Lista d'os museus d'arte más vesitatos d'o mundo

De Biquipedia
Ir ta: navego, busca
Museu d'o Louvre
Metropolitan Museum of Art, Nueva York, Estatos Unitos
British Museum, Londres, Reino Unito
Tate Modern, Londres, Reino Unito
National Gallery, Londres, Reino Unito
Museus vaticans, Ciudat d'o Vaticano
National Palace Museum, Taipei, Taiwan
National Gallery, Washington, DC, Estatos Unitos
Centre Pompidou, París, Francia
Musée d'Orsay, París, France
Victoria and Albert Museum, Londres, Reino Unito
National Museum of Korea, Seul, Coreya d'o Sud

Iste articlo muestra os museus d'arte más vesitatos d'o mundo, excluyendo-se atros museus d'historia, historia natural u sciencias, entre atros. Ista liste ye basata en a publicata en abril de 2013 por a revista The Art Newspaper[1].

O país con mayor numero de vesitants en o top 100 ye o Reino Unito y o país con más museus en a lista ye Estatos Unitos. Ista lista incluye centros d'arte con exposicions temporals, pero sin embargo alguns grans museus como a Ciudat Prohibita de Pequín, con 12 millons de visitants anuals[2]; o Museu d'o Prado de Madrit, con 2,8 millons de vesitants en 2012[3]; y o Museu Nacional d'Antropología d'a Ciudat de Mexico, con 1'7 millons de visitants[4] en 2011; no ye incluitos.

Posición Museu Ciudat País Vesitants
1
Museu d'o Louvre París Flag of France.svg Francia 9,720,260
2
Metropolitan Museum of Art Nueva York Flag of the United States.svg Estatos Unitos 6,115,881
3
British Museum Londres Flag of the United Kingdom.svg Reino Unito 5,575,946
4
Tate Modern Londres Flag of the United Kingdom.svg Reino Unito 5,304,710
5
National Gallery Londres Flag of the United Kingdom.svg Reino Unito 5,163,902
6
Vatican Museums Ciudat d'o Vaticano Flag of the Vatican City.svg Ciudat d'o Vaticano 5,064,546
7
National Palace Museum Taipei Flag of the Republic of China.svg Taiwan 4,360,815
8
National Gallery of Art Washington, DC Flag of the United States.svg Estatos Unitos 4,200,000
9
Centre Pompidou París Flag of France.svg Francia 3,800,000
10
Museu d'Orsay París Flag of France.svg Francia 3,600,000
11
Victoria & Albert Museum Londres Flag of the United Kingdom.svg Reino Unito 3,231,700
12
National Museum of Korea Seúl Flag of South Korea.svg Coreya d'o Sud 3,128,550
13
State Hermitage Museum Sant Petersburgo Flag of Russia.svg Rusia 2,882,385
14
Museum of Modern Art Nueva York Flag of the United States.svg Estatos Unitos 2,805,659
15
National Folk Museum of Korea Seúl Flag of South Korea.svg Coreya d'o Sud 2,640,264
16
Reina Sofía Madrit Flag of Spain.svg Espanya 2,565,000
17
Centro Cultural Banco do Brasil Rio de Janeiro Flag of Brazil.svg Brasil 2,235,354
18
National Portrait Gallery Londres Flag of the United Kingdom.svg Reino Unito 2,096,858
19
Shanghai Museum Shanghai Flag of the People's Republic of China.svg China 1,944,820
20
National Museum of Scotland Edimburgo Flag of the United Kingdom.svg Reino Unito 1,893,521[5]
21
Galleria degli Uffizi Florencia Flag of Italy.svg Italia 1,769,217
22
Moscow Kremlin Moscú Flag of Russia.svg Rusia 1,735,600
23
National Galleries of Scotland Edimburgo Flag of the United Kingdom.svg Reino Unito 1,604,105
24
J. Paul Getty Museum Los Angeles Flag of the United States.svg Estatos Unitos 1,590,608 [6]
25
National Gallery of Victoria Melbourne Flag of Australia.svg Australia 1,571,333[7]
26
Tate Britain Londres Flag of the United Kingdom.svg Reino Unito 1,536,833
27
Grand Palais París Flag of France.svg Francia 1,518,927
28
Tokyo National Museum Tokio Flag of Japan.svg Chapón 1,504,286
29
State Tretyakov Gallery Moscú Flag of Russia.svg Rusia 1,491,575
30
Van Gogh Museum Amsterdam Flag of the Netherlands.svg Países Baixos 1,486,281
31
Queensland Art Gallery/GoMA Brisbane Flag of Australia.svg Australia 1,480,944[8]
32
FAMSF San Francisco Flag of the United States.svg Estatos Unitos 1,448,176[9]
33
Art Institute of Chicago Chicago Flag of the United States.svg Estatos Unitos 1,438,158
34
Saatchi Gallery Londres Flag of the United Kingdom.svg Reino Unito 1,413,605
35
Pergamonmuseum Berlín Flag of Germany.svg Alemanya 1,410,000
36
Gyeongju National Museum Gyeongju Flag of South Korea.svg Coreya d'o Sud 1,378,074
37
Palazzo Ducale Venecia Flag of Italy.svg Italia 1,323,508
38
Musée du quai Branly París Flag of France.svg Francia 1,310,148
39
Institut Valencià d'Art Modern Valencia Flag of Spain.svg Espanya 1,296,284
40
National Museum of Contemporary Art Seúl Flag of South Korea.svg Coreya d'o Sud 1,284,038
41
Museo Thyssen-Bornemisza Madrit Flag of Spain.svg Espanya 1,255,281
42
SAAM/Renwick Washington, DC Flag of the United States.svg Estatos Unitos 1,231,983
43
Galleria dell'Accademia Florencia Flag of Italy.svg Italia 1,225,254
44
Centro Cultural Banco do Brasil Brasília Flag of Brazil.svg Brasil 1,215,763
45
Royal Academy of Arts Londres Flag of the United Kingdom.svg Reino Unito 1,202,801
46
Art Gallery of New South Wales Sydney Flag of Australia.svg Australia 1,195,176
47
Parco del Castello di Miramare Trieste Flag of Italy.svg Italia 1,189,661
48
Museu Guggenheim Nueva York Flag of the United States.svg Estatos Unitos 1,188,839
49
LACMA Los Angeles Flag of the United States.svg Estatos Unitos 1,172,841
50
Palazzo Reale Milán Flag of Italy.svg Italia 1,167,744
51
Russian Museum Sant Petersburgo Flag of Russia.svg Rusia 1,144,164
52
Upper and Lower Belvedere Viena Flag of Austria.svg Austria 1,108,658
53
Museu Picasso Barcelona Flag of Spain.svg Espanya 1,087,765
54
National Art Museum of China Pequín Flag of the People's Republic of China.svg China 1,080,000
55
National Portrait Gallery Washington, DC Flag of the United States.svg Estatos Unitos 1,078,774
56
Mori Art Museum Tokio Flag of Japan.svg Chapón 1,066,088
57
Kelvingrove Art Gallery and Museum Glasgow Flag of the United Kingdom.svg Reino Unito 1,037,594
58
Royal Ontario Museum Toronto Flag of Canada.svg Canadá 1,025,920
59
Acropolis Museum Atenas Flag of Greece.svg Grecia 1,020,462
60
Guggenheim Bilbau Flag of Spain.svg Espanya 1,014,104
61
Riverside Museum Glasgow Flag of the United Kingdom.svg Reino Unito 1,008,092
62
Museum of Fine Arts Boston Flag of the United States.svg Estatos Unitos 998,214
63
The National Art Center (Tokio) Tokio Flag of Japan.svg Chapón 991,182
64
CaixaForum Barcelona Barcelona Flag of Spain.svg Espanya 971,101
65
Centro Cultural Banco do Brasil São Paulo Flag of Brazil.svg Brasil 971,005
66
Rijksmuseum Amsterdam Flag of the Netherlands.svg Países Baixos 965,000
67
National Museum of Western Art Tokio Flag of Japan.svg Chapón 940,433
68
Palazzo Strozzi Florencia Flag of Italy.svg Italia 934,563
69
Parco di Capodimonte Nápols Flag of Italy.svg Italia 923,706
70
Australian Centre for the Moving Image Melbourne Flag of Australia.svg Australia 922,213
71
Castel Sant'Angelo Roma Flag of Italy.svg Italia 905,787
72
CaixaForum Madrid Madrit Flag of Spain.svg Espanya 903,922
73
Freer and Sackler Galleries Washington, DC Flag of the United States.svg Estatos Unitos 869,743
74
Ashmolean Museum Oxford Flag of the United Kingdom.svg Reino Unito 846,180
75
Museum of Contemporary Art Australia Sydney Flag of Australia.svg Australia 843,543
76
Philadelphia Museum of Art Filadelfia Flag of the United States.svg Estatos Unitos 835,209
77
Museo Soumaya Ciudat de Mexico Flag of Mexico.svg Mexico 833,196
78
Israel Museum Cherusalem Flag of Israel.svg Israel 827,254
79
Museu Nacional d'Art de Catalunya Barcelona Flag of Spain.svg Espanya 806,052
80
Musée de l’Orangerie París Flag of France.svg Francia 800,000
81
Art Gallery of Ontario Toronto Flag of Canada.svg Canadá 796,841
82
Melbourne Museum Melbourne Flag of Australia.svg Australia 783,058
83
Birmingham Museum & Art Gallery Birmingham Flag of the United Kingdom.svg Reino Unito 764,341
84
National Gallery of Australia Canberra Flag of Australia.svg Australia 755,382
85
Hirshhorn Museum Washington, DC Flag of the United States.svg Estatos Unitos 753,258
86
Tel Aviv Museum of Art Tel Aviv Flag of Israel.svg Israel 750,000
87
Palazzo Pitti Florencia Flag of Italy.svg Italia 742,184
88
Museum of Fine Arts Houston Flag of the United States.svg Estatos Unitos 737,480
89
MACBA Barcelona Flag of Spain.svg Espanya 710,466
90
Kunsthistorisches Museum Viena Flag of Austria.svg Austria 703,588
91
Neues Museum Berlín Flag of Germany.svg Alemanya 701,000
92
Ullens Center for Contemporary Art Pequín Flag of the People's Republic of China.svg China 700,000
93
Museo centrale del Risorgimento Roma Flag of Italy.svg Italia 698,850
94
Reggia di Venaria Reale Venaria Flag of Italy.svg Italia 698,484
95
Complesso del Vittoriano Roma Flag of Italy.svg Italia 689,850
96
National Portrait Gallery Canberra Flag of Australia.svg Australia 667,383
97
Istanbul Modern Istambul Flag of Turkey.svg Turquía 665,776
98
National Gallery of Ireland Dublín Flag of Ireland.svg Irlanda 660,486
99
Musée des Arts Décoratifs París Flag of France.svg Francia 655,000
100
Gwangju National Museum Gwangju Flag of South Korea.svg Coreya d'o Sud 645,061

Veyer tamién[editar | editar código]

References[editar | editar código]