150 201'09 95'23
Aznalcázar 4.003 449'84 8'90
Aznalcóllar 6.188 198'96 31'1
Badolatosa 3.228 47'49 67'54
Benacazón 6.103 32'16 189'79
Bollullos de la Mitación 8.334 62'36 133'65
Bormujos 17.670 12'17 1.451'48
Brenes 12.245 21'45 570'90
Burguillos 5.335 43'14 123'66
Las Cabezas de San Juan 16.292 229'70 70'93
Camas 25.780 11'65 2.212'27
La Campana 5.467 126'09 43'36
Cantillana 10.442 107'70 96'96
Cañada Rosal 3.175 25'45 124'75
Carmona 27.950 924'12 30'25
Carrión de los Céspedes 2.412 6'01 401,23
Casariche 5.552 52'90 104'96
Castilblanco de los Arroyos 5.028 323'54 15'54
Castilleja de Guzmán 2.687 2'06 1.307'17
Castilleja de la Cuesta 17.075 2'23 7.663'10
Castilleja del Campo 633 16,22 39'02
El Castillo de las Guardas 1.609 258'75 6'22
Cazalla de la Sierra 5.047 357'10 14'13
Constantina 6.612 481'31 13'74
Coria del Río 27.528 61'99 444'06
Coripe 1.456 51'46 28'30
El Coronil 5.045 91'64 55'05
Los Corrales 4.081 67'07 60'85
El Cuervo de Sevilla 8.489 30'44 278'90
Dos Hermanas 120.323 160'52 749'60
Écija 40.143 978'73 41'02
Espartinas 11.838 22'74 520'67
Estepa 12.547 189'97 66'05
Fuentes de Andalucía 7.360 150'18 49'01
El Garrobo 786 44'35 17'72
Gelves 8.828 8'18 1.079'76
Gerena 6.180 129'90 47'58
Gilena 3.948 50'97 77'46
Gines 12.651 2'90 4.369'83
Guadalcanal 3.001 274'97 10'91
Guillena 10.654 226'63 47'01
Herrera 6.521 53'48 121'94
Huévar del Aljarafe 2.589 57'58 44'96
Isla Mayor 5.810 114'38 50'79
La Lantejuela 3.852 17'76 216'94
Lebrija 26.046 375'21 69'42
Lora de Estepa 853 18'09 47'16
Lora del Río 19.327 293'69 65'81
La Luisiana 4.583 42'97 106'65
El Madroño 347 102'88 3'37
Mairena del Alcor 19.924 69'72 285'78
Mairena del Aljarafe 39.831 17'70 2.250'02
Marchena 19.497 378'25 51'55
Marinaleda 2.708 24'82 109'10
Martín de la Jara 2.758 49'80 55'38
Los Molares 3.042 42'74 71'18
Montellano 7.085 116'71 60'71
Morón de la Frontera 28.259 431'94 65'42
Las Navas de la Concepción 1.778 63'35 28'06
Olivares 9.182 45'53 201'65
Osuna 17.813 592'49 30'06
Los Palacios y Villafranca 36.350 109'47 332'05
Palomares del Río 6.411 13'00 493'07
Paradas 7.063 109'43 64'30
Pedrera 5.240 60'64 86'41
El Pedroso 2.272 314'25 7'23
Peñaflor 3.764 82'89 45'41
Pilas 12.988 45'94 282'72
Pruna 2.955 100'64 29'36
La Puebla de Cazalla 11.237 189'81 59'20
La Puebla de los Infantes 3.299 154'23 21'39
La Puebla del Río 11.951 374'73 31'89
El Real de la Jara 1.639 157'35 10'42
La Rinconada 35.097 139'48 251'62
La Roda de Andalucía 4.419 76'68 57'63
El Ronquillo 1.425 76'52 18'62
El Rubio 3.569 20'80 171'60
Salteras 4.897 57'46 85'22
San Juan de Aznalfarache 20.249 4'11 4.927'36
San Nicolás del Puerto 681 44'93 15'16
Sanlúcar la Mayor 12.485 135'41 92'20
Santiponce 7.948 8'38 948'89
El Saucejo 4.457 92'20 48'34
Sevilla 699.759 141'31 4.952'04
Tocina 9.316 15'56 598'57
Tomares 21.921 5'17 4.240'67
Umbrete 7.365 12'39 594'42
Utrera 50.098 684'26 73'21
Valencina de la Concepción 7.875 25'14 313'30
Villamanrique de la Condesa 4.097 57'67 71'05
Villanueva de San Juan 1.418 34'74 40'81
Villanueva del Ariscal 5.946 4'70 1.265'09
Villanueva del Río y Minas 5.286 150'70 35'08
Villaverde del Río 7.178 41'07 174'78
El Viso del Alcor 18.059 19'93 906'16
Total: 1.875.462 14.036'11 133'62

Referencias[editar | editar código]

Vinclos externos[editar | editar código]